Kategorier
Prisjakt

BobbyClarke

Medlem sen 2011-07-29
52
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Tillbaka Till Framtiden - Trilogin
4.4
(22)
149 kr
9 år sedan*
En jävligt bra film och två mycket bra filmer summerar väl det hela ganska bra. Vi vet alla vad det är för filmer så inget närmare presentation behövs. Däremot skulle jag vilja snacka bildkvalité. Filmerna ser bra ut. FÖR bra ut. Och det var med negativ ton jag skrev det. Universal har som med sina flesta filmer valt att skrapa bort all "grus" från bilden och digitaliserat dem istället. Samma gäller här. Jag förstår inte riktigt varför. De verkar tro att filmgryn är dåligt och gör att filmen inte ser HD ut, när HD egenteligen bara är högre upplösning. Vilket är allt som behövs för att göra filmen riktigt snygg. Digitalt sett, fin bildkvalité. Filmiskt sett, not so much. Sprängfyllt med både nytt och gammalt extramaterial. Bland annat dokumentärer och återträffar med skådesepelarna. Mycket intressant och innehållsrikt. På grund av den digitaliserade bilden blir det inget högre betyg. Fint och rent, visst, men den där riktiga filmkänslan finns inte där. Filmerna är dock lika bra som alltid förr och extramaterialet är tungt.
*Redigerades 9 år sedan
Godzilla (1998)
3.6
(17)
50 kr
9 år sedan*
Hade jag varit 10 år nu hade jag skrivit att det var den bästa filmen någonsin. För ungefär så tyckte jag när jag såg den på bio 1998. Men åren har gått och den är absolut inte lika spektakulär längre. Den är dessutom inte en Godzilla film. Det är en film om en stor ödla man valt kalla Godzilla för att casha in pengar som ruinerar NY medans Mathew Broderick undersöker monstrets spår och försöker sy ihop sitt kärleksliv. Det är underhållande när monstret väl dyker upp och skit sprängs. Filmen ser bra ut. Ingen tvekan om det. Men jag jämförde den med min gamla VHS utgåva och jag måste säga att ju renare och mer högupplöst filmen är, ju sämre och mer åldrade ser specialeffekterna ut. Synd, men sant. Korta och få features och nån trailer är väl det enda som finns att tillgå under extramaterialsfliken. Hyffsad monsteraction, hyffsad bild, halvdant extramaterial. Bra summering.
*Redigerades 9 år sedan
Rocky - Complete Saga
4.4
(12)
329 kr
9 år sedan*
Sex filmer. Kortfattat är väl enda bottennappet i denna box del 5. T.o.m Stallone ogillar den. Fighten mot Tommy Gun i slutet är dock filmens höjdpunkt. Man får lite Streets of Rage vibbar när man ser den scenen. Rocky 4 är crazy ovet-the-top. Fylld med montage och underbar musik. Rocky Balboa var en värdig come-back film. Och del 1 är den där filmen som alltid kommer vara bäst i serien. Bilden blir bara bättre och bättre ju längre in i serien man kommer. De första två filmerna ser riktigt bra ut för att vara gamla och billigt filmade. Det är en fröjd för ögat att se att man respekterar källmaterialet och inte rör till det för mycket(som man gjort med Predator UH Edition och Tillbaka Till Framtiden tex.) i bilden. En extra disc tillkommer med extramaterial på. Allt förpackat i en hyffsad snygg bokliknande digipack. Värt ett köp, helt klart. Legendariska filmer. Respektabel till fantastik bildkvalité och en sjunde skiva med massa extramaterial kring Rocky's motståndare, musiken, hyllningar, bakom kuliserna osv, tyvärr dock endast i SD. Rocky Balboa är enda filmen med eget extramaterial på samma skiva.
