Prisjakt

HenrikE123

Medlem sen 2011-05-03
22
Bidrag
17
Hjälpsamröster
Philips HD7686
Full Star 1
4.1
(31)
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Trotjänare som har hållt i tio år och brygger SNABBT! Smidig och problemfri på alla sätt, blir inte smutsig fort, och lätt att rengöra.

Lenovo ThinkPad Compact USB Keyboard with TrackPoint (SV)
Full Star 1
3.3
(4)
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Man kan göra som jag, och använda det som alternativ för att få tillgång till stor skärm om man är tvungen att använda laptop i jobbet. Övrig feedback är på engelska för att informera fler. Differences to the laptop version: + ISO keys between P/L and Enter are not shrunken. - Fn and Ctrl cannot be swapped. - Keyboard is sunken below chassis surface, which means you may hit the chassis instead of e.g. Tab, Enter, or right arrow when typing fast. - Mouse buttons are sunken below chassis surface, which means you may hit the chasssis instead of them. - Home and End are moved to where professionals are reduced to hunt-and-peck typists to find them. That's right, no one writing any kind of text on a computer would ever want to move to the start or end of a line ever... . Less sturdy feeling as it's not built into a laptop chassi. . Hidden trick: Requires Alt+Esc (not Fn+Esc) for Fn lock, after which Left Alt functions and state is remembered between reboots. Similarities to the laptop version: - Keys are not Scissor switch, which means you must thunk them to register reliably. - Trackpoint polling rate is capped at 60Hz, although both PS/2 and USB support 125Hz by default. Does not follow USB port overclocking beyond 125Hz. - Middle-click not supported, preventing pro browsing. . Drivers add a pop-up icon hard-coded to Caps Lock (and other keys), even if the Caps Lock key is converted to Ctrl where God intended it to be. . Delete is still above Enter, keys and distance is still too large. . Trackpoint scrolling is as unergonomic as mouse wheel scrolling. But you can still get one to swap to, to get variations in position and movements of the body. But as a product it's meh. Better than various TV remote keyboards and surf pad keyboards, but that's not much competition...

LEGO Technic 42137 Formula E Porsche 99X Electric
Full Star 1
4
(1)
550 kr
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Köp för 2x pullbackmotorer! Bra värde. Knepig i hövvet :P Technic är mer Meccano då det förlitar sig mer på beams än studs. Men för många sprintar och knepiga lösningar, 12+. Jag är 40+ och bara Maersk-tåget har hittills fått mig att stanna upp och fundera "vad är detta för jeppe". :D Så tveksamma saker som runda bitar som hänger på axlar inklämda av andra delar, vingar och annat med plastfriktion, och en flärp vid cockpit som kommer lossna, du får justera själv efter körning. Som är ~10m! Så det är köpmotiveringen. + Stor pullbackmodell med 2 motorer + Bra vikt med låg profil + Prisvärd per bit - En hel del "skalbitar" som inte kan användas igen i de flesta Lego themes - Ungefär 500% för många sprintar för en i princip rektangulär form... - Cockpit är bara prydnad, och ingen riktig huv eller glas - En bunt delar som hänger lösa eller är klämda eller lämnas i position efter friktion - Knepig i hövvet ibland. :D 6 stjärnor som F1-bil pga formen. OK då, höjer till 7 för jag köpte den ändå för delarna och de är värda. Tillfredsställelse när äntligen sprint #999 stänger den lilla öh huvflärpen. Att axlarna sticker ut är relativt riktigt och kan tillåta pit stop-lek om man har extrahjul. Men det finns inte så mycket mer far-son-lek/IRLdetalj/RPG pga ingen förare, halo, styrning, spoiler osv. Hade varit snyggt om man kunde simulera batteribyte vid pit stop med några extra delar vid sidan, som man sett i loppen :)

