Kategorier
Prisjakt

jaktgurra

Medlem sen 2015-11-05
6
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Roborock S5
4.7
(166)
4 889 kr
10 månader sedan*
Efter att använt den fem månader tycker jag den funkar bra överlag och kan t.ex städa enskilda rum men den har vissa brister: - Högljudd! Fläktmotorn är allt annat än ljudlös. Även hjulmotorerna är onödigt högljudda. Vi är helst inte hemma när den är ute och städar. Och definitivt inte i samma rum. - Svårt att komma åt längst ut mot väggen och når inte alls ute i hörnen. - Moppningsfunktionen borde snarast kallas "lätt fuktad dammtorkning" för det är vad det är. Inte på något vis jämförbar med vad man själv presterar med en mopp. - Borsten är dåligt designad med smala ställen där hårstrån lindar upp sig men där det samtidigt är nästan omöjligt att komma åt ens med en vass kniv. Det påstås att man kan byta till borsten från S6 som är bättre konstruerad men det har jag inte testat, - Borsten sticker inte ut så mycket så när den kliver upp på och börjar åka med ett hjul på en tröskel (även låga) så når inte borsten ned i golvet bredvid tröskeln och det kan bli en dammrand kvar eftersom det inte suger extremt mycket. Att den inte kommer åt under/runt möbler på samma sätt som en vanlig dammsugare är ju inte något att göra åt utan bara att acceptera och gäller ju alla robotar. I vissa fall kanske man kan lägga klossar under möbelben för att lyfta möbelns underrede lite men det går ju inte alltid. Som någon annan skrev känns det lämpligt att låta den koppla upp sig på ett gästwifi.
*Redigerades 5 månader sedan
Pioneer SE-MS9BN
3.3
(4)
899 kr
9 månader sedan*
+ De låter riktigt bra och det är ju alltid något. + Lurarnas konstruktion dämpar ganska mycket ljud utan brusreduceringen aktiverad (se minus för brusreducering nedan). + Kan vara ansluten till flera enheter samtidigt via blutooth så man t.ex. kan lyssna på musik från datorn och ljudet kopplas automatiskt om till telefonen om man får ett samtal i telefonen. - Brusreduceringen går inte alls att jämföra med t.ex. Bose där det blir knäpptyst i lurarna. Här blir det bara aningen mindre ljud än utan aktiverad brusreducering. Som tur är finns pluset ovan att de är ganska tysta ändå. - Det finns ingen mikrofon på sladdanslutningen så utan laddat batteri i lurarna blir det inga telefonsamtal med dem som vilket godtyckligt headset som helst klarar. - Brusreduceringen fungerar bara när bluetooth används, ej med kabel. - Med kabel fungerar inga knappar på lurarna som volym, starta/stoppa/byta låt. All elektronik i lurarna är bortkopplad så man kan inte samtidigt lyssna på musik via kabel och få omkoppling till telefonen via BT om den skulle ringa. - Appen man kan ladda ned till telefonen kunde vara en parodi på ett aprilskämt. Med den kan man bara aktivera brusreducering, öka bas (blir ganska bullrigt burkigt ljud) och starta senast spelade låt. Man kan t.ex. inte göra något så grundläggande som att uppgradera FW i lurarna. För att göra det måste man installera google assistant om man inte har det och slita sitt hår innan man hittat rätt undermeny där uppgraderingen kan startas. Utan uppgraderingen kan appen bara aktivera brusreduceringen. - Lurarna går inte vika ihop på något sätt utan tar gott om plats när de ligger i medföljande konstläderpåse (som mest liknar svart galon). - De "läderklädda" skumgummiringarna på lurarna är ganska hårda så har man glasögon trycker lurarna tämligen hårt på skalmarna och släpper in ganska mycket av omgivande ljud i glipan som uppstår. - Ganska ofta klagar andra änden av ett telefonsamtal att min röst låter väldigt svagt. Köprekommendation? Tja vill man ha ett par lurar som låter bra, inte vill använda annat än bluetooth och inte bryr sig om listade minuspunkter ovan så fungerar de bra.
*Redigerades 5 månader sedan
Popp Z-Rain (700168)
1.8
(2)
596 kr
5 månader sedan
Funkar bäst om man vill se total nederbörd sedan senaste nollställning (eller jag tror det, har inte jämfört med en analog mätare eller testat att hälla i en bestämd mängd vatten långsamt). Den verkar trög på att registrera regn och informationen mm/timme är helt oanvändbar eftersom upplösningen är 7 mm, så även om det bara duggregnar och kommer 3mm på en hel dag så rapporteras glatt att det regnar 7mm/timme. Eftersom den inte heller rapporterar annat än när det regnar så kommer senaste rapporteringen säga att regnintensiteten är 7mm/tim även när det inte längre regnar.
