Prisjakt

SvenGustavsson

Medlem sen 2013-10-24
7
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Microsoft Surface Pro 2 128GB
Full Star 1
4.7
(18)
4 050 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Köpte en häromdagen eftersom 256 GB var slutsålt överallt, ska se om jag får tag på en i USA istället. Snabb, klarar spelen jag spelar, sett fram emot plattan länge. Säljer min bärbara och stationära för denna då den är bättre än bättre. Tack vare mjukvareuppdateringen som kom för några dagar sedan har den 25 % mer batteritid. Jag använder den som stationär dator hemma inkopplad, och tar med den till skolan annars för föreläsningar och skriver på den med pennan(läskigt bra), Wacom som är ledande på ritplattor har gjort den så det är som att skriva på papper fast det glider bättre (tryckkänslig också). Tror målning och ritning kommer bli populärare med den här plattan. Sitter redan och målar i den vilket inte hänt tidigare. Sett tester av Surface RT som används som skateboard, och klarar fall galant om det inte är rakt mot glaset. Med skydd så tror jag den klarar mycket, utom vatten (om man inte har ett skydd för vatten också). Kikade igenom more or less hela google för att se negativa grejer, men typ alla har sina hela och är nöjda. Microsoft Complete rekommenderas som försäkring, täcker även fall och spillt vatten = slår allt annat. Update:Kan ju tillägga att jag kikat på ca 100 recensioner och 50 videoklipp på Surface både innan och efter jag köpte den, nu fått tag i det ända exemplaret 256 GB som fanns i Sverige. Speciellt intressant är det att titta på de större varianter (inte Surface utan typ Yoga) som finns som ultrabook/pekplatta. Dock inte mitt val. Kika på youtube efter "Surfaceprogamer" eller "Writing/drawing/paiting on Surface pro 2" för få en bild av spelmöjlighet och ritmöjligheter (beroende på exemplar kan plattan behöva kalibreras med 273 eller 130 punkter ((sök på nätet)) för att funka bra i hörnen).

Microsoft Office 365 University Sve
Full Star 1
3.4
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Måste vara det mest förmånliga Office-paketen någonsin. Två PC ELLER Mac-datorer samt två mobiltelefoner kan använda sig av den. Plus att du kan streama (ha strömmande) Office på vilken dator som helst om du inte har Office på den datorn. Du får alla Office-programmen, till skillnad från vanliga Home och Student-versionen. Den största skillnaden är att du får Outlook, bäst-i-(alla)-test vad gäller mejlprogram. Funkar med gmail, Hotmail, what so ever. Förrutom det ovan som redan är superb så får du 20 GB extra på SkyDrive och 60 Skype-minuter I MÅNADEN till typ hela världens fasta telefoner och mobiler (till mobiler endast till USA, Kanada och Hong Kong m.fl). Du kan välja att spara filer på SkyDriven och då på andra datorer (om du kör office strömmande) enkelt öppna dokument du jobbat med tidigare, och den kommer ihåg vart du var i dokumentet. Allt är uppdaterat och när nästa Office-version kommer så installeras den automatiskt, du binder inte upp dig till t ex "Office 2013" när 2016 kommer, får du den med. Allt detta i fyra år för 600-800 kronor. Skulle du köpa 20 GB i molnet skulle bara det kosta den summan typ. Bra kompatibilitet med andra format, om man reser man kan streama (behöver hysad internet), 2013-versionen är mycket bättre än 2007 och 2010. Kan nämna att OneNote är väldigt bra, synkar allt och slår Evernote som anteckningsprogram i alla tester jag sett. Edit. Glömde nämna att man även kan lägga upp Powerpoints, Word-filer som alla kan se, samt kommentera och redigera i realtid. Samt att du kan flytta Office mellan datorer, inte knuten till en dator (gäller även Office 2013 ej 265)! Köp innan studietiden är slut!

Microsoft Office Home & Student 2013 Sve (PKC)
Full Star 1
3.4
(3)
345 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Från och med 2013-versionen kan man flytta Office mellan datorer, den är inte knuten till en dator! Förstår inte varför man skulle köpa denna edition, även begagnad, när Office 365 University finns (detta gäller såklart bara för studenter/lärare). 365 University-edition: 600-800 kronor för fyra år, inkluderar t ex Outlook ("alltid" bäst i test), 20 GB SkyDrive, 60 minuter Skypesamtal till fasta och även mobiler i vissa land i månaden. Möjlighet att strömma (streama) Office om du är på en dator som inte har Office (behöver hyfsad internetuppkoppling). Alltid senaste versionen av Office (när 2016-versionen kommer får man den). Studentversionen gäller för 2 datorer (Mac eller PC) och 2 mobiler (Android, iPhone, Windows Phone), 365 Home-edition (755 kr/år) gäller för 5 datorer och 5 mobiler och i 1 år. I en familj blir detta antagligen billigaste alternativet om man nu vill ha Microsoft Office. I Office följer ju OneNote med, som är programmet som ingen använt men som är ett läskigt bra anteckningsverktyg där man kan lägga in allt enkelt (ja allt, listor, delar av hemsidor, youtubeklipp, worddokumentdel, text, bilder..). Slår Evernote i alla tester jag sett. Synkar med SkyDrive. Sammanfattningsvis - 365 Office finns överallt - telefon, dator, datorer du inte har office på, och om inte kan streama office kan du öppna det i Webb app. Skicka PP eller andra dokument till andra som kan redigera dem eller kommentera den (utan att ens ha Office) samtidigt som du. Rekommenderar 365 versionen (överdrivet mycket mer för studenter)!

