Prisjakt

aliquis

Medlem sen 2006-01-02
22
Bidrag
25
Hjälpsamröster
Komplett.se
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
en dag sedan*
Komplett har alltid varit toppen. Jättebra villkor.
*Redigerades en dag sedan
L'Oreal Studioline Matt & Messy Paste 150ml
Full Star 1
3.8
(1)
50 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 månader sedan*
Skitbra. Lite produkt ger effekt och ser inte blött ut och smetar inte sönder händerna och är billigt o.s.v..
*Redigerades 6 månader sedan
Sony MDR-EX650AP
Full Star 1
3.6
(64)
399 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Tråkigt ljud. Det enda jag har att säga om det är att det är "boomigt" / "boomig bas", någon antagligen högre basfrekvens som låter väldigt mycket och överdrivet och allt annat är tråkigt att lyssna på. Köpte dem för 249 kr på Elgiganten och skulle bara prova dem egentligen eftersom man ändå kan det men hade inga andra fungerade lurar och hade provlyssnat på Biltemas "Studio"-lurar för 169 kr som var ruskigt sämst. Och gentemot det lät väl de här bra. Med AKG-lurarna som kommer med Samsungtelefoner som kostar runt 100-170 spänn eller vad det är låter mycket trevligare än de här för mig. De här är möjligen något mer lättdrivna med högre ljudnivå och själva kabeln är räfflad på något vis så möjligen förstärkt med textil eller kevlar och det kan ju vara bra. Men ljudet är tråkigt och det är synd att jag äger dem. Ljudet är inte alls det sämsta jag har hört så kanske borde de få 2/5 å andra sidan när jag vet att det finns bättre så varför låtsas som att de är "lite ok ändå"? Ja, Biltemas lurar och Kjell & Co trådlösa är sjukt mycket sämre ändå och hade fått -1 och -5 eller något om så vore möjligt. 1-2 av 5.
*Redigerades 2 år sedan
Philips Sonicare DiamondClean HX9351/52
Full Star 1
3.1
(37)
1 599 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Det positiva är att jag tycker de känns trevligare än OralBs. Mindre skraltigt rörelse som upplevs effektivare. Tror inte att rengöringen emellan tänderna är något vidare dock så se det som något för tandytorna. Borstarna kostar mer än OralBs men det är jag ok med om resultatet/upplevelsen är bättre. Dock är det typisk Philipskvalitet. Ofta när jag har ställt tandborsten i glaset så har den inte tagit laddning och just nu fungerar den inte alls och strax innan dess så durrade den lite när jag försökte sätta på den men stannade och om man då satte det lite oklart om den var av eller på och den gick av sig själv emellanåt. Kanske är vatten i maskineriet och att den gav upp för att batteriet blev urladdat av att den gick igång av sig själv. Svårt att veta. Överprissatt skit är väl vad man kan beskriva alla eltandborstar som. De är ju inte tänkta att vara servicebara, vet inte om jag kunde fått den fixat på "laddar inte alltid" / "dåligt batteri" men nu är den nog emellan 2 och 3 år gammal så nu får väl klämma och möjligen spräcka sönder skiten själv om man vill löda i ett nytt batteri och väcka liv i den. Alla Philipsprodukter jag har köpt har varit skit, utöver den här en annan billigare eltandborste, en hushållsvåg, två matberedare, TVn jag har kan nog beskrivas som .. inte perfekt den med. Fick en bandspelare när jag var 2 år gammal för 38 år sedan som fortfarande fungerar men den väljer jag att se som ett undantag.
Huawei AH100 Smart
Full Star 1
3.8
(12)
249 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Billig och matar normalt på med jämna resultat. Ibland skiljer det några hekto och tiodels procent hit och dit om man gör om mätningen en tre gånger normalt sett med lägre och lägre kroppsfettsprocent för varje mätning och mer sällan får man ett väldigt avvikande resultat men jag har väl inte perfekta golv. Hur korrekta värdena är har jag ingen aning om men den spottar ur sig dem iaf. Programmet räknar veckor sedan man började använda vågen inte vecka inpå året och den går såvitt jag vet inte att synca med Google Fit och Apple Health. Om jag minns rätt. Annars är det fina grafer och så. Jag hade tidigare gett den ett lågt betyg för att man i Android fick en varning om att den ville ha tillgång till bokmärken och webhistorik och så men det var vidare begrepp och inget applikationen faktiskt använder utan bara så att funktionerna den använder flaggas under dem ändå.
