Kategorier
Prisjakt

Yamanu

Medlem sen 2012-06-05
9
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Apple Magic Keyboard with Numeric Keypad (SV)
2.8
(7)
1 390 kr
2 år sedan
Priset är ju precis som alla andra Apple-produkter, premium. Varför man köper det här tangentbordet när det är tydligt vilka funktioner det har och sedan ger kasst omdöme över att det är överprisat eller dylikt förstår jag inte. Använt det här i arbetet förut och då jag mestadels använt mekaniskt tangentbord i mitt nuvarande arbete som är väldigt intensivt i tangentbordsanvändning så bestämde jag mig för att köpa detta, på grund av positiva erfarenheter. + Ergonomi - Eftersom det krävs lite motstånd och tangenterna är slimmade så är det väldigt skonsamt för fingrarna när man sitter i en 90 graders vinkel med armar och händer. + Batterilängd - Det har en funktion som automatiskt gör att tangentbordet går i viloläge om det inte används på ett tag. Det är helt sjukt att jag fortfarande skriver på det utan att ha laddat det (förutom vid "installation") cirka 20 dagar efter köpet. + Flexibiliteten - Bluetooth-tangentbord som är otroligt lätt, det väger knappast något och är väldigt slimmat och stilrent. Lätt att bära med sig om man är på språng eller att ha i knäet om man sitter i en stol eller på tåget. Jag hade kunnat sätta minus på tangentbordet för att det inte har bakgrundsbelysning eller USB-portar men det framgår tydligt att det här inte är ett tangentbord som är gjort för att sitta i mörkret och spela med eller liknande. Slutsats: Ett riktigt skönt och ergonomiskt (läs: för fingrarna enligt egen utsago) tangentbord som passar perfekt på kontoret eller i hemmet.
Apple MacBook Air (2017) - 1,8GHz DC 8GB 128GB 13"
3.3
(8)
2 år sedan*
Min första introduktionsprodukt från Apple (och den enda ännu). Den här är perfekt för dig som är ute på språng, jobbar flexibelt och som vill kunna ligga i sängen eller sitta utan bord och jobba/se på film. Den har inte världens bästa upplösning, grafikkort eller processor men trots det orkar den spela World of Warcraft samt nya expansioner (från Classic -> BfA). Det blir lite varmt men fungerar bra så länge du inte täcker för luftflödet, det är dock inte en speldator så skaffa den inte om du vill spela mycket. Hade det varit så att jag inte visste vad jag köpte hade den fått lägre betyg men jag var fullt medveten och gjorde ett aktivt val trots ett premiumpris och således ångrar jag mig inte, den förtjänar 5-stjärnor för syftena jag nämnt ovan. Stilren produkt som passar in var som helst, på möten, på tåget och där hemma.
*Redigerades 2 år sedan
Homeroom
OK
(70)
Usel
2 år sedan*
En tråkig upplevelse. Beställde en Globen Fireworks-lampa, varan kom enligt leveransbesked (7-9 arbetsdagar) men tyvärr var hela lampan i bitar. Ringer till Homeroom som svarar snabbt, ber en ta bilder på produkten (förståeligt) men tyvärr med ännu en besvikelse: Man kan inte skicka ut en ny på grund av att jag betalat med kort?! Självfallet skulle en ny beställning bli cirka 120 SEK dyrare (100 SEK rabattkod från att ta del av deras nyhetsbrev medräknad). Edit: Fick återbetalning cirka 10 dagar efter jag skickat in ärendet. Dock återbetalade de inte frakten så den fick jag kontakta dem igen vilket tog ytterligare några dagar att få svar på. För någon skum anledning ger de tillbaka frakten via SUS (Swedbank utbetalningservice), på 49 SEK. Det är en värdecheck man antingen löser in via Swedbank eller använder i vissa butiker, fast då tar de 40 SEK i inlösningsavgift. Tyvärr, går tillbaka till gamla Prisjakt och sänker till en stjärna i det gamla betyget, de förtjänar i nuläget inte ens en stjärna i nya Prisjakt.
