Prisjakt

Sylwahan

Medlem sen 2006-08-26
24
Bidrag
2
Hjälpsamröster
Logitech G305
Full Star 1
4.5
(67)
377 kr
S
Sylwahan
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Bra så länge den håller, vilket tyvärr inte är speciellt länge. Funktionaliteten är bra: simpel, smidig, extremt lång batteritid, bättre än bluetooth. Men jag har nu haft två stycken, och dessvärre har bägge gått sönder på exakt samma sätt efter ett drygt år. Har även hört från många andra med samma problem. Det slutar med att musen inte längre klarar att hålla i en klickning, utan släpper konstant, vilket gör att det blir omöjligt att markera text eller flytta runt fönster eller filer. Med andra ord är det bara att slänga. Riktigt dåligt av Logitech ur alla synvinklar. Att behöva kassera elektronik innan två år ens gått är pinsamt.

Netgear A6210
Full Star 1
3.8
(22)
550 kr
S
Sylwahan
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Klockren produkt. Bytte från en Asus USB-AC51 som bara krånglade hela tiden, medan den här fungerar perfekt från samma position. Den lilla monoliten ser rätt bra ut designmässigt också.

Asus USB-AC51
Full Star 1
1.9
(15)
445 kr
S
Sylwahan
24 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Uppdatering: Fungerade bra när jag var relativt nära routern, men när jag möblerade om och hamnade 5-6m längre bort med lite sämre sikt så började den krångla på samma sätt som andra har rapporterat. Tappade konstant uppkopplingen och det gick inte att få igång den igen utan att fysiskt dra ur/stoppa tillbaka den. Köpte en Netgear A6210 istället, fungerar mycket bättre. Billig, har 802.11ac och verkar helt enkelt göra det den ska. Har inte gjort några hastighetsmätningar mellan nätverksenheter än, men den maxar i alla fall min 100Mbps-lina. Windows 10 lyckades installera den direkt och enligt Asus hemsida behöver man inga separata drivers (det finns inte heller några att ladda ner), men på det sättet lyckades jag bara koppla upp mig med 802.11n (72Mbps enligt Windows status-ruta). Först när jag installerade drivrutinerna på den medföljande skivan fungerade det med 802.11ac (433Mbps.) Välj dock att inte installera Asus utility då det bara är irriterande och onödig bloatware.

Asus RT-AC51U
Full Star 1
3.7
(34)
418 kr
S
Sylwahan
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Väldigt billig, stöd för 802.11ac, verkar ha bra inställningsmöjligheter i firmware, ganska snygg och diskret. Fungerar utmärkt för mig och har än så länge inte märkt av några trafikstockningar eller meltdowns när man börjar belasta linan eller har många connections. Kan inte uttala mig om hur den klarar competitive gaming eller längre avstånd men för normalanvändaren med det lilla hemmet och endast några få enheter behöver man nog inte gå dyrare än så här.

Proshop
Utmärkt
(500+)
S
Sylwahan
24 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

Snabba leveranser, bra priser.

SoundMAGIC E10 In-ear
Full Star 1
4.5
(76)
1 122 kr
S
Sylwahan
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Extremt prisvärda och vällåtande allround-lurar. Lagom mycket bas, lagom färgat, lagom förlåtande, behagligt ljud utan burkighet. I princip allt låter bra och utan någon som helst listening fatigue. Väldigt lite oljud från kabeln. Höll i drygt två år av nästan daglig användning innan de började glappa. Hade gärna köpt ett till par men det som tyvärr drar ner betyget är konstruktionen. Inom de första månaderna förlorade jag två pluggar bara av att ta upp lurarna ur fickan. Jag hade också problem med att få en bra tätning. Ibland var den bra, andra gånger spelade det ingen roll hur mycket jag än vred och försökte anpassa dem. Det största problemet däremot var att den stora, raka konstruktionen gjorde att för mig så pressades lurarna sakta men säkert ur hörselgången tills de nästan trillade ur, speciellt i ena örat, och jag fick hela tiden trycka tillbaks dem. Om de bara hade använt någon vettigare, vinklad design hade jag kunnat sluta leta efter ersättare.

Sennheiser Momentum G M2 In-ear
Full Star 1
3.2
(36)
S
Sylwahan
24 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

OK om specialiserade kontrollknappar och mikrofoner inte fungerar i alla lägen, men det borde vara skottpengar på hörlurar som inte ens kan fungera som ett par vanliga stereolurar i någon form av "legacy mode". Får ett väldigt högt bakgrundsbrum när de är inkopplade till datorn, och efter att ha spottat ut sig några strömknäppar så tycker inte min mobil (Xperia Ray) att jag har några hörlurar inkopplade överhuvudtaget (kan få svagt ljud ur ena luren om jag trycker in kontakten delvis.)

Sony MDR-EX450 In-ear
Full Star 1
3.7
(3)
S
Sylwahan
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Mina SoundMagic E10 började glappa efter ett par år så försökte hitta någon prisvärd ersättare. Köpte dessa för 200kr och tänkte att de kanske skulle duga, men nej. Möjligtvis OK för det priset men det är verkligen ingen "diamond in the rough" som jag hoppades på, och skulle aldrig betala en krona mer för dem (än mindre normalpriset på 350kr.) Konstruktionen och designen är det enda riktigt bra med lurarna. Ganska sköna och propparna faller inte ur öronen (största anledningen till att jag inte köpte ett nytt par E10.) Kabeln har en trevlig, nästan tygbeklädd känsla och för inte alltför mycket oljud. Hyfsad kvalitetskänsla överlag. Tyvärr är ljudet rätt otrevligt i min mening. Burkigt och avlägset, får allting att låta som om det vore dåligt inspelat eller filerna var 22kHz. Inte ens favoritlåtarna engagerar med dessa. Finns en del bas men den är oftast rätt bumlig. Medelmåttig ljudisolering, känslan av att vara i sin egen lilla bubbla infinner sig aldrig riktigt när man är ute. Ingen cable/shirt clip får man med heller. Kanske inte standard men själv begriper jag inte hur man orkar med IEMs utan. Blir till att leta vidare.

Pioneer BDR-209EBK
Full Star 1
4
(1)
S
Sylwahan
24 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Rätt tyst vid uppspelning av Blu-ray-filmer, vilket var mitt enda krav och det enda jag baserar betyget på. Spinner upp ibland när den först börjar läsa skivor men det varar bara några sekunder. Lite mer irriterande är ett klackande ljud när läsaren hoppar mellan sektorer t.ex. när man går från/till menyer eller hoppar i tiden. När filmen väl rullar, vilket är det viktiga, är den dock tyst och det hörs endast ett svagt kurrande om man sätter örat intill driven.