Prisjakt

Tiger_swe

Medlem sen 2006-01-28
18
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Asus GeForce RTX 4070 Ti TUF Gaming 2xHDMI 3xDP 12GB
Full Star 1
4
(4)
9 507 kr
T
Tiger_swe
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 månader sedan

Verkar som föregående talare har haft otur. Mitt kort har alltid varit mer eller mindre ljudlöst. Jag har visserligen den i tyst läge (switch på kortet)., föredrar att den är tyst än att vinna någon enstaka procent hit eller dit. Mitt 3DMARK var 5339 (i tyst läge, 3440x1440). Det högsta resultatet, vid mitt test var 6030 (av alla, den 23e maj). Så jag var 88.5% ifrån det snabbaste av alla (4070 TI, med samma hårdvara). Hade säkert kunna få lite mer poäng om jag körde den i "normal/turbo läge". Mitt kort har alltså inte något vinande ljud av något slag. (Jag hör den inte alls på 1m avstånd) Tror inte att den skulle ha det heller i det ändra läget. För det finns inga tendenser till oljud. Jag låter den dock vara kvar i tyst läge.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk
Full Star 1
3
(5)
3 819 kr
T
Tiger_swe
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Hej Jag är mycket nöjd med våran maskin. Har haft den nu över 2 år och använder den dagligen (flera koppar). Så vi har alltså gjort tusentals koppar kaffe i den. Vilken kaffesort man använder är ju väldigt beroende på tycke och smak men... även vattnets hårdhet har en stor inverkan. Här i Skåne så fungerar Mollbergs blandning mycket bra för oss. Sätter den ett snäpp under mitten (mängd men... även styrka), samt 3 böner i styrka. Tillbaka till maskinen, jag förstår att vissa har haft problem med läckage etc. Det är inget som har hänt för oss, visst kan det hända att dags att byta vatten lampan inte lyser när det är dags. Men det finns ju en röd indikering som visar om det är högnivå. Rengörings instruktionerna är inte lätta att kunna utantill, det följer med instruktioner som är gjorda för att klistras fast i insidan på ena gaveln på maskinen, det fungerar bra. Maskin skumningen kunde vara bättre, det är dock bekvämt att kunna ta mjölken direkt från paketet. Maskinen gör mycket gott kaffe, men.... skumningen kunde som sagt vara bättre, samt de små behållarna för vatten och kaffe hade gärna varit det dubbla. Det är dock en billig maskin som har fungerat felfritt för oss. Vilket jag inte kan säga om de tidigare kaffeautomaterna jag har haft.

Philips Sonicare DiamondClean HX9352
Full Star 1
4.1
(29)
T
Tiger_swe
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

WOW! Måste bara ställa mig i hyllningskören efter en dryg veckas borstning. Jag trodde att Oral B var den bästa på marknaden. Jag var inne på min 3e generation och då har jag bara kört med toppmodellerna. Men... ack så fel, nu så här i efterhand så förstår jag att det är som att jämföra en BMW mot en Skoda (ta inte illa upp nu alla Skoda ägare). Jag trodde jag körde en BMW men... det visade sig vara en Skoda, trött långsam och tråkig. Philips har helt klart hoppat ett par steg i generations utveckling. Det känns som tandborsten jobbar med ultraljud, samma känsla som man får hos tandläkaren. Rent vibrationstekniskt så ligger Oral B långt efter. Sen att tandborsten är liten och smärt, som gör att det är lätt att komma åt gör inte saken sämre. Själva borsten är väldigt mjuk så den är väldigt snäll mot tandköttet, samtidigt som det blir extremt rent. Ser fram emot mitt nästa tandläkarbesök, för att se hur de kommer reagera.

Nordic Season Smögen
Full Star 1
1
(1)
T
Tiger_swe
18 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Tänkte bara flagga en liten varning för denna. Jag har inte själv produkten men... efter ha läst användarnas recensioner från elgiganten Så låter det som rent skräp. Skriver detta här för att det inte fanns några omdömen här på prisjakt.

