Prisjakt

bNet

Medlem sen 2006-10-18
10
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Nikon Z8
Full Star 1
5
(1)
51 470 kr
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 månader sedan

Kanske Nikons bästa kamera hittills. Återkommer med utfylld recension när jag hunnit testa under en längre tid.

Wilfa WKG-2200S
Full Star 1
1.5
(2)
399 kr
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

VARNING! Stänger ej av sig när den blir varm. Jag kom till jobbet en morgon och den hade varit på hela natten utan att den stängt av sig. Luktade upphettad/bränd metall/elektronik. Som tur var hade det inte börjat brinna. En kollega hade troligtvis kommit åt nån knapp innan personen gick hem, oklart om det var med eller utan vatten men den stod torr på morgonen. När jag kontaktar Wilfa säger de att jag måste reklamera den hos återförsäljaren. Jag går till Elgiganten som vägrar ta emot den för det inte finns något skäl säger de. Avråder starkt från Wilfa och deras produkter.

Bang Olufsen BeoPlay HX Wireless Over-ear
Full Star 1
3.9
(8)
5 190 kr
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Jag hade tidigare H6 som jag använt sedan 2013 och var mycket nöjd med. Kan noteras att de fortfarande levererar riktigt bra vilket har gett mig intrycket att B&O levererar god kvalitet. De gör grejer som håller år efter år. Det enda jag har fick göra är att byta en kabel efter 5 år som gick sönder och sen blir ju såklart muffarna tröttare efter mycket användning, men de har aldrig gått sönder. Skillnaden här är att detta är Bluetooth-lurar med annan drivenhet jämfört med mina tidigare lurar, plus massor med extra funktionalitet. Ljudbilden skiljer sig från de tidigare lurarna och standardljudet känns något kryddat. Jag är dock lite av hifi-entusiast och föredrar det mer platta, raka och ärliga ljudet. Som tur är hänger det med ett app till lurarna där du har en Eq som möjliggör justering av ljudet, så man blir tillfredställd på den fronten om man vill ha ljudet på ett speciellt sätt. Jag har fått vrida ner basen några steg för att bli nöjd med ljudbilden. Har inte haft några problem ännu med att den tappar synk eller liknande. Tycker själva anslutningen fungerar bra. Batteritiden är också riktigt bra. Har inte riktigt lärt mig touchpanelen på ena sidan, men den innehåller många funktioner jämfört med mina tidigare så man kan manövrera mycket mer än tidigare. Jag får återkomma när jag har testat detta mer om jag kommer ihåg. ANC är inte så viktigt för mig men jag tycker att den fungerar bra här också det lilla jag har testat. Finns även en inverterad funktion som hämtar in ljud från mickarna och förstärker något, så att man kan ha lurar på sig och ändå höra bättre vad som händer utanför kåporna. Har inget att jämföra med då detta är mina första trådlösa ANC-lurar. Telefonsamtal med mickarna har fungerat fint tycker jag också. De flesta jag pratat med tycker att ljudupptagningen för min röst fungerar bra. De känns solida och välbyggda. Fin ljudkvalitet. Köp dessa om du vill ha ett par snygga heltäckande hörlurar med bra ljud.

LG 27UL850 27" Gaming 4K UHD IPS
Full Star 1
4.8
(4)
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Notera att denna produkten verkar vara kopplad till LG 27UL850-W (dvs. den jag köpte), då alla butiker hänvisar till just denna modellen från den här sidan. Jag jobbar med grafisk design/UX och hade först köpt en Dell U2721DE UltraSharp men blev mycket besviken på pixeltätheten (109 PPI) då jag är van vid Retina-skärmar på Macbook-datorerna. Jag gjorde misstaget att inte satsa på 4K med hög pixeltäthet direkt. Denna har 163 PPI i pixeltäthet och gör sitt jobb, har inget att klaga på och den renderar webbsidor och operativsystemet mycket bättre vad gäller fonter, grafik mm. Blev nöjd direkt när jag kopplade på skärmen. Känns inte alls så avlägset från retina-skärmen jag har som ligger på 222 PPI. Jämfört med Dell-skärmen jag först köpte är denna ljusår bättre. Foten är i aluminium och känns solidare än på bilden, Själva anordningen bakom är i plast och bakifrån känns den väl något plastig, men det är väl framsidan som räknas. Den ger ett fräscht intryck. Skärmen drivs via ett externt aggregat. De flesta kablar medföljer, USB-C, HDMI, USB tillsammans med en kabelklämma. USB-C laddar datorn och skickar vidare videosignal, fungerar fint. Den har en inbyggd högtalare som fungerar direkt via OSX, bara att välja den som input i menyn. Högtalaren är inte i klass med en Naim-setup vilket man kan förvänta sig från en skärm, men den fungerar helt ok. Kan rekommendera skärmen. Fina färger och bra pixeltäthet, två av de viktigaste attributen.

