Prisjakt

ThomasJonsson

Medlem sen 2013-10-16
12
Bidrag
3
Hjälpsamröster
Exibel 38-7394
Full Star 1
1.8
(1)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Riktigt coolt med VR, något alla borde testa! Men inte med dessa. - Plastigt - Dålig designad så det inte blir bra när man använder hörlurar. - Reglagen är för dåliga för att ställa in för synen och för plastiga så gängorna inom kort går sönder.

EPOS Game Zero Over-ear Headset
Full Star 1
3.2
(19)
1 683 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Mycket bra mic - men tunna med dålig bas. Använder dem således enbart som headset som mic, för dåliga för mig som gillar bas att använda till musik eller spel. STORA MINUSET som gör att jag hädanefter BOJKOTTAR Sennheiser är kvalitén som har gått ner från Superior till urusel på alla de tre senare produkterna jag köp. Känslan är ju bra att man numera kan köpa nya Pads (Skumgummit/skydden över öronen) och andra reservdelar till allt fler av deras hörlurar. Men det tycks komma med en finansiell hake. Man tvingas Köpa nya reservdelar ständigt... Mina gamla Sennheiser pc-521 för typ en femhundring som jag haft (och misshandlat) i snart 20 år, som ej har alla möjliga reservdelar, fungerar fortfarande klockrent och är nu tillbaka som mina huvudhörlurar och låter bättre än Game Zero i mitt tycke, dock kass mic i jämförelse. Mina (Professionella studio) Sennheiser HD 540 referense II från 80 talet fungerar fortfarande bra. Här är jag glad över deras reservdelar, men så tog det också här mer rimliga 30 år innan de behövde nya delar. (Pads och kablar). Dessa Game Zero sprack i padsen efter 3-4 år och nu får jag köpa nya. Väntar bara på att kabeln ska gå sönder som de också säljer dyrt, ser redan sårad på sina ställen. Ser ut som en "dyr" och proffsig kabel på utsidan men kvalitén är inte vad den brukade vara. Mina PC-151 med 20 år på nacken och en tunn "fattig" kabel är istället gjord av kevlar och trots 100+ överkörningar över åren med min kontorsstol (PC-151 kabeln är dessvärre väldigt lång) så är kabeln hel och fin, dessvärre viss oxidation i volymkontrollen vilket dock känns okej 20 år senare och är lätt avhjälpt. Då Game Zero var för dåliga gick jag upp en nivår till Sennheiser GSP 600 som nästan kostade 3 000kr. De sprack i sina pads efter 6 månader och de godkände inte reklamationen, det var mitt eget fel påstods det. Missnöjet fanns även med dessa utifrån mina ljudpreferenser så jag hade ironiskt nog använt dem tämligen lite. Mina senaste Sennheiser In-ear för en tusenlapp gick sönder inom 1 år - fick iaf pengarna tillbaka den gången. Kör nu på Shure som precis som PC-151 har en ordentlig kevlarkablel. Dessa fungerar några år senare fint fortsatt, inga tecken på några direkt skador, och för runt tusenlappen får du i mitt tycke betydligt bättre ljud än i både Game Zero och GSP 600, men då är det också ett par in-ear med dess nackdelar.

Jabra Evolve 80 UC Stereo Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
2.8
(2)
2 539 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

För musik: 1/5. Förvrängt och tunt ljud och kvalitén i bas och diskant påminner om något billigt kinaproducerat. D.v.s. bättre än vanligt callcenter hörlurar men fortfarande just ett par callcenterhörlurar och värdelöst för de som överhuvudtaget bryr sig om hur musiken låter. För samtal: 5/5. Mycket bra återgivning i mellanregistret och skarp mic. Mycket bra dämpning av övriga ljud med over the ear + brusreducering. Så köp inte dessa om du tänkte lyssna på musik utan bara för samtal. För bra Mic (Nästan callcenterkvalite vilket få gaminghörlurar når upp till) och musik kör istället på t.ex. Sennheiser GSP Game one och för något tyngre bas Sennheiser GSP 600. Använder fortsatt dessa Jabra för samtal men fått köpa in ett par riktiga hörlurar för att kunna lyssna på musik.

Apple MacBook Pro (2016) - 2,9GHz DC 8GB 512GB 13"
Full Star 1
3
(2)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

3dje macbooken på raken som har fysiska problem som måste repareras. Denna gången tangentbordet vid 3 tillfällen över ca 1 år och då använder jag ändå i 95+% av tiden externt tangentbord... Har kunnat ta loss och laga tangenterna själv som tur är. Problemet är så vanliga att det skapats en namninsamling som önskar att alla tangentbord på Macs datorer byts ut som tillverkats sedan 2016: https://www.change.org/p/apple-apple-recall-macbook-pro-w-defective-keyboard-replace-with-different-working-keyboard. Tidigare fick skärmen repareras vid ena gången och den andra fläkten. För mig fungerar "viktiga" TouchBar knappar inte heller. (Mjukvaroproblem - Kräver jag skapa ny användare och flyttar över allting till denne, men har inte orkat/haft tid ännu och använder oftast externt tangentbord som sagt) Stolt (?!) Macbook ägare sen 2008 och jag upplever ännu att mycket är betydligt bättre mot windows. Men när man betalar en premie på 20-30% tycker man inte det ska vara fel på 3 datorer på raken och jag tycker inte det "medvetet" ska göra försämringar. De låser in en mot deras produkter. T.ex. gör det svårt att formatera hårddiskar för Windowsdatorer (man får köpa tredje parts mjukvara), går inte att komma runt Itunes som förval och att importera Photon direkt till en mapp ska vara krångligt, man ska helst använda deras program. Slutar med att jag får lägga en massa tid på hack för att den ska fungera som jag önskar...

