Prisjakt

tbgt

Medlem sen 2011-11-29
5
Bidrag
4
Hjälpsamröster
CyberPower PFC Sinewave CP1300EPFCLCD
Full Star 1
1.5
(1)
2 471 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan
Köpte denna produkt 2017-04-03, idag 2020-07-17 kommer jag hem till ett tjut. På displayen står det "Overload" och "Fault". Jag stängde av enheten och försökte starta den igen. Jag hör då hur det börjar spraka och osa bränd elektronik, sliter ut sladdarna och springer ut med den ur huset ifall den skulle ta fyr. Just nu står den kvar utanför ytterdörren och jag inser att garantin gick ut för drygt 1 år sedan. Den har ändamålsenligt varit igång dygnet runt i kanske 2-3 år i sträck med en last på som mest 40-50%. Hade väl hoppats på en något bättre livstid...
Swedron
Bra
(9)
Utmärkt
ett år sedan
Väldigt snabb och bra service, snabb leverans. Vettigt pris (på det jag köpte). Full pott.
Oculus Rift (inkl. Touch)
Full Star 1
4.2
(13)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Utan att ha möjligheten att jämföra Oculus Rift med dess för närvarande största konkurrent, HTC Vive, så vill jag ändå påstå att Oculus Rift är en väldigt bra produkt. Den ger ett kvalitativt intryck med välbyggda och väldesignade delar. Den är väldigt lätt att installera och komma igång med, och de spel som ingår (framförallt Robo Recall) ger dig en fulländad VR-upplevelse utan ytterligare utgifter. Justerar man den rätt så sitter den bekvämt i långa pass, med undantaget att det kan bli lite varmt och för vissa lite fuktigt, dels då skärmpanelen strålar, och dels då det kan vara fysiskt ansträngande att spela. Observera att det är väldigt viktigt att den sitter på rätt sätt och stannar kvar, inte enbart för komforten, utan också för att linserna har en "sweet spot" som det är nödvändigt att man tittar igenom för att bilden ska vara skarp. Inlevelsen är tveklöst där, spårningen fungerar väldigt bra så länge man inte vänder sig helt bort ifrån sensorerna. Hjärnan blir genom ögonen helt övertygad om att du är inne i den virtuella verkligheten. Detta är ju hela tanken, men då man också hämtar intryck från balanssinnet så är det för vissa väldigt lätt att bli åksjuk om man i spelet tillsynes förflyttas utan att balanssinnet registrerar det (exempelvis spel där man förflyttar sig med styrspaken på handkontrollern, bil- och flygspel, osv.). Man hade kunnat önska en högre upplösning på skärmpanelen då man kan urskilja pixlarna. Samtidigt hade dock detta medfört högre krav på datorns grafikkort. Därtill hade jag gärna sett längre sladdar till både headsetet och sensorerna, i synnerhet det förstnämnda då jag går miste om en knapp meter eftersom jag har datorn ståendes in under skrivbordet. Men allt som allt, för de 3990kr jag betalade, är detta en väldigt häftig upplevelse som alla måste prova. Se bara till att köpa paketet med Touch-kontrollerna då dessa är ett måste, dels för inlevelsen, och dels för att de är nödvändiga i många spel.
*Redigerades 4 år sedan
CDON
Bra
(500+)
Utmärkt
5 år sedan*
Aldrig haft några problem med CDON. Det har kanske blivit 10-20 beställningar de senaste 5-10 åren. Dem ligger bland toppen av svenska webbutiker, ligger många gånger bra till prismässigt, och jag har aldrig haft problem med varken produkter eller leveranser.
*Redigerades 5 år sedan
Intel NUC NUC5PPYH (Silver/Svart)
Full Star 1
3.5
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Kompletterade med Kingston HyperX Fury 8GB 1600MHz DDR3L samt en äldre Samsung 830 128GB SSD, och installerade Windows 10. Systemet är inte direkt ett monster när det kommer till multitasking (men absolut godkänt), och trots SSD:n så är inte uppstartstider jämförbara med dem hos Core-processorerna. Men systemet är mer än dugligt för vanligt surfande, och klarar videouppspelning i FullHD bra. Det verkar som att man får vad man betalar för; 1490 kr den 4/5 2016. 8 av 10 då jag ändå hade hoppats på en aning bättre flyt, jämfört med en i3 4030U så kan man ana en gnutta sirap.
*Redigerades 5 år sedan