Prisjakt

Qatux

Medlem sen 2011-05-14
4
Bidrag
0
Hjälpsamröster
Cooler Master MasterMouse MM720
Full Star 1
4.7
(3)
343 kr
Q
Qatux
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Liten, extra bekväm mus för fingertoppsgrepp med egenskaper som matchar allt i prisklassen väl, men byggkvaliteten är lite sådär. Passar mitt avslappnade fingertoppsgrepp med medelstor hand (ca 19x11cm) perfekt. Har alltid haft lite svårt med just vart ringfinger och lillfinger ska vara nånstans utan att det blir spänt eller obekvämt efter ett tags spelande, den här formen löser det :) Clawgrip kör jag inte och även om jag gissar att det funkar ok så vet jag inte, palmgrip har jag kört förr på andra möss men den här är för liten för det för min hand. Mjukvara och RGB är inte så viktiga faktorer för mig, de är bra nog här :shrug: :) Jag kör med den matta svarta, den har bra grepp för mig. Följer med grepptejp av något slag men har inte haft anledning att prova den. Varning och enda anledning att jag sätter 4 i stället för 5 i betyg är pga byggkvalitet. Det första exemplaret höll fint i ca ett halvår innan gummit runt mushjulet började lossa från själva hjulet, vilket gjorde att man fick trycka hårt för att alls kunna scrolla. Fixade utbyte, har kört den i några veckor, och detta andra exemplar har i stället knappar som sitter något lite löst, de vickar lite. Störande men ingen stor nog grej att returnera för tror jag. Men viss varning för oklar byggkvalitet alltså.

Glorious PC Gaming Race Model O
Full Star 1
3.9
(21)
533 kr
Q
Qatux
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Mycket bra, prisvärd i sin prisklass, saknar bara lite i byggkvalitet. Jag köpte matt, svart version. Precis så lätt som reklamen gjort gällande, den låga vikten, väldigt mjuka sladden och bra musfötter gör att den rör sig mycket lätt. Vänster och höger knapp har toppenskön klick-känsla och funkar helt som de ska, dock sitter höger knapp rätt löst på min, den flyttar sig lite i sidled och gnisslar lite vid klick. Formen är bra för mig och verkar vara populär hos många, men sådant är alltid personlig smak beroende på greppstil, handstorlek och mer. Sensorn är toppen, men det är de på i praktiken alla nya spelmöss nu. Mushjulet är tydligt stegat och känns väldigt bra i spel, dock passar den sortens stegat hjul kanske mindre bra om man scrollar genom långa sidor eller dokument i surf eller jobb. Fram och bak-knapparna på sidan är ok men inte mer, de funkar bra men känns som att de sitter lite lätt löst. DPI switch funkar som väntat. Mjukvaran är enkel och helt ok, inget speciellt men man kan göra det väntade som att t.ex. justera ljus och DPI. Sedan är det så att vänster sida av mitt exemplar knarrar och knakar när jag greppar den (inget särskilt hårt grepp heller), vilket märks när man spelar. Inte trasigt men lite irriterande. Så på det hela taget är det många väldigt bra saker med denna mus, men många bitar har någon liten miss i byggkvaliteten som håller den från toppbetyg. Väldigt spännande att se vad detta företag gör med nästa mus eller om de itererar den här i ny version.

QPAD 8K Optical
Full Star 1
4.4
(11)
Q
Qatux
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

