Prisjakt

diggler

Medlem sen 2005-08-23
26
Bidrag
21
Hjälpsamröster
Proshop
Utmärkt
(500+)
d
diggler
26 omdömen
OK2 år sedan

+Oftast bra priser -Att en "lagervara" tar 2 veckor är inte sannolikt. Sluta skriv i lager om ni inte litar på era distributörer. -3 paket i 1 större kartong fast utan packmaterial emellan. Dom har nog fått sig ett antal smällar där inne under sina resa. Onödigt att packa så dåligt.

OnePlus 9 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
3.6
(10)
5 537 kr
d
diggler
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Nöjd med telefonen i förhållande till priset jag betalade, 5400kr. Har än så länge inte upplevt problem i kyla som någon nämner. + Trevlig skärm med fina färger + Laddning, sjukt snabb + OxygenOS 11 som var installerat vid köp + Oftast kvick utan lägg - Batteritiden är ok men inte mer. Snabbladdningen gör dock att man på 10-15 min har 80-90% igen så det kompenserar. - OxygenOS 12 uppdatering. Förstörde många trevliga funktioner och kom med en del buggar. - Laggar i en del spel som inte ens är 3D spel vilket borde vara omöjlighet med denna grafikprocessor. - Kamera. Även om jag inte kan påstå att den är direkt dålig så hade jag förväntat mig mer.

Honor 8 Dual SIM 4GB RAM 32GB
Full Star 1
4.5
(87)
d
diggler
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Haft telefonen 4 månader nu och är väldigt nöjd så här långt. Det enda som gör mig irriterad är en bugg med något gyro som gör att den slutar auto rotera. Kollar man i ex MyDroid System Info så finns det inte ett liv på gyros. Omstart och allt fungerar igen. Kommer med någon veckas mellanrum. Har försökt gå genom Huawei supporten men jag kunde likaväl ringa min mamma. Att göra en factory reset är inte aktuellt. Den levererades med senaste uppdateringen och gyroproblemet kom efter 3 dagar innan jag installerat någonting. Tänker inte göra en reset för det är punkt nr1 på någon stackars okunnig sommarjobbare. Problemet är utbrett vilket man ser om man googlar lite. Men förutom ovan så är batteritid bra varken mer eller mindre. Snabb än så länge men det avtar väl med tiden som vanligt. Fingeravtrycksläsaren är grym. Dels att den sitter perfekt baktil(förutom monterad i bilen), dels är den fantastiskt snabb och missar aldrig. En gudagåva när man kommer från en HTC One där skärmen låstes efter 30 sekunder (företagspolicy) och man fick manuellt trycka in pinkod och trycka ok hela tiden. Måste man trycka in koden nu så hoppar den iaf in utan ok a la iPhone. Säkerligen en del i Android nuförtiden men oavsett mycket bättre. Emui5 har jag inget att klaga på. Emui4 som jag provade i affären kändes inget vidare. Den är väldigt restriktiv med batterianvändning och verkar begränsa notifieringar ganska rejält. Ganska skönt tycker jag men missar en del Facebook inlägg i grupper ibland. Att den är hal har många vittnat om, det var även min HTC One som jag lyckades använda i 4 år utan skal och utan krossad skärm. Tror min sambo knäckt 4-5 iPhone skärmar under den tiden MED skal. HTC'n har åkt ur bröstfickan otaliga gånger och blivit tappad i asfalten. Så aluminiumskal är att föredra framför glas. Så jag har skalat in den snygga Honor 8 och satt på skärmskydd. Tråkigt dock. Det blir kontraproduktivt när tillverkarna gör snygga mobiler som är så ömtåliga att folk får plasta in dom så ingen ser hur dom ser ut ändå. Men miljon/miljardindustrin för att sälja skal och skärmskydd är säkert nöjd. Formatet, 5,2" var min gräns, är ok. Större vill jag inte ha. Telefonen har ganska mycket yta över å under skärmen. IR! Min HTC hade IR och jag använde det väldigt ofta för att styra TV'n. Att Honor 8 har det var en riktig bonus som jag inte hade koll på. HTCn hade en bättre IR men den fungerar när man lärt sig rätt vinkel. Men för priset så får man en grym telefon som har allt jag kräver av en telefon som används både i jobb och privat.

Verktygsvaruhuset.se
Utmärkt
(43)
d
diggler
26 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Beställde Makita skruvdragare söndag kväll. Måndag kl 06 avisering om att dom packar ordern, hämtar från mitt utlämningsställe tisdag lunch. Det är nog så snabbt det kan gå. Grymt jobbat Verktygsvaruhuset! Inga måndagströtta där :-) Deras utbud på maskiner och prisnivå toppat med såna här leveranser så kan det bara bli högsta betyg. Nu kan jag även bygga färdigt altanen och få bort min Ove-stämpel av grannen som lånat ut sin lite mordernare skruvdragare ett par dagar.

