Prisjakt

Gew

Medlem sen 2006-03-08
114
Bidrag
55
Hjälpsamröster
Bredband2
Dålig
(49)
Usel
4 månader sedan

Arbetar som hemmatekniker. Var hemma hos en kund och skulle byta ut en router. Den nya ville inte ta IP, varvid jag befarade MAC-låsning. Ringde Bredband2s support för att se om de kunde släppa den för hand, istället för att vänta ut den. Efter ungefär 45 minuter i kö kom jag fram till en tjej. Beskrev min roll och min fråga. Hon ursäktade sig med att hon var ny och för varje liten del av ordväxling ursäktade hon sig och jag fick en robotröst som upprepade "Du är nu satt på vänt..", alltmedan hon skulle fråga sin handledare om vad hon skulle svara. Till sist fick jag veta att de inte kunde göra något för hand, utan att jag skulle dra ut all utrustning ur RJ45-jacket och låta det stå tomt i 24h, sedan var det bara att köra. Beklagade mig till kund, men han gillade läget, ringde upp kund nästa kväll, fick höra att det inte var löst. Jag åkte tillbaka, och gnuggade febrilt huvudet. Till sist ringde kund sin bostadsrättsförenings allt-i-allo, som kom över och berättade att radhuslängan var givna statiska IP-adresser, och jag fick då IP, gateway och mask mig givet. Kund var online en minut senare. Det ska vara sagt att kunds gamla router hade lösenordsskyddat admin-webgränssnitt (kunde hade glömt vad han hade satt), för annars hade jag ju bara kunnat logga in i den och tillskansa mig uppgifterna.. ..MEN jag anser att det är helt absurt att inte Bredband2s SUPPORT kunde ge mig denna fundamentala bit information, jag hade trots allt gett dom kunds fulla personuppgifter och adress, men icket. Detta är min (enda) erfarenhet av Bredband2 och utifrån den blir det en 1:a!

Samsung DTB-P770V 80GB
Full Star 1
3.6
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Fick denna till skänks över en annons och hämtade upp den åt min mor, då de släckt ner speglingarna över det koaxiala i hennes flerfamiljshus. Har funkat klanderfritt ett par år, fram till nu för ett par dagar sen då den inte vill gå igång längre. Tre röda dioder lyser ett par sekunder när man försöker on:a den, sen becksvart. Nåväl, gissar att produkten har spelat ut ett fullgott liv trots allt, det var ju för fasiken snart ett och ett halvt decennium sedan den var dagsfärsk. Aja, då den dött kan jag ändå inte ge något toppbetyg.

HP LaserJet Pro M15w
Full Star 1
4.3
(6)
999 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Denna fick ersätta en äldre HP-laser som förvisso gick som en ångmaskin men som saknade all form av modern connectivity. Nu jäklar, wi-fi direct, WPS, och allt vad man kan önska sig. Har ännu inte kört slut på medföljande tonerkassett, trots att de som regel är halvfulla, om ens det. Utskrifterna blir prima ballerina, och priset var hyggligt. Rekommenderas.

JBL E65BT NC Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.3
(24)
949 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Jo vars, kan inte klaga på något dtort6. Noise cancellation är väl förvisso vad man kan kräva i den här prisklassen, om ens det. I ärlighetens namn märker jag ingen större skillnad med funktionen av-/påslagen, bortsett från att lurarna gissningsvis drar betydligt mer kräm. Ljudmässigt gillar jag dessa. Efter ett par timmars bärande sommartid kanske det kan upplevas en smula klibbigt, men inte obehagligt.

Samsung LE32E425
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Inget att klaga på, fick den till skänks över en Facebook-annons och vad mig anbelangar så levererar apparaten bra bild utan döda pixlar, trots att den har ett helt decennium på nacken.