Logitech MX Master
Full Star 1
3.5
(53)
726 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Har en Mac och den knäcker fullständigt t.ex. magicmouse, apple trackpad, logitecs andra möss och allt annat jag använt! *Mycket fler knappar och funktioner som är riktigt enkla att anpassa genom Logitecs program inkl. att öppna egna vissa mappar direkt, trycka på specialknappar, spela nästa låt o.s.v. *Mycket skön i handen *Batteriet håller kanske 30-40 timmar för mig vilket är good enough. Bara det också håller den prestandan i ett par år så är jag skitnöjd, men verkar som det torde gå att byta batteriet själv annars :-) *Vissa har klagat på att mjukvaran drar på prestandan. För mig drar den 0-0.4% av CPU samt 20mb av ram, alltså 0,25%. (Har en 2.9ghz intel core i5 mac late 2016 med 8 gig ram som då kostade 22 000kr). *För ett par år sedan hade jag problem med frihjulet från Logitec, men numera detta hjul fungerar suveränt. Har den alltid på "dubbelläge" så att det är freespeen om man scrollar snabbt och precision man scrollar långsamt. Sjukt bra och den byter läge riktigt snyggt. Hur jag konfigurerat de avancerade knapparna av musen inkluderar bl.a. *Bak mittenmusknapp: Öppna min "screen shot" mapp *Vänster scrollhjul: Zoom in/ut, perfekt i t.ex. photoshop. *Vänster/höger sidoknapp: Forward/back (t.ex. vid browsing: föregående/nästa sida) *Tumknapp: Öppna annan viktig mapp jag använder ofta *Tumknapp intryckt med olika drag: -höger/vänster, scrolla höger/vänster -framåt = nästa låt -bakåt = Öppna annan viktig mapp.

Sennheiser MM 70S
Full Star 1
3.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Bra ljud för prisklassen, diskanten åt det analytiska håller och dominant bas, bland de bästa Mic:arna jag varit med om på in-ear lurar. Något kort kabel för mig när jag har djupa fickor. Sennheiser brukar hålla riktigt många år, men dessa håll bara kanske 4 år innan det blev visst glapp i ena luren.

Sony Xperia Z1 C6903 2GB RAM 16GB
Full Star 1
3.6
(62)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

9/10 när den fungerade, men den gick sönder alldeles för ofta. På drygt 2 år har jag haft den 8 gånger på lagning. --- (STORT MINUS!) Fick lagas var 3dje månad i snitt. - För låg utvolym (låg volym i hörlurar vid musik eller tal). - Dåligt ljud i headsetet även om man hade professionell telefonheadset (2 500kr) +Bra batteritid +Bra skärm +Bra mjukvara +Vattentät +Separat minneskort Not: Haft telefonen sedan 2013-12 d.v.s. knappt 30 månader.

Philips Fidelio M1BT
Full Star 1
3.8
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Ljudomdöme av: Thomas Carl-Erik Jönsson. Grundare och 7årig VD för REHIFI.SE. Ett fel än så länge: Diskanten är något för vass/analytisk. Diskant: Ljusare hållet, klart tydlig&transparent. Dock lite väl analytiska för mycket för mina öron. Därav ej högsta betyget av mig. Det betyder inte att de är dåliga för dig. Framförallt de som gillar rock eller är äldre uppskattar vad jag själv tycker är en "överdriven" diskant. Mellanregister: Mycket närvarande och tydligt. Full pott Bas: Nära nog full pott. Gillar rejält överdriven bas ung som jag är. Fantastiskt för pengarna, men skulle vilja haft en något tightare bas, men inser att det kommer kostar ett par 1000 lappar till. Tar NetOnNet "uppbyten" eller har öppet köp så kommer jag nog uppgradera dessa till ett par av Fidelios bättre lurar. Kvalité: Suveränt. Ingen mekkig touchhistoria som jag haft innan, utan riktiga och lätta knappar. I detta fall en smart utvecklad "snurrplatta" med knapp på. Hur bra som helst. Köptes då jag fick en "drog" i form av Philips Fidelio in-ear som var fantastiska. 7-900 spänn, var ett galet klipp för dem i jämförelse med vad de presterar. De hade kunnat kosta både 1 000 och 1 200kr och ändå varit hyfsat prisvärda.

Proshop
Utmärkt
(500+)
Usel
Redigerades 8 år sedan

Köpte en produkt och det blev strul med leveransen av posten som erkände sitt fel* varvid varan gick i retur. Proshop vägrade dock leverera igen, men återbetalade faktiska fulla summa. Istället skulle jag gör en ny beställning tyckte de, men nu kostade varan mer än dubbelt så mycket. De vägrade alltså fullfölja sitt ursprungliga åtagande som vi hade kontrakt på vilket är emot svensk lag. I mitt fall innebar detta förseningar på över två månader med en, för mig, viktig produkt vilket också ger mig rätt till ersättning för "försenad leverans" (utebliven leverans). Troligen dras ärendet vidare för att utkräva rättmätig kompensation och få produkten till utlovat pris alt. mellanskillnaden för att kunna köpa den för total samma summa på annat håll. *Varan gick i retur trots påringning varje dag under 7 dagar vid deras leveransförsök och trots att Posten sa att varan skulle lämnas hos närmsta ombud.