Kategorier
Prisjakt

tubster

Medlem sen 2006-03-16
30
Bidrag
71
Hjälpsamröster
OnePlus 8 Pro 256GB
4.2
(15)
8 723 kr
2 månader sedan*
Jag kommer från en Samsung S9 plus. Valet blev enkelt, jag ville ha ett flaggskepp med en Snapdragon-processor samt en telefon som är mindre bloatad än Samsung och med trådlös laddning. Då finns det inte speciellt många modeller kvar i listan här på prisjakt. OnePlus 8 Pron känns modern, ger ett gediget intryck och ger en blixtsnabb upplevelse tack vare sitt kraftpaket till CPU men också på grund av 120 Hz skärmen. Allt flyter på galet fint och helt utan kompromisser. Fin färgåtergivning och bra funktioner för att titta på video, såsom ”smoothing” om appen stödjer det. OnePlus har en rad ”egenheter” som man bör känna till innan man köper telefonen. • Snabbladdning – endast med OnePlus egna tillbehör, detta gäller även den trådlösa laddningen. Så QC3.0 som många andra tillverkare följer funkar inte på OnePlus 8 Pro. En snabbladdningsplugg medföljer tillsammans med en läppstiftsröd USB-A – USB-C kabel • Oxygen UI – Om du kommer från Samsung så behöver du lära om lite grann, vissa default-inställningar förefaller inte helt genomtänkta (såsom att hålla in strömknappen tar dig default till Google Assistant) • ”Secret drawer” – du kan dölja appar som du inte vill att andra ska kunna accessa • Möjlighet att kopiera/klona appar med olika inställningar/inloggningar (för exempelvis Twitter, Facebook osv). • Kommer med et skärmskydd förmonterat som jag rekommenderar dig att ta bort omgående, dålig passform och tveksam kvalitet • Använd medföljande bumperskal eller köp dig ett annat case omgående för enklare hantering i vardagen då curved edges kan resultera i felklick. Samt, såklart, för att skydda din nya fina mobil • Fingerprintsläsare under skärmen, fungerar jättefint hittills, jag kör den i kombination med ansiktsigenkänning Telefonen är ett flaggskepp och levererar bra på alla sätt och vis. Inga mjukvaruproblem eller buggar so far. Jag är efter två veckors användning jättenöjd och den överträffar min tidigare Samsung på alla plan, förutom just snabbladdningsmöjligheterna.
*Redigerades 2 månader sedan
Anker Soundcore Liberty Air 2
3.8
(5)
708 kr
8 månader sedan*
Fantastiska lurar för pengarna! Jag har personligen svårt för "in ear" lurar då jag har trånga örongångar, med dessa lurar följer det med sex olika storlekar på silikonpluttar och jag lyckades hitta en passform för båda mina öron (som dessutom är olika trånga). Laddetuiet som medföljer lurarna är lätt, liten och smidig. Den har både USB-C och trådlös laddning. Bra kvalitetskänsla över lag. Lurarna lovar 7 timmars aktivitet och jag har lyckats få precis det i verkligheten - Laddetuiet ger dig sedan potentiellt tre nya fulla uppladdningar. Om det också skulle ta slut i lurarna så får du 2 timmars ny lyssningstid efter bara 10 minuters laddning i etuiet. Ljudbilden är bra utan att vara något att skriva hem om. I appen finns flera EQs att välja bland samt möjligheten att kalibrera en egen EQ unik per öra. Medföljande app är bra och tydlig - här kan du också välja touch, dubbeltouch o hålla inne funktionerna för respektive lur individuellt. Huvudanledningen till att jag valde dessa lurar är handsfreefunktionen - Dom ersätter mina tidigare gamla plantronics bluetooth bomheadset. En stor fördel är att man kan använda bara EN lur bara. Mic- noise reduction-funktionaliteten är mycket god och även motparten man pratar med upplever att man låter helt okay och att omgivningsbruset inte är besvärande. Och om man hade fått önska - aktiv "Noise cancelling" - Men det förväntade jag mig inte i detta prissegmentet. Sedan är lurarna så pass förslutande att det inte behövs - helt ärligt.
