Kategorier
Prisjakt

don_dolarson

Medlem sen 2014-03-07
30
Bidrag
12
Hjälpsamröster
Logitech G903
4.3
(11)
899 kr
4 dagar sedan
Har haft min i ca 1,5 år nu (12000 DPI varianten med 32-34 timmars batteritid dvs. inte Hero) och kan säga att än så länge håller den. Den har haft ganska tufft då och då och jag har brukat den mellan 4000-5000 timmar. Inga dubbelklick eller annat oönskad som påverkar funktionaliteten, dock färgen på MOUSE1 knappen där pekfingret vilar har gått bort lite och den platsen är lite glansig nu (ca. 20x5mm yta) och inte matt längre. Enda grej som jag irriterar mig på funktionsmässigt är scroll i det ändlösa läget då den låter/skakar/vobblar när man flyttar på musen åt alla hål... trots att man flyttar på den ganska långsamt. Hur som helst så är jag väldigt nöjd med scrollen, speciellt det ändlösa läget. Jävligt smidigt och använder det läget 99% av tiden. A must have funktion i alla möss jag köper framöver. Kunde sitta bättre i handen för palm grip (arbetshandskar 9-10) dvs. vara liiite bredare, liiite kortare samt liiite högre (någon millimeter). Tummen når knappt till G5 knappen så som jag använder en möss, samt lil- och delvis ringfingret "vilar" på musmattan. Jag är nöjd med den och har aldrig haft några problem, aldrig haft ont även när jag nördat och höll den i handen flera timmar i streck (+10), dock så sneglar jag lite på trådlösa G502 eller G703 nu... speciellt G703 då den är en aning större och G502 utseende är för läcker för att inte ha den, samt 11 programmerbara knappar är trevligt (använder makro på samtliga på G900/G903). Har tidigare haft G900 i 1,5 års tid och använt den ca. 3000 timmar och även den fungerar utan problem. Egentligen så var det ingen uppdatering men jag såg ett bra pris på G903 och hade för mycket pengar så jag köpte den bara och G900 blev min laptop- och reservmöss.
Crucial Ballistix Black RGB LED DDR4 3200MHz 2x8GB (BL2K8G32C16U4BL)
4.2
(2)
949 kr
21 dagar sedan*
Jag väljer att skriva ett omdöme om dessa stickor här, trots att jag köpte 2x32GB 3200MHz varianten, allt eftersom 8GB moduler är de populäraste modulerna i dagsläget och det är få som ens vet att 32GB per modul existerar, och antal GB per modul har inget betydelse i sig - bara en större/mindre mängd minne. Köpte de direkt på eu.crucial.com och lät inte en svensk butik känna hutlösa 800 spänn på mig av att beställa dem åt mig då de var en beställningsvara hos dem egentligen. Det tog 10 dagar för paketet att komma till min postlåda från Holland. Gratis frakt och eventuell retur spårad och försäkrad med PostNord kostar 150-200. Googla fram ett rabattkod. I mitt fall köpte jag dem 200 spänn billigare dessutom, vilket ökar eventuell vinst på mig till 1 lax... saftigt för några få klick... och detta bortsett alla andra vinstmarginaler företag har. Kör de på ett "ej kompatibel" av varken ASUS eller Crucial (läs: utan stöd) ASUS X470 F-GAMING med Ryzen 1700X och de fungerar galant på 3200MHz och deklarerade timings efter att jag aktiverade XMP profilen. Dual Rank är de Micron Rev. B vel B-Die. Standard körs de på 2666MHz. Jag diggar grovt deras utseende. Tycker att Crucial har lyckats med designen och dessa stickor har de snyggaste RGB effekter och ser snyggast ut i chassit, dessutom är de endast ca 38-39mm höga! Har tidigare haft G.Skill TridentZ RGB 3200MHhz 2x8GB (44-45mm) som inte ens ville ge någon bild (provade 2 olika exemplar av minnen och även mitt moderkort har blivit undersökt av butiken), och det trots att de var på en QVL lista dvs. "kompatibla och med stöd". Jag skickade tillbaka skiten och tog Corsair Vengeance Pro RGB 3000MHz 2x8GB istället, och de fungerade direkt (var ej med på listan). Efter ett år köpte jag likadana 2x8GB för 32GB minne och det fungerade också utan några som helst problem out of the box. Nu kör jag med dessa Crucial minnen och jag tycker att de ser bäst ut. De verkar också ha den bästa efter Samsung B-die OC potential.