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW
Full Star 1
3.7
(11)
5 238 kr
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Jag läste ganska många omdömen innan jag köpte den här där folk klagade på att det låter mycket. Det är mycket svårt att få en sån här typ av AC där kompressor, radiator och hela kalaset är inbakat i en och samma enhet att bli ljudlös och samtidigt kyla bra. Jag tycker den fungerar helt ok, har inga direkta problem med ljudet. Är man ljudkänslig kanske det är bättre att titta på en fast AC istället där radiator och fläkt sitter på utsidan av byggnaden. Det är ett skönt tryck vad gäller luftflödet och jag tycker att den kyler helt ok. Jag har den i ett 25 kvadratmeter stort rum med tre meter i takhöjd där jag sover på ett loft. Jag har tidigare alltid haft en temperatur runt 23-25 grader på loftet men har nu fått ner det till 19-20 grader med AC:n vilket är mycket behagligare att sova i. (När jag ställde in den på att kyla ner till 19 grader.) Den främsta anledningen till inköpet av denna var att öka sömnkvaliteten då jag haft ganska varmt på loftet tidigare, även på vinterhalvåret. Värmen stiger ju som bekant så det har inte riktigt fungerat med att vädra. Ang. utblåset var jag tvungen att bygga en egen lösning för att få det att bli snyggt där jag ledde varmluften genom en dörrkarm på balkongen. Jämfört med många andra AC är denna snygg i sin form än de flesta andra. Jag tittade en del på 3,5kW-varianten men tycker att denna på 2,6 fungerar över förväntan. Kan rekommendera den.

Caffe Molinari Oro 1kg
Full Star 1
4.5
(4)
219 kr
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Gott kaffe som fungerar bra till espresso. Har kört denna sort som vardagskaffe under en lång tid nu. Köper det på ICA Maxi där det kostar ca 80 kr för ett paket med 500 g.

Sennheiser HD 212 Pro
Full Star 1
4.4
(21)
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Har ägt ett par av dessa i 7 år, använt dem frekvent sedan dess och gör det nu fortfarande, mest för DJ-bruk numera. De har alltid levererat bra för de pengarna jag gav för dem, runt 600-700 kr har jag för mig. Vid något tillfälle gick dock en av kablarna av som var kopplad till ena kåpan, precis vid själva kontaktanslutningen mot kåpan. Kåporna ansluts som tur är modulärt så det gick att köpa en ny som bara var att koppla på. (Tror jag gav ca 180 kr för den nya kabeln.) Dock behöver egentligen muffarna bytas för de har blivit rätt slitna med tiden och dess yttre skikt har börjat falla sönder - det är ju inte av skinn.

Logitech Webcam C600
Full Star 1
4.5
(2)
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

Bra kvalité på bilden och helt okej ljud i den inbyggda mikrofonen. Mjukvaran som hänger med är också väldigt välutvecklad tycker jag och har många intressanta funktioner som standard. Helt klart värd pengarna!

KiSS DP-1500
Full Star 1
4
(20)
2 999 kr
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 17 år sedan

Köpte denna spelare då den var ganska nykommen till marknaden. Det har varit ganska blandade kommentarer kring denna spelare ser jag, men jag tycker den, du det sista, har fungerat riktigt bra sen jag uppgraderade firmvaran. Innan jag gjorde det hade den en tendens att hänga sig lätt om man gjorde fel. De enda gångerna jag fått den att hänga sig är när jag har försökt att spela upp format den inte klarar av att spela upp, XviD till exempel. Annars är det en klockren spelare. Har en servervara på min server jag kör Slackware Linux på och använder open source-programvaran, funkar verkligen klockrent, kan streama mp3-musik trådlöst hur länge som helst utan att den lägger av. Tycker det är lite tråkigt att man verkar sluta sälja denna trevliga spelare, skulle gärna kunna tänka mig att köpa en till. :)

Vincent SP-331
Full Star 1
4.8
(66)
b
bNet
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 17 år sedan

Skönt grepp om basen! Låter i stora drag någonstans mellan mjukt och neutralt. Rekommenderar detta steget.