Prisjakt

Akazukin

Medlem sen 2012-02-08
6
Bidrag
0
Hjälpsamröster
Kensington Optical Expert Mouse Trackball
Full Star 1
3.8
(4)
1 211 kr
A
Akazukin
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Har haft problem med de Quervain's i tummarna på båda händerna i ett år nu, och valde denna för att den har programmerbara knappar på båda sidorna (= lätt att byta händer och klicka utan att använda tummen). Använder denna på jobbet och har haft den i ett drygt halvår. + Bra och stabil konstruktion + Knapparna är lätta att klicka med och inget som jag känner kräver särskilt hårt tryck + Styrkulan är lätt att ta ur och rengöra + Programmerbara knappar +/- Det finns inget som håller styrkulan på plats när man vänder på musen (t.ex. vid nedpackning) utan den trillar lätt ur, men är inte ett jättestort problem. Då det inte finns något hål på undersidan man kan peta ut kulan med som på Kensington Orbit Trackball med Scrollring så är väl det dock enda lösningen för att kunna ta ut kulan och rengöra den och utrymmet under. +/- Gillar scrollringen, men den har ganska tydliga "jack" när man scrollar så det är inget som flyter sömlöst. Jämfört med en annan kensington-styrkula med scrollring så låter den här mer. - Mjukvaran. Jag har haft problem med mjukvaran på flera datorer (Win 7 + Win 8.1), så jag tror egentligen inte att det bara är en slump. Det största problemet är att när mjukvaran väl är installerad och datorn har startats om så klickar musen överallt på skärmen utan att man de-facto klickar. På min ena dator löste det sig (men jag vet egentligen inte hur) och jag kunde använda musen så som jag vill ha den, men på datorn jag sitter vid mest så har jag bara lyckats programmera in knapparna, sen fick jag avinstallera programmet för att musen skulle vara användbar. Kan dock inte se andra som haft dessa problem i kommentarerna eller när jag har försökt att googla, så är inte helt säker på om det är något som är gemensamt på mina datorer som orsakat problemet. Har provat flera varianter och uppdateringar av programmet utan att det har löst sig. Färgen på knapparna börjar slitas lite svagt nu också. Men det är egentligen inget som stör mig. Tyvärr drar ju då mina problem med mjukvaran ned betyget eftersom jag inte riktigt kan använda musen så som jag vill, men annars tycker jag att den känns bra. Hade det inte varit problem med mjukvaran (för mig) hade jag köpt fler. Önskar att det fanns andra styrkulor med knappar på samma sida då jag inte gärna vill använda min tumme för att klicka eller greppa.

Razer DeathAdder Essential
Full Star 1
4
(40)
257 kr
A
Akazukin
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag har haft både föregående Razer Deathadder och nu den här, båda har ändat sina dagar med samma problem. Däremot så höll Deathadder D.Ä. bra mycket längre. Haft min Razer Deathadder 2013 i precis ett år nu, och bara efter ett par månader började den att dubbeklicka på enkelklick. Skruvade då isär den och oljade lite lätt enligt instruktioner i en video som ska avhjälpa problemet, och det försvann för en period. Nu har den börjat dubbelklicka igen, samt även _trippel_klicka. Väldigt besviken. Vet inte om jag någonsin kommer köpa en Deathadder igen av någon årsmodell. Den första hade jag ändå förståelse för då den började dubbelklicka efter ca 2 år av regelbundet spelande, medan den här inte ens räckt ett halvår innan den började första gången. Enda positiva är att den är väldigt bekväm att ha i handen och har hög känslighet.

