Kategorier
Prisjakt

Konsumentverket

Medlem sen 2011-07-14
13
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Linksys WRT54GL
4.5
(126)
607 kr
10 år sedan*
Stabil och enkel router för enklare hemmanätverk där dom riktigt höga hastigheterna inte behövs. För att den verkligen ska komma till sin rätt så uppgradera till t.ex. Open-WRT (http://openwrt.org) Trots tung belastning så hänger den sig aldrig. Har haft både Dlink,Belkin och ZyXeL och samtliga har hängt sig i denna miljö. Linksys har aldrig gjort det.
*Redigerades 10 år sedan
Popcorn Hour C-200
4
(14)
10 år sedan*
Spelar i stort sett allt och är helt ljudlös. Ganska dyr. På plussidan: - Mycket bra support på internet - Uppdateras med nya finesser i flera år - Spelar alla filmformat - Extremt tyst - Kan ladda ner nya filmer och tv-serier själv med automatik (RSS) utan att datorn är påslagen - Finns gott om extra tillbehör helt gratis på nätet, till exempel stöd för Apple AirPlay, laddas ner på http://www.nmtinstaller.com/ och programmet "ipkg" Brister: - Gammaldags meny för att spela film (ny vacker meny sägs komma i augusti 2011) - STödet för Apple Airplay är i juli 2011 inte buggfritt utan hänger sig ibland. Kommer säkert att förbättras i framtiden - Fjärrkontrollen är komplicerad - Sveriges Television SVT Play stödjer inte Popcorn Hour - Bildspel från digitalkamera är långsamt - Priset är högt men motiveras av supporten.
*Redigerades 10 år sedan
Asus N53SN-SZ190V
3.8
(4)
10 år sedan*
Jag har nu använt datorn i ett par veckor och kan ge ett omdöme. ALLMÄNT Jag valde datorn därför att jag ville ha en arbetshäst som klarar minneskrävande uppgifter som bild- och filmredigering och inte minst köra flera samtidiga virtuella maskiner i Virtualbox.(OSX/Linux/Ubuntu/Avahi/XP/etc) FÖRSTA INTRYCKET Datorn levererades i en liten kartong och gick fort att packa upp. Den är lika snygg som på bilderna och känns inte så farligt tung. Nätaggregatet däremot är en riktig tegelsten och oväntat stort. Designen på datorn är fin. Det var bara att trycka på datorn så startar windows7 och inom nån minut var jag igång. Bra! PÅ PLUSSIDAN - LJUDNIVÅ. Datorn är mycket tyst. Så tyst att jag nästan inte vet om den jobbar. Fläkten stör inte alls och inte ens hårddisken hörs vid normalt arbete. - KYLNING. Den är väldigt sval och kall vid normal användning. Tangentbordet på bärbara kan bli varmt och det är inte skönt att ha en varm dator i knät. Den här datorn kan man ha i knät och titta på en långfilm och den blir inte ens ljummen. Bra! - CPU. CPU:n är löjligt snabb och i normala fall upp den till 20% utnyttjande med fyra-fem virtuella maskiner igång. Det krävs riktigt tunga uppgifter som videokodning för att utnyttja den 100% - Skärmen har full HD - fantastiskt skönt när man vill ha gott om fönster på skärmen och växla mellan en extern/intern skärm. - Priset SVAGA PUNKTER - Tangentbordet är uselt. Tangenterna har fel storlek och mycket dålig "känsla". Det här är inte en dator för den som vill skriva mycket. - Den inbyggda musplattan har dålig precision. En extern mus är ett måste. Multi-touch fungerar nästan inte alls och markören "hoppar" när man vilar händerna för tungt på tangentbordet. - Hårddisken är för långsam för att utnyttja datorn fullt ut. Man får uppgradera den till en SSD för att verkligen "mata" den vrålsnabba CPU:n med allt den behöver. - Skärmens kontrast. Den blir aldrig riktigt svart, utan är lite grå. Det fungerar jättebra för programmering och surfning, och titta på nedladdad film. Men för att redigera bilder duger den inte. - De inbyggda högtalarna. Det står att det är Bang och Olufsen och det är för sorgligt. Ljudet är inte alls speciellt märkvärdigt. Inget fel på det...men inte är det nåt märkvärdigt heller. - Grafiken. Det inbyggda 3D-kortet är för långsamt för krävande spel i Full HD. Det har mer än tillräckligt med kraft för allt annat, och för att spela krävande spel i lägre upplösning. SLUTSATS Jag är mycket nöjd. Datorn ger mycket prestanda för pengarna för den seriösa entusiasten som vill ha en tung arbetshäst men inte har hur mycket pengar som helst. Tangentbordet drar ner betyget från full pott.
*Redigerades 10 år sedan
Sida 2