Telldus Plug-In Slim (313510)
3.1
(13)
299 kr
8 månader sedan*
"Räckvidd upp till 30 meter" = allt 0-30 meter är ok enligt Telldus kundtjänst. Tillsammans med Telldus znet lite fungerar min plug klanderfritt upp till ca 4 meter och stappligt till 7 meter. Däröver får det vara en bra dag. Radiohinder? Japp, en tunn trävägg. Energimätningen verkar också lite skakig, flera gånger har den rapporterat spänningar upp mot 200000 volt, strömmar över 1kA och total energiåtgång över tid som inte bara går upp utan även går ned (inbyggd generator?) Med många pluggar med korta avstånd så signalen kan repeteras i meshnät funkar det säkert bra för av/på. Vill du ha en enstaka plugg för att mäta energiåtgång kan det kanske finnas bättre.
*Redigerades 6 månader sedan
Sony STR-DN1070
4.1
(7)
9 900 kr
4 år sedan*
Bra ljud men flera saker man kan störa sig på. Just när jag slog till när priset sänktes några dagar till 3990:- och till det priset är det över lag en bra produkt. Väl inkopplad till nätet började den med att ladda ned och installera ny firmware. Antar att det fanns mer strul med den gamla versionen. Jag köpte den bl.a. för att ha möjlighet att lyssna på olika ljudkällor i olika rum. Det fungerar i stort sett som tänkt förutom att man inte kan lyssna på Spotify (spotify connect i receivern) i zon 2 eller 3 om man samtidigt t.ex vill lyssna på ljudet från TV, CD, radio eller någon annan källa i "huvudzonen". Försöker man byta till "connect" i en annan zon så byts det obönhörligt även i huvudzonen. Lyssnar man med spotify connect i huvudzon och annan zon och byter till något annan i huvudzonen så japp, då byts det även i annan zon. Då får man dra in spotifyljudet från någon extern källa (dator/annat kopplat på en ingång), då går det bra. Att däremot lyssna med connect i huvudzonen och något annat i annan zon går bra. Det finns en app man kan ladda ned och som man kan styra receivern med antingen via LAN eller bluetooth. Den appen är ...vi kan kalla den mindre bra... och den har ofta problem att koppla upp sig till receivern. Det är synd eftersom tanken med flera zoner brister lite om man måste ta sig igenom huset flera gånger för att få till önskad volym. Eftersom jag ofta tittar på TVn med dess inbyggda mottagare eller Netflix i TVn, är det ljudet från TVn som ska in i receivern via HDMI och ARC. Det fungerar ofta bra. Slår man på TVn (en ganska ny Samsung) slås även receivern på. Ljudet är tyst i TVns högtalare eftersom HDMI ska stå för fiolerna men lika tyst är det emellanåt i receiverns högtalare. Då får man byta källa för ljudet ett par gånger innan receivern förstår hur det var tänkt. Installationsinställningen är enkel. Autoinställning av ljudet fungerar bra men jag har dragit upp nivån på bakhögtalarna något mot den automatiska inställningen för att få en bättre filmupplevelse. Designen av apparaten är precis lika (o-)sexig som alla andra svarta lådor som finns att köpa i ljudvärlden; fyrkantig, svart, några knappar och ett par vred. Något som är lite trist är att texten som förklarar vad de olika knapparna är, är svagt grå och omöjlig att läsa om det är mindre än bra ljus i rummet. Uppkoppling från en vanlig browser mot receivern är ett måste för att på ett vettigt enkelt sätt konfigurera förinställda radiokanaler. Den vägen är det å andra sidan väldigt lätt och man kan göra en hel del inställningar den vägen. Jag har dock inte hittat något sätt att påverka ljudet i annat än huvudzonen vad gäller equalizer. Kanske har missat det. Utan de strul jag nämnt ovan skulle det bli en fullpoängare.
*Redigerades 8 månader sedan
Tretti
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
5 år sedan*
Väldigt ofta 20-30% rabatt på varorna. Är man registrerad hos dem och inte har bråttom med ett köp brukar det bara vara att vänta in ett av deras återkommande mail med rabatterbjudande och spara rejält med pengar.
*Redigerades 5 år sedan