Prisjakt

Lasse

Medlem sen 2014-01-14
16
Bidrag
21
Hjälpsamröster
Hardloop
OK
(15)
L
Lasse
16 omdömen
Dålig2 år sedan

Rörigt! + Bra priser + Snabb återbetalning - De skickade aldrig mina varor Beställde en jacka och skulle få med en gratis termos som ett av deras specialerbjudanden. Fick ett mejl samma dag från deras kundtjänst som förklarade att termosarna var slut och de frågade om jag fortfarande ville beställa bara jackan. Jag mejlade tillbaka direkt och svarade ja. Två veckor senare hade de fortfarande inte skickat jackan. Jag mejlade då tillbaka igen och frågade om den hade skickats, varpå de hänvisade mig tillbaka till deras första fråga från två veckor tidigare som jag redan besvarat gällande gratistermosen. Det slutade med att jag inte orkade strula mer och avbröt beställningen, eftersom jackan ändå inte längre fanns i lager. Återbetalningen var dock snabb så jag tror inte de hade för avsikt att luras. Dock väldigt osmidigt och i mitt fall inte värt besväret.

Argon Audio TT
Full Star 1
4.5
(2)
2 498 kr
L
Lasse
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Funkar kanon. Ser dyrare ut än vad den är (i mahogny), bra känsla på rattarna. Det inbyggda RIAA-steget funkar fint och ger dig möjlighet att koppla in spelaren till i stort sett vilken förstärkare/högtalare som helst. Inget att klaga på.

TP-Link Archer AX50
Full Star 1
3.2
(16)
1 546 kr
L
Lasse
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Prisvärd men inte perfekt. Har använt routern i 6 månader och den fungerar fortfarande fint. Aldrig haft några problem med trådlösa enheter, den går stabilt och räckvidden är bra. Det enda problemet jag egentligen har med routern är att den inte kommer upp i 1000 mbit/s via kabel (som utlovat) utan stannar av vid ca 300 mbit/s. Jag själv har inte haft några av de värmeproblem som andra användare beskrivit. Enkel installation.

Adam T8V (st)
Full Star 1
5
(1)
2 990 kr
L
Lasse
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Jag använder dessa för vanligt sofflyssnande och kan därför inte uttala mig hur bra de fungerar som studiomonitorer. Tröttnade på pretentiösa hifi-produkter som kostar skjortan. Med dessa aktiva högtalare och ett försteg som ex. Yamaha WXC-50 får man en lösning som slår långt över sin prisklass (jämför ex. med Kef LS50 wireless). Kan spela högt och med tryck, och bra kontroll även vid låga volymnivåer. Ljudet är dessutom betydligt behagligare än hos monitorrivalen Yamaha HS8. Jag har ingenting negativt att säga om denna produkt. 5 års garanti ingår från tillverkaren. Kanon!

Yamaha MusicCast WXC-50
Full Star 1
4.4
(8)
3 990 kr
L
Lasse
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Fungerar kanon. Använder enheten till TV-ljud, Spotify, nätradio och vinylspelare via aux (vinylspelaren har inbyggt RIAA-steg). Jag har aldrig upplevt något strul och enheten har alla funktioner jag söker. Har även testat funktionerna 12v trigger out, bluetooth och Tidal som också fungerat felfritt. Pluspoäng för att enheten, förutom genom appen, även kan styras via datorn (dyker upp som nätverksenhet). Väljer att dra av en stjärna av tre anledningar: - Styrningen via Spotify Connect är inte den snabbaste. Har testat andra receivers som hanterar låtbyten betydligt smidigare. - Hade gärna sett tydligare indikation på volymen. Som det är nu så skiftar den ena LED:en färg beroende på hur hög volymen, vilket fungerar ok men inte perfekt. - Mindre störningar i utsignalen när enheten är i Standby. Det kan alltså höras svaga ljud om tillhörande högtalare/slutsteg är påslagna medan enheten är av. Överlag mycket nöjd med produkten. Detta försteg i kombination med ett slutsteg är en betydligt bättre lösning, rent ljudmässigt, än en "all-in-one"-receiver i samma prisklass.

