Prisjakt

Purgatov

Medlem sen 2011-08-29
8
Bidrag
3
Hjälpsamröster
Electrolux EUSC62-DB
Full Star 1
3.3
(3)
2 351 kr
P
Purgatov
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Billig och bra! Aktionsradien på 12 meter är vad jag behövde och detta var det billigaste objektet som uppfyllde det kravet. Lätt att bära med bra handtag, lätt vikt, bra stora hjul baktill, långt (iof lite rangligt) rör men över förväntan bra och fungerar bra för mig som är 185 cm. Dammsugarmunstycket är rätt dåligt som de flesta recensioner noterar. Fungerar ok med medföljande parkettmunstycke men behöver nog en intervention i framtiden.

Proshop
Utmärkt
(500+)
P
Purgatov
8 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Snabbt, tryggt, effektivt och billigt.

Philips 55PUS8804 55" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
4.5
(4)
P
Purgatov
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Snygg TV med bra ljud och bild. Inget att klaga på bildmässigt, den är riktigt bra out of the box, och går att justera ordentligt om man vill. Jag använder den främst till Netflix, barnkanalen, Youtube etc via inbyggda Android TV operativet. Det fungerar riktigt bra. Analoga bilden (Com Hem) är förstås riktigt usel ingångssignal, men TVn bildbehandlar det otroligt mycket bättre än min förra LED TV från 2012. Ljudet via inbyggda soundbaren är helt makalöst. Visst går det inte upp mot ett hemmabiosystem i dynamiskt omfång, men om man inte tänkt köra via ett sådant så är denna TVns ljud fantastiskt bra. Så bra att jag jag flytta mitt hemmabiosystem till landstället, där gör det mer nytta (och stör färre då hemmabiosystem tenderar att ha alldeles för mycket bas för att vara kompatibelt med god grannsämja i flerfamiljshus och med sovande småbarn). Ambilight. Säger bara det. Har man vant sig vid det kan man inte se på andra TV-apparater mer. Oavsett om de har lite bättre bild ger Ambilight en känsla och upplevelse av att se på TV/film som inte går att jämföra med något. Det är kort sagt fantastiskt. Om det är något jag märkt som inte är kanon, är det att Android TV blir laggigt någon eller ett par ggr i veckan. Troligtvis pga automatiska uppdateringar av operativ/appar i operativet (något man inte kan schemalägga bort eller stänga av så man får låta den tugga i några minuter tills det går över eller irriterat försöka navigera TV trots ping på 1-3 s).

Acer XF270HUA (bmiidprzx)
Full Star 1
4.9
(16)
P
Purgatov
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan

Fantastisk bildskärm! Billig och bra. Superba färger, grym för gaming med sina 144 hz uppdateringsfrekvens, otrolig kontrast och svärta iom IPS-panelteknologin och 1440p (WQHD) gör en jätteskillnad mot 1080p (FHD) både nr jag arbetar vid datorn och vid film, spel etc. Har ingen bleed eller något sådant på mitt exemplar. Skärmen är snygg också, med en mkt tunn ram på några mm runtom. Om det är viktigt dvs. Inbyggd USB 3.0-hub och ljudutgångar är definitivt plus i kanten!

Peavey TransTube Rage 158
Full Star 1
4.3
(3)
1 595 kr
P
Purgatov
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan

Grym startstärkare. Funkar perfa hemma, och i repan om man inte kör riktig metal. Klockren för blues men funkar för alla stilar jag testat. 8 tums element ger tyngd till soundet, utan att göra stärkaren för stor för bokhyllan hemma.

Whirlpool SW8 AM2C XR (Rostfri)
Full Star 1
5
(1)
P
Purgatov
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Fantastiskt kylskåp. Billigt, tyst, stort, A++ energiklass (ca 130-140 kWh/år), snyggt i sitt frostfria utförande. Vi renoverade köket, och valde IK*A. Först hade vi tänkt ta vitvarorna från dem men ändrade oss i sista stund då vi insåg att de varken var billigast eller bäst i det avseendet. Kör denna kyl (tillsammans med matchande frysskåpet UW8 F2[...]). Ett rent design-problem med denna produkt är att handtagens över och underkant är mycket skarpa och man kan lätt skära sig på dem vid normal användning, eller huvva om dottern skulle springa på det, då skulle hon skalperas... :(. Men superlätt att åtgårda, skruva loss handtaget som sitter med 2 st T15 bitsskruvar. Plocka fram ett slippapper eller en fil och kör litegrann 5-10 minuter så voila är det avrundat och ofarligt! Jag drar inte av någon stjärna pga det är så otroligt lätt att fixa och jag är medveten om att skärpan till stor del är ett designval, finns faktiskt puc*on som tycker det är så snyggt att det är värt skaderisken.

