FredrikMH

Medlem sen 2006-04-10
61
Bidrag
20
Hjälpsamröster
Logitech Craft Wireless Keyboard (Nordisk)
3.8
(11)
1 599 kr
ett år sedan
Ett fantastiskt tangentbord att skriva på och jag använder det även för gaming. Scrollhjulet är för mig meningslöst och jag använder det bara för att kontrollera ljudet. Samtidigt förstår jag att där är en del teknik bakom det med touch-sensor, olika lägen och agerar även som knapp. Av denna anledning hade jag gärna sett ett exakt likadant tangentbord utan detta men som kostar mindre. Batteritiden är riktigt dålig och jag tror det delvis beror på att bakgrundsbelysningen tenderar att återställas till att lysa. Av denna anledningen kör jag alltid med kabel i för det ger mindre problem. Men detta är faktorn varför 2 minus dras bort från ett annars väldigt bra tangentbord.
Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse
4.4
(22)
1 090 kr
ett år sedan
Använt musen i över 6 månader nu och kommer köpa en likadan till jobbet så jag får samma känsla där även om jag inte egentligen behöver en spelmus där. + Extremt lätt mus som är skön att flytta + Bra ergonomi (för mina händer iaf) och det känns bra även efter väldigt långa sessioner av spelande + Väldigt bra batteritid. Jag är extremt förvånad med tanke på vikten. Min gamla spelmus höll knappt batteriet en hel dag vid konstant användning. Denna musen laddar jag efter 2-3 veckor och någon enstaka gång har mjukvaran påmint mig att det bara är 20-25% batteri kvar. + Inte orimligt många knappar som jag ändå inte behöver. Förstår att detta är negativt om man önskar många knappar på musen. - Priset är lite saftigt - Få knappar (kan vara negativt om man vill ha fler än t.ex. bakåt/framåt på sidan) - Scrollhjulet fungerar bara i ett läge med 'hack' och det finns ingen knapp för att ställa om det så det rullar utan hack. Men då slipper man och andra sidan att råka komma åt det titt som tätt. Det verkar som att musen använder väldigt lite batteri när den inte används och jag har aldrig märkt av någon delay när jag väl börjar använda den heller. Den svarar direkt utan problem. Jag har mest spelat Dota under min första tid med musen och även om man använder musen där är det inte på samma sätt som i t.ex. FPS. När jag började spela Wow Classic märkte jag att batteriet åts lite snabbare men där används musen på ett helt annat sätt och det har också varit väldigt långa spelsessioner på 14h+ men även här har musen inte laddats på flera dagar innan en notis dök upp. För mig är detta mer eller mindre en perfekt mus. Skulle gärna betalt under tusenlappen för den, men det sänker inte betyget på produkten. Och jag betalar mer än gärna för premiumprodukter som är perfekta. Detta är ett lysande exempel.
DXRacer Formula F08
3.2
(12)
2 690 kr
ett år sedan
Detta är inte en fantastiskt bra stol. Jag chansade lite på att stolen skulle räcka för mig även om jag är 183 cm, vilket den inte riktigt gör. Det blir bara okej sett till hur högt jag kan få stolen att komma från golvet. Stödet jag får på undersidan lår är på gränsen. Men efter ett par års användning så kan jag konstatera att det inte hade spelat någon roll om jag var 175 cm för de mest störiga aspekterna är svankstödet i form av en kudde som är för stor. Den har nu även gått sönder i remmen och hänger snett. Armstödet har gått sönder och sittdynan är väldigt liten. Jag är inte överviktig men sittdynan är på tok för liten ändå. Du tvingas sitta med benen rakt fram. Jag gick från att tidigare ha IKEA-stol i 1500kr-klassen. De är i mitt tycke bättre även om dämpning i sittdynan håller bättre i DXRacer. Ergonomin är inte bra helt enkelt. Att tilta stolen bakåt går, men sitsen kan inte följa med. Detta leder till att man får en känsla av att man ska glida av stolen. Jag skulle klassa stolen som ett okej budgetval, men inte mer än så. Nu tittar jag på bättre alternativ i en dyrare prisklass.
DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117
4.3
(24)
3 190 kr
2 år sedan
Bara ägt denna i några dagar och måste erkänna att jag blev lite besviken precis i början. Maskinen gjorde inte som jag ville och resultatet av kaffet var inte bra. Jag korrigerade redan efter första koppen inställningarna enligt vad någon annan beskrivit här med ganska låg inställning (1,5 av 7) på hur grovmalt det ska vara. Ju lägre desto finare och detta gav godare kaffe. MEN, det tog lång tid att brygga en kopp och det droppade bara långsamt från maskinen. Jag vågade inte höja inställningarna igen för jag vet att espresso ska vara finmalt och jag, precis som några andra hade känt av vattning konsistens (vilket jag nu var av med). Efter en del A/B-testning har jag hittat det som passat mig bäst. Jag misstänker att både vattnets hårdhet och kaffebönor spelar STOR roll för vilket resultat man får. Sen har säkerligen olika personer olika preferenser om vad gott kaffe är. Jag bor i Lund och har mjukt vatten (bör tilläggas). Jag har bara provat med Zoega Blue Java än så länge och jag inser att byter jag kaffebönor kanske jag måste korrigera inställningarna något. Däremot har jag nu lyckats göra väldigt god espresso och blir bättre på att skumma mjölk för var gång. Så mina "latte" har nu gått från att smaka billig maskinkaffe till vara riktigt gott. Kanske är det snarare cappuccino då jag kör 35-40% espresso :) Inställningarna jag kör nu är 4,5 på malningsgraden vilket är något sänkt från de 5.5-6 som kom som fabriksinställning (jag maler det alltså snäppet finare). Samtidigt har jag maxstyrka på vredet på framsidan för hur starkt kaffe jag vill ha (och här finns kanske utrymme att sänka lite, men har inte provat det). Jag tycker detta är en väldigt prisvärd maskin och efter ca 10 koppar har jag lyckats få väldigt bra inställningar. Priset är lågt för denna maskin så jag kan ha viss förbiseende med vissa felaktigheter. På bilden syns 3 större dropphål t.ex. Dessa missar maskinen ofta och speciellt på mjölkskummaren (som även bara kan spruta varmt vatten). Detta var ett problem vid första uppstart då den kör ett rengöringsprogram och när en vattenstråle missar hålet blir det mindre bra då det skvätter och hamnar utanför. Jag har böjt till den så gott jag kan och nu träffar den precis hålet om jag inte vrider den. Men mycket spill går att undvika och med tanke på det låga priset känns det verkligen som att den förtjänar minst en 8:a i betyg. Som jämförelse äger jag också en kapselmaskin från Nespresso och friheten denna maskin ger med mycket billigare pris/kopp gör detta till ett bättre val enligt mig. Smaken som jag uppnått så här långt ligger helt klart i samma klass som kapslarna där.
Philips HD7546
3.6
(19)
637 kr
2 år sedan
Tycker detta är en prisvärd kaffekokare som gör bra kaffe. Tänker inte gå in på alla detaljer men tänker bemöta problem som nämns i andra kommentarer. Kaffet håller sig varmt i flera timmar om man tar ut termosen eller vrider ut behållaren med kaffefiltret. När båda är på sin plats så är droppfiltret avstängd för att kaffe ska kunna rinna ner och termosen öppen för att kunna ta emot kaffe. Detta gör såklart att värmen sipprar ut. Gällande att ett lager bränt kaffe byggs upp på insidan så har jag märkt det också. Efter ca 6 månader var det så pass illa att jag ville få bort det (även om kaffet i sig smakade helt okej). Det enda sättet som fungerade för mig var att använda varmt vatten och lägga i en disktablett avsedd för diskmaskin. Efter någon timme kunde jag spola rent den och den var som ny. Det är också så att kaffebryggaren inte går att stänga av om man råkar starta den och vill avbryta den. Den går dock att pausa genom att enkelt klicka i huvudströmbrytare på baksidan. Den är enkel att hitta med ett finger. Men när de slås på igen så verkar det som att kaffemaskinen fortsätter i "på"-läge. Det ger i alla fall möjligheten att korrigera fel vilket jag aldrig behövt göra mer än en gång när jag ändrade på min rutin av att fylla på vatten/applicera kaffe+filter.
Barebells Protein Bar 55g 12st
4.4
(4)
159 kr
2 år sedan
De godaste proteinbarsen jag provat. Det finns några alternativ som är bra men dessa är väldigt goda. Totalt fanns det 5 smaker när jag provade och de smakar olika och får olika betyg. Detta är subjektivt såklart: Salty Peanut: 9 / 10 - Påminner väldigt mycket om Snickers. Cookies & Cream: 9 / 10 - Väldigt god smak Caramel & Cashew: 8 / 10 - Väldigt god smak White Chocolate Almond: 6 / 10 - Okej, men känns ändå avsevärt sämre än de 3 bästa. Coconut Choco: 3 / 10 - Mindre god smak. Hårdare i konsistens och påminner mycket om sämre proteinbars. Ett stort plus är att de använt sötningsmedel istället för socker. Det gör att de passar lika bra att äta efter träning som mellanmål under en diet. De är så goda att de ligger i klass med godis men är betydligt nyttigare. En proteinbar sänker mitt sockersug avsevärt. 9 / 10 i helhetsbetyg då jag fortfarande tror man kan få de sämre barsen bättre och kanske mjuka upp konsistensen ytterligare. Men detta är proteinbars i toppklass!
Sida 1