Prisjakt

Lasernostalgi

Medlem sen 2014-01-28
51
Bidrag
36
Hjälpsamröster
FeiLun FT011 RTR
Full Star 1
2.5
(1)
1 690 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Den här båten kan gå riktigt snabbt men den också lite seg att manövrera så jag föredrar storleksklassen runt 50 cm istället. Feiluns båtar har i mitt tycke en omständligt koppling att serva. Det är alltid pilligt att få den på plats efteråt. Räckvidden är utmärkt men den går inte speciellt länge speciellt om man drar på.
Pro Boat Recoil 17 RTR
Full Star 1
3.5
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan
Det här är en rolig båt att köra, dessutom är den i mitt tycke lagom stor. På fjärrkontrollen finns tre fartlägen vilket är en av de bästa funktionerna. Lägsta läget passar för de yngre förarna, mellanläget föredrar jag då det går snabbt och båten ligger bra i vattnet. Dessutom räcker batteriet länge.Det snabbaste läget skjutsar iväg den riktigt snabbt om man vill men nackdelen är att den ibland dyker under ytan. Det var lite läskigt första gången men någon sekund senare kommer den upp och det är bara att köra på. Den ligger heller inte lika bra i vattnet om det är småvågor i snabbaste läget. Den har även en vettig konstruktion som är lätt att serva. Det vill säga smörja axeln och torka ren. Hamnar den upp och ner så drar man snabbt full back och sen fullt framåt och så vänder den rätt. När batteriet börjar ta slut stannar den helt. Sen kan man köra några sekunder åt gången för att så småningom få tillbaka den till land. Se till att du får med en laddar vid köp bara för många erbjuder den utan laddare.
Fujifilm X-T3
Full Star 1
4
(3)
12 692 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Det här min senaste kamera från Fujikamera (X100T och X-T20 innan). Jag tycker om formen och reglagen på kameran. Med extragreppet är den riktigt behaglig att hålla i men utan greppet är den lite svår att hålla i. Bildkvaliteten är okej skulle jag säga. Min andra kamera är en A7RIII och skillnaden är markant ibland till Sonyns fördel. Dessutom är autofokusen inte lika bra som på Sonykameran. Ibland tokmissar den helt utan anledning. Filmkvaliteten är bra men filerna är tunga att redigera. Bäst är att använda Long GOP och 200mb/s och H265 för en avvägning av kvalitet och okej redigering. Det är trist att Fuji inte petade in bildstabilisering då den hade närmat sig full pott. Avdrag för toppoäng är ingen IS, autofokusen som missar och att ISO-värdena är lite väl optimistiska.
Zhiyun Weebill Lab
Full Star 1
3
(1)
2 795 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Det här är min fjärde Zhiyun-gimbal och helt klart den bästa vad gäller funktioner. Jag gillar den nya formen på Weebill Lab och kompletterade med ett extra handtag för att använda den med två handtag samtidigt. Den är enkelt att använda men fungerar lie annorlunda än de tidigare så det tog ett tag att lära sig. Om det är någonting negativt så har det med Zhiyuns ZY Play app att göra. Den fungerar för det mesta men är lite omständlig. Den trådlösa videoöverföringen är i praktiken värdelös då det är så segt.
QNAP TS-251+-2G
Full Star 1
3.5
(5)
4 506 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Jag har kört med Qnap de senaste femton åren och jag uppgradera från en TS-219 till TS-251+2G. Det känns som ett riktigt bra uppgradering. Jag stoppade lätt in 8GB RAM in den och synkade om diskarna jag hade till den gamla och allt kom igång bra. För det jag har den till som LMS, PLEX och filserver så passar den perfekt. Den känns rapp och processorn jobbar inte värst mycket. Det är stor skillnad mot den gamla som alltid slog i taket. Jag gillar Qnaps OS och apparna men jag använder inte den direkt som mediaspelare utan mot andra enheter som spelare.
