Prisjakt

Unregistered25b65017

52
Bidrag
56
Hjälpsamröster
Lenovo Yoga Smart Tab 10.1 ZA3V 32GB
Full Star 1
3.5
(2)
2 320 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*

Har haft iPad 2 och Pro på jobbet och olika Windows och Android plattor privat. Letade länge efter en platta som är smidig och tålig nog att ta med sig på resor men inte kompromissar med ljud och design som andra plattor. Yoga Smart Tab har bra ljud och design. Den är greppvänlig och det gummerade skalet gör den även tålig. Skärmen ska vara "stänktålig" för vatten så den funkar bra i köket och på resor. Det finns bara en USB C port men med adapters kan man göra det mesta. Det utfällbara stödet gör den perfekt som liten frukost-TV eller portabel mediaspelare. Skärmen är ljusstark och färgerna återges bra. Betraktningsvinkeln är okej men går inte att jämföra med tex iPad Pro. Det finns ett nattläge där den blåa färgen tonas ner som är mycket praktiskt för kvällssurfande. Den går också att ansluta till det smarta hemmet om man har Google Home men det har jag inte provat än. Den känns framtidssäker och som en ny generation av surfplattor. Android 9 flyter på bra och är enkelt att använda men jag hade lite problem med att appar försvann från skrivbordet. Det negativa är att prestandan inte är på topp, ibland laggar grafiken och mer krävande appar får problem. Till vanligt surfande och mediaspelande fungerar den dock utmärkt. En liten designmiss är att knapparna sitter på högra sidan så håller man plattan upprätt med vänster hand och stöder mot något är det lätt att den stängs av eller att man ändrar volymen.

*Redigerades 2 år sedan
Forza Motorsport 7 (Xbox One | Series X/S)
Full Star 1
3.1
(6)
161 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Forza Motorsport 7 är mer inriktat än föregångaren på banracing med fler bilar, banor samt bättre ljud och grafik. För 4K upplösning måste man ha XBox One X konsol. Karriärläget har uppdaterats rejält och även menysystemet är nytt. Bilarna delas också in i kategorier så att man kan tävla i samma klass. Tyvärr är det knepigt i frispel att välja bilar och det finns en del buggar. Bakgrundsmusik och "garageljud" är irriterande och sämre än i föregångarna. En dansande gubbe i menyn klädd som "The stig" är också löjligt och irriterande. Överlag känns spelet barnsligare än tidigare för att passa en bredare publik. Många klagar på att realismen inte är lika bra som andra spel men ändrar man inställningarna kan man få en bra avvägning som passar de allra flesta. Det är ändå väldigt hög nivå på alla bilar. Det roliga är att det finns många olika typer av bilar, närmare 700 st, och alla håller hög klass. Några av de nyare bilarna är väldigt lika och kanske man saknar fler äldre klassiker. Riktigt kul att också Volvo finns i alla varianterna från Amazon till S60 Polestar. Banorna är snyggt detaljerade och realistiska men tyvärr är hälften av banorna från USA, ett antal från Asien och bara ett fåtal från Europa. De klassiska finns dock med som SPA, Nürnburgring, Monza, Valencia, Hockenheim, Le Mans, Brands Hatch och Silverstone. En nyhet är Suzuka i Japan som är en varierande teknisk testbana designad av Honda. Kul också att Bathurst i Australien finns med. "Korkskruven" på Laguna Seca är också en klassiker. Testbanan från Top Gear finns också med så man kan jämföra tider med kändisarna i TV soffan. Om man redan har Forza Motorsport 6 känns det inte tvunget att uppgradera om man inte har Xbox One X och 4K TV. Men för den bilspels intresserade är det fortfarande det mest omfattande och gedigna racingspelet med flest banor och bilar tillgängligt för XBox och PC.

WRC 7: FIA World Rally Championship (Xbox One | Series X/S)
Full Star 1
3.5
(2)
834 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*