*Redigerades 21 dagar sedan
Fractal Design Define R6 (Svart)
4.4
(5)
1 399 kr
2 månader sedan
Rent generellt så är jag nöjd med denna chassi, så här efter 1,5 års daglig användning. Köpte den för 1159 i juni/juli 2018 (Blackout Edition, vilken är snäppet dyrare än den vanliga). Det enda negativa är att plastiga clipsen som håller sidopaneler på plats är klena. Inte så att de gick sönder, men redan efter 10-15 avtagningar av bägge sidopaneler blev det glapp i de vilket resulterar i att panelerna glappar så fort vibrationer uppstår eller du rör vid de. Jag har nu säkrat panelerna med skruvas baktill så inga problem, men ändå.
Seagate IronWolf ST4000VN008 64MB 4TB
4
(12)
996 kr
3 månader sedan*
Precis köpt den. Än så länge testar den i benchs och är nöjd. Får ungefär samma SEQ R/W hastigheter än mina bägge Toshiba P300 3TB när alla diskar är formaterade. Tyst är den också. 5990 vs 7200RPM. Knastrar inget eller väääldigt lite, inget märkbart, vilket är väldigt viktigt för mig då min burk står på bordet och är 40-50cm från mina öron (Fractal Design Define R6) och jag hade fått damp om den knastrade, och velat byta ut den då. Det enda som hörs är plattor som snurrar. CMR disk. Går ca 5-10C svalare än Toshiba P300 diskar 35 vs 40-45C. Hoppas den kommer hålla.
*Redigerades 3 månader sedan
Warehouse 204
Utmärkt
(28)
Utmärkt
3 månader sedan*
Var lite skeptisk att beställa något från det här företaget efter att ha läst de några få negativa omdömen. Jag har aldrig ens hört talas om Nordicmax tidigare, och lät därför inte skrämma mig. Gav dem en chans och beställde en 4TB hårddisk som var billigast hos dem. Inga konstigheter och kan inte klaga på något. Proffsigt packad. Den beställdes på en lördag och tisdagen 3 dagar därpå kunde jag hämta ut försändelsen. Kommer definitivt att handla här igen, och redigera mitt omdöme därefter. Tack för mig.
*Redigerades 3 månader sedan
AKG K550
4.5
(25)
3 månader sedan*
Haft dem i mitt ägo sedan 2012. Full pott. Är hur nöjd som helst. Köpte de begagnade med kvitto och garanti, 1 år gamla var de. Jag har haft dem i 8 år nu och jag kan säga att jag har inga som helst planer på att byta ut de, så länge de fungerar. Väldig lättdrivna med sina 32ohm och egentligen så behöver de ingen DAC eller ett bättre ljudkort, trots att det alltid finns plats för förbättringar. Använder de för elektronisk och rap musik när jag sitter vid dator och lyssnar på musik, parallellt med 2.0 Edifier datorhögtalare (parat ihop med ett ALC1220 i ett X470 system + små equalizer justeringar, i dagsläget). Hörlurarna har spelat musik i NÅGRA TUSEN TIMMAR och verkar kunna spela några tusen till utan några som helst problem. Det enda jag behövde göra för att hålla de fräscha och fina var att byta ut slitna kuddar, efter 7 år. Beställde konstläder Brainwavz kompatibla kuddar från Brainwavz och bytte ut de. Hur enkel process som helst. Nästintill inga skillnader i ljudet efter bytet. Nu blev det dags att byta ut kudden i byggeln. Ett av mina bästa köp i hela mitt liv. Stort plus för den 3m långa kabel. Tänker du lyssna dem i kollektivtrafiken eller ute där det är tätt med folk så måste du bli medveten om att alla kan komma att höra din musik när du maxar de, och har en enhet som kan maxa de.
