Prisjakt

aganomnom

Medlem sen 2011-11-21
11
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Dyson Gen5detect Absolute Sladdlös
Full Star 1
5
(1)
9 177 kr
a
aganomnom
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 dagar sedan

Fick den i 30-årspresent. Har inte tidigare haft sladdlös dammsugare, så kan inte jämföra mot konkurrenter. Har en robot som städar av de öppna golvytorna och använder sedan Dyson i hörn, under saker, till möbler, eller för djuprengöring av mattor. Efter några veckors användning är jag mycket nöjd. De olika medföljande munstyckena funkar bra för sina ändamål. Matt-munstycket hittade mycket partiklar i "allergen"-storleken i våra äldre mattor som inte roboten lyckats snappa upp. Att rullarna är byggda för att inte trassla in hår är ett stort plus. Lasermunstycket, mattmustycket, och möbelmusrycket har även auto-lägen som ökar sugkraften när det behövs, vilket förlänger batteritiden. Trots att huvudenheten väger hela 3,5kg så är den lätt att handskas med tack vare hur välbalanserad den är. Ytterligare smidighet är hur de integrerat ett litet munstycke i förlängningsröret, så att man snabbt kan dra ut det under t.ex. dammsugning av golvet för att snabbt dammsuga ovapå en list eller liknande. Däremot försvinner auto-läget när man gör så, och för att återfå det räcket det inte bara att koppla ihop röret igen, utan man måste även starta om dammsugaren, ett litet minus. Tömning av enheten är ganska smidigt. Gummilister tvingar dammet nedåt i kammaren på ett rätt bra sätt, men luckan öppnas sedan rätt snabbt, vilket kan resultera i att en del damm yr upp ur papperskorgen igen. Vet dock inte hur man lättast skulle förhindrat detta, en långsam öppning kanske inte hade tömt behållaren lika effektivt. Men en fuktig trasa går det snabbt att torka bort eventuellt damm som yrt upp på utsidan av locket till maskinen. Trevligt att det finns ett max-läge, men det bör brukas sparsamt för att inte slita ut batteriet. Det ger en väldigt tydlig effektökning, men sänker också batteritiden till max en handfull minuter. Köpte till Dysons "detailing kit", och det är väl först där som det börjar dyka upp fler minus. Mellanrumsmunstycket har en aldeles usel topp, där borsten glider upp vid minsta tryck mot toppen. Det förstör typ hela syftet med den. Den flexibla slangen kan bara användas för att förlänga icke eldrivna munstycken, vilket ytterligare försämrar dess användbarhet. Nu är ju kitet en separat produkt, men tycker ändå det bör nämnas då huvudenheten låser en till detta ekosystem. Överlag en mycket kompetent maskin som gör städandet lätt, smidigt, roligt, och frekvent.

Salomon Cross/Pro (Herr)
Full Star 1
5
(1)
899 kr
a
aganomnom
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 månader sedan

Helt magiska skor! Väger ingenting och formar sig perfekt efter foten! Har löpt i dem lite på väg, en del i spår, lite i skogen, vandrat upp på Helagsfjället, och haft dem till vardags. De funkar toppen till allt detta. Det enda de fallit kort på är när jag försökte köra MTB i dem, då var de lite för ostabila och dobbarna stack ut för mycket. De är ju så klart inte vattentäta, men det betyder också att de är snabbtorkande; i min mening mycket viktigare! Fick köpa lite större storlek än vanligt. Har normalt 43, men har dessa i 45. Fick mina för halva priset (800 kr), men skulle säga att de är värda fullpris också. Kommer absolut ersätta mina med ett nytt par när den dagen kommer.

Anker PowerCore Essential 20000
Full Star 1
3
(1)
451 kr
a
aganomnom
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

Väldigt bra kapacitet per gram, bra byggkvalitet, rätt bra sprutt i laddningen. Däremot finns ej genomladdning (om en laddar powerbanken laddas inte saker som är inkopplade i den samtidigt).

Giro Vanquish MIPS Cykelhjälm
Full Star 1
4
(1)
2 254 kr
a
aganomnom
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 månader sedan

Trevlig hjälm, kört ett par säsonger med den. Bekväm och bra ventilation. Visiret sitter bra med magneter, men är ganska ömtåligt. Jag tappade mitt ned i dörrmattan och det sprack rakt genom mitten.

Captain Sonar
Full Star 1
5
(1)
395 kr
a
aganomnom
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Sänka skepp, live, i lag. Inga turer här; kör så fort det går, utmaningen blir kommunikationen inom laget. Mycket roligt spel, kan nog vara det roligaste jag har i min samling, men det kräver ett spelarantal på exakt 8 för att uppnå detta. Det går att spela på reducerat antal, 6 funkar men det är inte alls samma grej då. Det är roligt att vinna, det är roligt att förlora, det gör inte så mycket om någon råkar fuska (glömma bort regler i stundens hetta). Funkar bra med mixad erfarenhet också, nybörjare och beresta kan mixas fritt.

