Prisjakt

Kairos

Medlem sen 2014-04-18
16
Bidrag
18
Hjälpsamröster
HiFiMAN Edition X V2
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan*
Det finns i min mening inga hörlurar i denna prisklass och uppåt, som har ett bättre förhållande prestanda för krona, än HiFiMAN Edition X V2. Jag driver dessa med en Oppo HA-2 bärbar förstärkare/DAC med iPad/Surface Pro, Tidal förbluffad mig fullständigt. Att denna klarhet, bastryck/djup av högsta kvalitet, samt upplösning genom hela registret med en så pass kolossal mängd luft emellan oberoende av musikgenre, att jag knappt kan tro det är möjligt för detta pris. Jag har jämfört dessa direkt mot Focal Elears, hela lineup en från Audeze förutom kanske LCD-4. Men tänk att en Oppo HA-2 inte driver dessa fullt ut. Jag har ägt ett par Audeze LCD-3:or och drivit dem med betydligt starkare förstärkare och dedikerad DAC lösning via XLR och fortfarande förvånas jag, som kräsen "audiofil" att dessa är det absolut bästa par hörlurar jag någonsin ägt. Har jämfört de nya HiFiMAN HE-1000 V2 (som jag trodde skulle bli ett blint köp då jag älskade V1). Men oavsett vad för musik jag inte provade så är dessa mer än dubbelt så billiga och den potentiellt märkbara skillnad mellan dessa hörde jag inte (använde testvinnande förstärkare/DAC från Moon vid jämförelsen för 20,000kr). De sitter så pass bekvämt att jag kan lyssna 4-6 timmar i sträck och inte känna något tryck.De täcker öronen helt och man får hitta en "sweetspot" hur man fäster lurarna. Att dessa ihop med en Oppo HA-2 och vanligt FLAC/Tidal spelande Utklassar lurar upp till dubbelt upp i pris - och i min smak även vissa lurar för 50,000kr, är extremt imponerande. Men har du dessutom en dedikerad förstärkare/DAC så skalar dessa OTROLIGT bra, som exempelvis någonting från Moon. Med kvalitetskällor som Native DSD, dessa lurar, och exempelvis Moon 230HAD så kommer man duktigt nära perfektion i mina öron, Provar du dessa är chansen stor att du plockar med dig ett par hem, Lyssnar på dessa över mina Audeze LCD-3:or med faxar rev. 2, alla dagar i veckan. Förstår inte hur storebror HE-1000 för över dubbla priset på något sätt kan motivera det prispåslaget när skillnaden är så marginell att det kommer ner till musiksmak, Rekommenderar dessa lurarna - i min mening det bästa köpet man kan göra hörlursmässigt när denna recension skrevs.
*Redigerades 4 år sedan
Samsung Galaxy S8 Plus SM-G955F 64GB
Full Star 1
4.3
(51)
3 270 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan*
Denna telefon är revolutionerande i mina kräsna ögon. Vilken skärm! Vilken prestanda! Kvalitet är vad denna lur andas hela dagen lång, och har energi kvar så det blir över när man ska sova själv. Rekommenderar 8:an till den som helt enkelt vill ha den allra BÄSTA och snyggaste luren som finns på marknaden!
*Redigerades 4 år sedan
Sony PlayStation 4 (PS4) Pro 1TB
Full Star 1
4.3
(87)
4 787 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
Helt ypperlig kvalité in och ut. Älskar denna konsol. Rekommenderas VARMT!
*Redigerades 5 år sedan
Tretti
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
5 år sedan*
Utmärkt service och utbud. Svårslagna priser. Rekommenderas varmt!
