tbgt

Medlem sen 2011-11-29
9
Bidrag
5
Hjälpsamröster
Cybex Base M
Full Star 1
2
(1)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Enkel att installera och gör vad den ska. Både babyskyddet och barnstolen låses fast, men det är en väldigt ranglig anordning med påtagligt glapp. Det ger inget kvalitativt intryck. Mekanismen var eventuellt, men upphörde tidigt, att fjädra när man låser och låser upp; man behöver rycka till i stol/skydd för att den ska gå i lås. Känns sisådär, men gröna indikatorer är synliga när det är låst som det ska. Det ”smarta” hålet för förvaring av manual i basens mitt är en portal till helvetet däri alla mindre föremål OCH VÄTSKOR letar sig in för att aldrig komma ut. När ungen spydde i barnstolen så rann det rakt igenom och raka spåret ner genom denna öppning. Var tvungen att plocka isär hela basen (14 skruvar och bända ordentligt i plasten för att pressa de mindre knapparna till låset in bakom plasten) för att tvätta hela innanmätet (inkl. låsmekanismen) med högtryck och skurborste, TEJPA IGEN HÅLET OMEDELBART OM DU KÖPER DENNA BAS!

Nilfisk Easy 36V 128390013 Sladdlös
Full Star 1
3
(1)
1 908 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

Det är praktiskt att ha en dammsugare av denna typ till hands, just för att det går snabbt att ta fram den och suga upp gruset vid ytterdörren, mjölet från köksgolvet, och så vidare. För detta funkar den helt okej. Likaså är det mycket trevligt att kunna dammsuga till exempel tangentbordet, kuddar, m.m. med den handhållna delen, som kommer med tre olika munstycken. Men det är ingen dammsugare som får upp alla partiklar från golvet, inte ens om du drar flera gånger fram och tillbaka. Det är inte heller en dammsugare som du kan köra hela huset med, för batteritiden är inte särskilt bra. Det är inte heller en dammsugare för trånga utrymmen, då den är väldigt tjock om kroppen och inte går in under möbler med kortare ben. Jag blev förvånad över den dåliga uppsugningsförmågan, i synnerhet när jag såg att denna modell har två småsyskon med lägre spänning. Hur dåliga är i så fall de? Som sagt, ett komplement för att "snabbt ta det värsta", eller för "precisionsstädning" med den handhållna enheten. Inget annat.

Briggs & Stratton P2200
Full Star 1
4
(1)
8 995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Fyllde på 5W40, en skvätt 4-takt alkylatbensin. Drog försiktigt runt motorn ett par gånger för att dra runt oljan i motorn. Sen på med tändning, choke, och ett stadigt ryck i startsnöret. Den startade på första försöket. Går ganska tyst under låg belastning, när det dynamiska läget är aktiverat (så att varvtal anpassas efter behovet). Snygg design som ger ett kvalitativt intryck. Lätt att förflytta för en eller två personer, om än ganska tung. Hade gärna sett en kopplingsanordning så att man kunnat ansluta en slang för att leda bort avgaserna. Kan inte uttala mig om livslängd.

KinderKraft Fini
Full Star 1
1
(1)
1 094 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

It's nice looking and all, but... The "cushioning" is hard styrofoam. The plastic tray is quite easily discoloured by food. Food and drinks can quite easily find their way through the slits for the straps, and also down between the armrest and cover, and can't be cleaned since the cover can't be removed. Not a good design for a chair that you need to clean several times in a day.

Smartmi Evaporative Humidifier 2
Full Star 1
3.8
(5)
1 269 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Väldigt enkel design med en fläkt som låter luft passera ett stort antal plastskivor som sakta snurrar i en behållare med vatten. Skivorna blir blöta, luften blir fuktig, dessutom fastnar damm i vattnet. Det är alltså en kombinerad luftfuktare och luftrenare. Skivorna kan plockas isär för enkel (men dryg) rengöring. Den har inbyggd temperatur- och fuktighetsmätare, och kan köras i fyra lägen; 1, 2, 3 och Auto. Nu till problemet. Auto-läget är det som de flesta vill köra, och många laddar säkert ner Mi Home-appen i hopp om att kunna ställa in önskad fuktighet, eftersom 70% som min var inställd på är för högt. Detta går till min förvåning INTE att göra med appen. Jag fick istället lösa det genom att installera Home Assistant på en Raspberry Pi, då kunde jag väldigt enkelt ställa önskad fuktighet.

