Prisjakt

Drexon

Medlem sen 2005-12-13
127
Bidrag
88
Hjälpsamröster
Dell S2721QS 27"
Full Star 1
3.8
(1)
4 045 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan*
Läs Rtings-recensionen först och främst. Skärmen är bra! Jag tyckte den hade lite dålig kontrast i början, men har mixtrat lite med inställningarna och fått till det okej. 80% kontrast och 100% ljusstyrka tycker jag passar. Man kan även sänka kontrasten för att sänka bakgrundsbelysningen (det är inte ljusstyrkan som kontrollerar den) lite. Färgerna är bra. Skärpan bra. Responstiden bra. Går att spela med utmärkt. Den är även rätt flexibel och går att ha på "pivot" och liknande. Tydligen krävs DisplayPort-kabel för att "fulaktivera" G-sync med det inbyggda FreeSync, så det har jag inte testat än. Edit: Den har lite problem med bakgrundsbelysningen, som är konstigt designad och gör att de sista 2 linjerna vertikala pixlar till höger på bilden (så hela högerkanten) är suddiga, då bakgrundsbelysningen på något vänster inte "når" dit.
*Redigerades 2 månader sedan
Razer Basilisk Ultimate
Full Star 1
2.3
(3)
1 199 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan
Moderna möss har otroligt fippliga knappar som trycks ner lätt. Jag hittar bokstaligt talat ingen position jag kan hålla min hand på musen utan att höger musknapp trycks ner. Returnerar musen och får, suck, försöka experimentera mig fram lokalt. Nu *BEHÖVER* jag alltså testa en mus innan jag köper den. Kan inte företag bättre än såhär?
Logitech Slim Wireless Combo MK470 (Nordisk)
Full Star 1
3.3
(2)
449 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 månader sedan
Otroligt sköna knappar. Det går snabbt att skriva, och det är tyst. Det får dock inte perfekt betyg eftersom det saknas mediaknappar, så en FN-knapp behöver tryckas ner för att ändra volym och byta spår. Väldigt bra batteritid också. En liten bugg uppstod med volymen. Om tangentbordet fått stå en stund och man håller in "sänk/höj volym"-knappen (och FN-knappen) så kan den knappen fastna tills man tar ut batterierna. Lösningen var att aldrig hålla in de knapparna, utan bara trycka flera gånger på volym-knappen. Läst om flera med samma problem. Har ej testat musen, men tangentbordet håller måttet, och är dessutom väldigt snyggt om du frågar mig.
Logitech Slim Multi-Device Wireless Keyboard K580 (Nordisk)
Full Star 1
3.8
(2)
461 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan
Otroligt sköna knappar. Jag använder den till PC:n trots att den har funktion för padda/telefon, och har bra resultat. Det går snabbt att skriva, och det är tyst. Det får dock inte perfekt betyg eftersom det saknas mediaknappar, så en FN-knapp behöver tryckas ner för att ändra volym och byta spår. Väldigt bra batteritid också. En liten bugg uppstod med volymen. Om tangentbordet fått stå en stund och man håller in "sänk/höj volym"-knappen (och FN-knappen) så kan den knappen fastna tills man tar ut batterierna. Lösningen var att aldrig hålla in de knapparna, utan bara trycka flera gånger på volym-knappen. Läst om flera med samma problem. Petitess: Piltangenterna är inte så enkla att hitta utan att titta på tangentbordet.
Braun Series 7 740s
Full Star 1
3.8
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
7 månader sedan*
Köpte en ny Braun-rakapparat efter den gamla, liknande varianten (Braun 9585), gick sönder efter 11 år (!). Den här varianten verkar ha lite svagare motor. Det är allt. Allt annat är perfekt.
