Prisjakt

Newbie13XD

Medlem sen 2014-02-07
10
Bidrag
14
Hjälpsamröster
Webhallen
Utmärkt
(500+)
Dålig
Redigerades 3 år sedan

Köpte en CPU här och när jag får den är 2 pins redan böjda. Jag går tillbaka till affären där vad som verkar vara en sommarvikarie jobbar och säger att han inte kan göra något eftersom detta alltid anses vara ett handhavandefel, men att jag kan kontakta deras email support och kanske få ett annat svar. Jag gör så, och får exakt samma svar. Väldigt besviken på detta. Jag hade ett liknande fall med en Nexus 7 för några år sedan där de löste problemet efter jag lämnade in den, men det kom tillbaka. Efter jag lämnade in den igen fick jag svaret att jag hade mekat med den och därför så var det mitt fel, och jag var tvungen att betala för ... att få tillbaka den trasig. Med andra ord, bra affär när saker går som de ska. Gammal recession: Bra Websida, lätt att se om produkten finns i lager. Reklammering av produkter har fungerat bra på Webhallen i Linköping, fick ett nätaggregat som gav ut för lite ström vilket fick mitt grafikkort att ge ifrån sig "spoltjut", även att spel frös, och med det hela datorn. De tog in hela datorn, bytte nätaggregat och fixade även lite bättre kabeldragning. Kommer inte på något att klaga på, så det minsta jag kan göra för att visa min tacksamhet är väl att ge Webhallen ett bra betyg.

Jays a-Jays Five for Android In-ear
Full Star 1
2.3
(39)
309 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

EDIT: Efter 3 månaders använding fungerar de inte alls - och då har de i princip aldrig legat i min ficka (använt den medföljande förpackningen) Usch. Nope. Dessa kostar nästan 500 riksdaler och låter ändå sämre än HTC lurarna som jag fick med min M8s, va i helvette? Kan vara så att jag fått ett måndagsexemplar då de även har ett väldigt lågt men irriterande elektroniskt ljud, vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Rekommenderas icke av mig. De får dock lite plus då de är relativt sköna (glider dock lätt ur örat...) och har ett smidigt fodral som ser ut ungefär som en snusdosa. Används med en OnePlus Two om det är av intresse till någon.

Samsung Pro microSDXC Class 10 UHS-I U1 90/80MB/s 64GB
Full Star 1
4.5
(9)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Använde detta i min Galaxy S5 när jag hade den (skaffat en OnePlus Two nu, ingen plats för SD kort i den). Inga problem alls, märkte ingen skillnad på hastigheten i appar när de låg på SD kortet till skillnad från den interna lagringen. Trevligt att det följer med en adapter för full size SD kort om man skulle behöva det. Som sagt, inte mycket att klaga på, bra pris, rekommenderas!

Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming HDMI 3xDP 2xDVI 4GB
Full Star 1
4.3
(23)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Mycket prisvärt kort, klarar i princip alla spel på ultra/motsvarande (1080p) i 60fps, med undantag för Watch_Dogs som droppar ner till 40fps ibland när man kör bil. Klarar även lite äldre spel i 4K utan problem, många nya fungerar också på lite högre upplösningar om man drar ner lite på grafiken. Kylningen är också bra, har aldrig sätt det gå över 50°C. Dock kunde den varit tystare, dock inget som stör mig då jag i princip alltid har headset. Överklockingspotentialen för detta kort är sjuk, och överklockining går lätt att fixa med MSI Afterburner, skulle inte rekommendera OC Guru II som är Gigabytes version. Köp detta kort om du vill ha ett prisvärt kort som klarar allt utan problem och lite till. Dock kanske inte det bästa om du har en lpgnbudget. Det ända negativa jag kan komma på är att kylbingen kunde varit tysktare, annars perfekt!

