Prisjakt

aliquis

Medlem sen 2006-01-02
22
Bidrag
25
Hjälpsamröster
Asus ROG Strix Z370-F Gaming
Full Star 1
2.7
(2)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Vad skall man säga? Massa RGB headers om du vill ha det, snygg belysning, skall väl ha halv-ok VRM för överklockning, rätt ok kylflänsar för VRMen med ser det ut som. QVLen anger stöd för mitt CMR16GX4M2C3466C16 kit som jag har provat med TVÅ i7 8700K på det här kortet men man får minnesfel hela tiden. Fungerar bättre på MSI Z370 Gaming M5 om det är till någon hjälp. Kortet fläskar på med 1.32 volt för IO och 1.28 volt för system agent. Andra verkar tycka att det är högt och både det och att minnet ändå inte fungerar i 3466 MHz stör mig. Om man vill prova en lägre klockfrekvens så verkar ingen annan än just den profilen dyka upp, väljer man manuellt 3200 MHz ja då drar moderkortet på 1.5 volt automatiskt till minnet istället och vad mer det nu kan hitta på för att göra det möjligt på så många RAM och processorer som möjligt. Med XMP på får jag nu över 600 minnesfel på 2 minuter i memtest86 test 6. Om det har varit riktigt så illa hela tiden eller om det är de här skitmoderkorten som pajar processorerna så det fungerar ännu sämre vet inte jag. I ett test för ljudkvaliteten på Z370 moderkort ligger ASUS kort på topp, ASUS själva har om jag minns rätt sagt att de har förbättrat ljudingången och det där testet använder eventuellt en kabel emellan ljudutgången till ljudingången för att mäta brusnivåerna kanalseparationen i programvara men blir ju då beroende av båda. Verkar bara ha 2 headers för chassifläktar (fler fläkt- och pumpplatser dock, om de går bra att använda till annat framgår kanske inte men möjligt är det så), dock har de själva ett tillbehör som ger tre till (som nämns som bundlat på i.a.f. ett ställe men inte är det i kartongen), sedan antar jag många chassin nuförtiden som kommer med massa fläktar / ljus har sin egen kontroller ansluten via USB ändå så det kanske inte spelar någon roll men jag tycker det är synd att det inte är minst tre iaf. Z370-E Strix har lite mer grejer som wifi & bluetooth och extra front USB-header med en till typ C. Så ja, vill du ha ett snyggt moderkort med bra ljud och bara köra standardinställningar så är det ett dyrt men antagligen bra moderkort. I mitt eget fall med snabbare minnen och en överklockningsbar processor har det bara varit trubbel med blåskärmar för att XMP inte fungerar och spänningar som inte är standard och antagligen kan försämra eller förstöra komponenter/processorn. Det finns både gott och ont att säga men jag är inte nöjd och jag oroar mig ju över effekten på processorn från deras standardalternativ så från mig kan det ju inte bli något toppenbetyg.
*Redigerades 3 år sedan
Corsair Vengeance Black RGB LED DDR4 3466MHz 2x8GB (CMR16GX4M2C3466C16)
Full Star 1
2.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Var lite billigare än G.Skill Trident Z och verkade ha Samsung B-die och en Intel Extreme Memory Profil som signalerade hög prestanda. I mitt tycke sämre RGB-lösning men jag antar många andra håller med också. Det är svårt att bedömma vad som rent tekniskt / kompatibilitets / funktionsmässigt är problem med minnesmodulerna och vad som är moderkortet och processorn då allt blir en sammankopplad kedja och är beroende av varandra så ha det i åtanke när ni läser kritiken där. Positivt: Samsung B-die om det nu är det, RGB-belysning om du gillar det, om du kan köra dem snabbare än standard. Negativt: Högre än standard så kan ta i CPU-kylare, belysningen i mitt tycke enklare än Trident Z, dyrare än standardminnen och i mitt fall på ett ASUS Z370-F Strix så fungerar de inte med XMP påslaget testat med två i7 8700K. På ett MSI Z370 Gaming M5 så fungerar de dock "typ", kör man block move testet med parallell last på processorkärnorna så fungerar det och det gjorde det nog med sekventiell i "BIOS-versionen" av memtest86 med men med UEFI så verkar testet låsa sig efter 4 sekunder. Jag vet inte vad låsningen beror på så svårt att bedömma. Om man anser att vanliga funktionsdugliga minnen borde få ett "acceptabel" i betyg och minnen som fungerar snabbare och ser fina ut skulle få ett högre (möjligen med avdrag för att de är höga) så i mitt fall där den snabbare effekten inte riktigt fungerar och man eventuellt ändå får köra dem i mer standard hastighet men bara har betalat mer och fått högre minnen i.s.f.. Då är ju frågan vilket betyg de skall få. Når de knappt godkänd för att de lyser? För att de kanske fungerar bättre på något annat moderkort?
*Redigerades 4 år sedan
Warcraft III +: The Frozen Throne (Expansion) (PC)
Full Star 1
4.3
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan*
Alldeles underbart spel. Gammalt nu såklart men det skall väl bedömmas efter vad det var när det släpptes. Många olika enheter, heroes, stort utrymme för kreativitet och lära sig spela bättre, sten-sax-påse counters men bättre spelande och kreativitet kan ändå vara vinnande, modmöjligheten skapade bl.a. dota som ju typ är världens mest spelade spel, helt och hållet baserat på hjältarna i Warcraft III.