*Redigerades 3 år sedan
Cooler Master MasterPulse MH751
Full Star 1
4.2
(2)
790 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan*
Jättebra för priset. Zeos / Z review rekommenderar dem som hörlurar för under $200 om jag minns rätt. Baserad på Takstar Pro 82 men har inte den regleringsbara basporten (har de någon alls?) och möjligen djupare kåpor samt en inkluderad löstagbar mic. Kommer med en 4-polig kontakt och adapter från sådan till 3-polig stereo och 2-polig mikrofon till dator. Jag lyssnade i butik på Audio-Technica ATH-M60X, Beyer-Dynamic DT 770 Pro 250 ohm och Sennheiser HD 660s med min Samsung Galaxy S5 telefon och föredrog så djuret på D 660s men M60X över 770 Pro (men kan ju bero på att det var telefonen som drev med) och sedan vid ett annat tillfälle M60X mot Yamaha HPH-MT8 och så de här som jag hade med mig. Min hörsel fungerar inte riktigt över 13 kHz så diskantområdet kan man ju inte lita på men M60X är det bättre portabla valet med minst kåpor, lite obekväma kuddar och bäst ventilering runt örat då de är on-ear. Tyckte de lät sämst. HPH-MT8 och MH751 låter för mig väldigt lika, MT8 är dock tyngre, örat slår emot högtalaren och kuddarna är mindre bekväma. MH751 har dessutom mikrofonen och ett volymreglage på sladden så kopplat till telefonen är det mycket lättare att få lagom ljudnivå då man inte är begränsad till de digitala stegen i volymkontrollen där. Så det går att anse att MH751 är den bättre luren. För 40% av kostnaden med fler funktioner! Svårt att säga hur ljudet lät från datorn, jag skrev innan "Jag tycker ljudet från datorn låter väldigt "tjockt"/basigt/tråkigt också men då jämför jag ju inte aktivt med något annat och kanske är det den dåliga matchningen med moderkortets ljud som gör det." men då fick jag även mycket brus i bakgrunden med de här på 26 ohm och IEMs på 16 medan jag inte hör sådant med förstärkaren eller med andra lurar på 250 ohm. Dock tystnade det ljudet när jag bytte till jordad ström till datorn och jag har svårt att säga hur mycket det var det som störde upplevelsen. Jag har spelat med Beyer-Dynamic DT 990 250 ohm och jag anser att man har mycket bättre koll på var ljuden kommer ifrån där men jag tycker diskanten är väldigt stark där. Hur MH751 riktigt lät emot HPH-MT8 har jag svårt att säga då jag lyssnade på för många sekunder i taget för att kunna säga det men MT8 mot M60X har en lite "tizzigare" diskant/lät lite stark på ett sådant ljud i en låt, möjligen att det var lite mer bas i M60X men skitsvårt att säga då man behövde kräma på mer med MT8 eller hur det var och högre ljudnivå påverkar så mycket hur stark basen upplevs. Iaf de här låter väldigt likt andra slutna lurar för 2000 kr och har mikrofon och väger väldigt lite och är väldigt bekväma, men man blir varm om öronen på sikt eftersom de är slutna och med mitt moderkort så brusar det konstant i dem.