LED Lenser TT
Full Star 1
3.8
(4)
437 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Inget att klaga på. Hade förmånen att lägga rabarber på ett bättre begagnat ex för en spottstyver, och det här är tamefan den starkaste ficklampa jag har i min ägo, och då har jag ändå en del, om än merparten av detta är kinesiskt från Ebay. Två lägen på ljusstyrka och så varnar den när man börjar få slut batterier. Överväger att köpa det skräddarsydda hölster som finns att tillgå. *EDIT* Batterierna hade räckt länge, men när jag väl bestämde mig för att byta ut dem (lampan varnade med blinkande signaler för att det var dags) lyckades jag inte skruva av bakstycket. Det hade ärgat fast, och jag lyckades aldrig, utan ficklampan fick gå till graven med detta. Givetvis hade de alkaliska batterierna ett finger med i spelet, men jag tycker ändå att en LED Lenser ska ha en mer genomtänkt batterikapsel som tar höjd för läckande batterier. Nästa gång blir det en Mag-Lite istället.

Benq GC2870H 28" Full HD
Full Star 1
3.4
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Har faktiskt ingenting att klaga på! Hade en Benq LCD-skärm (lysrör) tidigare och den hade säkert varit med mig i tio år när jag fick för mig att skaffa en billig LED-monitor. Som sagt, den gamla var ännu fullt fungerande, men jag fick nån (fix) idé om att ögonen mår bättre av att LED-dioder än lysrör för belysning, och den svärta som LED av sina natur kan skapa är oddly satisfying. Sen ska det ju vara sagt att detta är en billig instegsskärm, kanske primärt tänkt för kontorsdatorer. Nåväl, 28" och 16:9 bildförhållande och duglig nog att titta film och arbeta vid, det är allt jag kräver.

Linksys EA6400
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Fick tag i ett begagnat exemplar i prima skick, på papper EA6300 men som många känner till är EA6300v1 == EA6400, sånär som på FCC-etiketten. Jag slängt in dd-wrt på min, tuffar på prima. Den router lider (likt många andra i EA-serien) av 64kb-buggen (NVRAM), lätt att lösa genom custom CFE, vilken finns att tillgå på diverse forum.

Electrolux ERB36233W (Vit)
Full Star 1
1.8
(2)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Kan väl på det stora hela taget hålla med den andra recensenten till punkt och pricka. Detta komboskåp stod i köket (praktiskt taget nyinstallerat p.g.a. renovering) i vår lägenhet när vi flyttade in i början av 1015. Till en början var det väl inga större konstigheter, men de innovativa "handtagen" i form av en slags plastkarmar belägna i nedre delen av kyldelen respektive övre delen av frysdelen visade rätt snabbt sin baksida. Ja, detta då genom att spricka vid kyldelens handtag. Suck. En av plastlådorna i frysen sprack nåt år senare upp rejält i fronten när jag skulle dra ut den. Det blev silvertejp snett över fronten på den. Nådastöten i min recension är ändå kylningsförmågan. Jag vet inte om det är teknisk design eller om min enhet var defekt, men i enlighet med vad den andra recensenten skriver så kyls kyldelen uselt. Det sista året har jag kört enheten på max (ja, möjlighet att justera temp individuellt för kyl-/frysdel finns som sagt inte) och ändå har det snabbt växlat mellan kondensvatten på väggen och små frysdroppar i kyldelen. Detta har över tid kommit att resultera i en vattenskada i kökets ekgolv, just vid de främre fötterna. Idag kom lyckligtvis bovärden och skjutsade iväg det här eländet, och en ny Electrolux tog plats. Vi får se om den leverar bättre. Time will tell.

Fujitsu Amilo M3438G
Full Star 1
4.1
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Vilken maskin, oj oj oj! Skämt åsido, den börjar ha femton år på nacken, men står som sekundär trotjänare här på skrivbordet än idag. Det föråldrade grafikkortet stödjer ju ingen hw-acc. vilket omöjliggör alla "moderna" streaming-tjänster, Youtube, SVT, o.s.v. Jag kör Linux och använder den främst för att emulera gamla spelkonsoler från en svunnen tid. Den maffiga 17" skärmen har en hygglig betraktningsvinkel.