*Redigerades 9 år sedan
Spider-Man (2002) - Trilogy (UK)
3.9
(25)
9 år sedan*
Försts filmen. Blew my mind när jag såg den på bio. Andra filmen. Samma där. Tredje filmen..ja, jag gick inte ut besviken iallafall. Förutom kanske att Venom fick för lite screen time. Älskar alla tre filmer. En av mina absoluta favorit trilogier. Trotts endel specieleffekter som inte håller måttet idag är de alla extremt underhållande, roliga och inte att ta på allt för stort allvar. Ha skoj helt enkelt. Pop-corn action i högsta kvalité. Denna trilogiboxen kommer dock inte utan problem. Bildkvalitén på första filmen är inte dålig, men den kunde ha varit så mycket bättre. Inget större problem där. Men när man sedan ser hur del 2 och speciellt del 3 ser ut så finns det mycket att önska. Del 2 och 3 ser nämligen fenomenala ut. Extremt detaljerat och perfekt färgton. Inget att klaga på. Nu till problem nummer två: Extramaterial. Spider-Man 3 är smockfull med extramaterial. Inget att gråta över. Kanon. Spider-Man och Spider-Man 2 då? Inte ett jävla dugg. Inte ens en trailer. Visst, Spider-Man 2 kommer även med den förlängda Spider-Man 2.1 för den som vill ha mer Spidde-action. Men mer än så är det inte. Tomt. Trotts det älskar jag filmerna. Hade man fyllt boxen med extramaterial och kanske slipat del 1 gällande bilden så hade det blivit topp-betyg. Vilket det inte gör. Men högt blir det. Prisvärd box med tre ruggigt bra filmer.
*Redigerades 9 år sedan
Halloween II
2.9
(7)
98 kr
9 år sedan*
THEATRICAL CUT är versionen som gäller att se om du vill se Rob Zombie's Halloween II. Bättre flyt och avslut än Directors Cut som tyvärr säljs här i Sverige. Filmen i sig nu då? Ja. Det är ingen jättehöjdare till film. Något förvirrad Michael Myers är på väg hem igen för att mörda. Han följer sin mammas order som lever kvar i hans fantasier. Samtidigt är hans syster, Laurie, totalt förstörd efter den där Halloween-natten för två år sedan. Emellan alla dessa scener dödar Myers allt som står i hans väg. Same old, same old, fast med en annan story som luktar lite Fredagen den 13e. Brutalaste filmen i hela serien helt klart. Och det är väl mest där den vinner poäng. Även ett plus poäng för den lilla hyllningen till originalet Halloween II i filmens början och Moody Blues "Nights in white Satin" som spelas. Duglig bild. Filmad så att den ska se gammal och grindhouse ut och det ser riktigt snyggt ut. Som vanligt när det gäller Rob Zombies filmer så är det riktigt bra ljud. Extramaterial finns, men de är mest av standardklass med make-up tester, musikvideor och bloopers bland annat.
*Redigerades 9 år sedan
The Devils Rejects - Special Edition (UK)
3.8
(7)
98 kr
9 år sedan*
Brilljant film. Grymt skådespel, sjuk humor, unika karaktärer, ett fantastisk soundtrack och hemskt snyggt filmat. Rob Zombie's absolut bästa film. 2000-talets absolut bästa skräckfilm. Bilden är top-notch. Ljudet är bombastiskt och Blu-ray discen är sprängfylld med extramaterial. Bland annat en över två timmar lång inspelningsdokumentär: 30 Days in Hell. Enda dåliga är väl egenteligen att extramaterialet är i SD format.
*Redigerades 9 år sedan
Gremlins 2: The New Batch
3.4
(5)
98 kr
8 år sedan*
*Redigerades 8 år sedan
Gremlins
3.9
(20)
79 kr
8 år sedan*
*Redigerades 8 år sedan
Crank 2: High Voltage
3.7
(26)
49 kr
8 år sedan*
*Redigerades 8 år sedan
Crank
3.7
(66)
98 kr
8 år sedan*
*Redigerades 8 år sedan
Sida 1