Sony PlayStation DualShock 4 V2 - Jet Black (PS4) (Original)
Full Star 1
3.8
(24)
648 kr
d
diggler
26 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Kvaliteten på Sony's PS4 Dual Shock controllers verkar vara helt usel! Vi har två hyfsat nya Playstation 4. Ett Pro ca 2 år och ett Slim ca 1 år. Dom två handkontrollerna till Pro har stora problem med den vänstra analoga joysticken. Svårt att styra rakt fram eller springa som i vissa spel. Om man trycker väldigt hårt kan det fungera men förstör hela spelupplevelsen. På en av handkontrollerna så går man även framåt när man trycker ner L2 för att ex sikta. På handkontrollen som tillhör PS4 slim så går den numera framåt av sig självt, även i PS menyn så scrollar den uppåt av sig själv. Vi är inga gamers överhuvudtaget så att dom skulle vara utslitna på denna korta tid är helt uteslutet. Att alla 3 skulle ha utsatts för omild behandling är helt otänkbart. Har aldrig haft problem med vare sig Nintendo Wii controllers eller PS2, PS3 controllers för den delen. Och en ny kostar runt 600 spänn! Så jäkla dåligt.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A6025T
Full Star 1
2
(1)
d
diggler
26 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Asus, Asus vart ska man börja...Tänkte först att den tillbakalämnade ASUS Lyran var ert bottennapp och jag har alltid gillat Asus laptops på avstånd. Så när denna snygga 14 tums laptop i nästintill 13 tums format släpptes så blev det ett inköp. Om vi börjar med det bra -Utseende -Vikt -Tangentbord ok Obra -Ingen snabbladdning -Asus sida för nedladdning av firmware och drivrutiner är ett skämt -Ett elektriskt svårdefinierat störande ljud när maskinen jobbar från hårddisken. Detta är ytterst märkligt då det är en SSD/M.2 disk. Men låter gör det. Bytte ut till ny dator då jag antog att detta måste vara ett problem med just detta exemplar, nope samma i nya. -Militärklassat chassi hjälper inte när maskinen stendör utan anledning när man jobbar med den efter några månader och måste lämnas in. Ang. det störande ljudet så tänkte jag att det kanske kunde fixas med en BIOS uppdatering. Efter lite letande på Asus ytterst dåliga support & drivrutins-site så ringde jag då det var olika sätt att göra detta på beroende på BIOS och modell. Hör och häpna när Asus supporten säger att dom inte rekommenderar att man uppgraderar BIOS själv och att garantin inte gäller ifall något händer vid uppgradering... Ang. deras supportsite. Förutom att den är ofantlig dålig att navigera så finns det ingen information om dom få drivrutiner som ligger där. Oftas inga release notes, vilka fel fixar den här versionen etc etc. Att sen maskinen helt sonika bara lägger av är ett rejält bottenbetyg. Visst, det kan vara otur men jag har haft många laptops genom åren och aldrig råkat ut för detta. Ingen av dessa har kostat 12000 som denna gjorde. Sista Asus'en för min del.

TP-Link Deco P7 Whole-Home WiFi Router (3-pack)
Full Star 1
4.1
(8)
d
diggler
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Bytte ut Asus Lyran jag provade mot denna. Betydligt stabilare än Lyran där puckarna åkte jojo upp och ner ständigt samt valde att ansluta mot puck med sämst mottagning när den rebootat. Inte så intelligent. Däremot är tp-links app (finns bara app, inget web interface) alldeles för simpel. Skulle nästan sträcka mig till dålig. Eftersom denna har powerline så hade det ju varit bra om tp-links tpPLC hade fungerat också här som för deras andra powerline produkter. Nu har du ingen aning om ifall den använder powerline eller inte och isåfall vilken hastighet som powerline ger. Oavsett så bestämde jag mig för att behålla. I köket har jag stoppat in en puck i brödskåpet, inte optimalt kanske men då behöver jag inte ha den framme då det inte fanns någon naturlig plats för den. Täckning, hastighet och överflyttning mellan rum å våningar fungerar bra. Hyfsat stabil även om man ibland ser att en puck lyser rött pga omstart. Förvänta dig dock inte att kunna se i appen vad som hänt, 0 loggfiler och 0 info. Antingen fungerar allt eller inte. Det är allt du vet. Du får ganska meningslösa månadsrapporter. 1 hot avvärjt kan det stå men inte vad för hot eller var det kom ifrån. Du kan heller inte ta ut rapporter när du vill. Men jag gillar powerline delen som nästan är ett måste i vårt hus och unikt för P7 och så länge allt fungerar så må det vara hänt med dom undermåliga administrations möjligheterna.

HP EliteDisplay E223 22" Full HD IPS
Full Star 1
5
(1)
d
diggler
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

100% nöjd med denna! Används ej för spel och jag är ingen expert på vad som är rätt färger etc men tycker att bilden är skarp och klar. Ställde endast ner ljusnivå då den var lite för stark som standard. Plus -VGA, DisplayPort och HDMI. Kan kopplas in till det mesta utan adaptrar etc -Snygg! Tunna kanter och trevlig finish även om det är plast. -Att skärmen går att vrida 45grader, tilta, höj&sänkbar samt även ställbar på högkant. -Menyknapparna sitter under skärmen men en meny visas på skärmen så man behöver inte leta med fingrarna under skärmen för att hitta rätt. Inga minus så här långt iaf.