Whirlpool UW8 F2C XBI N (Rostfri)
Full Star 1
2
(1)
11 495 kr
P
Purgatov
8 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Fantastiskt frysskåp. Billigt, stort, A++ energiklass (243 kWh/år), snyggt i sitt frostfria utförande. Vi renoverade köket, och valde IK*A. Först hade vi tänkt ta vitvarorna från dem men ändrade oss i sista stund då vi insåg att de varken var billigast eller bäst i det avseendet. Kör denna frys (tillsammans med matchande kylskåpet SW8 F2[...]). MEN: Right out of the box = ett EXTREMT högt och högfrekvent pip hela tiden när kompressorn inte är igång och när LED-belysningen är avstängd (dvs 95% av tiden man är i köket...). Troligtvis en läckande kondensator, sånt förekommer inom all elektronik om man har otur. Min recension är beroende på hur Whirlpool hanterar felet. Fixar de det smidigt och förstås gratis (garanti) då frysen bara är 2 veckor gammal - då får de full pott. Annars stannar det vid 3/10 då köket är obrukbart med detta oljud. Ett rent design-problem med denna produkt är att handtagens över och underkant är mycket skarpa och man kan lätt skära sig på dem vid normal användning, eller huvva om dottern skulle springa på det, då skulle hon skalperas... :(. Men superlätt att åtgårda, skruva loss handtaget som sitter med 2 st T15 bitsskruvar. Plocka fram ett slippapper eller en fil och kör litegrann 5-10 minuter så voila är det avrundat och bekvämt! Jag drar inte av någon stjärna pga det är så otroligt lätt att fixa och jag är medveten om att skärpan till stor del är ett designval, finns faktiskt puc*on som tycker det är så snyggt att det är värt skaderisken.

Yamaha R-N602
Full Star 1
4.8
(12)
7 990 kr
P
Purgatov
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Underbart lättanvänd receiver med fantastiskt ljud och vackert retroutseende. Vacker front i borstad aluminium (jag köpte silvermodellen), med sköna vridknappar. Ljudet är riktigt riktigt bra, jag kör med Dali Zenzor 3 och har inte testat några andra högtalare. Jag ville främst lyssna på musik, men också kunna köra ut TV/film/TV-spels-ljud via den. Iom att musik var främsta valet så var två högtalare mest logiskt. Är så glad att jag gjorde det, då slipper man "staging"-problematiken som kommer med 5.1, där man praktiskt taget måste sitta still i optimal punkt i soffan för att få en bra musikupplevelse. Anledningen till att jag fullständigt älskar denna produkt är i slutändan att jag kan styra den till fullo med min smartphone. MusicCast-appen från Yamaha är riktigt bra. Där kan man t ex styra input och volymen. Dock ej bas, treble eller loudness -med den typen av inställningar behöver jag sällan. Dessutom funkar Spotify Connect klockrent, bara att välja receivern i mobilappen så väcks systemet ur standby och börjar spela. Väckningen i sig tar ca 2-5 sekunder och sen sätter den sig tbx i standby efter ca 30 min efter all uppspelning slutat. Har även testat Bluetooth och AirPlay med frugans mobil, och om man sätter på t ex en video på youtube så "förstår" receivern att välja rätt input så ljudet kommer via den. Underbart. Enklare än såhär blir det inte! Jag var inne på att köpa en fläskigare hemmabiomodell RX-S60xD, men är så glad att jag valde denna istället. Främsta skälet var att slippa böket med att kalibrera en massa högtalare, när jag ändå egentligen skulle köra med bara 2 högtalare, alternativt som 2.1-system med sub (i framtiden måhända). Dessutom har denna modell fler Watt/krona och stöd för A/B-högtalare som jag kan få användning för. Plus: Grymt bra ljud, som skalar otroligt bra från låga till höga volymer. Inbyggt WiFi och Bluetooth Nätverksstandby som gör att man aldrig behöver sätta på eller stänga av den Riktigt bra input, både vanliga och trådlösa Spotify Connect (bästa!) Extremt högspelande om man så önskar. Minus: Finns egentligen inga Tillåter budgeten, så köp denna direkt och skit i att kolla på dyrare modeller, de kommer inte tillföra något (vissa kanske hävdar att de låter bättre eller så, men när en receiver låter såhär bra då är det verkligen subjektivitet och hårklyveri på hög nivå). Enda anledningen att avstå skulle vara om man vill koppla in fler högtalare, såsom hemmabio.. men jag skulle verkligen rekommendera en bra stereo före ett hemmabiosystem, då en stereo klarar den uppgiften också (bortsätt från Surroundet, som ändå inte tillför mycket till helheten).