*Redigerades 4 år sedan
Overwatch - Origins Edition (PC)
Full Star 1
3.8
(6)
130 kr
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Riktigt cancerspel och utvecklarna bär ansvaret. När de presenterade en heroshooter och det var Blizzard bakom så lät det ju som en kul idé och någonting nytt, dock så är standardspelet ett teamplayerspel där man eskorterar laster eller håller platser som i Team Fortress och verkligheten berättar väl att heroshooters inte är och blir särskilt balanserade (Quake Champions är det bättre alternativet där.) Personligen spelar jag bara 3 mot 3 p.g.a. dålig datorprestanda och problemet är säkert värre i arcade/det är än i competetive men av design så är det så att spelare som är i en pre-made lobby for en egen chatlobby och det är rätt sällan de växlar över till lagchatten så man blir ensam och kan inte kommunicera med dem, i ett lagspel, av design. Helkorkat. Oavsett spelmode finns det såklart människor som vill prova andra karaktärer eller bara är lästa i vad de vill spela och därför inte gör de bästa valen för laget eller spelar som de borde, .. som man borde ja.. ännu en brist i skitspelet då ens roll i competitiveläget låser fast en vid ett visst beteende rätt kraftigt så man får inte vara kreativ eller finna sina egna lösningar direkt. Ursprungsproblemet är utvecklarna som har lobbychat som default och som inte låter en hantera spelare som går sin egen väg på något vis (man kan exempelvis inte kicka någon och om någon lämnar så får man ingen ersättningsspelare utan får bara försöka spela med de som är kvar vilket gör att fler lämnar och så gick det åt helvete, även det ett utvecklarval.) Man får inte säga att andra spelare är idioter och om man lämnar matcher blir man straffad, så det finns helt enkelt inte något sätt att hantera ursprungsproblemet vilket gör spelet till ruskigt mycket cancer. Game-play: 2/5. Kul att spela i multiplayer: Med vänner kanske, med randoms inte särskilt. Single-player: Ickexisterande. Teknisk och grafisk design: 5/5. Grindea värdelösa lådor till förbannelse som ända lockelse i spelet: 1/5.
*Redigerades 4 år sedan
Koss Porta Pro 2.0
Full Star 1
3.1
(3)
310 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Vet inte varför Koss Porta Pro har så bra omdömme på Head-Fi sedan tillbaka i tiden om dessa skulle vara lika bra. UmeaBoy måste dessutom tala om iPorta Pro eftersom dessa inte har mikrofon. Jag har rätt ok högtalare (B&W DM603S2) och hade helt ok lurar tidigare (Alessandro MS-1 (typ Grado SR125)) Jag antar man skall sätta betyg efter prisklass kanske men jag vet inte hur 199 kr-grejer låter. Men eftersom de anses vara bra vill jag ju gärna att det skall låta bra och det gör det inte. Rätt dov ljudåtergivning med kraftfull bas och dålig "transparens" eller "rymd" på ljudet. Låter bara dovt och nära örat så att säga. Kanske är helt ok för pengarna för någon, jag älskar att lyssna på musik och musik är viktigt för mig och jag skulle inte vilja lyssna på musik såhär och därför är det dålig för mig. En produkt jag är missnöjd med även om den är billig är ju inget jag har någon direkt nytta av eftersom det inte är produkten jag vill ha .. Köpt helt enkelt bättre lurar och njut av musiken. Jag har inte lyssnat på en massa annat så jag kan inte jämföra med Sennheiser HD598 och dylikt.
*Redigerades 5 år sedan
CDON
Bra
(500+)
Bra
8 år sedan*
Jättesmidig sida, ofta bra erbjudanden.
*Redigerades 8 år sedan
CDON
Bra
(500+)
Bra
8 år sedan*
Ni är inte prisvärdast på Steamtitlar i världen men det är ju kanske inte så konstigt :)
*Redigerades 8 år sedan
CDON
Bra
(500+)
Utmärkt
8 år sedan*
Har inte testat disken så kan inte säga något om den. Beställde för Copyswedebajs så mest ett köp av 3 TB disk mest för att slippa betala avgifter sen. Hur tänkte ni där Copyswede? Tänk om jag får för mig att fylla den med något med? Rimligtvis med spel dock och de är det ju ingen privatkopieringsavgift för och man får inte kompiskopiera dem så ja.. Enough said.
*Redigerades 8 år sedan
MM Sports
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
8 år sedan*
Olle äger! Nuförtiden har de visserligen många andra anställda som gör jobbet men ändå :). Grym kundservice, entusiasm och bra priser. Jag ser inte hur någon butik hade kunnat vara bättre :)
*Redigerades 8 år sedan
Game Maniacs
Bra
(15)
Utmärkt
9 år sedan*
Game Maniacs har en fyndkorg. Är inte bara det värt en tia? :D Där kan du hitta oftast minimalt fraktskadade spel till ett bättre pris än vanligt. Vad som skulle kunna ses som ett plus är att de dessutom ofta erbjuder gratis leverans. Om jag själv fick välja hade jag kanske hellre önskat att de sparade en slant där för att istället kunna erbjuda lite rabatt på större ordrar. Men de har väl kanske själva bäst koll på vad som blir mest lönsamt i längden. Jag känner mig lite obekväm med att beställa ett enstaka spel och få det skickat fraktfritt iaf. Det känns väldigt onödigt. Fast visst hade risken varit att folk då hade velat ha både rabatterade priser och fraktfritt* och det blir väl inte lönsamt någonstans alls. (* Konstigt ord. Få spelet hemfraktat får man ju hoppas att man får .. Det jag menar är frakt till fri kostnad :))
*Redigerades 9 år sedan
Sida 2