Prisjakt

Svante Skoog

Medlem sen 2002-05-31
844
Bidrag
151
Hjälpsamröster
Resident Evil 8 Village (PS5)
Full Star 1
4.4
(5)
509 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 månader sedan*

Bästa (icke Remake) RE spelet på 15 år. Jag gillade 7:an, men detta känns mycket mer old-school RE. Slottet och de andra gotiska stugorna, påminner en hel del om herrgården i ettan, och utomhus delarna, påminner om 4:an. Så det känns som en bra mix mellan dom spelen. Bra variation på miljöerna och schysst tempo. Som vanligt med RE spelen, så ballar det ur en aning mot slutet, men inget som förstör. Då dom samtidigt jobbat med 9:an, så hoppas jag på att det släpps redan nästa år.

*Redigerades 8 månader sedan
Returnal (PS5)
Full Star 1
4.5
(9)
649 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 månader sedan

Ett av de bästa spelen jag kört på länge. Påminner en del om Metroid, när det gäller utforskandet av en alien planet. Det är dock ett spel som kräver tålamod. Inte lika svårt som Dark Souls, men har man lätt för att ragequitta, så bör man nog leta efter nåt annat spel. Det här är inget spel som håller spelaren i handen, likt de flesta spel nuförtiden, utan man får upptäcka saker på egen hand. Finns dock gott om bra guider på nätet, som har vettig info om hur saker fungerar. https://www.pushsquare.com/guides/returnal-guide-tips-tricks-and-all-you-need-to-know Skönt med nånting nytt och annorlunda, vilket behövs i dagens spelindustri. Och nice med ett riktigt next gen spel också, som visar upp vad PS5:an klarar av. Rekommenderas till de som vill ha en old-school utmaning.

Cyberpunk 2077 (PS4)
Full Star 1
1.9
(21)
179 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Flyter bra på PS5:an, men det är så buggigt, att det bara förstör upplevelsen. Vänta ett halvår, eller tills next gen patchen kommer. Borde va förbjudet att sälja spel i det här skicket, speciellt när det blir ospelbart på original PS4:an. Spelet i sig, när det väl funkar, är bra. Men det lever inte upp till den överdrivna hype, som folk målat upp genom åren. Föredrar Witcher 3. OM, dom fixar till spelet, så det inte känns som ett jäkla Early Access/Alpha, så kommer jag att öka betyget. Men tills dess, blir det inte mer än knappt godkänt.

Sony PlayStation 5 (PS5) 2020 825GB
Full Star 1
4.2
(60)
8 950 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*

Grymt nöjd! Betydligt roligare next gen upplevelse, än när PS4:an släpptes, då detta är ett betydligt större steg, än vad man fick på 4:an. Jag gillade Dual Shock 4, men DualSense är banne mig skönare. Haptic feedback må vara en gimmick, men i Astro's Playroom, gav det en fin boost i upplevelsen. Gillade känslan i avtryckarna, när man skjuter med pilbågen, nåt jag hoppas dom använder sig av i Horizon 2. Att den är snabb, är ingen överdrift, för laddningstiderna i Astro och Miles Morales, existerar knappt. Känns som när man spelade spel på cartridge, under NES/SNES tiden. Sen är ju även nya operativsystemet snuskigt snabbt. Skönt att slippa lagget från PS4:an. Har tur med mitt ex, som är tyst, utan några problem ("ta i trä"). Den är inte riktigt lika tyst som Series X, men jämfört med PS3 och PS4:an, så är den knäpptyst. Det enda som stör lite, är när man installerar spel från skiva, för skivläsaren, för den är lika högljudd, som på PS4:an. Men detta är ju bara ett tillfälligt problem, då det blir tyst när den är klar med installationen. En annan sak jag stör mig lite på, är själva stödet till konsollen, när man har det i horisontalt läge, då det gärna lossnar, om man råkar flytta på konsollen. Hade gärna sett att man även kunde skruva fast det i det läget också. Det märks att den är designad för att stå vertikalt. Så snart jag fått nya TV bänken, så kommer både PS5:an och Series X att placeras vertikalt, vilket även ser snyggare ut. Förutom detta, är jag som sagt brutalt nöjd.

