Prisjakt

ModerJord

Medlem sen 2012-11-05
23
Bidrag
30
Hjälpsamröster
Marshall Major III Bluetooth
Full Star 1
3.5
(19)
690 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 månader sedan
Lägg till en stjärna om du har en telefon med apt-x. Egentligen är det kanske orättvist att dra av en stjärna för att fucking Apple aldrig kan bete sig normalt när de designar funktionalitet, men när de flesta tillverkare av headsets inte nämner trådlös codec alls, eller gömmer infon djupt i säljtexten tycker jag att det finns tillräckligt mycket stink-eye för att gå laget runt. Okay, så om man inte har en krets för apt-x på sin telefon m.m. så kommer MM3 att använda SBC, som är särskilt avsedd för låg bandbredd och enkel avspelning. Fördelen är längre batteritid. Nackdelen är att det inte låter bra. Alls. Men om man rör sig i bullriga miljöer spelar det inte alltid roll. Det spelar ganska ofta roll, men inte alltid. +Reapris på 499-599kr är sjukt prisvärt även om man blir sur på ljudet +Lurarna har lång batteritid även med apt-x. +För sin storlek har de en riktigt hyfsad mekanisk dämpning av oljud utifrån. +Kan användas med kabel också, och en spiralsladd med 3,5mm-kontakt medföljer. +Fälls ihop nimt. +Låter trevligt men inte mer än så över apt-x. -Låter bedrövligt med iphone -Klämmer lite väl hårt på öronen -Ömtålig usb-port för laddning -Det här är säkert mitt eget fel, men den smarta kontroll-joysticken på vänster kåpa, är ganska svår att hantera rätt, och det tar lång tid att lära sig
nVidia Shield TV Pro 16GB (2019)
Full Star 1
4.7
(32)
2 148 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan
Jag värderar de negativa punkterna så högt att jag drar två stjärnor, speciellt i relation till priset. Om du inte tycker att det är så viktigt kan du läsa betyget som 5/5. Positivt: Helt fantastiskt snappy responsiv jämfört med allt annat jag har testat, och har färdiga alternativ för att lägga till bt-peripherals som tangentbord och hörlurar. Formgivningen är smidigare än jag trodde: i produktbilder står den ostadigt på högkant, men den är utformad för att ligga ner och har något sorts gummimaterial på undersidan som håller den på plats. Kräver inte något j-a google home när man börjar använda den, men måste vara inloggad på gmail. (Den har en inbyggd chromecast, och om man anvönder den funktionen måste man kanske ha det iaf). Inloggningen på gmail låter den på något automagiskt vis logga in på Netflix utan att man behöver göra något själv. Smooth. Och det är en av få mediaspelare som Netflix låter visa innehåll i en upplösning högre än standard definition. Lätt att koppla upp på wifi. Lätt att installera appar från play store. Negativt: Snygg men helt värdelös fjärrkontroll. Den är obehaglig att hålla i, slipprig, konstigt balanserad och har få knappar, men en av dem är dedikerad till netflix. Saknar verkligen knappar för gå direkt till startsidan och in på en sida för alla inställningar på en plats. Fjärrkontrollen har inget åtkomligt batterifack för att byta batteri. Om det finns inställningsmöjligheter för bild och ljud är de gömda någonstans, och jag får känslan av att inte vara betrodd med inställningar. Har en massa appar förinstallerade, och ingen kommer att vilja ha ens hälften av dem. Exakt vilka man inte vill ha varierar säkert, men alla måste komma på hur man avinstallerar dem, och göra det. Av någon outgrundlig anledning gick det inte att installera Kodi de två första dagarna (men den tredje gick det), och utan Kodi är det en jävligt tråkig mediaspelare att använda. — Det är egentligen inte mediaspelarens fel, men de flesta appar har dåliga inställningsmöjligheter
Bodum 10903
Full Star 1
3.6
(3)
999 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 månader sedan
