Prisjakt

Agamemnon

Medlem sen 2002-08-21
47
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Toshiba N300 HDWQ140UZSVA 128MB 4TB
Full Star 1
2.4
(4)
1 132 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Låter som en hackspett på rökheroin. Funkar kanske om man har backupen i ett annat rum.
Noblechairs Hero
Full Star 1
4.5
(11)
4 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan
Datorstolarnas Rolls Royce. En stol byggd för riktiga vikingar och inte bara små taniga e-sportare med handledsbiceps. Sittdynan kräver lite tillvänjning men känns snart riktigt skön och mjuk. Alla inställningar man kan tänka sig plus variabelt svankstöd. Det enda jag kan klaga på är att kuddarna för svanken och huvudet är lite små. Annars är det den bästa dator-/kontors-stolen jag nånsin suttit i.
Asus Xonar Essence STX
Full Star 1
4.6
(42)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Köpte detta för att ersätta mitt SB Titanium HD. Det största skälet var att det är ett av väldigt få kort som har RCA ut istället för sketna 3.5 pluggar. Tyvärr så är det inte mycket bättre än vad man kan plocka ur de flesta bättre moderkort numer. Inte i närheten av mitt gamla kort. När det kommer till den inbyggda hörlurs-ampen så är det nog däremot bland det bästa man kan få för pengarna. Ljudet är brutalt djupt och kraftfullt men samtidigt väldigt rappt. Jag förstår att det passar Sennheisers lurar så bra som det sägs. Jag har alltid tyckt att deras lurar är ganska lama och intetsägande om man inte skrämmer upp dom lite... När det kommer till mjukvaran så förstår jag inte klagomålen alls. Tycker det var väldigt enkelt att ställa in allt. Det enda jag saknar är att man inte kan spara volymen med vilken analog ut man väljer. 100% till högtalare stannar på 100% när man byter till hörlurar och vice versa. Inte kul när man glömmer och har satt på sig lurarna... Bara 5 för det nästan mediokra ljudet ut till högtalarna, men en klockren 10a till hörlurs-ampen. Uppdatering/ Antingen så har kortet "bränt in" sig eller också har mina öron vant sig, men jag tycker ljudet till högtalarna har blivit mycket bättre. Det flata intrycket jag fick först har blivit ganska dynamiskt. Höjer betyget ifrån 5 till 7.5.
*Redigerades 4 år sedan
Logitech G810 Orion Spectrum (Nordisk)
Full Star 1
3.8
(29)
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Köpte just detta då jag ville prova Romer G och behålla valet av vilka tangenter som är upplysta i spel. Gillar verkligen Romer G switcharna och hur det känns att skriva med dom. Ljudlösa med ett lågt ljud i bottenslaget. I spel finns inget att klaga på, det fungerar som det ska och förinställda layouts är enkla att editera. Det som jag ger detta tangentbord -10 i betyg för är att det inte har inbyggt minne. Något jag utgick ifrån att alla Logitechs G-produkter har, speciellt i detta prissegment. Så fort man stänger ner Logitechs programvara eller startar om datorn hamnar det i ett väldigt irriterande "Default-läge" där alla tangenter lyser 100% i en vågrörelse från vänster till höger. G910 har tydligen samma problem. Uselt för prisklassen Detta är så irriterande för mig att jag förmodligen kommer lämna tillbaks det och byta till ett annat märke. Om det bara slocknade istället kunde jag leva med det men inte som det är nu. 1 av 10 för det Logitech. Väldigt, väldigt dåligt.
*Redigerades 4 år sedan
Creative Aurvana Live!2
Full Star 1
4.1
(5)
741 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Tung och djup men väldigt detaljerad bas. Bred stereobild med snäll diskant som inte tröttar ut. Något tillbakadraget mellanregister som dock växer med inspelning. Om dessa lurar inte hade Creative som tillverkare skulle de vara på allas lyssnings-lista. Det tar några minuter att vänja sig vid basen och stereo-separationen men väl där tycker jag det låter bättre än mycket dyrare lurar. Uppdatering: Jag har köpt en Pro-Ject Head Box S för att driva lurarna och det gör dom ännu bättre. Basen är tightare och mer kontrollerad men fortfarande väldigt djup. Diskanten har levt upp på ett helt nytt sätt utan att bli tröttsam. Uppdatering 2 Fortfarande mina favoritlurar efter nästan exakt 2 år. Har nu ett Xonar Essence STX direkt till lurarna. Skulle nog nämnt att jag inte använder den medföljande kabeln heller. Har en 5 år gammal 3.5 - 2.5 mm kabel från ett par Philips SBC HP1000. Den medföljande är skräp.