*Redigerades ett år sedan
Microsoft Xbox Series X 1TB
Full Star 1
4.8
(77)
6 849 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Grymt nöjd! Helt sjukt va tyst den är, och ruggigt snabb också. Från kall start, tar den kanske 18 sekunder att komma till menyn, jämfört med One X, som tog nästan 2 minuter på sig. Från sleep mode, så går den igång på en sekund. Ibland laddar den så snabbt, att man knappt hinner se loading skärmarna. Det går även riktigt snabbt att ladda ner och installera spelen. Quick Resume funkar perfekt, och det tar bara 4-5 sekunder att hoppa mellan spelen. Series X lär bli min huvud konsoll denna generationen, och PS5 för dom exklusiva. Gamepass är helt klart bästa gaming tjänsten. Skönt att slippa lägga 700:- på spel, som man ändå kanske bara spelar en gång. Bra utbud på både AAA och indie spel. Valde att skaffa en Series X, istället för att lägga en jäkla massa pengar på att uppgradera PC:n igen. Orkar inte med uppgraderings racet och att pilla med inställningar längre. En konsoll med så här bra prestanda, räcker gott och väl för mig. Jag tror Microsoft gör en redig comeback denna generationen, likt 360 eran. 10 av 10!

Oculus Quest 2 64GB
Full Star 1
3.8
(28)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan*

NU har VR äntligen mognat ordentligt. Visst var upplevelsen helt otrolig, när man för första gången använde HTC Vive. Men upplösningen var för låg, och det var ett jäkla strul med basstationerna, för att man inte skulle ha nån blindspot, vilket gjorde att kontrollerna ballade ur. Sen fanns det knappt nåt spel värt att spela, då det mesta var mediokra gimmick spel. Ägde Rift S ett tag, och det var en befrielse att slippa använda sig av sensorer, men man var fortfarande fast med en kabel, vilket jag ofta störde mig på i snabba spel, då man fick flytta på sladden hela tiden. Lånade en Quest av en polare ett par månader, och äntligen var man helt fri från både sensorer och sladdar. Tyvärr var ju spelen rejält bantade grafiskt, men ändå, känslan var fortfarande bra. Så när nu Quest 2 dök upp, med bättre prestanda, och mycket högre upplösning, så slog jag till. Det första man lägger märke till, är hur jäkla skarpt det är, och att man inte längre behöver störa sig på screendoor effekten, tack vare den höga upplösningen och RGB strukturen. Enda minuset med skärmen, är att svärtan och kontrasten är mycket sämre än på Oled skärmarna, som satt i Quest 1. Mest märkbart i skräckspel, i ljusa spel, är det inget problem. Men efter ett par dagar, så har man vant sig vid den gråa svärtan. Nåt jag lagt märke till, är att jag inte haft några problem alls med trackingen, jämfört med Quest 1 och Rift S, där den ibland kunde tappa kontrollerna. Men enligt vad jag läst, så har tydligen trackingen blivit bättre även på dom. Så kanske inte är unikt med Quest 2. Batteritiden är inte så lång, men ärligt talat, så är det rätt så skönt att ta en paus från VR, efter ett par timmar, så jag känner inte att det är nåt problem. Vill man ha längre batteritid, så kan man ju alltid koppla in en powerbank, som man har instoppad i fickan, eller så finns det en Elite Strap med inbyggt batteri, som fördubblar speltiden. På tal om Elite Strap, så kan det vara värt att investera i en sådan. Finns ju en billigare modell utan batteri, för en femhundring. Det som följer med maskinen är inte värdelöst, men sitter inte helt perfekt på min skalle, så har beställt en Elite Strap, som dyker upp om några dagar. Uppdaterar recensionen, när jag testat med den kombinationen. Har ännu inte testat Link eller Virtual Desktop, så återkommer även med intryck av detta. Jag drar av ett poäng, dels för "svärtan" och dels för att man är tvingad till att knyta ett Facebook konto till Oculus kontot, om man vill använda Quest 2. Jag hatar Facebook, men får väl offra mig, för att få denna suveräna VR upplevelse. Kan bli årets julklapp? Rekommenderas!

*Redigerades ett år sedan
LG OLED65CX6
Full Star 1
4.5
(50)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Bästa TV:n jag nånsin ägt. Hade en C7:a innan, som jag tillslut fick utbytt, mot kreditering, pga mycket strul, så fick bli en CX istället. Och det är helt klart ännu bättre bild, speciellt när jag ser på HDR och Dolby Vision. C7:an kunde klippa lite i de ljusaste partierna, men detta är inte längre ett problem på CX. Hade problem med banding på C7:an (som jag bytte panel på, två ggr), men detta är inget problem på den nya. Grymt nöjd med att kunna använda mig av 4K 120fps, inkl G-sync (och nu även freesync), när jag kör med Gaming PC:n. Och blir perfekt till PS5:an om några månader :)

Ghost of Tsushima (PS4)
Full Star 1
4.5
(19)
449 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan*