Snygg och värmer inte upp kaffet för mycket. Bättre för små portioner, som moka, espresso, pour over, och franskpress. Jag har ingen möjlighet att avgöra hur jämnt den maler, så märk att mitt betyg är bara i relation till hur den är att använda. Men jag har inga vanföreställningar om att den ör jämförbar med en Rancilio som kostade 4x mer när jag köpte den här. Min upplevelse av statisk elektricitet är att den är mycket låg under normala omständigheter på grund av att mottagarbehållaren är gjord av samma sorts glas som Bodum gör sina presskannor av. Men när inomhusluften är som torrast under vintern går det troll i alla fina partiklar. Bodum rekommenderar att inte köra den i mer än 20s utan paus för att svalka ner maskineriet. Det räcker gott och väl till små portioner, men är lite i underkant för bryggmalning. Den verkar inte bli lika varm av grövre malning så jag brukar plåga den ändå med bryggmalet för att jag använder det så sällan. Det har gått bra i 7 år. Däremot är mottagarkärlet kanske lite litet för en stor kanna bryggkaffe. Jättepillig att borsta ren, och spiller ofta lite rester en stund efter malningen.
Electrolux EEWA7700 1,7L
Full Star 1
3.3
(12)
499 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 månader sedan
Variabel temperatur i 5° steg från 40°. Tyvärr skjuter regleringen över målet med rätt många grader, och det tar ordentlig tid för en kanna vatten att sjunka i temperatur. Men om man vaktar den kan man lyfta av den från plattan när temperaturen är rätt. Pipet den bjuder på när den värmt färdigt är onödigt och irriterande högt. Höljet på kannan blir brännhett. Hur tänkte produktutvecklarna där? Samtidigt gör kapaciteten på 1,7 liter kannan otymplig att hantera, tom som full. Det, i kombination med det heta höljet gör att jag avråder från köp, speciellt för småbarnsföräldrar.
XXL Sport & Vildmark
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
7 månader sedan
De har en tydlig site (feb21) som är lätt att använda både på desktop och i mobil. Kläderna jag har köpt har haft hög kvalitet och väldigt låga priser. (Fast då har jag lagt lite för mycket arbetstid på att leta i rea-kategorin). Det har varit lätt att betala med kort och bank-id, och leveranserna är så snabba att jag nästan känner mig skyldig till att exploatera de som jobbar där och hos speditörerna. På ~ ett halvt dussin köp har jag inte behövt returnera något, så jag vet inte hur supporten fungerar. En motsträvig detalj är att det har hänt att varor har utgått ur sortimentet under tiden som jag matar in min betalningsinformation. Jag förstår att reavaror ofta är enstaka kvarvarande exemplar, men de borde reserveras för köp i databasen en stund - särskilt om kunden är i färd med att lägga en beställning. En annan detalj är att vid mitt senaste köp verkar det som om att två olika fraktbolag har använts för olika delar av vägen till mig. So far so good. Men det första bolaget visste inte att det andra var med i kedjan, så jag har fått flera motstridiga sms och mail om var paketet är. Det känns lite onödigt.
Tefal Ceramic Control White Stekpanna 28cm
Full Star 1
2.1
(7)
319 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 månader sedan
Det kanske krävs att man är lika försiktig med överhettning som med teflonpannor, och lika försiktig vid rengöring som med gjutjärnspannor, men min tefal ceramic control (som är mörkgrå och inte vit) höll en acceptabel non stick-nivå i 5-6 år vid en genomsnittlig användning på ~4ggr i veckan. Efter det började ytan ta färg som om att saker hade bränt fast och inte gick att få bort. Till skillnad från när teflon blir sämre går det dock fortfarande att anvönda den även om proteiner kan fästa punktvis. Mindre bra saker: -Den keramiska beläggningen kan släppa fläckvis på ovansidan av ytterkanten. Det har ingen funktionell inverkan, men det är inte snyggt. -När den är ny är non stick-effekten inte riktigt lika bra som hos en jämförbar teflonpanna -Handtaget sitter inte berghårt, så pannan känns lite sladdrig, men det är mer en källa till irritation än en praktisk grej. Det är ganska fult utformat också. -Den röda temperaturmarkeringen i mitten verkar aldrig ha fungerat. (Jag har aldrig använt dem ändå).