*Redigerades 3 år sedan
Asus ROG Strix B450-F Gaming
Full Star 1
4.3
(11)
1 249 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Uppdatering: Nu är Sonic Radar och Studio borta igen, jag vet inte varför. Med 26 ohm och 16 ohm hörlurar så rasslar ljudet när något sker på skärmen, kan ju bero på mitt grafikkort / en kombination men det gör ju den "bra" ljudlösningen väldigt ointressant när det låter så skit med sådana. MSI B450 Tomahawk blir ju då en bättre rekommendation eftersom det har bättre VRM och ljudlösningen här ändå inte är tillräckligt bra. Stödet från ASUS för korten är ju inte toppen heller. Kör 1003 BIOS nu och 3200 MHz 14-14-14-28 fortfarande. --- Jag har haft ett X470-F tidigare och det är kanske konstigt att ge ett bättre betyg på det här kortet. Men här fungerar faktiskt Sonic Studio III och detekteringen av vad man ansluter för ljudutenheter. Vad personen under snackar om vet jag inte. Givetvis fungerar det med Windows 10, ändra playbackenhet till RealTek? Med den BIOS från Juni mitt kort levererades med kunde man inte sätta SOC och RAM voltage själv men med nyaste BIOSen går det. X470-F Strix med 1.03 volt SOC and 1.38 volt RAM var stabilt i 3400 MHz medan det här kraschar med det medan 3200 MHz verkar fungera. Så minnesstödet är sämre. Det man tappar för de där 700 kr är enklare VRM, lite sämre överklockning med det inkl för RAM, lite färre USB-portar men man har ändå 8 baktill så så illa är det inte och så att andra M.2 platsen inte kopplas in via chipsetet utan delar bandbredd från grafikkortet så grafikkortet går ner i 8x om du använder två M.2 enheter men å andra sidan får du full 4x PCI-express 3.0 på båda vilket du inte får på X470-F Strix så själva NVMe SSDn går snabbare. Inte en tradeoff jag aktivt hade valt men så är det. Nackdelen på båda korten är att de överklockar automatiskt som de levereras och kör högre spänning än processorn är tänkt att köra som default. Detta då Performance Enhancer är satt till Auto från början och man behöver ändra det till default istället för att slå av Precision Boost Overdrive. Vill man ha den överklockningen så visst låt allt vara men AMD menar att garantin inte gäller om man överklockar så .. Men ja, för mig fungerar det här kortet typ likadant / på sätt och vis bättre än X470-F Strix eftersom ljuddelen fungerar (samma ALC1220 också så grymt för att vara budgetkort), givetvis med sämre VRM och egentligen lite sämre M.2 och USB-stöd men det är ju ett billigare kort med så. BIOSen det jag har kollat på såg likadan ut och hade nu samma funktioner för att ändra spänningar och så, jag har inte satt in optimala timings på minnet ännu men jag skulle anta det är likadant där med. Det andra kortet är ju på pappret bättre men såhär verkar det ju inte spela stor roll. Kör med en 2600X istället för 2700X nu och jag får faktiskt lägre minneslatens av någon anledning och i princip samma single och quad core prestanda men givetvis bättre multi-core prestanda med 2700X.
*Redigerades 3 år sedan
Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm
Full Star 1
4.5
(33)
1 299 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan*
+ Fantastiskt soundstage och rumskänsla i datorspel. + Trevliga till körsång. + Fungerar utan problem på ASUS B450-F moderkort. - För gäll diskant och lite för klent mellanregister/manssång för min smak. I början höjde jag volymen massor för att försöka få det att låta som jag ville men diskanten och basen i Overwatch blev enormt påfrestande då, trötta öron och ringningar i öronen en lång tid framöver fast jag har sänkt volymen sedan dess. Det går att använda dem på lägre volym och de är fortfarande toppen för att få rumskänsla i datorspel. - Jag tycker kuddarna trycker lite för mycket runt öronen, jag blev varm om öronen fast de är öppna när jag spelade men kan ju bero på att man är så i gasen och kabeln är inte löstagbar men annars säljer väl BeyerDynamic typ alla möjliga reservdelar så det är väl ändå ok. - För klena portabla enheter blir det kanske svårt att få till volymen, för portabelt bruk släpper de givetvis in omgivningsljud och lägger man dem runt halsen har man ju två stora kåpor som ligger över skuldrorna så för portabelt bruk finns det nog bättre val. Jag skickade tillbaka dem för att jag kunde och för att jag tycker diskanten är för stark men jag skulle kunna köpa igen för att de är grymma för datorspelande om jag nu inte hittar något annat som duger lika bra. De kostar ju inte mycket och är jättefina för Dolby Atmos.
