Kategorier
Prisjakt

Peter.M

Medlem sen 2002-09-14
183
Bidrag
0
Hjälpsamröster
ELAN Home Systems MM Mainline MM650C (st)
3.8
(1)
12 år sedan*
Riktigt bra högtalare som överraskade något grymt på mig! Gick på ren rekommendation när jag köpte dessa. Har aldrig köpt några högtalare utan att ha lyssnat på dem först, men med dessa gjorde jag det och det är inget jag ångrar idag. Kommer nog köpa fler i framtiden. Stod i specen att de skulle kunna spela ner till 45 Hz och jag tänkte, yeah right! Men det stämmer bra(!). Har inte hört någon takhögtalare som låter bättre. Har iofs inte lyssnat på så många runt 4 k (eller strax däröver), men denna låter riktigt bra för pengen! Högtalarna bör ha en helt tät låda ovanför "baffeln", dvs taket. Tummar du på detta kommer mycket av basen att gå förlorad. Provade först med dålig tätning mellan lådan på vinden och glesen och det lät inget bra. Tätade lådan nedifrån och det blev grym skillnad! Ingen "open-air-konstruktion" alltså. Påkostade delningsfilter osv och högtalarna känns gedigna. Jag kan nog inte få så mycket bättre ljud i taket där dessa är monterade då det är spontat tak där, dvs inte helt optimalt rent ljudmässigt. Rekommenderas varmt!
*Redigerades 12 år sedan
DALI Ikon On-Wall
4.5
(16)
12 år sedan*
Riktigt bra vägghögtalare. Lät dock riktigt dåligt vid uppackning IMO. De två diskantelementen lät som den hade fasvridningar, eller liknande. Tänkte först lämna tillbaka dem pga detta, men efter en del spelande släppte de totalt och nu låter de riktigt bra. Nackdelen är väl basåtergivningen i min mening. Bör ha någon baslåda som stöd längst ner.
*Redigerades 12 år sedan
QED Reference Silver Anniversary XT
4.4
(33)
110 kr
12 år sedan*
Helt okey kabel med bra egenskaper.
*Redigerades 12 år sedan
Yamaha YST-FSW150
3.9
(8)
12 år sedan*
Riktigt bra baslåda för en billig penning. Blev positivt överraskad att den ändå låter så pass bra för att vara en platt- och liten baslåda. Jag kör den som basutfyllnad för vad mina vägghögtalare i vardagsrummet inte klarar av att återge. Kör den alltså inte som en filmbaslåda. Till musik tycker jag att den funkar bra, även i mitt ganska stora vardagsrum med öppningar åt alla håll. Största minuset är dock att den inte har "auto-standby" och det är lite jobbigt att behöva gå och trycka på power-knappen vid på- och avslagning av baslådan.
*Redigerades 12 år sedan
Netgear ReadyNAS Duo RND2150 500GB
3.6
(43)
12 år sedan*
Kör denna ihop med en Western Digital-disk på 500 GB som speglar den Seagate-disk som sitter i vid leverans. Seagate-disken verkar dock inte vara den vassaste, men den duger säkert.....om den håller i längden? Har alltid varit lite negativ mot Netgear och deras närverksprodukter, men denna verkar göra det den ska. Det enda minuset än så länge är något segt webbgränsnitt (bl.a. hänger sig rescan media-knappen i gränssnitten trots att den syncat klart). Dock inget jag stör mig jättemycket på. Har den kopplad till en kompatibel UPS (APC ES 700) via RJ-11 till USB och det funkar kanon! UPSen klarar 35 minuter utan ström och det är med full-load på NASen, modem, router samt trådlös telefon. Har ställt in så det är spin-down av diskarna efter 10 minuter (kan ställa den i 5-minutersintervaller) och den drar då bara några få watt. Ska mäta upp idle- och full-load vid tillfälle med min strömmätare. Låg strömförbrukning är ju alltid bra om den står på dygnet runt. Kan vara bra att veta om man funderar på att köra en liten mini-ATX-dator med FreeNAS osv. Den trådlösa 1080p-streamingen av HD-material från min router funkade klockrent till min PS3a iaf, så "so far so good". Netgear själva säger i deras FAQ att den kan strömma 4 HD-signaler samtidigt utan problem med frame-bortfall. Inget jag testat själv dock. Kanske kommer uppgradera internminnet i denna NAS också....får se om 256MB räcker, eller inte. Om det inte gör det blir det 1 GB internminne istället. Denna NAS agerar musik- och filmserver hemma hos mig.
*Redigerades 12 år sedan
Sonos BU150
4.5
(4)
12 år sedan*
Låter bra och kan driva stora högtalare utan problem. Låt inte det lilla formatet lura dig. Den kan driva på och samtidigt låta bra. Har denna kopplad till några takhögtalare i köket.
*Redigerades 12 år sedan
Linksys WRT610N
3.3
(19)
12 år sedan*
Har haft denna några månader nu och jag tycker den är en kanonrouter! Snabb och bra med dubbla trådlösa kanaler! Har aldrig haft några problem att strömma HD-signaler trådlöst. Har alla de konfigurationsmöjligheterna jag ville ha. Dock kunde de ha skippat USB-kontakten för extern HDD. Den utdelningen är lite väl invecklad att göra i mitt tycke. Köp en lös NAS om du är ute efter det. Bra trådlös räckvidd trots inbyggda antennen bakom den mörka plasten. Om jag ska säga något negativt om den så är det väl att den ser ut som en självgående dammsugare om den ligger ner (kanske inte så mycket att bry sig om om man har gömt undan den som jag) samt den externa strömomvandlaren och avsaknad av strömbrytare. Min förra Linksys-routern (som hade en likadan strömförsörjningslösning) dog vid ett åsknedlag, trots att den var kopplad till en UPS. Dålig nätdel? Orkade dock inte ta ärendet med UPS-tillverkaren pga kostnaden för den förra routern, så jag köpte denna istället. Ångrar det inte för fem öre! Bättre på alla sätt. Linksys kan dessa grejer. Tummen upp!
*Redigerades 12 år sedan
Dustin Home
Bra
(500+)
Utmärkt
12 år sedan*
Snabba leveransen och helt okey priser. Det mesta finns i lager. Jag har aldrig haft några problem med dem. Avvaktar full pott efter att ha fått ett reklamationsärende med dem. Hoppas dock inte att det kommer.....:)
*Redigerades 12 år sedan
Sony Blu-ray Remote Control (PS3) (Original)
4.1
(56)
399 kr
12 år sedan*
Gör vad den ska. Saknar dock bakgrundsbelysning, men man kan ju inte få allt för de pengarna den kostar. Doch skönt att kunna sköta maskinen "out-of-sight".
*Redigerades 12 år sedan
Sony PlayStation 3 (PS3) 40GB
4.6
(533)
12 år sedan*
Bra maskin för pengarna! Men kan gör mycket med den. Dock lite synd med ljudformatet FLAC som den inte stödjer fullt ut utan konvertering. En liten IR-mottagare inbyggd i fronten hade inte heller vart fel.
*Redigerades 12 år sedan
Sida 1