Microsoft Surface Pro 2 256GB
Full Star 1
4.1
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Plattan folk tror är "överdyr" - just för att det är en "platta" (tror ej det är en DATOR). Ultrabooks med samma prestanda kostar ibland mer eller mindre (dock har de tangentbord) SP2 256 GB 8 GB RAM är perfekt av många anledningar, den startar på 4 sekunder(!), den har en av de högsta möjliga ljusstyrkorna som datorer/tablets - inga problem utomhus, dockningsstation finns så att använda den som stationär sen ta med iväg som en tablet/laptop, går med lägre upplösning spela Battlefield, Call of Duty (senaste kräver 6 GB RAM), Skyrime med 20-50 fps (presterar bättre i tester än andra datorer med likadan processor och grafikkort, en teori är för att kylningen är bättre än dem), den låter inget om man inte kör spel, då låter den, men då har man oftast hörlurar, skärmen är toppen, touchdelen är gjord av Wacom (ledande på ritplattor), dock innebär det att kanterna kan ha lite dålig respons, men beroende på exemplar samt med 130/273 punkterskalibreringen(leta på nätet) samt ny mjukvara från Wacom senare i år kan det bli mycket bra, tryckkänslig, bra försäkring på Microsoft(köp till på microsoftstore.se) täcker spill och tapp. Vissa klagar på att den är för tung för en "platta" och vissa för att det inte är "bra nog prestanda" eller för liten för att användas som laptop. Men det är som att säga att en stationär dator är för "oportabel" eller att en iPad mini är för liten för att den ska kännas stabil i knät. Man kan inte bara klaga på vad något inte har.... Däremot så är mjukvaran inte den bästa den får en 7-8, den kommer bli bättre ju längre den finns. -- Kika på youtube efter "Surfaceprogamer" eller "Writing/drawing/paiting on Surface pro 2" för få en bild av det positiva jag nämnt. Update: Kan ju tillägga att jag kikat på ca 100 recensioner och 50 videoklipp på Surface både innan och efter jag köpte den, jämfört liknande varianter. Speciellt intressant är det att titta på de större varianter (inte Surface utan typ Yoga) som finns som ultrabook/pekplatta. Dock inte mitt val.

Sony Handycam HDR-GW66VE
Full Star 1
3.3
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Den har hållt mycket bra, hade den på hjälmen när jag cyklade downhill (dock så är den inte gjord för det då man måste ha skärmen öppen, men räcker med att den är öppen lite), ramlade en gång 2 meter och landade med hela mig på den, i grus men ser bara en repa. S j u k t med stort S att den klarade sig. Man bör pröva få tag i den wide-angle lins som finns att köpa som tillbehör från Japan (tror jag) om man vill filma sig själv mycket (då man håller i kameran) eftersom den tyvärr inte är speciellt vidvinkel. Därför betyget åker ner, samt att man måste ha locket öppet när man filmar. Batteritid ok, har inte gjort några speciella tester.

Samsung 840 Pro Series MZ-7PD512 512GB
Full Star 1
4.3
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Hoppas den håller lika länge som dom lovar! 5 års garanti gjorde det för mig. Följer inte med någon kabel för att göra överföringen av data vilket sänker betyget, men däremot ett program som kan klona Windows (så du slipper installera om det) och göra de inställningar åt dig som behövs när du kör en SSD och inte en mekanisk disk på datorn. Rekommenderar att man köper en hårddisk kabinett istället för bara en kabel (USB till SATA) som funkar likadant men du kan skydda din gamla hårddisk där och ha den som extern disk t ex http://www.inet.se/produkt/8906377/hd-kabinett-2-5-sata-6gb-s-till-usb-3-0-rod. Kostar lika mycket eller är billigare. USB 3.0 rekommenderas.

Microsoft Office 365 Home Sve
Full Star 1
3.9
(11)
819 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Super, kunde börja använda programmen innan Office ens blev färdiginstallerat. Får till skillnad från "vanliga" Home-utgåvan Outlook, som funkar med gmail, Hotmail m.fl. OneNote har blivit väldigt bra, programmet ingen vet vad det är men som alla borde använda. Slår Evernote som anteckningsprogram i alla testar jag sett.