Prisjakt

afCee

Medlem sen 2012-03-06
3
Bidrag
0
Hjälpsamröster
Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T510 32GB
Full Star 1
3.8
(19)
a
afCee
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Jag använder primärt denna plattan som ett extra stöd på jobbet för att hålla koll på anteckningar, som ett extra fönster för Slack och mail och lite annat smått. Har också testat att surfa med den lite på soffan om jag tagit med den hem. För pengarna så är det väldigt mycket platta. Framförallt så är skärmen relativt skarp och klar och plattan i sig känns solid att hålla i. Prestandan är vad som krävs för köra mina vanliga appar utan att det känns segt. Har en Huawei-platta i liknande prisklass och den är betydligt långsammare och hackigare på ett sätt som denna inte är. Jag har inte testat att spela på den men jag gissar att den inte kommer leverera så bra där. Totalt sett så är det väldigt mycket platta per krona man får. Det finns helt klart plattor som är betydligt bättre i flera avseenden men denna är fortfarande ok nog till ett lågt pris för vardagliga saker. Jag kan inte sätta en 5a på grund av att den är bäst på ganska få saker men inte heller en 3a då den fortfarande är väldigt prisvärd. 4a blir ett bra medelvärde här.

Philips Brilliance BDM3270QP2
Full Star 1
3.9
(10)
a
afCee
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Väldigt mycket skärm för pengarna. Gick från en 22" till denna vilket krävde en viss tillvänjning för ögon och nacke men nu skulle jag inte kunna gå tillbaka. Färgerna är bra, gör en del jobb i Photoshop och det funkar helt ok även om det givetvis finns betydligt bättre skärmar (som även är betydligt dyrare). Har spelat rätt lite med den men då har den fungerat bra. De dåliga bitarna är knapparna för alla menyer, de är slöa och oprecisa men man behöver sällan använda dem som tur är. Den inbyggda högtalaren kan vara det sämsta jag någonsin hört så tänk inte tanken på att kunna ha den till något.

Sennheiser HD 201 Over-ear
Full Star 1
3.4
(27)
399 kr
a
afCee
3 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Lurarna inger att ganska plastigt och rangligt intryck när man packar upp dem. Det beror nog delvis på det faktum att lurarna är ledade på två ställen så man blir lite lurad på att de är lite sladdriga. Att de är plastiga går dock inte att bortse från. De har en sladd från vardera lur. I mitt fall så kan jag inte minnas när jag var med om det senast. Först tyckte jag att detta var lite störande då sladdarna kan lägga sig mig hakan och kinderna men jag slutade tänka på det rätt snabbt. Sladden är 3 meter lång vilket vissa säkert kan uppskatta. Lurarna är väldigt lätta och öronmuffarna är stora och mjuka. De sitter väldigt bra på skallen men är ändå väldigt luftiga så efter en stund tänker man inte på att de är där. Jag har haft problem med att jag får ont över öronen efter ett par timmar med andra lurar men det har jag inte upplevt här. Jag har även ett rätt stort huvud och kan ha problem med att bygeln är för kort men med denna modellen finns det tom plats över för en gångs skull. Fick skjuta tillbaka biten man kan expandera något snäpp. Ljudet är rätt klart och distinkt utan några några större förvrängningar. Däremot så saknas det väldigt mycket bas. Jag visste att basdelen var dålig innan jag köpte dem men det var värre än vad jag hade gissat att det skulle vara. De ger en bra rumsbild men jag saknar lite mer tryck. I slutändan så tror jag ändå att jag fått vad jag betalat för. Det finns hundratals lurar som är sämre än dessa på alla sätt men det finns minst lika många som är bättre med. Gav 299 kr för dem, det är ingen större summa så jag kan utan tvekan leva med dem på jobbet i något år.