Prisjakt

nilsson81

Medlem sen 2006-04-20
5
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Billebro
Bra
(254)
Usel
10 år sedan*
Testade att handla ännu en gång från detta ställe och än en gång blev jag besviken så nu blir det inte fler gånger. Köpte högtalarelement därifrån och lämnade dessa till en polare som är duktig på högtalardesign osv, enligt honom så stämmer inte de uppgivna parametrarna. Eftersom han har egen mätutrustning visade det sig att de uppgivna parametrarna inte ens är i närheten av vad billebro uppger. Att designa högtalarlådor är en vetenskap och med felaktiga paramtrar kan det aldrig bli bra, möjligen högt ljud men inte bra ljud. Han visade samma uppmätningsmetod på ett RCF högtalarelement och värdena som han fick fram stämde överens med vad tillverkaren uppgav. 21" baselementet som vi mätte upp visade på paramtrar som gjorde det i princip omöjligt att designa ett högtalarlåda i vettig storlek som visade på bra frekvenskurvor osv. En annan sak som jag har fått lära mig nu i efterhand är att det inte bara är storleken på högtalarkonen som spelar roll utan även slaglängden, en 21" bas med 3 mm Xmax kan aldrig återge mer bas en ett kvalitativt 15-18" baselement med 8-10 mm Xmax. Att prylarna skulle vara ihopsatta på samma fabrik som CV, Community osv kan säkert stämma men det är köparen som bestämmer hur mycket sakerna får kosta, vilka material som ska användas osv. Kvalitet kostar och hur man än bär sig åt så innebär billiga priser kompromisser någonstans. Kommer att vända mig till andra mer seriösa ställen i fortsättningen där produkterna presenteras för vad de verkligen är utan påhittade egenskaper och parametrar. Rekommenderar alla andra att göra likadant.
*Redigerades 10 år sedan
Dustin Home
Bra
(500+)
Utmärkt
10 år sedan*
Mycket bra butik att handla ifrån, bra support, bra priser och mycket seriöst kundbemötande.
*Redigerades 10 år sedan
Rehifi
Utmärkt
(171)
Usel
10 år sedan*
Känns som att Rehifi ger sämre och sämre värderingar nuförtiden. Fick en surroundförstärkare värderad till inbytesvärde på 2000:- sen rann det ut i sanden i ca 2 månader när jag sedan hörde av mig igen 60 dagar senare fick jag en värdering på 500:- i inbytespris dvs 1/4 av priset jag fick två månader innan. Då kan man fråga sig om en apparat kan tappa så mycket i värde på två månader, tycker jag är helsjukt faktiskt. Tog lång tid på sig att svara på mitt mail andra gången jag tog kontakt med dem maila först till deras info adress men fick inget svar utan först när jag mailade direkt till thomas fick jag svar tillbaka. Nu har jag sålt förstärkaren och fick 1800:- för den på blocket. Mitt tips är att först försöka sälja själv på blocket, kostar 25:- oftast ger detta bättre betalt än att gå till Rehifi.
*Redigerades 10 år sedan
Eluxson
Usel
(12)
Utmärkt
11 år sedan*
Seriös firma med kanonbra service! Tog sig tid och ordnade fram reservdelar till mina högtalare, trots att dessa inte fanns i det ordinarie sortimentet. Rekommenderas!
*Redigerades 11 år sedan