Emotiva BasX A-300
Full Star 1
4
(3)
L
Lasse
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Beställde hem denna för att driva ett par 4-ohms golvhögtalare (Dali Suite 2.8). Efter att ha läst många fina omdömen och tester på nätet tänkte jag att slutsteget skulle klara jobbet galant, men istället blev jag negativt överraskad av prestationen. Emotiva själva specificerar 300W RMS per kanal i 4 ohm, vilket är fantasisiffror. Jag upplevde slutsteget som kraftlöst och otillräckligt för att fullt ut driva högtalarna. Hög detaljrikedom och rent ljud i övre- och mellanregistren – men de lägre frekvenserna var helt livlösa. För 6 000 kr tycker jag inte att man får särskilt mycket för pengarna. Med en integrerad förstärkare som ex. NAD 356BEE (nypris ca 6 500 kr) får man betydligt bättre prestanda, trots att NAD:ens uteffekt är specificerad till endast 80W per kanal. Konstruktionen är robust och känns påkostad, med undantaget för terminalskruvarna på baksidan som är i "billig plast". Storleksmässigt kan det vara värt att notera att pjäsen är mer än 40 cm djup, något svår att få plats i TV-bänken. Trigger-in funktionen fungerade felfritt. Jag ville verkligen tycka om detta slutsteg, men fick tyvärr returnera det. Produkten känns överhypad i sin prisklass. I USA, Emotivas ursprung, kostar produkten knappt 3 400 kr (399 USD), vilket är en betydligt rimligare prislapp. För 6 000 kr tycker jag att du ska undersöka andra möjligheter.

Fnatic Gear Streak Cherry MX Silent (Nordisk)
Full Star 1
4.5
(2)
L
Lasse
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Om du vill ha ett tyst mekaniskt tangentbord och inte bryr dig särskilt mycket om RGB är detta rätt val för dig. Köpte detta tangentbord då sambon klagade på klickandet från mitt 7 år gamla Razer Blackwidow. Hon är lika nöjd med bytet som jag är. + Robust. + Snyggt (aluminium i mörkblå finish). + Bra känsla på knappar och brytare. + Enda fullstora tangentbordet på svenska marknaden med MX Silent (förutom Corsairs som är skitfult).* - RGB-funktionerna är dåliga. Få möjligheter att anpassa efter smak. Finns ingen app-integrering som i ex. Steelseries Engine. Det går inte att stänga av bakgrundsbelysningen på utvalda tangenter. De klassiska "wave", "pulse", "fade" etc finns ju, men dessa tröttnar man på fort. Jag kör hela bordet i en enda färg. Känns lite 2010. I övrigt har jag ingenting negativt att påpeka. Rekommenderas. *Uppdatering: Numer finns det massvis med tangentbord med MX Red Silent:)

Jim Rickey Chop Leather (Herr)
Full Star 1
2
(1)
L
Lasse
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

En kopia av märkesdojjorna Achilles från Common Projects. Jim Rickey Stockholm "Handmade Sneakers" kommer i själva verket från Malaysia. Oerhört snygga vid första anblick men saknar tyvärr allt annat. Hälen är dåligt konstruerad och den vita behandlingen på "lädret" har släppt vid tån på båda skorna. Gummisulan är mjuk men slits snabbare än vinden och är inget som håller för daglig användning. Detta är ingen premiumsko även om den vill framstå som det. Kan funka för dig som endast tänkt ha på den vid utvalda tillfällen och inte är rädd för skoskav.

Pioneer DDJ-RB
Full Star 1
3.5
(2)
L
Lasse
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Har haft denna i mer än ett år. Det är en kanonprodukt. Fullversionen av Rekordbox ingår och steget från DDJ-RB till ett riktigt dj-deck (CDJ:s) är förvånansvärt litet. Perfekt för dig som vill lära dig DJ:a. Gedigen kvalitet. Notera att denna produkt nu är ersatt med DDJ-400, vilken jag rekommenderar att du väljer istället om du köper nytt. I DDJ-400 ingår en del nya funktioner, exempelvis betydligt bättre loop-hantering och effekter som efterliknar de dyrare modellerna bättre.

DermaStore
Utmärkt
(326)
L
Lasse
16 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Snabb leverans. Inget att klaga på.