Enligt mig det bästa open world spelet sen Horizon. Det var länge sen jag fastnade så här hårt för ett spel i genren. Man ska "bara ta ett uppdrag till", och sen så inser man att klockan helt plötsligt är 3 på natten :D Sällan jag finner ett open world spel, där man verkligen vill utforska världen. Jämfört med skräpet Ubisoft vräker ur sig varje år, så känns den här världen mer realistisk och levande. Fighting systemet är underbart! Mer strategiskt, och har ett grymt flow. Attackerar man rätt, så kan man avsluta en strid med ett enda hugg. Även om det är open world, så är storyn mer i klass med ett linjärt spel. Uppdragen känns mer episka och cinematiska, än i t.ex. Assassins Creed spelen. Även sidouppdragen känns mer meningsfulla, dels för att man kan få bättre utrustning och nya attacker, samt att det även kan gynna saker i huvudstoryn. Så dom känns inte lika meningslösa som i de flesta andra spelen i genren. Tillsammans med Horizon, så är detta helt klart det snyggaste open world spelet som nånsin gjorts. Grymt vackra miljöer. Sen ska vi inte glömma musiken, brutalt mäktigt. Ett av årets bästa spel!

*Redigerades 2 år sedan
The Last of Us: Part II (PS4)
Full Star 1
3.7
(105)
199 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

VARNING FÖR SPOILERS! ************************************ Grymt bra grafik och skådespeleri, men storyn kommer inte i närheten av originalet. Det börjar riktigt spännande, men efter de två första timmarna, så blir spelet otroligt tråkigt. Miljön är grymt imponerande, tekniskt sett, men samtidigt så bedövande tråkig. Blir så enformigt att ränna fram och tillbaks i ruinerna. Visst det är nån höjdpunkt då och då, som ökar tempot, men sen är man tillbaks och trampar i samma spår. I andra halvan, när man spelar som Abby, så blir det tyvärr (trots ett par bra scener) ännu tråkigare. Dels för att det känns som att man börjar om från början, med att på nytt uppgradera vapen och skills, och dels för att det bara känns som en ännu sämre upprepning av vad man redan gjort, fast med tråkigare karaktärer. Jag var inget jättefan av ettan, när det gällde gameplay, men där fanns iaf en riktigt bra story, som höll spänningen uppe, hela vägen till slutet. Här är storyn så tam, att det känns som en tv serie, som har kört slut på alla bra idéer, men ändå haltar fram i ännu en medioker säsong. Det finns ett par riktigt bra flashback scener, med Joel och Ellie (speciellt deras besök på ett museum), och det är just då, som man verkligen inser hur mycket man saknar Joel, och hur stark hans karaktär var. Tyvärr är inte alla flashbacks av samma klass, och det känns ofta som en ny bromskloss i tempot. När det gäller Abby, så finns det ändå några bra scener, som visar upp en mer mänsklig och ödmjuk sida av henne. Men det är fortfarande svårt att känna samma sak för henne, som med Ellie och Joel, trots att man förstår varför hon ville hämnas. När vi kommer till gameplay, så har dom finputsat lite, med bättre (dock långt från perfekt) AI, och snyggare animationer. Dock känns det ändå smått föråldrat, och enformigt. Jag hoppas att Naughty Dog, förnyar sig under PS5 generationen, då dom trampat på med samma koncept nu, sen PS3:an. Helt klart deras svagaste cinematiska spel.

Doom Eternal (PC)
Full Star 1
3.4
(6)
189 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan

Suveränt! Gillade det inte i början, pga av att man startar med så lite ammo. Men detta ändrar sig snabbt, när man uppgraderar Doom Slayern. Efter detta så känns det som att man aldrig får slut på ammo, då det bara är att såga upp de svaga fienderna, för att fylla på, och det finns gott om dom. Se dom som levande ammo lådor helt enkelt :D Det kan kännas rörigt i början, med nya stridssystemet, men ge det tid, så sitter det som gjutet sen. Super Shotgun ska man använda som huvudvapnet, då det är så kraftigt, att man snabbt rensar upp på banan, inkl de större fienderna. Hatade Marauders, men nu tar jag dom på bara några sekunder :D I början tyckte jag att Doom 2016 var bättre, men nu börjar jag banne mig gilla detta ännu mer :) Ge inte upp efter ett par uppdrag (om det känns för svårt eller rörigt), håll ut, det är värt det :) Har inte klarat det än, men ger det ändå 9 av 10. Kan bli en 10:a, om det känns lika bra när jag slaktat slutbossen. Roligaste spelet på väldigt länge!

Sida 1