*Redigerades 6 år sedan
Logitech Z623
Full Star 1
4.3
(65)
1 490 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Hur fan kan dessa ursäkter till högtalare ha detta betyg? Dov diskant utan upplösning, grumligt mellanregister och trög bas utan koppling till vad som händer. Spel eller musik. Köpte denna spya då mina Creative Gigaworks T3 gav upp efter nästan 4 år. Som tur var kunde jag returnera skräpet och köpa ett nytt T3. Sista gången jag kommer lita på ett betyg här. Alla ni som hyllar det här systemet är antingen halvdöva eller vet inte vad ni går miste om i T3. Nästan samma pris men ljusår i skillnad på ljud. Edit/ Det mest gillade inlägget tycker egentligen inte att dom är bra men ger dom ändå 8 av 10 ???? Det här systemet är skräp. Ge rätt betyg även om du köpt och äger skiten. Det är inte automatiskt bra bara för att du äger det. Alla gör felköp. Jag gjorde det när jag köpte detta elände. Sluta vilseleda andra.
*Redigerades 6 år sedan
Creative Gigaworks T3
Full Star 1
4.2
(20)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan*
Oslagbara? Efter 4 år gav min sub i detta system upp. Förmodligen eftersom min katt pissat på den. Kollade betygen här på Prisjakt innan jag köpte nytt. Blev Logitech Z623. Vilken miss. Hoppades att utvecklingen gått framåt, men icke. Bytte tillbaks dom mot ett nytt T3 system. Efter så lång tid trodde jag nåt nytt bättre kommit. Diskant: Inte high-end, men väldigt fin upplösning och bättre än alla andra datorsystem även 6 år efter lansering. Mellanregister: Här brukar de flesta 2:1 system fallera mer eller mindre. T3 håller ihop det väldigt bra, så dom fallerar mindre. Det är faktiskt bland det bästa jag hört. Bas: Snabb, snärtig och utan "efterdallringar". Inte jättedjupt, men fullt tillräckligt för ett datorrum. Lådan är sluten med 2 passiva element som tar hand om övertrycket i den. Lådan är välbyggd då nästan inga vibrationer känns i den. Creative har haft ett oförtjänt dåligt rykte i snart flera decennier. Visst, deras billiga ljudkort och förtjockade, dåligt utprovade drivrutiner förtjänar enbart förakt. Samtidigt har dom producerat höjdpunkter som dessa T3, Aurvana Live! hörlurar och ljudkort som X-Fi Titanium HD. Jag kan enbart rekommenderbara dessa högtalare då de är de bästa jag hört till PC.
*Redigerades 6 år sedan
Thrustmaster T-Flight Hotas X (PC/PS3)
Full Star 1
4.1
(11)
526 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 år sedan*
Köpte just denna för att spela Elite: Dangerous. För det här priset är det nästan ett rån. Finns ingen anledning att betala x gånger mer för vissa andra Hotas. Den här stickan räcker gott o väl Det framgår inte av bilderna, men man kan dela på den och sladden i mellan är ca 55 cm.
*Redigerades 7 år sedan
Pro-Ject Head Box S
Full Star 1
3.8
(2)
1 311 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Köpte denna till datorn för att driva mina Creative Aurvana Live! 2. Skillnaden är stor, framför allt i kontrollen av basen. Det märks också att det finns bra med kraft i steget jämfört med mitt SB X-Fi Titanium HD. Titanium-kortet är faktiskt riktigt bra med utbytbara OP-ampar och skärmat från resten av elektronik-surret i datorn. Head Box S lyfter ljudet ytterligare ett par snäpp. För pengarna får man väldigt mycket.
*Redigerades 8 år sedan
Benq E2420HD
Full Star 1
4.2
(19)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
12 år sedan*
Efter tre timmar med den har jag inget att klaga på. Den behöver lite inställningar i ljusstyrka och kontrast för att bli av med vissa artefakter och få en bättre svärta. Knapparna för inställningar sitter på sidan av monitorn och är inte alls svåra att använda. Powerknappen sitter också på sidan, vilket är bra då man slipper en lysande knapp på framsidan av monitorn. En viktig förbättring från 2400 och 2200. INGEN input-lag som jag kan märka.
*Redigerades 12 år sedan
Sida 1