Prisjakt

Spiderman_62

Medlem sen 2012-12-03
7
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Kopplat
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
en månad sedan

Produkterna fungerade bra och det var smidigt och mycket att handla hos er.

Samsung Galaxy A40 SM-A405FN/DS
Full Star 1
2.3
(19)
2 480 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Skärmen är helt ok och det är allt som denna telefon har att erbjuda. Jag har aldrig tidigare varit med om en telefon som laggar så mycket. Man ska komma ihåg att denna telefon, trots priset är ju en meddelsegment mobil. Och därför ska man förvänta sig att den är användbar, men den är ju inte det. Jag har haft den i flera månader och försök med alla tricks för att få den snabbare, men den är skräp. Det är en farlig mobil eftersom man behöver hela tiden göra om och göra om och göra om. Skärmen är slöööööö! Telefonen är ju slööööö! Återigen det är ju en mellanklass mobil och därför ska man förvänta sig att den är åtminstone användbar! Och den är bara en dyr nödtelefon och inget annat!

Sennheiser PXC 550 Wireless
Full Star 1
3.7
(28)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

En besvikelse! Slösa inte bort pengarna på dessa. Jag är nu helt frälst av Sony MDR 1000x... Helt fantastiska lurar helt enkelt. Har du kräsna öron? Då ska du akta dig för dessa lurar då de disstar vid lite högre volymer och vid frekvenser runt det övre mellanregister/diskant. Det finns en klar ljudsignatur, men en besvikelse då det inte går att höja volymen särskillt mycket innan dem börjar leverera otrevligt ljud vid övre mellanregister/diskant. Rekommenderas inte för musik avnjutning. Jag blev trött efter ca: en halvtimme. Har försökt justera ljudet via AppTune utan något tillfredställande resultat. Köpte dessa som en uppgradering från Philips SHB9850NC, men jag tycker har varit en nergradering, framförallt vad det gäller ljudåtergivningen, där Philips SHB9850NC gör ett alldeles utmärkt jobb vid högre och lägre ljudvolymer, men även har utmärkt "Noise cancelling" Och det för nästan en tredjedel av vad dessa Sennheiser kostar! Kvaliténkänslan är mycket bra och är bekvämma att bära. Ljudkällan, jag använt, är Tidal HiFi via blåtand med aptX-stöd. Just nu skakar jag bara på huvudet över att dessa lurar har faktiskt blivit bäst i test i tidiningen "HiFi och musik" Nr 11 år 16. Detta är en gåta för mig. Får endast 2 stjärnor från mig. Skärpning Sennheiser!

*Redigerades 5 år sedan
Philips SHB9850NC
Full Star 1
3.3
(53)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*

Dessa lurar ger mycket för pengarna! Har mycket bra ljud som disstar knappt något vid högre volymer. Noise cancelling håller det mesta av ljud utanför både när det gäller tal och flygplans monotona ljud från turbinerna. Det går dessutom att lyssna på musik länge med dessa lurar utan att känna sig trött. Har "uppgraderat" till Senheiser PXC-550 i tron att de skulle vara bättre, men icke sa Nicke. Det blev snarare en nergradering. Trots justeringar med Senheisers AppTune får inte jag ljudet att bli så som jag vill ha det. Sennheiser disstar vid lite högre volymer och vid frekvenser runt det övre mellanregister/diskant, vilket Philips inte gör! Dessa Philips SHB9850NC går att pressar till bra höga volymer utan distortion. Philips SHB9850NC har en viss brusnivå från början vid helt tystläge, men jag antar att folk inte lyssnar på brus, utan musik. Då är ju bruset borta eller snarare dränkt av musiken. Så är det alltid i allt elektronik. Ingen nytt eller annorlunda här inte. Kvaliténkänslan är ju billigare än Sennheiser och Sennheiser passar lite större öron och är något bekvämmare att bära. Ljudkällan, jag använt, är Tidal HiFi via blåtand med aptX-stöd. Fantastiska lurar med tanke på vad man får för pengarna.

