Kategorier
Prisjakt

IllerX

Medlem sen 2012-06-08
6
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Corsair Gaming MM600
4
(2)
5 år sedan*
En av mina favoritmattor. Är gjord av metall och har två sidor med olika grovhet. Mycket hållbar och ger fantastiskt glid med låg friktion, men ändå en känsla av kontroll. Det enda jag stör mig lite på är hörnskydden på mattan som man kan råka träffa när man rör musen.
*Redigerades 5 år sedan
Mionix Sargas 900
3.1
(7)
5 år sedan*
Utmärker sig genom att ha en silkeslen yta. Det leder oftast till en högre friktion förde flesta material på musfötterna. Tygmattor med grövre textur tenderar att ha lägre friktion. Personligen föredrar jag lägre friktion, men jag kan tänka mig att andra kan ha nytta av den högre friktionen. Den har sin plats i min numera rätt omfattande samling av musmattor.
*Redigerades 5 år sedan
SteelSeries QcK Heavy Large
4.3
(13)
249 kr
5 år sedan*
Har runt 20 musmattor och har testat alla tänkbara material och varianter (tyg/glas/metall/gummi/glasfiber/plast osv). Denna matta står inte ut på något sätt överhuvudtaget. Vill man ha en generisk matta som inte utmärker sig positivt på något sätt vad gäller friktionen och ytegenskaperna, men är billig, stor och hållbar så är den ett ok val. Grovt överhypad musmatta.
*Redigerades 5 år sedan
SteelSeries 9HD
4.3
(11)
5 år sedan*
Har säkert runt 20 musmattor av allehanda material och denna är en av mina favoriter som jag ofta återkommer till. Ytan är väldigt tålig och jämn, men ger ändå en taktil feedback när man rör musen. Många som recenserar musmattor verkar inte inse att friktionen mot musen inte enbart beror på musmattan, utan genom mötet mellan musmattans material och musfötternas material. Beroende på vilka skates, tejp eller andra moddningar man gjort av sina musfötter samt nötningsgrad så kan en vissa musmatta upplevas som helt olika. Denna musmatta möjliggör ultralåg friktion med rätt musfötter. Just nu har jag limmat fast ett slags rundade tunna metalldiskar på musfötterna, Kombinationen av dessa med denna musmatta get den lägsta friktion jag någonsin lyckats konstruera. Metallfötterna är dessutom nästan gratis och slits i princip aldrig ut.
*Redigerades 5 år sedan
Logitech G303 Daedalus Apex
4.3
(16)
5 år sedan*
Har testat många möss genom åren och denna är i särklass min favorit av flera anledningar. För det första är sensorn den just nu mest tekniskt avancerade och bästa som existerar på marknaden. Det handlar inte bara om en en massa tekniskt skryt dock, utan skillnaden i hur responsiv och exakt avläsningen är märks verkligen i praktiken. För det andra är vikten, konstruktionen och passformen för handen hel perfekt för min smak. På alla andra möss jag använt har jag varit tvungen att sätt på någon sorts extra grepptejp för att greppet ska bli stadigt vid lyft vid spelande. Det behovet har jag aldrig känt här. Det ska sägas att musen inte passar för sk palmgrip där hela handen vilar på musen. Det här är en mus för sk claw och fingertip grip. Det finns några få mindre nackdelar som man bör nämna : - Tyget/täckningen på sladden nöts en del efter ett tag, vilket kan vara störande. - Lift off distance (hur högt man kan lyfta musen innan den slutar avläsa underlaget) är rätt lågt och går inte att ställa in manuellt i mjukvaran. - Använder man sig av underlagskalibreringen kan ibland ett fel inträffa som gör att man helt plötsligt tittar rakt upp med siktet/pekaren i spel. Kör man med defaultkalibreringen verkar detta dock inte uppkomma.
*Redigerades 5 år sedan
QPAD MK-85 MX Red (Nordisk)
2.8
(27)
9 år sedan*
Jag har lite blandade intryck av detta tangentbord. Tangenterna med sina cherry red switchar är supersköna att spela med och känns väldigt responsiva. Bakgrundsbelysningen är också en mycket trevlig funktion. Dock är mjukvaran och möjligheten att göra vettiga makron under all kritik. Bryr man sig inte alls om makron så lär man säkert bli mycket nöjd, men om man som jag faktiskt ofta kör med mer eller mindre avancerade makron i spel så är detta tangentbord en katastrof. Qpad skryter mycket om sin n-key rollover vad gäller tangenterna (dvs att man kan trycka ner hur många knappar som helst samtidigt där alla knapptryck registreras) och det stämmer säkerligen, MEN... Det gäller inte om knapptryckningarna kombineras med makron. Inte ens en enda knapp tillsammans med ett makro fungerar. Ett exempel på vad jag menar : Håll in "w" för att röra dig framåt i ett spel. Tryck ned din makroknapp som tex byter vapen eller något. Då tvärstannar du trots att du fortsätter att hålla ned "w". Du måste släppa upp "w" och trycka ned den igen för att den åter ska registreras. Detta är en katastrof i spel och gör hela makrofunktionen i stort sett oanvändbar. Förutom detta så registreras inte alltid allt i ens makro, vilket gör att det inte går att lita på att makrot utförs som det ska. Dessutom finns flera andra buggar. Skriver man tex kommandot "push down ctrl" som ett makro så tolkas det som ett tryck på ctrl följt av att man släpper upp knappen (trots att "release ctrl" finns som separat kommando). Kopplar du tex knappen "r" till makrot "push down ctrl", bindar ctrl till att ducka i ett spel så får det effekten att om du trycker och håller ned "r" så duckar du och reser dig upp. Sammantaget så kan man pga dessa buggar och tillkortakommanden glömma att använda makrofunktionen på detta tangentbord. Detta är speciellt surt om man lagt ut den ganska stora prisskillnaden på detta och ett MK-50 för att just kunna skriva makros. Jag har sedan tidigare en G13 gameboard och där fungerar verkligen makros föredömligt bra och funktionaliteten är dessutom långt större. Dock är känslan i tangenterna i Qpad MK-85 klart skönare. En annan bug med detta tangentbord är också att det inte går att gå in i BIOS kombinerat med vissa moderkort (knapptryckningarna registreras inte, alternativt hänger sig uppstarten). Detta är något rätt många råkat ut för. Så behöver du inte använda makros, köp det billigare MK-50. Behöver du använda makros så är detta ändå inget att tänka på.
*Redigerades 9 år sedan