Kategorier
Prisjakt

Jarvile

Medlem sen 2011-08-19
5
Bidrag
32
Hjälpsamröster
Sapphire Radeon RX 5700 XT HDMI 3xDP 8GB
4.1
(5)
2 år sedan*
"Billigare" kort i 1080 ti prestandaklassen med en kass kylare. För mig ligger den runt 82c med en -100mV undervolt till 1.10v satt till 2000mhz(1920-1930 i verkligheten), detta ger ett lyft i prestanda och drar ner på temperaturerna och strömförbrukningen. Överklockning hålls bak pga högljudd kylare. Runt 180-200w i strömförbrukning enligt wattman. Kortet är något högljudd men det har funnits betydligt sämre referenskort (Vega 56/64/VII, R9 290x etc), ljudet märks inte när du väl sätter på musik eller har något ljud från ett spel med hörlurar på. Anti-lag, chill och wattman är några fantastiska funktioner. Image Sharpening fungerar i alla dx9/dx12/vulkan spel och får DLSS att se dåligt ut och komplementerar spel som använder sig av TAA fantastiskt. Bra: Fantastisk prestanda och effektivitet och för en bättre prislapp än nvidias alternativ. Dåligt: 4800kr är fortfarande dyrt och kylaren suger verkligen dase. Rekommenderar att vänta på custom kort från Sapphire, Powercolor osv eller en aio, morpheus ii eller liknande.
*Redigerades 2 år sedan
Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse HDMI 3xDP 8GB
4.4
(4)
2 år sedan*
Gick till denna från en Strix 1070 ti och tänker att utgå från det. Inköpt från overclockersuk för 3900kr inkl. frakt Körde en undervolt på -150 mV och överklockade minnet till 980mhz(Hynix,Varning att detta ser ut att vara bland topp 1% av Hynix HBM2, Samsung presterar fortfarande en bit bättre per mhz), core vid ca 1570mhz, +50% powerlimit(går aldrig högre än 10%). Med stock settings så throttlar core pga 180w powerlimit, genom att undervolta så can core speed boosta korrekt till högre siffror. Ungefär samma till 10% bättre prestanda än en överklockad 1070 ti(2050mhz core, 9000mhz mem). Liknande strömförbrukning runt 220w med liknande temperaturer och ljudnivåer för båda korten. + Löjligt bra game-bundle även om spelen inte är släppta än. + Driver UI, Nvidias UI känns urgammalt i jämförelse. + Funktioner i drivers som överklockning, radeon chill, fan control osv. + Behöver inte logga in i Geforce Experience för att få vissa funktioner. + Noll sag, kortet är helt rakt i mitt chassi. - Behöver att manuellt undervolta för att få bra perf/watt. - Nvidias NVENC codec har mycket högre kvalité än AMD's egna capture codec. Stjärna av pga att kortet inte har bra perf/watt utan att spendera 30min med att undervolta core och överklocka minnet vilket dock AMD har gjort ganska enkelt med sina drivers. Överlag nöjd med bytet från en 1070 ti till Vega 56. Några månader senare: Nvidia har nu support för freesync och 2060n har liknande prestanda med lägre elförbrukning med 2 GB mindre VRAM. AMD har släppt support för tightare memory timings (+7% prestanda för mitt kort). Som vanlig person: Titta främst på urvalet av rtx 2060 kort då Vega 56 kommer att ligga efter utan att överklocka minnet och att undervolta core voltage. Om du gillar att "tinkra" med ditt kort så har AMD fortfarande mycket mer frihet för detta.
*Redigerades 2 år sedan
Arsa Data
Utmärkt
(74)
Utmärkt
2 år sedan
Inget knasigt, bra pris, snabb leverans. Hemsidans designs känns som att den skulle kunna vara bättre.
MaxGaming
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
3 år sedan
Snabb support som kunde enkelt ändra på min order och snabb leverans med vettiga priser
Livekort.se
Bra
(500+)
Dålig
4 år sedan*
Beställde Rise of the Tomb Raider. Leverans med kod tog cirka 3 timmar på mejlen, visar sig att koden är inte giltig på steam (och har inkorrekt format för steam dessutom, vilket jag nämnde till deras support). Kontaktade deras support och support säger att jag ska få en lösning via mejl efter cirka 3-4 timmar. 12 timmar senare, inte ett pip. Kontaktar deras support igen och får svaret att jag ska ta ut koden på en annan plattform - Square Enix, detta funkade givetvis, men det visar sig att denna plattform använder steam för nerladdning, och steam koden har de inte. Frågar efter steam koden, men får konstant svar att jag ska ladda ner från Square Enix vilket inte är möjligt, och support är inte villig att hjälpa. Kanske skicka den korrekt koden istället för en meningslös registrerings kod istället nästa gång? Uppdatering: efter ~5 dagar av fram och tillbaka kunda jag få fram en återbetalning.
*Redigerades 4 år sedan