D-Link DIR-868L
Full Star 1
3.6
(21)
T
Tiger_swe
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag blir bara lite förvånad av vad "Shadowdancer" skriver. Han verkar ha problem med sin internetanslutning via någon typ av dongle gissar jag. Själv så har jag använt d-link routrar i många år och denna har jag haft i ett drygt år. Jag har inkomande adsl på ca 17mbs (verklig hastighet). Jag har kopplat in ett 10+ tal prylar på trådlösa samt 4 statonära. Internt så skickar jag normal gigabit hastighet på lan sidan. Wifi så brukar jag komma upp i 500-700 mbs (självklart lokalt). Min TV-Dator (media dator) sitter lite illa till, så där kör jag 5.0 GHz AC Där brukar jag kunna skicka gigabit filer mellan datorerna på typ 20s. På wifi nätverket har jag som sagt typ 10 prylar uppkopplade samtidigt. 5 telefoner, badrumsvåg, chromcast, laptops etc. Det har hänt att det går lite segt och då har jag startat om routern. Sen om det verkligen var routerns fel eller inte är jag inte säker. Min adsl lina är inte alltid perfekt... Dock så får jag fiber i dagarna och då försvinner den flaskhalsen :-) Jag har min router i mitten av huset och chromcast sitter i TVn på övervåningen. Där har jag 2 prickar på den men... inga problem med sändningen. Då gör jag så klart all övrig wifi trafik samtidigt. Angående störningar, jag bor i ett villaområde och kan se typ 7-8 andra nätverk. De verkar dock inte störa min nätverkstrafik.

Panasonic Lumix DMC-FZ38
Full Star 1
4.5
(10)
T
Tiger_swe
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Väldigt nöjd med denna kamera. Exempelbilder finns i mitt galleri på Min Hem Bio. Där har jag fotat min Samsung 2770H skärm. Bilderna är egentligen för att visa upp skärmens kvalitet ej kamerans kapacitet. Kameran fungerar också jätte bra som en filmkamera också. Kolla gärna in mitt filmklipp på youtube. http://www.youtube.com/watch?v=Lttx_aSnh20

Samsung SyncMaster P2770H 27"
Full Star 1
4.2
(12)
T
Tiger_swe
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Lyssna inte på de 2 föregående. Detta är en grym skärm, väldigt fina färger inte speciellt känslig för vidvinkel. Visst det är en TN så den har ju inte lika bra vidvinkel som PVA men... det vet jag om när jag köper en TN panel. Jag sitter dock rakt framför min skärm/TV, måste faktiskt kasta in TV i sammanhanget. Jag har nämligen kopplat in min HD box också (Comhem, Humax). Först så har jag kopplat boxen till en 4-2 splitter, sedan har jag dragit en 10m kabel till hdmi ingången på "TVn". Bilden från min digital box är helt suverän. Visst sitter man 30cm från skärmen så blir det inte perfekt. Men... sätter man sig och lutar tillbaka så har man en kanon TV. "TVn" har dessutom digital ut, så jag har kopplat in den signalen till mina "digitala" högtalare. Så jag har kanon ljud från "TVn". Som data skärm så fungerar den utmärkt för mig, jag ställde ner ljus styrkan för jag tyckte den var lite för hög med väldigt bra resultat. Jag har ingen aning om vad det är för brum de snackar om, min skärm är helt ljudlös. Sen att den är sanslöst vacker gör inte saken sämre. Ser man filmer på filmen så finns det inga tendenser till ghostning eller laggning. När det är svart så är det svart. Ingen vit strimma som tittar fram någonstans runt skärmen dvs. ingen bleeding. Sen så är det ju upp till var och en vad de anser lagg vara etc. Jag är dock väldigt krävande, jag kunde inte släppa min CRT till för ca 2år sedan för inga skärmar klarade av mitt fps spel, ALLA skärmar laggar mer eller mindre. Köpte dock den snabbaste lcd som gick att uppbringa och den var acceptabel. Det finns ingen skärm än idag som är lika snabb som en bra CRT. Jag var dock less på min 35kg tunga 20". Den här skärmen är inte sämre än min snabba lcd, så det går bra att spela krävande fps spel på den. Rekommenderas starkt, fungerar som sagt utmärkt som TV också. Edit: Visst finns det lite bleeding, jag blev nog lite sur av de negativa kritikerna innan. Lägger man på en helt svart bild, så lyser det definitivt igenom. Inget som man upplever vid normalt "TV" tittande dock.

Samsung LE40B655
Full Star 1
4.9
(33)
T
Tiger_swe
18 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 14 år sedan

Jag håller med om att TVn är grym på alla sätt och vis. Väldigt bra svärta. Fina färger. Inget lagg. Ingen ghostning. Skalar om låguplöst material fantastiskt bra. Det enda negativa är väl att den inte är lika platt som de plattaste. Visst hade det varit kul om den varit 1cm så man hade kunnat hänga den som en tavla. Själv så har jag den på en bänk så då spelar det ingen roll om den är ett par cm tjockare än de tunnaste. Dock så håller jag inte med BoJaKa, jag hara sett ett 100-tals filmer på den (via USB) Och jag skulle vilja säga att den stödjer minst 90% av alla filmer inklusive .mkv Dock så verkar inte nuvarande firmware stödja DTS ljud i filmerna... Hoppas nästa firmware kan fixa det. Sätter dock inte ner betyget för det, för det är en så himla skön TV.