*Redigerades 3 månader sedan
Edifier R1280DB
4.2
(4)
926 kr
4 månader sedan*
Bra skräp dock så tänker jag ta kraftfullare högtalare när det blir dags för en uppgradering eller de går sönder. Använder de som datorhögtalare i ett 14m2 rum, monterade på 2 stativ i ett V stereo schema, snett riktade mot mina öron och i höjd av de dvs. så som det ska vara i ett stereosystem. NorStone Stylum S stativ använder jag och de passar som handen i handsken. Det enda jag inte gillar med de är att om man har maxat 100% i Windows 10 och maxat med reglaget på högtalaren och sen stänger av musiken och låter allt vara maxat så hör man shhhhhhhhh ljudet ur de. Jag älskar tystnad och även min dator är knäpptyst i idle, men egentligen så är det inget att bråka om då kan man jätte snabbt gå ner i volymen när det behövs. Det ljudet hörs inte när musiken är maxat och spelas dock. Måste gå 15 steg (ca. 1/3 av total volym) ner på volymen på högtalarna för att detta ska försvinna i "idle". Annars inga missljud eller något konstigt även när de är maxade. De pumpar ut musiken bra och tydligt med ganska djupgående bass men som sagt hade velat lite starkare högtalare, med ännu lägre bass. Allt dvs. treble och bass går att ställa in på högtalarna, men jag föredrar equalizer profiler för musik typ jag lyssnar på, och jag lyssnar på amerikansk hip-hop, trance, progressive, psychedelic, goa. Inte så jätte mycket equalizer justering som behövs annars tycker jag. Föredrar att använda de utan det främre skyddet. Tycker att ljudet kommer liiite krispigare då, och jag kör de via mitt moderkort med ALC1220. Fungerar lika bra via Bluetooth. Jag är nöjd med dem. Värt och säga att det är mitt andra exemplar. På de första så gick Bluetooth sönder efter några veckor och Inet löste det jätte snabbt genom att skicka ut helt nya och de fungerar än idag. Lyssnar nästan aldrig via Bluetooth längre dock utan kör med kabelanslutning (en laptop med BT innan). Kan inte säga exakt hur många timmar jag har lyssnat på de, men det blir i alla fall minst 2800-3000 då jag lyssnar musiken när jag sover 5-6 timmar per natt i drygt över 1 års tid. För ett rum som mitt, upp till de där 12-14m2 är de helt klart godkända, men har du större rum så rekommenderar jag något starkare, om du gillar att lyssna musiken jätte högt som mig, annars blir de ett bra val, till ett bra pris dessutom. De är gjorda av MDF så det gör skillnad. Jag avråder att ta och köpa plastiga högtalare hur bra de än verkar låta. MDF ska det vara som dessa punkt slut.
*Redigerades 4 månader sedan
Jula
Utmärkt
(500+)
Usel
8 månader sedan*
Varför försvann mitt förra omdöme här? Jag har inte tagit bort det och har endast ett konto på Prisjakt. Märkligt. Det här omdömet blev därför kopierat och sparat. Försvinner det igen så ska jag lägga ut det på nytt om och om igen och det kan jag garantera! Hur som helst, förra omdömet i grund och botten handlade om precis samma sak, om att Jula inte tycker om kritiken och väljer därför att inte publicera negativa omdömen om produkter ur deras sortiment. Detta har hänt mig för 4:e gången nu, under en tid på 4-6 månader. Jula valde varenda gång att inte publicera ett negativit omdöme som jag väljer att dela med er den här gången, så får ni själva finna och avgöra om det var något som behövdes nekande till publiceringen. De hänvisade till deras policy varenda gång och att mina omdömen bryter mot den. Vilken punkt? Det får man aldrig att reda på, och de döljer sig bakom [email protected] adress. Den följer inte policyn, punkt slut. Kanske den dolda punkten om att den kinesiska produkten för en bråkdel av priset de själva säljer tål inte negativa omdöme annars säljs inte produkten och de går bak på det, vem vet... "Jätte klen klisterförmåga. Försökte tejpa ihop en gummilist/tätning mot en hel ny polypropen sidokjol på bilen och tejpen höll inte ens 30 sekunder innan gummilisten börjat rasa av. Använde två rullar köpta olika perioder och eftersom tejpen är till för "permanent montering" av speglar och ska hålla som bara den, så undrade jag om den första rullen som köptes 2 år innan men kom aldrig till bruk var helt enkelt gammal, så en ny rulle inhandlades och den höll lika dålig. Kanske inte gjort för gummi + PP plast men eftersom den ska hålla speglar som väger upp till 50-100x mer (vad kan en 1cm bred x 2,4m lång gummi list väga tro, 100-150g?) så tänker man att kanske den här tejpen kommer göra jobbet alldeles utmärkt. Icke. Har även försökt att tejpa "ögonlock" på strålkastarna, alltså gamla 90 tals hederliga glas strålkastare + ABS plast och det var samma resultat där. Dagen efter när jag gick till garaget så var ögonlocket på betongen och "ögonlocket" behövde lackas om. Trippeljobb och inget är gjort. 200 i sjön bara. Undrar om den kan hålla två pappersblad ihop? Har tidigare limmat saker av olika slags dvs. trä (MDF skiva och annat slags trä jag inte kan namnet på), plast och fönster med "fönsterlim" avsedd för en pistol, och trots att det heter "fönsterlim" så håller den allt detta, för evigt, samtidigt som den tätar ordentligt. Kommer aldrig att köpa den här tejpen igen, och ska försöka undvika alla andra Stokvis produkter i framtiden och välja något annat märke istället. Dyr och gör inte jobbet för fem öre." Detta omdöme handlade om ett permanent dubbelhäftande tejp till hutlösa 100SEK/rulle som man kan tycka att ska klara av jobbet. Akta er för Julas produkter och de positiva omdömen som finns och ni ser under varje produkt. Det kan faktiskt vara så att Jula valde att inte publicera de negativa, och det du tänker köpa hos dem och har bra omdöme är bara vilseledande omdömen som de själva skapar. Innan dess så har jag aldrig tidigare skrivit ett omdöme på deras hemsida, men eftersom jag börjat med ett renoveringsprojekt och behöver ganska många grejer hela tiden så började jag även lämna betydligt mer pengar hos dem, och vissa av dem visade sig vara rena skräpet, därför valde jag att jag ska kommentera varje produkt som inte fyller sin funktion, trots att beskrivningen och nuvarande omdömena är allmänt goda med omdömet 4+ Tänk 2 gånger innan ni köper något hos de.