*Redigerades 5 år sedan
Pioneer A-858
Full Star 1
4.3
(8)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan*

Har kopplat ihop en A-858 med en relativ ny Pioneer VSX-924 för rumsakustikinställning, bio-avkodare och för dess DAC. Låter riktigt riktigt bra. Detta är möjligt tack vare equalizer utgång/ingång i A-858:an Har haft liknande kombinationer med modernare steg/förstärkare än A-858, men denna låter helt underbart. Använder även dess RIAA-steg med minst samma gott resultat. Hade läst en del på nätet om denna förstärkare och bestämde mig för att testa, inget jag ångrar. 105 Watt i 8 ohm, men vilka watt. Mycket kraftfull! Fick dock öppna och gå igenom lite mekaniska delar, men elektroniken var i perfekt skick. Dessa förstärkare kan behöva en genomgång då det finns kontakter som förmodligen oxiderar lite med tiden. Kontakterna finns i en faradaysbur, inne i förstärkaren, så det krävs lite skruvande för att komma åt dem. Inte svårt, men kan vara ett jobb för den som har bättre kunskaper i elektronik.

*Redigerades 6 år sedan
Acoustic MP830
Full Star 1
3.4
(4)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

För 1995 kr som dessa högtalare kostade hos HiFikit för 10 år sen. Låter som det man betalar för.

*Redigerades 6 år sedan
BRL Electronics
Utmärkt
(500+)
Usel
6 år sedan*

Var och besökte deras lager i Örebro för att köpa ett baselement. Blev bra mottagen av Alexis som försökte ge mig tips, men snabbt förstod var jag var ute efter och försökte hjälpa mig på bästa sätt. Lyssnade på mig som kund helt enkelt. Dittills var jag nöjd, men butikschefen blandade sig i (Christtoffer) och genom sin besserwisser attityd förstörde mycket den upplevelse som annars mitt besök skulle varit. Christtoffer påstod bl.a. att mina mätningar (utförda med DATS - Dayton Audio Test System) var värdelösa då elementet var inte inspelat... Det finns en sanning i det. Men mekaniska parametrar ska ändra sig lite när det gäller en kvalitetsprodukt och elektriska parametrar ändrar sig inte alls. Jag undrar om han förstod vilken pryl (DATS) de själva säljer. Sen är det så att många säljare, av ljudprylar, använder sig allt för lättvindigt av uttrycket "behöver spelas in" Nja... min långa erfarenhet är att om det inte låter bra efter en ca: 20 timmar så låter det inte bättre efter många fler timmar. Det som kan hända är att man vänjer sig till det nya ljudet, men låter det verkligen bättre? Det gör det faktiskt inte om vi pratar bra kvalité. Slutligen: det jag köpte höll måttet. Nästa gång ger jag chansen någon annan butik eller tar mig till HiFikit helt enkelt.

*Redigerades 6 år sedan
Champion Supreme Gold 2RCA - 2RCA 1m
Full Star 1
1.5
(1)
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 år sedan*

Leverantören påstår att denna kabel är: "Dubbelskärmad för så lite yttre störningar som möjligt" Tyvärr håller inte kabeln vad den lovar. Använde kabeln för att ersätta skivspelarens original kabel.(En Technics SL-1210 MK2). Då ökade bruset markant och rörde man kabelns yttrehölje då inducerades ännu mer brus. Kabeln agerade antenn och någon dubbelskärm har inte jag sett. Kabeln ser helt ok ut med kontakter som sitter tajt, men skärmningen fångar lätt upp störningar. Inte ens en billig kabel, som jag hade liggandes, gav upphov till så mycket brus och agerade inte alls som en antenn. Har mailat leverantören som då påstår att kabeln funkar om man inte kopplar till en lågsignalkälla... t.ex. en skivspelare. CD gick det däremot bra. mmm?? Vidare påstår han att om man har känslig utrustning då ska man köpa dyrare RCA kabel mmm??? Okej... låt oss reda ut detta. En skivspelare har en pickup som ger ut en signal på ca: 5 mV om det är av typen moving magnet (de flesta är det) som då kopplas till ett RIAA steg som ska förstärka signalen betydligt mer än signalen från CD spelaren, som vanligtvisst ligger mellan 300 mV till 1 V. Därför kommer störningar som orsakas av denna kabel, som borde ligga kring 1 mV, att dränkas i den betydlig högre amplituden. Är därför kabeln bra om man kopplar till en CD-spelare? Knappast då det extra bruset och antenn fenomenet är ändå kvar. Så vill du ha en antenn i form av RCA kabel och lägga till brus i ditt system köp den, annars borde en 30-kronorskabel göra ett betydligt bättre jobb.

*Redigerades 9 år sedan