*Redigerades 8 månader sedan
Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338HW
3.9
(3)
6 659 kr
3 år sedan
Vi är nöjda, den funkar kalas att kyla ned sovrummet inför natten. Vi kör den endast när vi inte sover. Precis som alla andra portabla AC modeller så låter fläktarna, vilket inte alls är något konstigt. Vill man ha 100% "komfort" och lägre ljudnivåer så ska man köpa sig en fast installerad enhet på väggen med tillhörande utedel. Enheten levererar vad den lovar, det saknas fönsterkit som visas på bilderna. Även Electrolux återförsäljare i Karlstad var frustrerad över den missen i sin egen reklam. Slangen kläms dock enkelt med tillhörande stos (tratt) i ett fönster med vanlig fönster-spärr-hake. Pris prestanda är bra, klart bättre kvalitet och gedigenhet än de "egna märkena" som säljs av några av de större elkedjorna. (Läs Andersson / Sandström). Fjärrkontrollen fungerar bra men kan tolkas som "tråkig" i sin utformning. Funktionerna är vad man kan förvänta sig av en enhet för 5500, dvs ingen rymdraket, wifi, molntjänst eller hulahuladans. Den kyler/värmer/blåser med timer och nattfunktion samt automatiskt fläkt- och funktionsläge. Ett stort+ är att den kan fungera som värmepump på höstar/vårar också. Då passar den utmärkt till exempelvis ett mindre garage/förråd. Jag håller inte alls med fett00 att kvaliten är låg, detta är min tredje portabla AC (de andra två såldes vid en lägenhetsflytt) och denna håller den högsta kvaliten av de tre. Man kan inte förvänta sig mer av en portabel AC enligt mig.
Ubiquiti Networks UniFi Switch 8-60W
4.3
(12)
1 109 kr
4 år sedan*
UBNT has done it again! Karate-bra prylar, allt funkar fint och det är enkelt och överskådligt att konfigurera allt. Samma mjukvara/controller som för UBNT´s accesspunkter och "USG"-routern. MEN, fy tusan vad varm den blir om du drar ca 10W 48VDC PoE eller mer! Knappt man kan ta i den. :/ Här gäller de också att du är påläst rörande PoE. Denna följer IEEE 802.11af INTE 11at.
*Redigerades 4 år sedan
NooElec NESDR Smart
3.8
(1)
4 år sedan*
Vill du prova på SDR (Software Definied Radio) så är detta mottagaren för dig! Innehåller ungefär samma grundkomponenter som de billigare "RTL2832U" / "R820T2" mottagarna som man kan köpa på kinesiska onlineshoppar! Denna produkt är mer frekvensstabil och är inkapslad i ett aluminiumchassi vilket förbättrar mottagarens känslighet. Mottagaren är utrustad med SMA-kontakt. Till mottagaren medföljer tre antenner och ett antennfäste, förvänta dig inga stordåd från antennerna men dom fungerar! Teleskopantennen är perfekt för rundradio, flygradio och en bit upp på VHF-bandet. Den långa fjäderstålsantennen är anpassad för runt 27 MHz och den kortare för 433 MHz. Mottagaren klarar 24 - 1744 MHz. För kortvågsmottagning får mottagaren att modda (gå förbi ingången och rakt in på mottagarkretsen) alternativt att man köper en "Ham it up!" converter. Du får inte mer "smäll för pengarna"!
*Redigerades 4 år sedan
Sony Handycam HDR-CX405
3.8
(1)
2 280 kr
5 år sedan*
Perfekt familjekamera! Förvänta dig inga stordåd, såsom att göra en premium TV serie inspelning med denna kameran. Men som familjekamera, ge till frugan, svärmor, filma dotterns första stapplande steg detta är den perfekta kameran för dig! Fäll ut skärmen, flippa upp linsskyddet och tryck "record". Superenkelt. Massor med Zoom, bra bildstabilisering, helt okay batteritid och också helt okay bildkvalitet. Den är inte superbra i dunkla miljöer och bilden kan bli lite brusig men för hemmabruk funkar detta helt okay. Jag är supernöjd! Enkel, funktionabel producerar en mer än okay bildkvalitet! Kameran har lite inbyggt "fluff" för att redigera och klippa ihop snuttar osv. antalet "specialfunktioner" är sparsmakat. Som familjekamera är den kanon!
*Redigerades 5 år sedan
Sony Bravia KDL-48W705C
3.8
(11)
5 år sedan*
Kalasbra panel! Det finns två saker som kan uppfattas som störande med TVn, som du bör känna till innan du köper. 1.) Den tar ca 30 sekunder på sig att starta innan man kan byta kanal, växla HDMI-ingång. Den bootar upp segt alltså. Det går att sänka ljudet, men det är allt under uppstart. 2.) Du måste gå in och slå av auto-dagsljus-sensorn och justera skärmens inställningar annars blir man bananas-knäpp på alla auto-korrigeringsartifakter som några nedan har omnämnt i sina recentioner. Alltså, de standardinställningarna som finns med räcker inte, du måste ändra och göra egna. Inte alls svårt, så tappa inte hoppen nu! Men det krävs lite engagemang och nån timmes pillande. Men det är de värt! Alltså, kan du leva med 1.) och sedan har kunskap nog att googlea "Sony KDL-48W705 display settings" så är detta är kalas-prisvärd TV med sjukt bra bild o helt okay inbyggt ljud! Använder den med Sappa Kabel TV och har både digitala SD och HD kanaler och de funkar kalas. Samt en Chrome Cast (v2) och en Raspberry Pi med Openelec kopplad till TVn. Den inbyggda Netflixfunktionen funkar kalas!
