Prisjakt

volkes

Medlem sen 2016-04-06
3
Bidrag
2
Hjälpsamröster
Duux Whisper Flex Smart
Full Star 1
3.4
(5)
1 306 kr
v
volkes
3 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Fläkten är tyst och kraftfull. Men rent allmänt rätt kass jämfört med andra, liknande fläktar. Fjärrkontrollen som följer med är ett stort problem att få batteriluckan rätt så det inte trillar ut stup i kvarten. Luckan är av plast och man måste trycka ner och vrida i plastspåret för att den skall låsa, men man behöver ta i så att spåret deformeras även om du har ett plastverktyg. Om man skall använda fjärrkontrollen för att ändra hastighet, oscillation eller liknande så måste man rikta den exakt rätt, annars når inte signalen. Och ibland, även om man pekar med fjärrkontrollen 20 cm ifrån så svarar den inte, då måste man ändra hastigheten och sen stänga av/starta oscillation eller stänga av fläkten. Då mottagaren för fjärrkontrollen sitter på botten av foten så måste den vara synlig för fjärrkontrollen. Om man har fläkten på golvet bakom t.ex. soffbordet når inte signalen från fjärrkontrollen, då måste man antingen resa sig och gå till fläkten eller starta appen, vilket gör fjärrkontrollen helt värdelös. Om man är dum (som jag) och köper till ett batteri i efterhand så ångrar man sig. Stänger man av strömmen till fläkten när den är fulladdad (för att sova/åka till jobbet) och när man kommer tillbaka till fläkten några timmar senare igen så har den dragit en tredjedel av batteriet av att bara vänta. Alltså stänger den inte av sig helt och bara är i ett standby-läge som drar -förvånansvärt mycket- ström. Om laddningen går ner för mycket så piper fläkten slumpmässigt tills du laddar den igen eller batteriet är helt tomt. Alltså måste man ladda fläkten hela tiden, så vad är det för mening med batteriet? Knappen på foten av fläkten är väldigt billigt gjord. Trycker man på skärmen (för att ändra läge) så blir det som "ådror" över den, tål väldigt lite tryck vilket är dumt då man måste trycka på den för att väcka samt ändra vad man vill justera. Väggkontakten för kabeln är som en tegelsten. Jag köpte fläkten bl.a. för att den kan oscillera vertikalt och att man kan enkelt sänka den till bordsfläkt, men det var bortkastat då fläktens funktioner och egenskaper är så dåliga. Köpte en Xiaomi året tidigare, och den fungerar MYCKET bättre än Duux även om man inte kan ändra höjd eller få vertikal oscillation på Xiaomi. Skulle inte ens rekommendera fläkten till min värsta fiende.

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus (Nordisk)
Full Star 1
3.9
(41)
349 kr
v
volkes
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

På det stora hela, helt okej till Sony smart-TV. (Android) Definitivt värd pengarna om man vill skriva på ett riktigt tangentbord i appar på sin smart-TV istället för att hålla på och fippla med fjärrkontrollen. Touchplattan fungerar för det mesta också bra. Inte till alla appar som det fungerar dock, men fungerar fint till både Netflix och Youtube där man kan trycka på både plattan i sig eller på någon av knapparna. Underlättar bläddrandet även om piltangenterna fungerar utmärkt till det. Knappar för enter, home, växla mellan appar, escape, bakåt osv fungerar perfekt på alla appar. Min enhet är en Sony BRAVIA, var bara att mata in dongeln i USB-port och starta tangentbordet så var det igång. Däremot så kan jag för allt i världen inte lista ut hur man använder Å, Ä och Ö till TVn. Har sökt runt lite och flera verkar ha det problemet till just TV. Testar man olika kombinationer (shift + ctrl tex) kommer : eller ; upp istället. Sen stämmer knapparna inte riktigt överens med verkligheten vad som matas in. Om man vill göra ”()” så finns ”(” på tangent 6 och ”)” på tangent 7. Men man får i själva verket trycka på tangent 7 och 8 då tangent 6 matar in ett ”&” istället. För min del inget jätteproblem egentligen då jag mest skriver på engelska till TVn och sällan andra tecken än just bokstäver, men väldigt irriterande att de inte matar in det som är markerat. (Kollat inställningar och tangentbordslayout på TV, men blir inte klokare för det.) Piltangenterna för upp/ner är lite för små dock, hade gärna sett att de vore större/upphöjda eller mer åtskilda från övriga knappar då man lätt sitter och trycker på shift istället för upp. Men jag tycker ändå det är en bra produkt och skulle ändå köpt den om jag visste allt detta sen innan. Om du vill skriva in namn på serier/filmer i sökrutan eller lösenord och email och slöbläddra lite i appar så är denna bra för det. Inte perfekt, men bra.

Satake Houcho Petty Allkniv 12cm
Full Star 1
5
(1)
210 kr
v
volkes
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Oerhört vass kniv. Ligger bra i handen och fungerar helt fantastiskt bra till tomat, lök, isbergssallad eller rått kött. Väldigt mycket kniv till en liten summa.