*Redigerades 5 år sedan
Shure SE846
Full Star 1
4.6
(7)
8 991 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
Vill instämma till 100% med denna recension (Unbox Therapy): https://www.youtube.com/watch?v=8khvLYW_fnM Använder dessa med Oppo HA-2; herre jösses vilket ljud. Har provat dessa A/B split test mot Chord Mojo - som ska enligt vissa producera lite bättre texture och definition på ljudet än Oppo'n. Kan inte annat än att respektfullt argumentera emot detta påstående. Jag var beredd på att införskaffa mig antingen Oppo HA-2 eller Chord Mojo till dessa Min datoranläggning består utav Essence One MUSES Edition förstärkare/DAC (som jag personligen finner har bättre klarhet och mindre brus via XLR än konkurrensen i samma prisklass och upp till 16.000); samt Audeze LCD-3F. Det är ett riktigt lyxlir, med perfekt synergi och balans mellan bas och upplösning genom hela frekvens-spannet. Vågar jag innerligt.. efter enbart några timmars lyssning av Shure SE846 inkopplade till mitt datorsystem - efter att ha lyssnat på de flesta populära genrerna - att jag bänkar mina LCD-3F's för 26k (dessa lurar är värda sin vikt i guld)? Nej, men det är ingen direkt konkurrent till Shures mästerverk i form av dessa SE846:or. Men att denna tanke ens slog mig? Det talar mycket för mig personligen. Jag har aldrig förut känt att rena KÄNSLAN och hur mycket jag faktiskt NJUTER utav musik av andra lurar jag haft/har (både IEM, öppna/stängda/hybrid on-ear). Jag behövde helt enkelt uppgradera från Sennheisers IE80 (då den ena drivern slutade att fungera helt efter ett par månader (relativt känt problem med just IE80 från Sennheiser)). Hade de aldrig gått sönder, hade jag inte tänkt mig denna uppgradering. För nu ska vi vara ärliga - 10.000kr är faktiskt en hel del valuta man kan få annat för. Är det då värt, att uppgradera till dessa om man spontant lyssnar på musik, lite då och då? Svar: Ja. Är det värt, för den som uppskattar musikalist-finlir (läs: lyxlir), som lyssnar efter varje not, som VILL höra de finaste detaljerna i bakgrunden på en symfoniorkester? För den som verkligen är ute efter det allra BÄSTA på alla fronter i en IEM som man kan (och läs nu, mina damer och herrar... läs nu detta) använda som sitt STANDARD-system hemma trots att man har dyrare on/over-ear lurar, inkopplat till datorn med en Oppo HA-2 eller minst likvärdig portabel förstärkare + DAC kombination (rekommenderar dock inte Chord Mojo ÖVER Oppo HA-2 för anledningarna ovan- mot "förmodan" och allmänt väldigt goda rykte som Mojon har (trodde faktiskt själv aldrig att jag skulle gå hem med HA-2:an i Reference-Audio påsen istället för Mojon)) och med RÅGE bli bortblåst utav dem timme efter timme, dag efter dag!
*Redigerades 5 år sedan
Logitech Webcam C930e
Full Star 1
4.4
(6)
990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
Simpel att använda. Bara att ladda ner eller installera medföljande programvara från Logitech, och börja spela in. Allt som allt tog det 5 minuter att börja använda kameran efter att man hade packat upp den. Imponerande Carl Zeiss kvalitet. Bra skärpa, naturtrogna färger. Programvaran, Logitech Camera Settings, kommer med tillräckligt justeringar så att man har grunden till alla möjliga användningsområden som jag kan tänka mig. Helt klart en godkänd mikrofon; den bästa mikrofonen jag både hört och använt när det kommer till webbkameror. Mycket bra prestanda vid svagt ljus, tack vare den mer avancerade optiken som Logitech valt att använda denna gång. Fästet gör att kameran är kompatibel med nästan vilken bildskärm som helst. Detta är en punkt som många andra konkurrenter fallerar på, men inte i detta fall. Logitech har verkligen tänkt ut en smart och elegant lösning som ser till att kameran sitter där den ska, och det gör den stabilt! När det kommer till design och funktionell-design är jag extra petig... Men denna utgåva, med svarta diskreta mikrofoner på sidorna och huvudpanelen i silver, får den att sticka ut ur mängden - speciellt med tanke på att de avrundade, smala indikator-LED lamporna på sidorna bäddar för "pricken över i'et" - till de allra flesta som lägger ögat på denna pärla till webbkamera. Klart den bästa webbkameran jag har haft allt som allt. 1080P H264 i 30fps. Kan varmt rekommendera denna kamera om man bara nöjer sig med det bästa för konferens, och alla övriga videosamtal. Funkar även ypperligt bra för YouTube.
*Redigerades 5 år sedan
Reference Audio
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
5 år sedan*
Ytterst trevlig personal!
*Redigerades 5 år sedan
Asus Xonar Essence One Muses Edition
Full Star 1
4.2
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
Denna DAC låter ytterst bra. Det märks även denna gång, att ASUS har lagt mycket krut på förstärkardelen med, vilket är en innerligt välkommen förändring. Driver Audeze LCD-3F & Sony MDR-Z7 med denna. Låter helt suveränt. Har A/B testat mot dubbelt så dyra enheter. Denna har en behaglig klang och mycket tillfredställande tryck i dynamiken. Kan rekommendera Essence One Muses Edition starkt.