CyberPower PFC Sinewave CP1300EPFCLCD
Full Star 1
4
(12)
2 840 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Köpte denna produkt 2017-04-03, idag 2020-07-17 kommer jag hem till ett tjut. På displayen står det "Overload" och "Fault". Jag stängde av enheten och försökte starta den igen. Jag hör då hur det börjar spraka och osa bränd elektronik, sliter ut sladdarna och springer ut med den ur huset ifall den skulle ta fyr. Just nu står den kvar utanför ytterdörren och jag inser att garantin gick ut för drygt 1 år sedan. Den har ändamålsenligt varit igång dygnet runt i kanske 2-3 år i sträck med en last på som mest 40-50%. Hade väl hoppats på en något bättre livstid...

Swedron
Bra
(12)
Utmärkt
2 år sedan

Väldigt snabb och bra service, snabb leverans. Vettigt pris (på det jag köpte). Full pott.

Meta (Oculus) Rift (inkl. Touch)
Full Star 1
4.2
(500+)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Utan att ha möjligheten att jämföra Oculus Rift med dess för närvarande största konkurrent, HTC Vive, så vill jag ändå påstå att Oculus Rift är en väldigt bra produkt. Den ger ett kvalitativt intryck med välbyggda och väldesignade delar. Den är väldigt lätt att installera och komma igång med, och de spel som ingår (framförallt Robo Recall) ger dig en fulländad VR-upplevelse utan ytterligare utgifter. Justerar man den rätt så sitter den bekvämt i långa pass, med undantaget att det kan bli lite varmt och för vissa lite fuktigt, dels då skärmpanelen strålar, och dels då det kan vara fysiskt ansträngande att spela. Observera att det är väldigt viktigt att den sitter på rätt sätt och stannar kvar, inte enbart för komforten, utan också för att linserna har en "sweet spot" som det är nödvändigt att man tittar igenom för att bilden ska vara skarp. Inlevelsen är tveklöst där, spårningen fungerar väldigt bra så länge man inte vänder sig helt bort ifrån sensorerna. Hjärnan blir genom ögonen helt övertygad om att du är inne i den virtuella verkligheten. Detta är ju hela tanken, men då man också hämtar intryck från balanssinnet så är det för vissa väldigt lätt att bli åksjuk om man i spelet tillsynes förflyttas utan att balanssinnet registrerar det (exempelvis spel där man förflyttar sig med styrspaken på handkontrollern, bil- och flygspel, osv.). Man hade kunnat önska en högre upplösning på skärmpanelen då man kan urskilja pixlarna. Samtidigt hade dock detta medfört högre krav på datorns grafikkort. Därtill hade jag gärna sett längre sladdar till både headsetet och sensorerna, i synnerhet det förstnämnda då jag går miste om en knapp meter eftersom jag har datorn ståendes in under skrivbordet. Men allt som allt, för de 3990kr jag betalade, är detta en väldigt häftig upplevelse som alla måste prova. Se bara till att köpa paketet med Touch-kontrollerna då dessa är ett måste, dels för inlevelsen, och dels för att de är nödvändiga i många spel.

Intel NUC NUC5PPYH (Silver/Svart)
Full Star 1
4.2
(500+)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Kompletterade med Kingston HyperX Fury 8GB 1600MHz DDR3L samt en äldre Samsung 830 128GB SSD, och installerade Windows 10. Systemet är inte direkt ett monster när det kommer till multitasking (men absolut godkänt), och trots SSD:n så är inte uppstartstider jämförbara med dem hos Core-processorerna. Men systemet är mer än dugligt för vanligt surfande, och klarar videouppspelning i FullHD bra. Det verkar som att man får vad man betalar för; 1490 kr den 4/5 2016. 8 av 10 då jag ändå hade hoppats på en aning bättre flyt, jämfört med en i3 4030U så kan man ana en gnutta sirap.