*Redigerades 5 år sedan
Sony E 10-18/4,0 OSS
3.5
(1)
7 290 kr
5 år sedan*
Vilken glugg! Jag satte ihop ett resekamerakitt baserad på en Sony A6000 och tillsammans med Zeiss 16-70mm F4 ZA OSS och detta objektiv så reser jag lätt och kan fortfarande ta fantastiska bilder under mina resor! Objektivet är nästan rak-tecknande och ger kontrastrika och färgrika bilder. Jag kommer från DSLR-hållet där jag kör Canon 5D med L optik och jag är nog att kategorisera som kräsen. Denna optik håller måttet hela vägen i mål. På en APS-C kamera så räcker inte 16-70mm när man ska fotografera i städer, man får helt enkelt inte plats med allt man vill fotografera. När jag befinner mig just i städer så är det denna gluggen som sitter på kameran. Motljusegenskaperna är okay men inte fantastiska, forcerar man fram bokeh så duger den bra också, men inte i samma klass som exempelvis Canon´s L optik (kanske en orättvis jämnförelse). Priset? Javisst, det kostar. Lägg pengarna på bra optik och isåfall välj ett billigare hus, såsom en äldre NEX. Jag har "no regrets"!
*Redigerades 5 år sedan
Sennheiser MM 550-X
3.8
(8)
7 år sedan*
Åker du mycket kollektivt eller sitter i kontorslandskap till vardags så är detta ett par fantastiska lurar för dig. Noisecancelling-funktionen är inte marknadsledande men fungerar mycket bra. Andra lurar från exempelvis Sennheiser eller Bose har bättre noisecancelling funktion. Men, jag jämnför hårstrån här. NS´en fungerar riktigt bra. Batteritiden ligger mellan 7-8 timmar lite beroende på din volym i lurarna. När batterierna är är slut kan man enkelt plugga in kabeln och fortsätta lyssna. Batteriet laddas med en mini-USB kabel samma som till vilken Androidtelefon som helst (medföljer). Talkthrough funktionen fungerar utmärkt, dina hörlurar blir som "hörapparater", bra om du vill tjyvlyssna på din kollektivtrafiksgranne eller prata med konduktören/flygvärdinnan utan att ta av dig lurarna. De inbyggda mikrofonerna fungerar perfekt vid normala telefonsamtal eller videosamtal från exempelvis datorn. Man skulle kunna ha önskat att kunna höra sig egen röst en smula mer. Det känns lite skummt att inte höra sin egen röst när man pratar i telefonen, en vanesak dock. Lurarna stödjer APT-X standarden vilket ger förlustfritt bluetooth ljud. Jag kör själv med wimp Hifi och musiken låter helt fantastiskt! Spottan låter också bra, men inte alls lika bra som Wimp Hifi. SRS funktionen förvränger bara upplevelsen, det är en feature som jag personligen inte känner att jag behöver. Knapparna sitter på höger hörlur och navigeras enkelt med höger hand. Volym upp/ner, nästa/föregående låt samt av/på och talkthrough samt knapparna på undersidan av luren som står blåtandsläget, SRS samt Noiseguard av/på. Räckvidden på blåtandsfunktionen är mycket bra, jag upplever att det sällan är lurarna som sätter begränsningen för avståndet utan snarare mobiltelefonen/datorn. Flygplansadapter, laddare och förvarningsväska ingår i paketet. För mig är dessa lurar en vardagskompanjon. Dom hänger med mig vart jag än reser.
*Redigerades 7 år sedan
Sigma 10/2,8 EX DC HSM Fisheye for Canon
3.3
(1)
9 år sedan*
Sigmas 10/2.8 DC fisheye är en fröjd att arbeta med! Som många andra fisheyes så lider även Sigman en smula av CA-problem (lila linjer runt högkontrastobjekt) ut efter kanterna i bilden på en crop-sensorkamera (60D, 7D mfl). Trots detta är denna optik en fröjd att arbeta med, den tar intressanta bilder och ger fotografen möjighet att komponera riktigt fina alster. Men, som med alla fisheyes så får man passa sig när man fotograferar, det kan bli riktigt "galna" och skruvade bilder. Tekniskt sett levererar Sigman helt okay, den är dock inte super-skarp och krispig vid bländare 2.8, men bländar man upp nått steg eller två så finns det inte mycket att klaga på. För er som gillar att actionfilma med er DSLR så är denna optik PERFEKT! Du får sjukt bra actionfilmer på exempelvis skateboarding, BMX eller alpina sporter. Slutligen, detta fisheye är "diagonalt" och inte cirkulärt. Detta bör betänkas. Resultatet kring centrum av optiken är helt okay. Rolig optik!
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1