Asus Lyra (3-pack)
Full Star 1
2.5
(45)
d
diggler
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Hade stora förväntningar på detta system, nu skulle det bli bra fart i hela huset.. 120m2, 2 plan. Börjar med strul att installera primära Lyran/routern. Den hittar inte bredbandsmodemet vare sig via websetup eller via appen. Prova stäng av modemet och sätt på det igen är tipset. Hjälper inte. Googlar lite och hittar någon som valt manuell setup istället. Då hoppar den igång. Primära Lyran/routern håller uppe farten bra, tappar i stort sett inget i hastighet jämnfört med att köra genom modemet. Så långt verkar det lovande jämfört med min Boxer/Sagem router som bara lämnade kvar 40% av min 100/100 hastighet. När första Lyran/routern är installerad så kommer ett meddelande upp i appen att det finns en nyare firmware tillgänglig. Jag tänker att jag installerar alla 3 Lyror innan jag lägger på den. Installerar dom två sista Lyrorna i tur och ordning via appen och det går smidigt. Har inte ställt Lyrorna på sin slutgiltiga plats än då man uppmanas att dom ska stå i närheten av routern vid installation. Gör därefter firmwareuppdatering. Den går uppenbarligen snett. Alla Lyrorna lyser nu gult och appen visar inga enheter längre. Reset etc fungerar inte så jag följer ASUS råd på hemsidan att ladda hem firmware rescue tool och ny firmware. Följer instruktion men verktyget säger att routern inte är inställd i rescue mode. LED dioden på Lyran säger dock att den är i rescue mode. Kopplar till slut in med sladd i Lyran och då lyckas jag ladda upp ny firmware. Att man ska koppla upp sig med tp-kabel mot Lyran är inget som står i deras instruktion. Nu får jag upp Lyran/routern i appen igen men klickar man på firmware info i appen så kommer det upp ett felmeddelande. Får köra en reset på routern och dom andra två Lyrorna och köra om setupen. Så efter x antal timmar så har jag nu iaf ett fungerande mesh-nätverk. Nu skulle Lyrorna placeras ut på rätt plats. 1 i vardagsrum, en i köket och en på övervåningen. Ser att Lyran på övervåningen visar endast "fair" anslutning i appen och det gör även Lyran i köket. Ett hastighetstest visar också att inte ens halva hastigheten av 100/100 finns kvar på övervåningen. Asus, skulle inte denna 4000kronors lösning täcka upp till 500m2 villa? Eller tänker ni en enplans villa utan väggar? Ska man lägga en Lyra var 3:e meter så förstår jag att det blir ett jättebra nätverk, men det är ju inte tanken. Tänker också att 5Ghz bandet har svårare på lite avstånd med väggar etc och att 2.4Ghz bandet skulle vara bättre. Men detta kan du ej ändra själv utan Lyra ska själv välja det mest optimala. Provar att köra om setupen på övervåningen för att se om den tar bättre beslut när den står på rätt plats när man kör setupen. Men nej, ingen skillnad. Kan nog konstatera att dom inte pallar min, som det verkar, ovanliga 120m2 planlösning. Återstår att prova sätta upp ett gästnätverk (som går endast på 2.4Ghz) och se om det gör någon skillnad. Annars blir det till att lämna tillbaka prylarna och satsa på en bra router istället ihop med min befintliga powerline utrustning. Läste också någonstans att det inte gick att koppla in trådlösa skrivare på ett meshnätverk. Låter märkligt men ska även prova att koppla in min Epson wifi skrivare innan prylarna lämnas tillbaka. Uppdatering: Lyckades ej få in min WiFi skrivare på Lyra WiFi. Dessutom så har min grabb blivit utkastad från online-spelande två gånger under en 5-dagars period. Det har hänt för att en av lyrorna startar om, samma lyra. När detta händer så väljer den återstående Lyran att ta en riktigt långsam väg rakt till router Lyran. När Lyran som startat om kommer upp igen så byter inte Lyrorna väg till den bästa/snabbaste utan ligger kvar på 2,4Ghz nät med 8Mb/s download. Jag trodde detta var hela grejen, att dom var smarta nog att välja bästa väg. Men jag behöver reboota en Lyra för att den ska byta till optimal väg. Har ett case hos Asus ditt jag skickat loggfilerna. Dom jobbar på att hitta varför Lyran bootat om. Har även tappat WAN länken 1 gång under denna 5 dagars period. Jag har nu kommit fram till att detta strulet och brist på tillförlitlighet är inget jag vill leva med. Den får åka tillbaka till affären även om den är köpt för 2600:-.

Wilfa BL-1200S
Full Star 1
2.8
(35)
d
diggler
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Gjorde sitt jobb men rätt högljudd. Tyvärr sprack plasten i fästet på underdelen till tillbringardelen så den går inte att använda längre då den läcker.