Apple iPad Air 16GB (1st Generation)
Full Star 1
4.3
(57)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Innan ni plockar fram högafflarna och eldar upp mitt hus för att jag inte borde köpt den så vill jag säga att detta var en platta jag fick av skolan och inget jag valde själv. Detta är en första iOS produkt jag faktiskt har använt mer än någon minut i en affär eller de få sekunder man tar i en vänns mobil när hon/han ska visa något. Jag hade inga speciellt stora förväntningar då även om jag hört hur fantasktiskt iOS är osv så har jag aldrig fastnat för designen av varken mjukvaran eller hårdvaran som det körs på, alltid tyckt iOS varit för begränsat och allmänt konstigt designat. + Batteritiden När man faktiskt använder plattan är den bra, inte fantasktisk men bra. Dock när den bara ligger utan att användas är den fantasktisk. + Snabb Jag kan inte säga att den är den snabbaste plattan jag testat (Nexus 9 känns något snabbare, kan ha med de kortare animationerna) men definitivt intelångsam. För det mesta, iallafall. ~ Skärmen Färgerna är bra, upplösningen är bra, kontrasten är okej. Inget som får mig att tänka "Wow", dock är den inte dålig, men knappast den bästa man sätt. ~ iOS Bra apputbud och känns för det mesta stabilt och snabbt, men designen är knappast speciellt bra varken estetiskt eller i sättet den visar vad som händer. Kan ibland vara svårt att se vad som går att trycka på och vad som inte går, samma gäller gesterna, var som det går att dra fram något och var det inte går. Tycker även att iOS är allmänt tråkigt designat eftersom i princip allt bara är vitt med svart text och ganska tråkiga animationer. Känns väldigt sterilt och stelt. Även allderles för begränsat, jag kan förstå att de inte vill att man ska kunna ladda ner appar från internet men att filer som typ musik och video inte går känns mest som att de gjort så för att man ska köpa musik etc från iTunes. ~ Kameran Visst, man köper sällan en surfplatta för kamerans skull, därför ligger den inte på minus, men kameran är helt enkelt inget vidare. - Hemknappen Jo, något som kanske verkar som ett väldigt litet problem är något som irriterar mig ganska mycket. Den känns allmänt billig och trycks ner för kort i mitt tycke. - iOS på stor skärm Detta kunde jag haft med i iOS, visst, tyckte dock den började bli för lång. iOS känns anpassat för mobiler, mellanrummet mellan appar på hemskärmen är enormt och har egentligen ingen anledning att vara så. Även med iOS 9.1 kan jag inte hitta någon multitasking heller, vad hände med det? - (Mjukvaru) Tangentbordet Lika blekt som resten av operativsystemet och har ett allmänt jobbigt ljud. Autocorrect rättar när jag inte vill det osv. - Volymkontrollen Hårdvaruknapparna stängas av när man kollar på YouTube et.c. utan någon anledning, du kan säkert gissa varför detta är jobbigt Kommer antagligen uppdatera detta omdömme senare, detta är vad jag känner efter några veckors användande.

SteelSeries Apex Gaming Keyboard (Nordisk)
Full Star 1
3.4
(22)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Bra tangentbort, dock inte värt priset. (Betalade cirka 800kr) Något tråkigt är att backlighten är väldigt blekt om det inte är mörkt i rummet, annars ser det ganska bra ut och det är trevligt att det finns olika "zoner" som man kan ändra färgerna på. Det har 22 (!) macrotangenter vilket är väldigt mycket och mer än de flesta behöver, dock inget negativt då de sitter på bra ställen (10 till vänster på tangetbordet och 12 över F-tangenterna). Det har även 4 L-tangenter som du kan använda för att växa mellan olika profiler, olika profiler kan innehålla olika macron och olika färger på backlighten. Tangentbordet har även en liten USB-hub med två USB kontakter, de har fungerat bra under tiden jag använt tangentbordet (har musen kopplad till en av dem). Space-tangenten är väldigt stor vilket är ganska bra då den blir lättare att träffa (inte för att det är speciellt svårt annars), dock känns den lite "flimsig" i gämförelse med resten av tangenterna. Tangentbordet i sig är även väldigt stort, dock är det något jag gillar. Något jag dock stör mig mycket på är att fingeravtryck lätt fastnar på tangenterna, vilket ser fult ut och är ganska jobbigt.

Corsair XMS3 Vengeance Black DDR3 1600MHz 2x4GB (CMZ8GX3M2A1600C9)
Full Star 1
4.7
(34)
591 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Köpte detta till mitt datorbygge som jag haft några dagar nu. Jag har inte haft några större problem med dem mer än att när jag kollar deras hastighet i BIOS står de på 1333MHz istället för 1600MHz som det står på dem och även här på prisjakt, vilket drar ner mitt betyg. Förövrigt ser de kanska badass ut. Edit: Står i Windows att de är i 1600MHz. Höjer betyget

WD Red WD20EFRX 64MB 2TB
Full Star 1
4.1
(15)
949 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Tyst, snabb och stabil HDD. Inget att klaga på, ger den 10 stjärnor. Sänker om jag hittar något problem, tror dock inte det då WD verkligen har bra kvalitet.

ZyXEL Prestige 2601HN-F1
Full Star 1
1.8
(4)
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Fick denna router av Bredbandsbolaget och den fungerade bra till en början. Efter några månader så fick jag problem med att ansluta till Steam, Steam trodde att jag inte var ansluten till internet men att ta retry connection och försöka några gånger fungerade. Problemet blev dock värre med tiden och tillslut så kunde det ta en timmes försökade att ansluta. Startade då om routern och problemet var löst. Trodde jag... Routern fungerade som den skulle i cirka en månad innan problemet var tillbaka. Dock hade problemet blivit värre och den fick nu också problem med att ansluta serverar i spel. Kollade då routern och såg då att den låg på 100% CPU användning. Efter en omstart igen så gick den ner till cirka 50%. Den fungerade i några veckor och problemen kom tillbaka sakta men säkert, dock så var det nu näst intill omöjligt att ansluta till spelserverar. Skype vägrade ta emot samtal och ringa upp. Tog då kontakt med Bredbandsbolaget och har nu fått en ny. Uppdaterar troligen mitt omdöme när jag vet hur den fungerar, dock blir det lite jobbigt pga att jag har fixat port-forward på lite saker vilket jag troligen kommer behöva göra om. Update: Har nu fått en ny router som jag fixat och testat i några veckor. Samma problem som tidigare. Update 2: Nu har bredbandsbolaget hittat ett säkerhetsproblem i denna router och deras lösning var att stänga av "kontrollpanelen" för den. Om du av någon anledning skulle fundera på att köpa denna router, tänk om