Grafiken och framför allt ljudet är mycket bra i WRC 7. Med bra surroundsystem hör man verkligen hur turbon viner, grus smattrar och motorn vrålar som en riktig rallybil. Vädersystemet är snyggt och det är realistiskt hur lera och vatten stänker på rutan. Banorna är dessutom realistiska och varierande att köra i alla olika världsdelar. Ett stort plus för splitscreen och "hotseat" spelläge där man kan ha kul mot varandra vilket gör att detta spelet håller länge som underhållning. Så långt är det bättre än DiRT där banorna i singelplayer blir ganska trista efter ett tag. På minussidan som gör att det inte får full pott är att det är väldigt svårspelat med handkontroll, även på lägsta svårighetsnivån. Assistans för broms och styrning saknas vilket gör att man måste öva länge innan man kan köra en hel bana utan att krascha ut i skogen och hamna sist hela tiden. Det andra minuset är att det är endast bilar och banor från WRC serien 2017. Historiska bilar och banor saknas helt så för den nostalgiska som vill köra Audi Quattro eller Subaru Impreza har mer nöjje av DiRT serien. Någon rallycross eller banracing finns inte som i DiRT men det är heller inte tanken med ett WRC spel. 2 stjärnor av så 8/10 vilket är ett bra köp för den rallyintresserade. Uppdatering: har nu skaffat ratt med Force Feed Back och upptäckte då en stor brist i detta spel! Efter senaste uppdatering kan man ställa in många parametrar hur skakningar ska genereras men hur man än justerar känns inget realistiskt. Standard inställningar skakar ratten frenetiskt hela tiden och ställer man ner känslighet så kommer sporadiska knuffar helt utan koppling till grafiken. Känslan är tyvärr långt ifrån DiRT Rally som känns betydligt mer finslipat. Just styrning och kontrollen verkar vara det som behöver mest utveckling och det kommer troligtvis inte fler uppdateringar förrens WRC 8 släpps. 2 stjärnor dras av pga knepig styrning och dålig känsla.

*Redigerades 3 år sedan
DiRT Rally (Xbox One | Series X/S)
Full Star 1
3
(2)
349 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

Grafiken och ljudet är bra men inte lika bra som tex Forza 6. Körkänslan är dock superbra och det känns verkligen som att köra rally på riktigt. Nackdelen är att det ibland är väl svårt att kontrollera bilen på smala skogsvägar eller hala banor. Det finns inget direkt "nybörjarläge" utan kräver mycket träning. En besvikelse är det snåla utbudet på banor och bilar. Hade väntat mig fler rally-klassiker att välja bland. Roligast är därför att köra rallycross med motståndare eller i nätverk. Ett kul lir för den som gillar rally och verklighetstrogna spel men ingen fullpoängare för hög inlärningströskel och få banor och bilar att välja på. EDIT: Efter att ha spelat mer och ställt om inställningarna för kontrollen är spelet lättare att styra med handkontroller vilket gör det betydligt roligare. En stjärna till för det. Dock har det en begränsad livslängd för banorna är få och det finns ingen splitscreen att spela mot varandra.

*Redigerades 4 år sedan
Sony MDR-ZX770BN
Full Star 1
3
(8)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

Köpte mina för 999 kr på rea och baserar på det priset. Det är få hörlurar som har både bluetooth och brusreducering och än färre under 1000-lappen. Det viktigaste är ändå ljudet och det är neutralt och balanserat med aningen dämpad diskant. Det saknas lite livlighet och bastyngd för att de ska vara riktigt roliga att lyssna på men och andra sidan tröttnar man inte under långa pass. Brusreduceringen funkar ganska bra men det blir knappast helt tyst och ljudet låter aningen komprimerat. Det finns 3 olika lägen som den känner av själv om man håller in knappen men tyvärr kan man inte se vilket läge som den väljer. Likadant finns det 3 olika lägen för bluetooth om den ska ha bra koppling eller bra ljud. Det kan man se genom blinkningar på en diod vilket är smidigt. Bekvämligheten är extremt bra och de upplevs inte som tynga eller obekväma. Vridbara kuddar och en påse gör att man kan ha dem med i en väska på resan även om de ändå tar en del plats. Kuddarna är också utbytbara vilket är ett stort plus! Sony har lyckats skapa en hörlur med premiumegenskaper till ett budgetpris och resultatet är helt okej. Inte den bästa på någonting men för priset ändå väldigt mycket!

*Redigerades 5 år sedan
Forza Horizon 3 (Xbox One | Series X/S)
Full Star 1
3.9
(14)
236 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

Otroligt snygg grafik och bra ljud! Miljöerna är roligt detaljerade med typiska "Aussie" saker. Spelupplägget är kul med olika events och friåkning däremellan. Kan dock bli lite irriterande och långdraget mellansnack och produktplacering av billoggor etc. Största problemet är att motståndarna är extremt svåra att slå utan att köpa extra tillägg och trimma bilen. Även på lägsta svårighetsgraden kör vissa motståndare overkligt snabbt och totalt felfritt vilket gör att man tröttnar snabbt. Att köra varje event flera gånger utan att tillåtas ett enda misstag för att gå vidare är inte så kul. Synd..

