Prisjakt

denvitakepsen

Medlem sen 2011-09-24
25
Bidrag
21
Hjälpsamröster
Xiaomi Mi True Wireless 2 Basic
Full Star 1
3.4
(3)
237 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan
Musik connection är good. Prata telefon connection är acceptabel, det vobblar lite ibland beroende på hur mobilen ligger när man bär den på alternativa sätt. Connection range är fin. Comfort: Tar gärna av mig dom efter 30 minuter. Dom är nära på att vara bekväma, men det är något i dom som gör att jag inte orkar ha i dom länge. Ljudet är väldigt strävt/vasst och jag byter gärna till andra lurar när jag pendlar (byter mellan iPhone basic hörlurar/Supra Headphones Nitro). Batteri: Jag pendlar 40-55m om dagen. Varierande hur mycket jag använder dessa under pendlingstiden så har de hittils hållt en vecka, bara dött enstaka gång hittils. Laddar de varje helg för säkerställa att de ska klara veckan. Notera att jag tar gärna av mig dom pga låg "comfort-level". För 99kr fick dom mig att inse att jag behöver ha BT-hörlurar(!) och när jag snart tröttnat på dom så beställer jag nog eventuellt ett par från apple/samsung/google buds. För 99kr - 4 poäng För 250kr eller mer - 2.2 poäng
LG UltraGear 27GL850 27"
Full Star 1
3.9
(13)
4 289 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan*
Haft skärmen 10 dagar och hittils fullo nöjd. Tycker den känns skarp och den har blomstrande färger än mina tidigare TN-paneler som varit i min ägo. Läge Fast känns trevligt och tycker skärmen gör bra ifrån sig, jag uppgraderade från en 24" benq-tn-144hz som jag tyckte ghostade. Att utbrista "Titta där! IPS-glow!" pekandes på skärmen har ännu inte hänt. Jag har sett det och gått vidare, inget jag aktivt tänker på. Out of the box är den redan bra färgkalibrerad. Jag ändrade något enstaka inställning endast. Man får med en stor tegelstel till strömadapter som man flitigt gömmer någonstans på baksidan av skrivbordet...
*Redigerades 2 år sedan
QPAD MK-90 RGB (Nordisk)
Full Star 1
3.8
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Första gången jag lägger pengar på ett mekaniskt tangentbord. Har annars varit fast vid att använda Microsofts tangentbord av de alla olika slag. Färgerna lyser helt superb. Känslan av att skriva är superb. Spelkänslan är invänjd nu och superb. Arm-rest-plattan var svår att montera (ha lite force), men supberb att ha till. Att sätta egna teman på tangentbordet har inte varit 100% lyckat, programmet ballar ur en del och man får starta om. Man lyckast med det mesta efter en del tid dock.. Övrigt så har tangentbordet 2 stycken usb-kablar, det ska nog gå använda bara en för att ge det tillräckligt med ström. Tangentbordet har 2 stycken usb-out och mic/ljud-ingång ovanför NumLock (förmodligen är ene usb-kabeln till detta syfte). Gaming-knappen (FN+F6) gör att tangentbordet blir "mer Gaming eller något" (bättre responstider kanske?).
*Redigerades 2 år sedan
Benq Zowie XL2411P 24"
Full Star 1
2.3
(6)
2 128 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Haft skärmen i 1 år nu, varit nöjd med den. Dock upptäckte jag ghosting för ett tag sedan och kikar lite efter ett nyare lyxigare köp. Vet inte vad ghosting beror på och så, men jag har börjat irritera mig på det ingame och när jag scrollar när jag surfar (texten får spår efter sig).
*Redigerades 2 år sedan
DALI Zensor 5
Full Star 1
4.4
(15)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Låter fint, första kvällen var en riktig upplevelse med dom. Idag, några månader efter är jag nöjd. Efter 2 år: 2018: Fortfarande happy med dom. Lika fina ännu. Hade livat till det med en sub, men bor i lägenhet. Ljudet "räcker" tycker jag. Jag gillar dom ännu! Ny förstärkare hade varit intressant, har en Yamaha 5.1-något-apparat som jag fick billigt en gång i tiden.