För någon med halvstora händer som mig är detta en mycket bekväm mus, antagligen den mest bekväma jag provat, men knappar och mushjul känns inte så bra. Formen är annorlunda men gör att man lätt kan vila hela handen på musen på ett avslappnat sätt, eller hålla den lite lättare med fingertopparna som jag tydligen gör ibland :) Har ibland haft lite ont i lillfinger och ringfinger efter en stunds användning med andra möss, stora som små, men har inte känt av det alls med denna. Det är en stor mus, bred framförallt, och det kan nog påverka din upplevelse om du lyfter den mycket. Knapparna är lite för lätta att trycka på, även när jag nu är medveten om det klickar jag av misstag ibland när jag flyttar på musen. Inte ofta men det händer. Sedan känns de... billiga, på något högst subjektivt vis? De har som en pytteliten lätt vibration när man trycker ner dem, i brist på bättre ord för det. Det är helt enkelt inte ett så tydligt klick i dem. Mushjulet är lagom lätt att snurra på men har ändå tydliga hack för varje steg. Funkar bra till att både scrolla websiter och byta vapen i spel. Det känns dock rätt plastigt och billigt, återigen en känsla bara, men det är något i ljudet när man scrollar som får det att kännas som billig plast. Vi får väl se hur länge det håller. Bak/fram knapparna på sidan är hyggliga men lite svåra för mig att träffa helt bekvämt. Det är nästan bara Back jag använder, och den sitter på en halvlång, bred hand som min tyvärr i höjd med leden i mitten av tummen. Trycker jag på den med mitten av tummen blir det lätt att jag kommer åt Forward samtidigt, inte så bra. Lyfter jag tummen är den lätt att trycka, men då tappar jag ju också en del av greppet på hela musen. DPI-knapparna är ok. De är inte i vägen i normal användning, men går ändå att lätt komma åt ifall man behöver dem. Jag byter dock inte DPI på studs mitt inne i spel så jag vet inte om de funkar bra i sådan användning. I rörelse är musen toppen för mig oavsett om man flyttar en muspekare eller ett sikte. Jag spelar en hel del men har aldrig varit inne så mycket på tävlingsmässiga FPS, som många kanske funderar på en lite dyrare mus för. Så för mig som glad amatör funkar den jättebra, men hur den är för aspirerande proffs-spelare kan jag inte säga. Nu är då knapparna inte så bra tycker jag, men den sköna formen väger upp för det till en väldigt bra upplevelse ändå. Den är helt enkelt bekväm.

Logitech G303 Daedalus Apex
Full Star 1
4.6
(16)
919 kr
Q
Qatux
4 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

En intressant mus med lite annorlunda, mindre form, bra sensor och väldigt bra knappar, men ett tydligt problem i byggkvalitet. Knapparna känns... rätt, liksom :) Bra feedback och lagom tröga/lätta. Musjhulet är också bra, lagom tydliga snäpp mellan varje steg men rätt lätt att snurra. Men jag har inte mer än kunnat prova den tillfälligt tyvärr, för den har ett tydligt kvalitetsproblem. Sensorn sitter löst och skramlar i många exemplar. Detta kan i värsta exemplaren kan vara illa nog att muspekaren rör sig konstant på skärmen i ett litet nervöst hoppande. Min erfarenhet var som följer (andras har dock säkert varit annorlunda). Första exemplaret skramlade när man rörde på det, det hördes tydligt vid varje rörelse. Jag frågade Logitechs support och de bekräftade att det då är ett defekt exemplar. Jag kontaktade affären jag köpt i och fick den utbytt till ett andra exemplar... som hade precis samma problem. Jag grubblade en stund över detta men tänkte att jag måste haft extrem otur bara, så jag provade att byta en gång till. Men se tredje exemplaret visade sig vara värre än de tidigare... där skramlade inte bara musen vid varje rörelse utan muspekaren hoppade runt nervöst på skärmen hela tiden pga problemet. Vid den här punkten gav jag till slut upp och begärde pengarna tillbaka. Jag har sedan köpt en helt annan mus i stället, från annan tillverkare. Jag läste vidare om denna mus på nätet och att döma av recensioner och kundomdömen verkar det vara ett känt problem, men många hade bytt en gång sen fått ett exemplar som inte hade det. Så att köpa denna mus är lite av en chansning! Men om ni har mer tur än mig så kanske ni kan få en som är korrekt byggd, och då är verkar den rätt bra om formen passar ditt grepp.