*Redigerades 2 år sedan
Batteriexperten
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
2 år sedan
Snabb leverans, bra kundsupport och är sjukt imponerad över att de hade ett batteri till en laptop som är cirka 9 år gammal. Handlar gärna här igen!
Gymgrossisten
Dålig
(500+)
Utmärkt
2 år sedan
Riktigt bra utbud och väldigt ofta små testexemplar som man kan beställa innan man gör en större beställning (t.ex PWO-shot och proteinpulver). För många år sedan bytte jag från GG till MMS då MMS tog över ledningen både smakmässigt och utbudsmässigt. Några år sedan började MMS bli sämre i båda kategorierna och innovationen som de en gång stod för har dalat. GG däremot har blivit riktigt bra igen med proteinbars i världsklass och produktutbudet fortsätter att växa. Har smakat över 100 olika bars i flera olika länder men deras är utan tvekan de bästa. + Ofta kampanjer och outlet på kosttillskott med kraftiga rabatter + De bästa barerna när man ser över smaken och innehållet i kombination + Hemleverans för bara 99 SEK I nuläget finns det inget dåligt att säga om dem, de har kämpat sig tillbaka som personlig favorit för kosttillskott.
OverClockers
Utmärkt
(164)
Utmärkt
2 år sedan*
De är otroligt duktiga på det de gör. Det är roligt att se att det finns ett mindre företag i Sverige som är så pass dedikerade och hungriga efter att ge en den bästa servicen inom datorvärlden. Har gjort 4 beställningar totalt, från 8000-27000 SEK under några års tid och har alltid fått personlig, serviceinriktad support från dem. Den första datorn (6-7 år sedan) jag fick hjälp med att bygga överhettades tyvärr när jag fick den och efter lättare felsökning så fixade de snabbt returfrakten, satte in fläktar för 500-700 spänn utan extra kostnad och den fungerar felfritt än idag. + Personlig och ärlig service. De kommer inte pracka på dig en massa extra tillägg om du inte själv bett om det. De försöker inte sälja dig förra årets komponenter som har sämre prestanda med liknande pris bara för att de har överskott i sitt lager. + Support i världsklass. Har alltid fått snabb och utförlig support när jag behövt det. De har också ett riktigt fint deal med 2 års garanti och är inte rädda för att ta ansvar för ett eventuellt misstag från deras sida. + Beläget i Luleå. Det låter kanske fånigt att ge det ett plus men trots att man själv bor nere i syd så är det riktigt roligt att se ett litet företag uppe i norr lyckas och det behövs fler företag som Overclockers för att främja vårt samhälle och utvecklingen i norr. Har aldrig upplevt långsam frakt och vill man ha det skickat lite senare kan man be om det (eller om det ska komma fram på ett specifikt datum).
*Redigerades 2 år sedan
Sony Xperia XZ1 Compact G8441
3.4
(38)
3 395 kr
2 år sedan*
Riktigt bra telefon. En nischprodukt (4.6 tum) för de som föredrar mindre mobiltelefoner (surfa med en hand eller har mindre händer) och tyvärr en döende sort (ZX2 compact är 5 tum och inget pekar på att Sony kommer gå tillbaka till 4.6 tum med XZ). Som alternativ har man egentligen bara Apple med mindre storlekar men som kommer till ett extremt premiumpris jämfört med vad man får. För- och nackdelar: + Surfa med en hand, enkelt via lösenord eller fingeravtryck Oerhört händigt om man snabbt vill få en överblick efter att ha dragit upp den ur fickan. + Bra batteritid, räcker 1.5-2 dagar om man bara kollar generella saker som sociala medier. Även bra batteritid vid bluetooth, sämre vid hotspot men acceptabelt då det är lätt att ha med sig laddare. + Fin, tydlig display som inte lämnar mycket att önska. Jag använder inte den till spel eller filmer dock mer än någon YT eller Twitch-video då och då. - Det enda negativa jag kommer på är att själva designen på mobiltelefonen är lite kurvad vid sidokanterna. Det innebär att det är otroligt svårt att hitta ett bra skydd för displayen, då dessa inte går ner vid sidorna. Det löste jag dock med ett bra baksidoskydd som har lite högre kant.
*Redigerades 2 år sedan