*Redigerades 3 år sedan
Sony MDR-1AM2
Full Star 1
3.5
(2)
2 061 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Lyssnade på de här på Elgiganten eftersom jag visste att Webhallen sålde dem för 999 kr. När jag var på Elgiganten först hade de i princip inga trådade lurar att lyssna på och det trådlösa har inget batteri och du kan inte länka upp telefonen så man får lyssna på förvald musik på några få lurar och det suger. Visste inte om de här lurarna då men såg deras bra pris sen men innan jag väl var på Elgiganten hann Webhallen sälja slut på dem trots att det var över en vecka av bra pris så .. Kört för mig. Utan att ha något annat att jämföra med så gillade jag ljudet. Hela basregistret skall ju vara boostar en 5 dB och in på lägre mid men det gjorde dem ju sköna att lyssna på. Diskant och och mellanregister finns fortfarande där och jag som har lite lätt tinnitus jämt och inte verkar höra ovanför 13 kHz jag vill helst inte kräma på så mycket för att spara hörseln. Det är dock så att ju mer man krämar på ju mer hörs bas och diskant så ibland kan man ju vilja höja volymen för att "få full upplevelse" men här eftersom basen redan är förstärkt så får man ett "roligt" / fullt ljud utan att behöva kräma på så mycket. Skulle inte förvåna mig om de är bättre än ATH-M60X och definitivt än ATH-M50X för min smak liksom Zeos rekommenderade MH751 (det var ju närmast samma pris!) Jag gillar dem. Kunde jag lyssnat på M60X och om de fortfarande fanns för 999 kr hade jag nog köpt dem. Det finns gott om nackdelar dock: - Möjligen är det så att kabelns infästning har något annorlunda plugg eller så så att alla 3.5 eller 2.5 mm kablar vilka som nu används inte passar och i.a.f. på föregående modell gick väl V-Moda Boom Pro inte att använda hur som helst. - Bandet ovanför huvudet känns mest som en plastbit och är hårt. - Öronkuddarna är långsmala och rätt trånga, på Elgiganten stod det t.o.m. "on ear" men jag får ju utan problem in öronen i dem. - Det sitter en basport på ovansidan av kåporna vilket gör att de isolerar minimalt med ljud utifrån så därav kan man ju ifrågasätta varför man skall ha dem som sluten lur alls. Å andra sidan är ju basen stark och finns med hela vägen i registret och det fixar ju normalt inte öppna lurar så det är väl den anledningen då. + Löstagbar kabel. + Kåporna roterar 90 grader åt ena hållet så inga problem att hänga runt halsen med kåporna platta emot kroppen. + "Roligt" behagligt ljud. + Behöver inte kräma på så mycket volym för att det skall låta trevligt. + Modern funktionalistisk design som inte sticker ut på något sätt alls. Bara rent. Ingen storlek på soundstage alls att tala om. Typ lika stort som huvudet i mitt fall. Dock var det inget jag störde mig på när jag lyssnade på musik. Nu var det ju bakgrundsljud i butiken men det gick bra att lyssna utan att gå in på rött på Samsung Galaxy S5 och där runt rött var nog lagom "utan att skada hörseln för mycket" så ganska lättdrivna, svårt att jämföra då situationerna skiljer sig åt. Impedansen är bara på 16 ohm och min 26 ohm MH751 i mitt ASUS B450-F moderkort så har jag ett konstant brummande och dämpningsfaktorn på de här skulle ju vara ännu lägre så frågan är om det vore ännu värre. TL;DR: Roligt ljud som inte kräver så höga ljudnivåer, inget soundstage att tala om och dåligt isolerande för omgivningsljud jämfört med andra slutna hörlurar, i mitt tycke inte sköna att bära på sig med små kåpor och hårt huvudband även om de har låg vikt.