Kensington Orbit Trackball with Scroll Ring
Full Star 1
4
(4)
600 kr
A
Akazukin
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Min första upplevelse med styrkulor, och skaffade denna för att min kompis med samma handproblem har en sån här. Har två stycken av dessa, men det är nästan bara min hemma som funkar. Haft dem i lite mer än 8 månader nu. På den jag hade på jobbet slutade den vänstra sidans knapp att fungera till 95% och har inte lyckats få den att fungera ordentligt igen vilket är frustrerande. Får se om jag kan lyckas öppna upp den och eventuellt smörja någonting - om det går. Har begynnande problem av samma art som börjar komma på min styrkula hemma också - tyvärr. Min kompis har haft sin i flera år och hon har däremot inte upplevt dessa problem, så vet inte om jag har någon senare utgåva av den som har börjat få dessa problem. Ergonomiskt sett (har haft problem med de Quervain's under ett halvår) så tycker jag att musen är skön, scrollringen tycker jag är trevlig att scrolla med men den är rätt snabb. Personligen hade jag också önskat att båda knapparna satt på samma sida och inte på var sin, då de antagligen tänkt att man ska använda tummen på ena sidan. Plus: + Går enkelt att använda med både höger och vänster hand + Invänjningen går snabbt (första timmarna är dock Bambi på hal is om man inte är van sedan innan) + Scrollringen + Styrkulan sitter i mitten (vilket underlättar när man har tumproblem) + Kan ta ut styrkulan och rengöra när den börjar bli seg Delta: +/- Medföljer ett handledsstöd (som jag dock tycker är för lågt) Minus: - Plastig - Hade förväntat mig bättre kvalitet på knapparna - Hade personligen föredragit om jag hade kunnat ha knapparna på samma sida för att klicka med lång/ring/lillfingret enbart istället för att behöva använda tummen/sträcka ut pekfingret i halvobekväm ställning - Bara två knappar

Razer DeathAdder
Full Star 1
4.6
(87)
A
Akazukin
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Initialt en mycket bra mus. Jag var länge väldigt nöjd, men nu när jag haft den i över 2 år har jag en del synpunkter: + Snygg design + Bra sensitivity + Ergonomisk design + Tygöverdrag på sladden - Som tidigare nämnt av andra är materialet på sidorna inte särskilt skönt när det blir fuktigt/svettigt. Det kan kännas ganska äckligt. - Den har börjat dubbelklicka vid vanligt enkelt vänsterklick, nya drivrutiner och firmware har inte löst problemet. - Det samlas skit i "skårorna" på musen, ser inte så snyggt/fräscht ut. - Vanligt vänsterklick registreras inte av och till Allt om allt så är jag ganska tveksam till en ny Razer-mus då jag hört andra som har problem med sina (andra modeller). Dubbelklicken använder jag ett freewareprogram som är skapat av en snäll själ för att försöka fixa, den räknar hur många den "fixar" så länge man kör programmet, det högsta jag kommit upp i på en eftermiddag-kväll är 72 stycken. Nä, blir att leta efter något nytt nu...

HTC Wildfire S 512MB RAM
Full Star 1
2.9
(27)
A
Akazukin
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Efter att ha haft telefonen sen i maj 2011, så känner jag att jag nu kan ge ett rättvist betyg. Telefonen är helt klart acceptabel. Det är mycket telefon för lite pengar, men det är ju knappast ett flaggskepp. Telefonen är liten och behändig, men har sina för- och nackdelar. Angående batteritid så får man normalt sett ladda den varje natt, annars med t.ex. JuiceDefender kan man få ytterligare en dags användande innan man behöver ladda igen. PLUS + Lagom storlek, får plats i handen + Bra nybörjarsmartphone + Snygg (särskilt i lila) + Tillgång till android market och hela utbudet där + GPS MINUS - Interna minnet (150 mb räcker inte långt, särskilt då majoriteten av apparna inte kan läggas på SD-kortet, och en hel del tas upp av HTCs och Androids egna program) - Inte världens bästa prestanda, laggar i spel och tar tid på sig att starta appar och andra program - Liten skärm vilket betyder litet tangentbord, inte helt lätt att skriva rätt i annat än sms-programmen - Inget medföljande anteckningsprogram i telefonen (finns på market, men tar plats - se interna minnet) Är hyfsat nöjd. Men man kan ju ha bättre.