OutdoorExperten
Bra
(500+)
a
aganomnom
11 omdömen
UtmärktRedigerades ett år sedan

Förutom riktigt bra pris på ullstrumpor som jag köpte så var servicen även suverän! Fick snabb hjälp när min orderbekräftelse fastnat i mail-filtet, fick den då skickad igen. Blev sedan uppdaterad när en av varorna i min order ej fanns i lager, och efter kontakt med kundservice där jag uttryckte viss brådska i ärendet ersattes den saknade produkten med likvärdig annan och ordern expresshanterades utan extra kostnad. Mycket nöjd kund! + Bra priser + Bra kundservice - Orderbekräftelsen kan felsorteras i Gmail som "erbjudande".

Harman Kardon Go + Play 2016 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.5
(36)
1 990 kr
a
aganomnom
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Trodde inte det gick att få så bra ljud för den prislappen. Köpte för 2200kr på netonnet och var genast supernöjd. Såg i manualen att det gick att parkoppla 2st så att de kör en kanal var. En vecka senare var det rea på Media Markt, så jag köpte en till för under 1700kr. Ljudet är helt magiskt, både via bluetooth och 3.5mm. Skillnaden mellan batteridrift och nätanslutning är minimal. Jag har alltid varit mycket skeptisk till ljud över Bluetooth då jag ofta funnit att det kopplar ifrån och blir sunkig ljudkvalitet, men med de här högtalarna kan jag gå runt i hela lägenheten med mobilen utan några problem. Pros: + Hög effekt, passar utmärkt på mindre fest. + Bra byggkvalitet med skönt handtag + Lång batteritid (av mina upplevelser stämmer det som står på lådan ganska bra, kör man låg volym räcker den en hel dag typ) + Knappt märkbar skillnad mellan batteridrift och nätanslutning + Bra knappar + Bluetooth 4.1 ger riktigt bra ljud. + Går att koppla ihop 2st, ljudkälla kopplas sedan antingen via bluetooth eller 3.5mm in i en av högtalarna. + Inbyggd stereomic för samtal (funkar bra) Cons: - Knapparna lyser ganska starkt, oftast inget problem, men är det väldigt mörkt kan det störa lite. - Verkar inte som att det går att köra samtal över dem om de är parkopplade. Har dock bara testat detta en gång. Skulle rekommendera att använda en EQ för att anpassa ljudet lite. Det är bra från början, men för mig blev det bäst att dra ned diskanten en bit och knuffa upp mellanregistret en liten gnutta, beror ju så klart på smak och vad man lyssnar på. Se också till att höja streaming-kvalitén om du kör Spotify. Edit: Efter några års flitig användning är batterierna tämligen värdelösa, och iom att de är så otroligt svåra att byta ut sänker jag betyget till 4/5.

Asus ZenBook 14 UX425JA-PURE4 14" i7-1065G7 32GB RAM 1TB SSD
Full Star 1
5
(1)
a
aganomnom
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades ett år sedan

Perfekt arbetsdator! Har dual-bootat Linux på den och det lirar fint, med undantag för att touchpad-numpad:en inte har några drivrutiner. Batteritiden är toppen; med låg ljusstyrka kan jag jobba en hel arbetsdag på bara batteridrift. Via display link har jag drivit två externa 4K-skärmar på intern grafik, då blir den lite varm, och frame rate blir mycket låg om man t.ex. visar video, men webbläsare etc. går utmärkt. Har även testat eGPU (1070) via ThunderBolt i både Windows och Linux Mint; funkar bra. Efter ett och ett halvt års användning har den hållt bra konstruktionsmässigt. Kan varmt rekommendera denna dator! Uppdatering: En liten plastfjäder inuti touchpaden gick av för några veckor sedan (detta efter snart två år av nästan daglig användning). Jag skulle inte våga skylla detta på Asus, jag kan ha klickat ganska hårt på den. Det var inte okomplicerat (men heller inte omöjligt) att skruva isär datorn och limma fast fjädern. Nu är den som ny igen.

OBH Nordica 6955
Full Star 1
4.5
(20)
a
aganomnom
11 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Handtaget är i plast och kan bli bräckligt av värmen. Det gick av när jag skulle göra mackor i järnet och har ännu inte lyckats hitta något lim som funkar. För den pengen kunde de byggt in en metallbåge i handtaget tycker jag.

Skistarshop
Bra
(68)
a
aganomnom
11 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Beställde ett par skor på kraftigt rea-pris. Returnerade för storleksbyte men de missade att makulera returfrakten (som de skulle bjuda på vid första storleksbyte). Hörde av mig till kundtjänst som var oerhört snabba med att åtgärda detta. Utöver detta mycket snabb frakt, bra kommunikation och snabb returhantering. Bra pris, paketering osv. Skulle verkligen rekommendera!