Rajala Pro Shop SE
OK
(282)
Usel
2 år sedan
Beställde en vara till nedsatt pris och betalade. Sen hände inget. Jag fick be om information om beställningen men fick inget svar på varför leverans inte skedde. Tröttnade efter två veckor och bad att få pengarna tillbaka. Slutsats. Med en sån kundhantering kommer jag aldrig att handla därifrån igen.
Fyndiq
Bra
(500+)
Dålig
3 år sedan
Av tre beställningar har alla tre gått snett och därför kommer jag inte att handla från Fyndiq igen.
Sony Bravia KD-55XE9005
Full Star 1
4.4
(11)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Jag hade en Sony KD-50W685A innan jag köpte denna så min jämförelse blir gentemot den. Först och främst så är bildkvaliteten riktigt bra och avsevärt bättre än min förra Sony TV. De extra fem tummen trodde inte jag skulle göra så stor skillnad men bilden upplevs större. Den väger inte så mycket och den var enkel att väggmontera. Det som kanske inte är så bra är att en del utgångar inte går att komma åt om man monterar den nära väggen. Min förra Sony TV hade inga sådana problem då den var utformad annorlunda. Istället för integrerad nätdel så kommer den med en separat sådan vilket är både bra och dåligt. Bra för att det drar ner vikten lite och kanske även håller en del värme borta från apparaten men annars hade det varit bättre med den integrerad. TV:n är multifunktionell och mycket mer så än min förra Sony TV som hade fyra år på nacken. Nu är själva TV-mottagningen och dess funktioner mer som ett påhäng än allt strömmande innehåll som man kan ta del av. Jag upplevde det till en början som en jäkla massa bloatware. Men det går att rensa upp en del på egen hand för en renare vy. Då TV:n är uppdelat i olika sektioner under Home, Discover, Action menu och Sync menu, så är den riktigt rörig att använda. Varför inte samla allt under Home som det mer var på min förra Sony TV? Riktigt uselt faktiskt. Det mest irriterande är att den har ett ologiskt beteende. Ofta skiftar den till multi channel stereo på min Sony STR-DN1070 receiver (som styrs via HDMI). Det låter illa med samma ljud från alla högtalare och varför den gör så är ett mysterium. Ibland händer det och ibland inte då man växlar mellan olika typer av källmaterial. Efter nio månader med TV:n så löste det sig genom att välja biografljud under action menu. Sen verkar det omöjligt att få TV:n att enbart visa TV-kanaler som är tillagda som favoriter. Efter uppstart och när man bläddrar så struntar den i att jag senast hade valt favoriter. Uselt. Fjärrkontrollen är inte så roligt direkt heller utan upphöjda knappar som skulle gjort att fingrarna lätt skulle hittat rätt knapp. Man måste dessutom rikta den mot TV:n om det ska hända något. En bra fjärrkontroll är inte så känslig att man kan rikta den lite varstans och ändå händer det något. Då inställningar kan göras på flera olika ställen och utan en vettigt dokumentation så är det dessutom svårt att veta om man verkligen ställt in den rätt. Just nu känns det som om att det kommer ta ett tag att vänja sig och läras sig dess ologiska beteende innan min irritation över dess tillkortakommanden lägger sig. Men bildmässigt är den riktigt vass.
*Redigerades 3 år sedan
Joysway Mad Shark F1 Brushless RTR
Full Star 1
1.5
(1)
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Ångrar att jag ens funderade på den här båten. Båten kom och batteriet laddades. Efter att ha kört en vända med ett batteri byte jag batteri och efter en minut dök båten under ytan för att aldrig se dagens ljus igen. Snacka om att kasta pengarna i sjön. När båten väl gick ovanför ytan dök den ofta om jag försökte dra på full gas. Men då kom den upp på en gång också. Tydligen är det fler som kört den här båten och lyckats sänka den då fästena som håller i locket gått av då den slagit i vattnet. Helt enkelt en skitbåt. Jag rekommenderat istället att köpa en Volantex Vector SR48 som är en riktigt bra båt. Snabb, enkel och går perfekt i vattnet. Utan att sjunka.
Sida 2