Asus ROG Strix X470-F Gaming
Full Star 1
3.5
(3)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
ASUS visar ännu en gång att de inte kan. X470 gentemot Intels Z370 har bara 8 PCI-express 2.0 lanes gentemot 24 st PCI-express 3.0 lanes vilket ger sämre möjligheter att driva flera M.2 enheter, expandering, StoreMi är inte lika bra som Intels RST och Optane o.s.v. Men det är generellt. Till det positiva på det här kortet hör att VRM-lösningen skall tillhöra det bättre på marknaden, antagligen dubblad 4+2 till 8+2 * 60 ampere, kylflänsarna är väl mesiga som vanligt och den stora IO-skölden i plast(?) täcker dem delvis men de finns där iaf. Det skall inte finnas någon extern BCLK på moderkortet vilket gör det svårt att överklocka med sådan och PBO men annars brukar ju folk ge ASUS bra betyg. Ljudlösningen är väl om inte annat liknande som på Intelkortet med deras ALC1220S eller vad de kallar den och två OP-förstärkare. Så långt allt bra? Med nyaste Ryzen DRAM calculator gick det eventuellt t.o.m. att köra mitt 3466 MHz Corsair Vengeance RGB CL 16 kit i CL 14, svårt att veta då jag fick svart skärm men det påstås höra ihop med deras BIOS och olika program för att lista sensorer eller hur det är. Kör 3400 MHz och CL 16 nu och det fungerar bra iaf. Dock är det allt det där som inte fungerar: Performance Enhancer verkar satt till auto som standard vilket innebär att Precision Boost Overdrive är aktivt och processorn verkar snitta 1.43 volt istället för 1.0-1.1 volt och rimligtvis går den varmare p.g.a. det. Kortet marknadsförs med stöd för Sonic Studio III och Sonic Radar men med de senaste drivrutinerna får du inget av det, jag har heller aldrig fått någon notifiering om att det detekterade en tyngre last på hörlursutgången och därav valde en kraftfullare förstärkning heller. Jag kan driva mina 32 ohm Alessandro MS-1 med 100 ljudstyrka utan att behöva ta mig lurarna, runt 80 är kanske mer lagom men ändå. BIOSen är fortfarande samma version som den folk menade gav svart skärm när man körde programmen som listade data från sensorerna. Om det verkligen är något fel där vet jag inte. Hårdvarumässigt är det ju en ok produkt men med Asus så att säga fabriksöverklockning och högre spänningarna än vad som är tänkt att använda om så nu är fallet och med drivrutiner som inte längre ger den funktionalitet som utlovas i marknadsföringen kan det ju inte bli full pott. Eller? Hade kortet haft all den funktion det skall ha hade det fått minst mycket bra, med extern BCLK utmärkt med, fler PCI-express 3.0 lanes hade ju inte gjort något men det är ju AMDs fel. Fabriksöverklockning gillar jag inte än mer när det är otydligt vad det rör sig om. Vad är Performance Enhancer Auto kanske man frågar sig? Och vad är default? Level 1 och 2? Att Level 3 och 4 är OC framgår i.a.f. i BIOSen. Att det är Precision Boost Overdrive det hela handlar om framgår inte såvitt jag minns. Ganska dålig eller knappt godkänd är det jag har att välja på. Men knappt godkänd är väl ändå godkänt och är det godkänt med höga spänningar som standard? Bra hårdvara som förstörs av dåliga standardval och drivrutiner. Nu skall det väl i.o.f.s. påtalas att det ofta nämns att exempelvis ASRock har BIOS med inställningar som inte ens är implementerade i verkligheten så att misslyckas där är ju inte särskilt ovanligt, och många vill kanske ha den extra prestandan. Jag föreslår dock att det inte görs som standard och att man skulle vara tydligare med vad som sker när saker och ting ändras så att användaren vet om det. All den tid jag har använt på att försöka lista ut om de höga spänningarna är normala och problematiska eller inte och hur man blir av med dem kunde jag använt till något bättre.
*Redigerades 3 år sedan
Sida 1