Amazon.co.uk
Dålig
(5)
Usel
8 månader sedan
Med tanke på Brexit är det jävligt missvisande att länka till Amazon.co.uk som om det vore en svensk, eller ens EU-situerad site. Redan innan Brexit gällde svensk moms pga hög försäljningsvolym, och nu tillkommer importavgifter som inte syns i prislistan, Tumme ner för listningen.
HyperX Cloud Alpha
Full Star 1
3.8
(19)
649 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan
Betyget är satt i relation till gaming och ett reapris på 599kr. Jag skulle dra av 1,5 stjärnor för den rudimentära anpassningen till huvudet om den kostade 1000-1300kr. På den prisnivån får man vanliga hörlurar med ergonomi och ljud som AKG K701 Produktbilden här ovan är på fel modell när jag skriver detta. Den ser likadan ut, men har ingen USB DAC-dongle. För mig är det ett plus för att då går hela kostnaden till lurarna på ett sätt som är lättare att jämföra. Fram till idag har jag bara använt dem för gaming, och har ingen upplevd uppfattning om hur bra de är för musik, poddar och film. För spel är ljudet helt tydligt och bra. Även i de grötigaste våldsscenerna i mina first person shooters kan jag särskilja olika typer av smällar och även höra dialog och andra ljudeffekter tydligt nog. Jag har inte hört några uppenbara distortioner. Det förvånar mig inte med drivers på 50mm i så stabilt byggda kåpor, men jag kör dem inte på extrema nivåer heller. Spekulativt sagt borde de därför separera dialog och omgivningsljud i film på ett tillfredsställande sätt. Lurarna är gjorda för 2.0 stereo, utan licensierade finesser som atmos, vilket jag föredrar över mina erfarenheter av lurar med flerkanalsljud, både med fysiska drivers och mjukvarustyrt. (Jag är inte tillräckligt bra för att kunna dra nytta av väldigt exakt ljudpositionering och föredrar högre fidelitet över att höra fiendepositioner som en fälthare). Jag har inte hört mitt eget mikrofonljud, men motspelare säger att det är högt över genomsnittet... till skillnad från mitt spelande. Konstruktionen är rejäl med aluminiumdelar där andra valt att använda plast, så till skillnad från alla mina tidigare gaminglurar får jag inte en känsla av en nedräkning tills de faller i bitar när jag håller i dem. Med utbytbara kuddar, löstagbar mikrofonboom och dito sladd (som man får två olika långa av) ger lurarna mig också ett intryck av en avsiktlig design för långvarigt bruk. Är lite tveksam till hållbarheten hos volymratten på sladden, men om/när det blir glapp i den kostar en ny sladd några tior. Det är inga problem att spela i flera timmar. Jag blir inte lyssningstrött av ljudet, och kuddarna av kallskum vilar bekvämt mot huvudet utan att något trycker mot öronen eller bli svettigt*. (*Results may vary during summer) Bygeln känns som om att den är gjord av metall (som säljtexten antyder), och mycket av den är täckt av något behagligt mjukt syntetmaterial. Den trycker inte mot mina glasögonbågar, men passformen är ändå ett område där Kingston/HyperX har sparat lite pengar. Den har inget självjusterande huvudband, och kan bara justeras för huvudbredd med flex. Så när jag tar på mig dem känner jag att det här blir nog snart för tajt. Några sekunder senare har jag glömt det pga kallskummet i kuddarna, och fyra timmar senare är det träsmak och dygnsrytm som känns mest. För cirka 600kr är det svårt att hitta funktionellt likvärdiga gaminglurar. De är inte trådlösa, har inga lysdioder eller licensierade ljudbilder eller onödiga mjukvaror som bara gör en sur. Man betalar