Prisjakt

FireBreather

Medlem sen 2013-06-22
10
Bidrag
18
Hjälpsamröster
Sennheiser Momentum 3 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.8
(16)
5 030 kr
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Mina favoriter just nu. Det recensionen säger om "extra bas" bör ni ta med nypa salt. Det är mer bas än analytiska lurar men en hel del är naturligt bas. Det är absolut inga bas lurar utan passar även rock och metal då basen är naturtrogen. Alla fåntrattar som skriver om irriterande funktioner begriper inte att dessa funktioner kan stängas av. Vissa här och på andra sajter gnäller över att positions hållarna slits, det är bara för att vissa verkar inte ha förstått att justering sker i en viss vinkel och om du tvingar i låst läge är det självklart att det slits.

Philips Fidelio L3 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
2
(3)
1 569 kr
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Sök på Philips Fidelio L3 på reddit. Gör om Philips! Underbart ljud! Ljudet är ren och naturlig med aptX-HD. Ser lite klumpiga ut och formen på huvudbandet följer inte huvudet som Sony WH-1000XM4. I helhet är materialet och konstruktionen bra, mycket är solid och i metal men synd bara att Philips valt mer plast än metal på huvudbandet och pga det har jag fått byta till nya tre gånger. Inne på min femte nu. Nr 4 hade problem med oljud på vänstra högtalaren. Hoppas det kommer en ny model med bättre huvudband! Efter en viss tids användning när du sätter lurarna på huvudet håller inte huvudbandet båda sidor i samma position och slutar ofta med att den är vriden. Även efter normal slitage, ger plasten upp och spricker när du bara justerar passformen eller sätter på lurarna på huvudet. Det tar längre tid om du aldrig justerar huvudbandet men till slut hör du plasten spricka. Synd Philips! Annars hade detta lur varit perfekt. Ljudet är neutralt och klar. Sony WH-1000XM4 är bättre på många sätt men tyvärr är ljudet mer konstgjord i Sony WH-1000XM4. Jag äger båda och ofta väljer jag Sony modellen pga att den behöver jag inte vara lika försiktig med. Tyvärr är Sony WH-1000XM4 begränsad med två uppkopplingar, när du kopplar två enheter är LDAC ej tillgänglig men Philips Fidelio L3 klarar två enheter med aptX HD...

TP-Link Archer AX6000
Full Star 1
3
(5)
2 233 kr
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Gäller version 1.0 Allt fungerar klockrent med senaste firmware. Möjligtvis det nedan som står om Smart Connect och OFDMA... Gamla omdömet: Jag reserverar en stjärna då mjukvaran behöver finjusteras. https://www.tp-link.com/se/support/download/archer-ax6000/#Firmware Smart Connect och OFDMA funkar inte riktigt som det är annonserat. Vissa av mina enheter kunde inte koppla med Smart Connect och OFDMA men i manuellt läge fungerar allt.

Xiaomi Poco X3 Pro Dual SIM 6GB RAM 128GB
Full Star 1
4.5
(6)
3 150 kr
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Ur ett praktiskt perspektiv för det priset och speccen är den perfekt. Nu är kanske vissa ute efter en mindre mobil som jag var innan men allt blir bara mer mobilt och större. Du får en gedigen och solid mobil med skämskydd redan på skärmen, en perfekt TPU Case som är extra tjock runt skärmen och kameran. Dessutom finns det skydd för USB kontakten på skyddet. För 2000kr är det sjukt billigt. Efter några veckors användning är jag bara mer imponerad av Poco X3 Pro. Bluetooth anslutning till olika hörlurar är mycket bra och utan störning. Jag har ej hört en enda klippning i många timmars lyssning, felfritt. Dessutom låter allt lite högre och tydligare. Poco X3 Pro eller kanske MIUI i sig har en separat ljudhanterare där du kan ha separat ljudnivå för varje app. Disable absolute volume fungerar inte med aptX HD men funkar med Sonys LDAC. Men med separat ljudhanterare blir det ungefär samma sak. Batteritiden är mycket bra och laddningen är supersnabbt. Xiaomis MIUI har en fin balans mellan IOS enkelhet och Androids custom ROM inställnings möjligheter. Som standard utförande känns mycket lätt att hitta men inställningar är många och tillfredsställer nog allra flesta kräsna nördar. 2 års garanti! Det är väldigt generöst av Xiaomi. Den klassiska uttrycket "men det är kinesiskt" har ingen inverkan på den här modellen och kanske Xiaomi allmänt. Totala motsatsen! Jag har aldrig varit mer imponerad av en mobil och jag har haft många olika genom åren. Tidigare har jag alltid skaffat root och flashat/installerat custom rom men det behövs inte längre. Jag skriver mer då jag kommer på det...

Marshall Major IV Wireless On-ear Headset
Full Star 1
4.1
(12)
1 095 kr
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

För den enkla användaren är dessa riktigt bra. Många bedömer att ljud kvaliteten har lyfts men om sanningen ska fram stämmer det inte. Major III har aptX men Major IV har bara SBC. Om du är nöjd med mp3, AAC och YouTube eller liknande format är dessa lurar guld värda!

Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.6
(67)
2 790 kr
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Jag använder dessa på Android och Android föredrar AAC codec och SBC om AAC inte finns tillgänglig. AjFån använder AAC. För oss som lyssnar på "egen" musik med högre kvalité, Tidal, Deezer osv och föredrar mer än SBC och AAC . LDAC codec fungerar bra om man ställer in på ljud kvalité istället för "bra" anslutning. När Android envisas med AAC lägg till _NOAAC i bluetooth namnet på enheten, ex WH-1000XM4_NOAAC då skippar Android AAC. Tyvärr fungerar det bara med AAC. LDAC funkar ej om man väljer att kunna anslutna två enheter ex två mobiler... Då ska man ta bort _NOAAC i namnet. AAC är snäppet bättre än SBC. Jag tycker att Philips Fidelio L3 har mer naturligt ljud men jag använder båda till olika tillfällen. Dessutom har inte Fidelio L3 LDAC utan aptX HD och jag vet inte om det påverkar ljudbilden något kanske... Ibland gillar jag WH-1000XM4 mer och ibland Fidelio L3, det skiftar. ANC är helt ok. mic funkar bra, folk jag pratar med upplever det som att jag pratar direkt i mobilen. För priset tycker jag att dessa är för plastiga men o andra sidan så är passformen på bygeln bättre än på Philips Fidelio L3. Philips Fidelio L3 vinner i material kvalité då den har flera delar i metal och känns mer solid. Batteri tiden är riktigt bra. Se till att aldrig tömma batteriet och ladda upp till ca 80% om du inte planerar att använda inom en tid. Om du använder luren ofta, ladda fullt.

Asus RT-N56U
Full Star 1
4.3
(183)
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Den här routern presterar väldigt dåligt med ASUS firmware. Jag började bli less och funderade på att köpa en ny med bättre WiFi prestanda. Chansade med att installera en custom firmware Padavan's firmware. Skillnaden är som natt och dag på WiFi och även lite bättre med kabel, upplever inga frånkopplingar alls längre. Läs skillnaden på https://goo.gl/VsKXuv Var noga med att kolla om du har B1 versionen eller den vanliga. Jag har den första, den vanliga, jag installerade: RT-N56U_3.4.3.9-099_dlna.trx Läs på lite i wiki innan. OBS att det går inte använda config filer från ASUS firmware till Padavan firmware! Det finns ingen AiCloud, DualWAN, HFS+ USB partitions support and QoS. Nu är har vi två datorer, en med kabel och en med WiFi och fler ibland. På WiFi sidan är det 8 mobiler och 2 plattar och inget laggar, inga frånkopplingar hellre. Värt att prova om man funderar på ny router eller om du bara vill att det ska fungera som det ska!

C3 Brew&GO
Full Star 1
4.1
(8)
466 kr
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

Jag tycker att den är perfekt för en person. Vissa tycker att det inte blir tillräckligt varmt och det kan förklaras med att termos muggen är i metall och kyler innehållet snabbt. Koka vatten i en vattenkokare och häll i varm vattnet i termos muggen, medans du gör det fyller du på med kaffe och vatten i din C3 Brew&Go. Då är det bara att hälla ut varmvatten från termos muggen och köra igång. Det går att ta bort spärren i locket, vänd på den och se. Utan den kan man ha den i termos muggen medans kaffet bryggs. Kaffe filter är tyvärr ett måste. Jag köpte flera, super nöjd!

JBL Xtreme Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.7
(36)
2 390 kr
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Uppdatering: Batteriet började bli dålig men jag tog ut den och använder enbart ström från vägguttaget. Jag tycker att det funkar bättre utan batteri. Passa på att uppdatera firmware! ------------------- Det är sant det dom flesta säger, passar mer för bas älskare men det är inte helt sant. Jag kör med custom Android Resurrection Remix med root access. Custom android och root är inget krav, det går att justera basen med andra appar utan root som t ex jetAudio. Anledningen till att jag kör med root är pga ViPER FX. Grym bra ljud hanterare och många bands equalizer. Jag tycker att ljudet blir riktigt bra då basen sänks. Lyssnar mest på metal i den men även blandat. Blir bra "flat" sound då! I vissa custom android har du möjlighet att anpassa volym steg. Jag ställer in min musik på 50 steg. Två procent per steg, på så sätt har jag finare kontroll av musiken.

LG V30 H930 4GB RAM 64GB
Full Star 1
4.5
(29)
F
FireBreather
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Riktigt bra! Ännu bättre med root. Det var smått irriterande att man inte kunde justera motståndet i DAC men om du rootar den är det fullt möjligt! Nödvändigt för oss som använder stora hörlurar. Möjligtvis är det för mycket för in-ear earphones, ej testat! Notera att man måste låsa upp bootloader innan du kan roota den. Alla ni som gnäller över batteri tiden, hard reset fixar detta! OBS det tar bort all data! Håll in Volym ner + Power, när svart/vit LG logga dyker upp håller du i volym ner fortfarande och snabbt släpper och trycker Power igen. Håll i tills den vita skärmen kommer.