*Redigerades 5 år sedan
Audeze LCD-3
Full Star 1
3.8
(1)
24 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
I skrivande stund avnjuter jag Pearl Jam - Alive genom denna pärla. Denna fantastiska lur kan jag omöjligen bli besviken på. Detta är min favoritlur. Jag är inte den enda audiofil som spelar denna till vardags! Har lyssnat och A/B jämfört följande lurar: - Sony MDR-Z7 - Audeze LCD-2(F) - Audeze LCD-X(F) - Audeze LCD-3(F) - Hifiman Edition X(F) - Hifiman HE-100F0 - Audeze LCD-4(F) *(F) = Med nya Fazor teknologin. Mina subjektiva observationer lyder enligt nedan. Medan lillebror LCD-2 skapar ren magi i öronen, har en extremt välbehaglig, varm tonalitet, samt underbar bas - så saknar den dessvärre den där känslan man går igång på; myrkrypen i ryggmärjen; den där pricken över i:t. Tvåan var egentligen tänkt att få smickra mina trumhinnor; istället anser jag den bättre passande på ett hörlursställ. Jag kan inte leva med känslan att en Redan dyr lur, inte når dit den bör. Den har allt, och i råge, dessvärre inte tillräckligt för att klättra förbi tröskeln till hifi-heaven. Metafor LCD-2 Föreställ dig att du är på en semester. Du älskar att bada i havet. Du behöver en AC i rummet. På hotell LCD-2 har du 2km att gå varje gång du vill bada, så du får inte ut lika många badtimmar på semestern. Du tycker det är stekhett om nätterna, och får dessvärre ingen AC på rummet. Du får en helt OK semester ändå. Inte lika många badtimmar som du hade önskat. Du kommer hem, något besviken på att du inte helt lyckades sova ut på semestern, då hettan förhindrade dig från att sova. Metafor LCD-3 Du är på din drömsemester, har havet 50m från hotellet LCD-3, som även har en skön AC. Tillbaka hem kommer du urnöjd med alla timmar badande du har fått; utvilad och belåten. Vilket "hotell" väljer du? Pengamässigt är det inga småpotatis vi pratar om. Men man får nog se det som en investering i ens livskvalitet. Lyssnar man mycket på musik, så kan man lika gärna unna sig fröjden denna lur bidrar med. LCD-3 har allt det tvåan borde ha, och mer därtill. Jag personligen, älskar harmonin som skapas när vokalernas tonalitet skapar en förförisk vibration - pricken över i:t. Det som verkligen får treorna att glänsa är dess förmåga att bygga upp ett musikaliskt momentum och tillslut komma till den där magiska punchen, attacken, En ovärderlig resurs (parningen med AMP/DAC är extremt viktigt): http://www.head-fi.org/t/581796/amp-recommendations-for-audeze-lcd-3 Kan varmt rekommendera denna video, där Tyll från Inner Fidelity jämför denna lur mot tvåorna (Audeze LCD-2): https://www.youtube.com/watch?v=WOLZHxQCrGw Lycka till!
*Redigerades 5 år sedan
SteelSeries Rival 700
Full Star 1
4
(16)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*
Denna mus andas kvalité, in och ut. Force feedback (vibration) är något som kanske låter som en gimmick, men i all ärlighets namn så har jag aldrig upplevt en så skön känsla när man jobbar och aktivt använder musen. Har programmerat vibrationer likt en MacBook när man trycker på touch-paden, fast lite mer refinerat. Man kan programmera samtliga knappar, och anpassa vibration efter smak; det går även utmärkt att helt enkelt stänga av force feedback om det inte faller en i smaken. Det som kanske är utav en gimmick är ju displayen, som man (jag) aldrig tittar närmre på. Däremot inte tillräckligt för att dra av ens en halv stjärna från betyget. Detta är en riktig kvalitetsmus, och lämpas nog bäst till MOBA/MMO än FPS, med tanke på att den är något tyngre än rivalerna mionix castor/zowie EC2. Ska man spela Overwatch eller andra, riktigt snabba FPS spel, så är både Castor & EC2 att rekommenderas starkt. Kan tillägga att jag har provat runt 10 gamingmöss. Jag föredrar nästan att använda denna mus till vardags, och spela på lättare möss i FPS. Men denna funkar utmärkt till nästan alla andra spel. Ypperligt exakt sensor, kvalitet rakt igenom, utav de absolut mest tillfredställande knapparna, och ergonomin får mig att Rekommendera denna allround-mus starkt!
*Redigerades 5 år sedan
Sida 1