*Redigerades 3 år sedan
Google Pixel XL 32GB
Full Star 1
4.3
(10)
6 995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan*
Kameran känns krispig mot förra telefonen och snabb. Gyro-sensorn arbetar när man filmar för att motverka skakningar. Det fungerar bra, men det känns ändå lite artificiellt. Som en bot som styr ett fps-spel. Ingenting har varit långsamt med telefonen, OS osv. Man kunde haft mer skärm-yta på telefonens framsida. När man drar ner brightness till 0 och använder filter-app för att göra det "ännu mörkare, typ 80%" så dyker en svart stor skugga fram på höger sida. Inget vackert. Telefonen är hal utan skal och bekväm i händerna. Tunn och rätt stor. Köpte ett bra skal, svart-metallic, från "spigen" men upplever att telefonen är en tegelkloss då. Nu tappar jag den iallfall inte på vintertid... Kameran och batteri-tiden imponerade mig mest. Köpt ~1 år efter release. Från frusen Nexus 5X till Pixel XL, utmärkt. EDIT: 8 månader senare. Telefonen fungerar bra fortfarande men känns inte lika snappy som den var vid nyköp. Skärmens touch har ibland inte svarat, men jag är väldigt snabb på klicka igenom saker och börja spamma en viss knapp innan den "animerats fram". Så ha det i åtanke. Mobilbatteriet håller bra hittils, men jag laddar den lite varje kväll och i bilen hem.
*Redigerades 3 år sedan
Sennheiser HD 650
Full Star 1
4.6
(93)
3 190 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Har fått prova runt några stycken av de vanligt förekommande hörlurarna i denna klass hos brorsan. DT 770, AKG något (han skickade tillbaka dessa ivf) och Philips Fidelio X2 bla. HD 650 var skönast i comfort och har haft svårt att ha på mig hörlurar i mer än 45-60 minuter utan att öronen blöder. Har stort huvud (62-63cm omkrets?). 770 klämmer efter en stund. Fidelio sitter rätt bra också. Men 650 har jag haft på mig längre tider när jag lånat hem dom för provning. Basen var inte lika stark i dessa vill jag minnas men att röster framträder väldigt. Ljudmässigt till spel tyckte jag om dessa då jag spelar Quake en hel del, Lightning-gun (det är ett väldigt sprakande ljud som lätt är irriterande) ger ifrån sig ett behagligare ljud än vad 770 iallafall. Att dom är öppna är enligt mig luftigt och bekvämt. Jag kan lätt höja min röst (när jag inte hör den själv) när jag sitter och konverserar i mikrofon.
Roccat Taito XXL-Size 3mm
Full Star 1
3.5
(2)
17 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Haft Roccat Taito (90cm bred, 3mm hög) i 3 månader nu. Den är antingen riktigt skitig eller nedsliten där musen är placerad. Starkt motstånd uppkommer av detta och man blir irriterad ingame när man föröver musen under den högra centrala delen av musmattan (där musen ofta ligger). Kommer att vända musmattan snart för få glidet från vänstersidan och börja kolla på rengörnings-guider. Funkar inte rengörningen får jag gå tillbaka till något som håller hög durability. Kanske Razer Goliathus som jag hade *förr i tiden*. Annarsvis har jag förälskat mig i konceptet att musmattan är underliggande till tangentbordet. Ser prydligt ut också.
Zowie by BenQ FK2
Full Star 1
4.3
(5)
246 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan
[Claw/mix-gripper) Supernöjd. Den är mindre än FK1, vilken jag hade tidigare. Har ganska lagom/mindre händer och den passar mig utmärkt. Den väger inte alls mycket. Tips är att lösa rocketjumpninjas review här under (länkad). Kommer att köpa en till om denna går sönder.
Logitech MX Anywhere 2
Full Star 1
3.4
(25)
480 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Första intrycket: Via bluetooth så är den väldigt responsiv. Går utmärkt på soffa och mitt glasbord. Skön bla bla bla, rätt bred mus men inte för stor. Däremot så är scrollen för känslig. Vifta lite med musen och den scrollar ner/upp. Det är nog för att hjulet på den börjar snurra av farten. Jättestörande. "Smooth scroll". ***Efter lite pill har jag lyckats enabla att den 'hackar' när man scrollar, vilket gjort att websidorna inte plötsligt börjar scrolla så fort mitt finger kommer i närheten av scrollhjulet eller att jag viftar lite för hastigt med musen på min soffa. Uppdatering: 6 mån senare. Jag har nog laddat musen 3-4 gånger via usb. Jag brukar trycka OFF över natten, så jag vet säkert att batteri ej dras. Den står på 2-3h per dag.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1