enbart för ljud och passform (och varumärke). Det är jag väldigt nöjd med. Sammanfattningsvis +++ Priset (på rean) +Hög ljudkvalitet (endast testat vid spelande) oavsett prisnivå, men i stereo +Bekväma under långa sessioner +Mikrofonen är ”better than average” och löstagbar +Byggkvalitet +Utbytbara kuddar och sladd (1,3 och 2 meter) +Klämmer inte mot glasögon +Kvaliteten på öronkuddarna +Har ingen krånglig impedans, så de spelar tillräckligt högt (för mig) +Läcker inte mycket ljud ut eller in +Ingen inkluderad digital-till-analog-omvandlare för USB (som antingen är kostsam eller urusel) +Slipper betala för värdelöst surroundljud och dts, atmos och annan vanlig branding +Slipper betala för lysdioder ... +...och slipper installera dålig associerad mjukvara för styrning av lysdioder -Rudimentär justering av passform mindre lockande vid fullt pris -Man betalar eventuellt för att det står att lurarna är kompatibla med olika varumärken, som skype, discord, teamspeak, mumble, xbox, playstation, och nintendo switch -Volymkontroll på sladden är onödig och mekaniskt sårbar -Inte trådlös, men vad fan begär jag för priset?!
Google Chromecast Ultra
Full Star 1
4
(43)
780 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Hopplöst funktionsbeskuren med skumma krav från google för att få den att fungera. 1. Det finns ingen dedikerad fjärrkontroll, utan man måste installera google home på en mobil enhet. Styrningen via detta interface är så jävla klumpigt att jag saknar ord att beskriva det kortfattat. 2. Android KRÄVER gps-position för att google home skall kunna hitta wifi. Ios-versionen har inga sådana krav. 3. Fungerar väsentligen som en mottagare för de största streamingapparna som man har på telefonen, men kan även ta emot strömmad a/v från videolan på stationära datorn. Förväntar mig att google blockerar det när som helst för att de säger nej till nästan allt annat. 4. Jag har den inkopplad i en projektor, dvs placerad långt från ljudförstärkare. Det finns ingen separat utgång för ljudet, som på chromecast audio, ingen blåtand, ingen separat hdmi. Skiten är specifikt designad för att bara vara funktionell med en tv med audio return channel trots att det knappast finns en mer given applikation för en trådlös mediaspelare än en videomanick som sitter uppe i taket. 5. Efter två veckor handlar det mest om att göra allt onödigt omständigt istället för att göra det som marknadsföringen påstår. 6. Den blir varm redan vid 1080p Funkar väl okej för den som vill strömma youtube och semestervideos från telefonen (och kanske netflix om netflix inte blåser en på bitrate och upplösning) till teven med bra eget ljud. Filmentusiaster verkar bättre betjänta av nvidias alternativ om de vill se netflix i den upplösning de betalar för, eller vilken androidbox som helst om man skiter i strömningstjänster
Fujifilm Fujinon XF 18/2,0 R
Full Star 1
2.9
(5)
5 790 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Fuji måste ha undermålig kvalitetskontroll om man skall tro vad ägare säger om det på olika nätsidor. Det fabriksnya exemplar jag demade blev aldrig skarpt i något bländarläge, vare sig i kanterna eller i mitten. Autofokusen är inte så snäppig man kan förvänta sig för 5800kr heller. Det bästa med objektivet är att det är så litet att det aldrig är i vägen, men bildkvaliteten är något sämre än Canons första plastiga 18-55-kitobjektiv som kostade typ 700kr. Eller ”är” förresten. Det borde kanske stå ”kan vara” om det berodde på QC.
Sida 1