Prisjakt

CoRnHoLiO

Medlem sen 2005-01-06
94
Bidrag
15
Hjälpsamröster
Elgiganten
Bra
(500+)
Bra
15 dagar sedan

Gillar verkligen elgigantens outlet. Lite synd bara att man inte kan välja betalalternativ utan endast ”betala i butik”.

Hama Projector Mount for Wall/Ceiling (84422)
Full Star 1
3.8
(1)
759 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Bra kvalitet, ett gediget och multifunktionellt fäste. Har provat fästet både i vägg- och takläge med fullt förlängd arm och det har känts stabilt. Har det för närvarande med en Epson-projektor (TW-5400) och är väldigt nöjd. Klart värt de 995:- jag betalade!

Philips 55OLED754
Full Star 1
4.3
(7)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Gick från en Hitachi OLED (har även recenserat den på prisjakt), var överlag nöjd med den TVn. Men jäklar vilket lyft det blev med Philips OLED754; färgerna är mer korrekta, möjligheter att kalibrera finns, stöd för alla HDR-format (ganska unikt), uniformiteten är riktigt bra, 5% grått är enormt bättre än på Hitachin. Bildprocessorn är grym, Ambilight är verkligen ett extra plus, jag får återkomma när jag hunnit ta makrobild på panelen men indikationer finns på att det är en 2019-panel och inte 2018 som många tycks tro (finns bla annat en polsk recension av Tvn som tagit makrobild som visar på 2019-panelstruktur). Priset jag hittade TVn för (8991:-) är löjligt för en så pass kompetent OLED. Operativsystemet är snabbt och responsivt enligt mig, både jag och frugan tycker att det är relativt logiskt uppbyggt och till skillnad från alla andra ”moderna” TV OS så finns ingen reklam eller annan spionprogramvara från fabrik. Förstår faktiskt inte vad folk är oroliga för där. Jag har inget negativt att säga alls om TVn, för priset jag betalade är den oslagbar. Ambilight är i sig värt en stjärna, kan även styra HUE-lampor. Extremt prisvärd och bra TV!

Hitachi 55HL9000G
Full Star 1
3.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Eftersom att ingen annan verkar ha köpt denna TV så kände jag mig ”tvungen”. Har varit sugen på OLED länge men inte kunnat motivera kostnaden när TVn jag redan har/hade var bra nog. Men för strax under 10k så var det värt en chans. Positivt: Det är en OLED, med alla de fördelar som den tekniken har. Slår alla FALD/QLED-tekniker på fingrarna. Panelen är samma som i dyrare apparater, och presterar därför liknande. Enormt tryck i färger, detaljrik bild och avgrundsdjup svärta. Jämför jag med min Sony w808c så ser digitaltv ut som fullhd. Fullhd ser magiskt ut. Mycket har nog att göra med trycket i bilden och svärtan. Fick ställa ner OLED ljuset och kontrasten ordentligt för att inte bli ”bländad”. Har ännu inte hunnit titta på 4K. Inbyggd subwoofer, helt ok ljud, dubbla fjärrkontroller (!) båda är snygga. Gott om anslutningsmöjligheter. Negativt: Har de brister som OLED medför, som gäller alla märken. Kan säkert ha risk för inbränning, har lite gröntint vid vidvinkelbetraktning, ”crushed blacks” osv. Inget unikt för denna apparat. Det mesta går att justera bort. Hade dock velat har fler möjligheter till finjustering. Smartfunktionerna är urdåliga och interpoleringen är väldigt aggressiv. Bäst att slå av alla ”förbättringar”, bilden är fantastisk ändå. Summering: Bästa 55” TVn för (under) 10k, närmaste konkurrent är nog Sony XF900 men bloomingen avskräckte/störde mig något enormt på Sonyn. Panelen är likvärdig andra 2018 OLEDs, det man tappar är smartfunktioner och bildmotor. Sonys bildprocessor är fantastiskt mycket bättre, men frågan är om den i sig motiverar dubbla priset (AF8). För mig gör den inte det. Få justeringsmöjligheter i bild, hade gärna sett gamma och RGB-gain men det verkar inte finnas. Servicemeny finns (menyknapp+4725) men där finns inte så mycket roligt heller vad jag kan se. Snyggt yttre med hög kvalitetskänsla, mycket snyggare än LG B8 som var närmsta OLED-konkurrent.

Andersson SRS 2.1
Full Star 1
2.5
(1)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Jag köpte min för 399:- då jag var i desperat behov av något bättre än TVns inbyggda högtalare då min receiver la av. För priset jag betalade är denna produkt helt OK. Effekten är givetvis överdriven, stereoperspektivet blir aldrig bra med centrerade högtalare som inte har någon form av ”virtuell” inställning. Basen är ”boomig” och mellanregister avsaknas helt, det du får är mycket brummande och vassa s-ljud. Ett par 2.1 PC-högtalare gör nog jobbet bättre för samma pengar, men ser givetvis inte lika bra ut ihop med en TV. Det är inte HiFi, soundbars generellt är enligt mig överskattade, så för pengarna får man något som alla dagar i veckan är bättre än inbyggda högtalare. Men en permanent lösning är det inte, åtminstone inte för mig.

Sony Bravia KDL-55W808C
Full Star 1
3.3
(5)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

Tvingades till ett byte av TV då min utmärkta Panasonic 55ST50 plasma gav upp. Inte något jag sett fram emot och hade hoppats på många fler år med den TVn. Nu fick jag tyvärr gå över till LED/LCD. Jag är positivt överraskad än så länge. Sonyn gav inte intryck i affären men jag valde att lita på recensioner och mätningar som visat på att svärtan i denna TV är likvärdig en äldre Plasma (dock inte på samma nivå som min ST50). Uppmätta värden på 3300:1 i kontrast och svärta på 0.025 cd/m2 imponerar inte på en plasmavän men det är ju imponerande för en LED/LCD. Hade jag köpt TVn om min plasma inte gått sönder? Givetvis inte. Är jag nöjd med bilden för 6990? Det är nog den bästa LCD/LED man kan få under 14000:- (sen finns det OLED) om man premierar svärta och bild. Och klarar sig med fullhd. Så länge man sitter rakt framför, betraktningsvinkeln är rätt kass jämfört med plasma. Men jag föredrar nog ändå VA-panel framför IPS pg a svärtan. Betyget är alltså enbart baserat på bildkvalitet sett till pris. Så kallade "smarta funktioner" skiter jag högaktningsfullt i. :)

*Redigerades 6 år sedan
Panasonic Viera TX-P55ST50Y
Full Star 1
4.1
(9)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*

Bästa plasman jag ägt, och då har jag ägt en del! Sjukt bra svärta, kristallklara färger och en ljusstyrka som jag trodde var reserverat för LED-TV. Ett IFC läge som inte är störigt, eller verkanslöst som på min gamla Panasonic. Och så är det ju även en "smart" TV!

*Redigerades 9 år sedan
Yamaha RX-V663
Full Star 1
4.5
(33)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 år sedan*

Helt ok. Min gamla Sony var tyngre, kraftigare och mer välbyggd. Men Yamahan har pre-out och det var framförallt det jag var ute efter.

*Redigerades 9 år sedan
NAD 216THX
Full Star 1
4.4
(47)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
9 år sedan*

NAD är NAD, åtminstone i denna generation. 14kg förstärkarkärlek!

*Redigerades 9 år sedan
Sida 1