*Redigerades 4 månader sedan
Makita PLM4628N
1.8
(1)
3 995 kr
7 månader sedan
Gräsklipparen fungerade inte direkt ur kartong och felet är okänd. Usel support från Makita. Vi lämnade in den på garanti strax efter köpet och det har gått drygt 5 veckor nu och Makita har fortfarande inte åtgärdat felet, inte hört av sig och sagt läget, och inte ens tittat in på den (som de själva ska ha sagt). Jag bad butiken där jag köpte den som gång på gång ringde dem (1 gång i veckan), men Makita kom med bortförklaringar hela tiden, såsom corona och semester, blablabla. Ett BOSCH verktyg som har gått sönder en månad innan har jag själv skickat till Danmark (skippat butiken där jag köpte den) och from att jag har kontaktat dem tog det 8 arbetsdagar innan jag kunde hämta ut ett paket med ett helt nytt verktyg. Löjlig företag, Makita. Köp ett annat märke som har bättre support, för det är det som också är viktig, när du minst anar det. Ångrar att jag inte åkte till Jula och köpte deras gräsklippare som linkade denna, 1000 spänn billigare dessutom. Förra jag har haft var just en Jula gräsklippare som fungerat i 7 säsonger, utan några som helst problem! Sommaren är här för fullt och vi står utan gräsklippare som vi nyligen köpt, och var tvungen att låna en från våra grannar i en månads tid då Makita personal sitter i sina kontor, dricker kaffe, äter kanelbullar, rullar tummar och skiter i sina kunder. Stort eloge till K-Rauta som först erbjöd mig deras eldriven gräsklippare som jag tackade nej till då den räcker inte för min tomt och jag kunde då låna grannens bensindriven, och 3:e gång som jag åkte till deras butik har de lånat ut samma gräsklippare som jag köpte (ett visningsexemplar) tills Makita rör på sina arsle och reparerar den vi köpte. Kommer aldrig mer handla något med Makita logga på.
Teknikdelar
Utmärkt
(500+)
OK
9 månader sedan*
Sämsta support i världshistoria. Ingen telefonsupport och på ett svar via mejl väntar jag nu i 3 veckor och fortfarande inte fått hjälp. Skickade sammanlagt 4(!) mejl under den tiden angående ett reklamationsärende på en produkt vars det inbyggda batteriet inte levererar det som utlovat. Blir nog att ringa ARN och göra en anmälan i fall jag inte får någon hjälp i slutet av denna veckan då det gått 4 veckor sedan jag först tagit kontakt med butiken. OBS. Akta butiken. De flesta positiva omdömen här är skapade av anonyma "användare" vilket är märkligt. Måste redigera mitt omdöme och höja den from 1 stjärna till 3. De har bättrat sig en aning och kontaktat mig (efter den här omdömet), och skickat mig en ersättningsprodukt nästan direkt. Ersättningsprodukten är inte heller så jätte mycket bättre, men nu sitter jag med 2 enheter och ser ersättningsprodukten som en komplettering till den första. De bad mig att kassera den första, men eftersom den andra inte heller är vad den skulle bli, så behåller jag bägge enheter, höjer mitt betyg här och är helt tillfredsställt att jag har lite mer kräm än vad jag hade betalat för, fast nu måste jag bära 2 ganska tunga enheter, inte 1.
*Redigerades 7 månader sedan
Sida 1