*Redigerades 7 månader sedan
Creality3D LD-002R
Full Star 1
2.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan*
Liten, men billig. Mitt ex hade problem med mittenaxeln. Den är aningen böjd, tydligen, vilket också tydligen är ett vanligt problem bland billigare skrivare. Detta orsakar små ojämnheter i utskrifterna. Hög inlärningskurva på resin-skrivare, så var försiktig. Det är rätt mycket att lära sig, samt att de tar mycket plats. Du behöver gärna ett helt, stort, skrivbord dedikerat åt sakerna. Bild på en sak jag skrev ut: https://i.imgur.com/xMi2A5z.jpeg
*Redigerades 7 månader sedan
Logik LDW2PB19N (Blå)
Full Star 1
3.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Helt ok. Låter lite högt och vibrerar. 30 min-programmet är bra och rengör nästan allt förutom lite väl smutsiga kaffekoppar. Lite liten bara. Se den andra recensionen på https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?o=5233286 för en mer ingående recension. Håller med allt som skrivs där.
Bosch TKA6A643
Full Star 1
3.5
(1)
568 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan
Utmärkt bryggare som brygger snabbt och är enkel att rengöra och fylla på. Vattenbehållaren tas av och fylls på väldigt simpelt. Det finns såklart bättre bryggare, men den här är bra för priset man betalar. Klart bättre än andra liknande bryggare i samma prisklass som jag testat. Enda som klår den i den här prisklassen är en sån där bökig perkulator (som är otroligt omständiga att rengöra i jämförelse).
Razer Basilisk
Full Star 1
3.5
(13)
636 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Uppdatering 2 år senare: Har även jag problem med vänster musknapp. 2 år höll den. Förvisso "tung" användning, men det är för snabbt. Använt ett par dagar nu, och det är en väldigt bra mus. Jag upptäckte först efter jag köpte den att den har ett inställningsbart scrollhjul, så det var trevligt. Du kan vrida på en grej på undersidan för att få scrollhjulet att klicka som vanliga scrollhjul, eller så kan du få det att bli "mjukt" som vissa Logitech-möss har. Det är dock inte så tungt att du kan "sprätta" på det och få det att rulla en längre stund. Trevlig funktion iaf. LED-lamporna är rätt standard nu för tiden. Satte mina på "cycling", så de byter färg lite långsamt. Ser trevligt ut, och stör inte. Den har en innovativ ny knapp som hette något speciellt jag redan glömt. En som sitter rakt framför tummen (se bilder), som dessutom kommer med en utbytbar spak som är olika längder. Den längsta spaken var lite för lång för mig, men mellanvarianten passade utmärkt. Har även många, programmerbara, knappar! Absolut bästa funktionen för mig då jag gillar att ha en massa kortkommandon där. Du har: Spaken, 2 sidoknappar och 2 knappar bakom scrollhjulet att programmera bäst du vill. Även mittenknappen om du så vill. För mig blir det 5 knappar iaf. Passformen är skön. Den är normalstor och inget monster som t.ex. Steelseries Rival 300, som jag hade innan (var för stor). Gillar den lilla gummiflärpen som tummen kan vila på. I spel presterar den utmärkt. Jag har svårt att känna skillnad på möss i spel, så kolla gärna någon mer professionell recension för just detta område. Ett problem *Jag* har med många moderna möss är att M1 och M2 trycks in för lätt, så vilar man handen så kommer t.ex. M2 tryckas in. Denna mus var bäst på detta bland alla Razer-, Logitech- och Corsair-möss jag testade, vilket var ett 10-tal i samma prisklass. Mjukvaran är lite bloaty och aningen bökig, men det stör inte för min del. Man är inne där så sällan ändå. Man var tvungen att registrera ett konto för att öht. nå inställningarna lol.
*Redigerades 2 år sedan
Sundström SR900 (1st)
Full Star 1
3.3
(1)
392 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Lite udda omdöme. Köpte för att ha för coronaviruset, utomhus, istället för ett munskydd alltså. Det är aningen svårt att andas i den med FFP3-filtret (bättre än samtliga munskydd alltså) som följer med. Har ej testat med andra filter. Gummit luktar lite illa också, åtminstone i början. I övrigt är den väl designad och billig. Filter kostar 120 kr om de finns att hitta.
Sida 1