*Redigerades 5 år sedan
Forza Motorsport 6 (Xbox One | Series X/S)
Full Star 1
4.5
(13)
249 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan*

Forza 6 är ett gediget bilspel med massor av bilar, banor, filmklipp och inställningar. Den som är intresserad av sportbilar blir inte besviken och alla bilar är dessutom otroligt detaljerade. Väljer man till något tillägg eller köper Deluxe eller platinum får man än mer godis och man tröttnar inte i första taget. Grafiken och ljudet är väldigt bra med tanke på att det är från 2015. Spelet flyter på bra i 60 fps i full HD och ibland bara njuter man av de fantastiska vyerna och känslan för detaljer i banor och bilar. Körkänslan är bra och kan ställas in från i stort sett autopilot till fullt realistisk simulator. Svårigheten på motståndare har också en bra avvägning med ett bonussystem för svårare motstånd och mer realism. Ett stort plus är att alla bilar och banor kan testas för ett race utan fusk eller upplåsningar. Har bara spelat med handkontroll och det fungerar bra men ratt är nog att föredra för känslan. Forza 6 börjar få något år på nacken men den gedigna helheten är ändå oslagbar i genren. Ett givet köp för bilnörden!

*Redigerades 5 år sedan
Philips SHP2600
Full Star 1
1.8
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*

Sitter bra på huvudet och stänger ute ljud ganska bra. De är plastiga men ändå ganska tåliga. Sladden har bra längd och trasslar inte. Ljudet är ganska mediokert med neutral ljudbild men saknar livlighet. Basen är tunn och det blir aldrig riktigt svängigt hur mycket man än ökar volymen, då skränar det mest. För den som vill ha bra ljud är de kanske inte lämpliga men för pengarna för man ändå ett par mediokra lurar som är sköna att ha på sig.

*Redigerades 5 år sedan
Sony MDR-XB450AP
Full Star 1
3.9
(5)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

Köpte dem på rea för 299 kr och trodde det var ett bra köp med tanke på kvalitet och att det är Sony. Kvaliteten och bekvämligheten är mycket god. Kabeln är rejäl och överlag väldigt tåliga lurar. Problemet är ljudet, låter som någon har dragit basen i botten på förstärkaren. Diskanten är helt dämpad och mellanregistret är grumligt och hörs på avstånd. Låter som man står på en konsert och lyssnar bakom scenen där endast basen hörs och allting annat försvinner. Vet inte riktigt vem dessa riktar sig till men rock och pop är helt olyssningsbart om man inte kan mixtra med EQ och dra ner basen och upp diskanten. Efter att de spelas in så låter de bättre och jag höjer betyget men fortfarande är basen väl tilltagen för att det ska vara njutbart att lyssna. Funkar bara till vissa typer av musik eller om kan ställa om EQ för olika ändamål.

*Redigerades 5 år sedan
Sony Xperia Z5 Compact E5823 2GB RAM 32GB
Full Star 1
3
(70)
4 995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*

Mycket bra mobiltelefon som rättar till nästan allt det som var dåligt med de tidigare Z modellerna. Vattentät lucka som verkligen håller tätt till skillnad mot tidigare, snyggare och tåligare sidor, USB porten på kortsidan och utmärkta knappar för volym och kamera. Fingerläsaren i på-knappen är väldans smart och smidigt, funkar dessutom ypperligt om den kalibreras korrekt. Kameran är snabb och tar otroliga bilder för att vara en mobil. Ljudet är superbt och på vanligt Sony manér har man inte sparat på inställningar och funktioner som förbättrar ljudet. En systemövergripande EQ är också väldans bra. Sony's SmartConnect är också smidigt tillsammans med de andra smarta apparna från Sony som förbättrar det annars smidiga Android 6.0. STAMINA-läget har gjort comeback och förlänger batteritiden avsevärt. Några av de förinstallerade apparna kan ge irriterande reklam som Sony's Xperia Lounge och What's new men lyckligtvis kan man stänga av alla aviseringar. Finns egentligen inget dåligt med denna mobil men om man fick önska skulle batteritiden kunna vara längre och vikten lägre. Baksidan är ganska hal men det åtgärdas enkelt med ett skal eller skyddsplast. Får inte full pott för den har inte utbytbart batteri men det har nästan ingen mobil längre så det är väl bara att acceptera. För priset är detta enligt mig den bästa mobilen!

*Redigerades 5 år sedan
Sida 1