Microsoft Pro IntelliMouse
Full Star 1
3.3
(7)
299 kr
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Är okej, men inte kompetitiv gamingmus som MSIE3 var. Önskade hårt att den bara var en refresh, men möter motstånd då det finns så mycket mer att välja på med samma hårdvara utan nackdelarna. + samma högerhänta, ergonomiska form (jämför efterföljaren Zowie EC etc) - liftoff är på tok för hög och resulterar i mycket större hårkors-hopp än MSIE3 - tumknapparna fortfarande för långt fram för mediumhänder och neråt, även om du gillar Palm Grip. Formen är oförändrad, så om den passade dina stora händer perfekt kan det vara skäl nog. Allmänt så är knapparna identiska med MSIE3, inklusive deras för- och nackdelar, som att scrollhjulet är halvdant och fingerknapparna är högljudda. Jag har medelstora händer och önskade att de åtminstone hade flyttat (eller breddat) tumknapparna så att båda kan nås med tummen. Mouse5 är oanvändbar utan att greppa om. (Som med MSIE3 för mig. Kanske är orättvist att påpeka det, men... samtidigt finns det massor med möss där man kan nå mouse5 nu.) Mjukvaran (kräver Windows 10, bör nämnas) är cleanare och har vettigare inställningar än många andras. Scrollhjulsacceleration var riktigt fint för surf! Men. Tyvärr kan man inte sänka liftoff lågt nog för att matcha originalet. Såvida inte du har en gigantisk musmatta och aldrig tar om, kan du aldrig matcha den tightare MSIE3-sensorn, utan får två stora hopp per omtag oavsett underlag (provat en hård yta och Goliathus+Mionix tygmattor). MSIE3 brukade funka på allt. Önskade hårt att denna bara skulle vara en direkt ersättare med lite förbättringar bemötta. Men tyvärr blir min slutsats att den helt enkelt inte har någon fördel mot någon annan mus idag. Eller jo, den är diskretare än en gamingmus, så om du har stora händer som gör att den passar som en smäck, eller inte använder sidknapparna mycket är den ju en ersättare på kontoret - med DPI som matchar dagens skärmupplösningar.

Xtrfy M1
Full Star 1
4.4
(8)
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Bra mus, några minus från 10. - Inga knappar utan bara förlängning av plast över switcharna. Kan redan se att plasten böjt sig upp från ena switchen. - Tumknapparna är bra, men inte bäst pga sluttande sidor. - Bra sensor men inte bra nog för alla underlag trots optisk. Inga avdrag för att den är gjord för små händer alternativt claw grip, bara en notis så du vet. Pålitlig, tight liftoff, men det verkar som om alla moderna sensorer flyttar markören när man tar om. Letar vidare.

Razer Mamba Tournament Edition
Full Star 1
3.1
(16)
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Först kom MSIE 3.0 silver, sen kom 2011 Deathadder, sen kom denna. Datormushistoria i en mening :) Men allt är inte väl med denna. Får bara bra, 7/10 eftersom jag haft 3 markörfrysningar sen jag köpte den för 2 månader sen. Autouppdaterar Synapse, inga frysningar sista veckan... 4 år gammal bugg... hoppet lever. Ville köpa den gamla Deathaddern som är buggfri, men finns inte att få tag på. Den får så högt för att den sitter gött i handen och glider fint på Icemat V2 och Goliathus Speed Medium, LEDs skiter jag fullkomligt i. :) Får jag en frysning i spel så kommer betyget sjunka, det kan ni lita på. Kör endast med denna istf min MSIE 3.0 silver för att jag är för lat för att ställa min USB-port till 1000 MHz. :P Men den funkar, och har tystare klick. Detaljinfo: Mouse1/2 har trevliga klickljud, mjumm! Mouse3 är mycket distinkt, rekommenderas för hålla-inne-knappen-funktioner snarare än trigger. Mouse4/5 var trevligare på nya Deathadder för sprint på mouse4 var skönt, på denna sitter de lite högre upp på en lite lutande sida, aningens krampigt för mouse4-sprint. Men det blev ändå denna istället för i helhet sitter den skönare i handen (Alla Deathadder är generellt smalare). Jag har ganska små händer. Edit: Frysningar som inte fixas med ur/ipluggning. Betyg ändrat.

Thomann
Dålig
(53)
H
HenrikE123
22 omdömen
UtmärktRedigerades 5 år sedan

Thomann är min favorit för musikprylar, dels i princip alltid lägst priser i EU, och de säljer inte slut och sen beställer som en del, utan fyller på löpande. Lagret är ju i Tyskland , då... trots se-domänen. Så en stjärna bort för det, det tar 3-4 dar dvs beställa på måndag om man ska ha det till helgen. Men det är värt mycket att bara kunna plocka i korgen och betala, så är det inte alltid på andra sajter. Under åren har det blivit hörlurar, mixrar, ljudkort, controllers, pedaler, digitalpianon, syntar, ställ, kablar, capon och gitarrkrokar... de har allt. Det är också värt mycket. Tack vare volymen blir det också många vettiga och även kritiska betyg där.

QPAD CT Large 1,5mm
Full Star 1
4.8
(5)
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Mycket trevlig musmatta med optimal speed. Nackdelar: - vit färg med fult tryck som inte passar in på någons skrivbord - ytan blir smutsig snabbt och det går inte att torka bort (kan vara trycket som slits bort snabbt och ojämnt, eftersom jag har rent) - den blir också lite skrovlig efter ett tag och då känns den skrovligare än en vanlig tygmatta och speeden försvinner. Så 10 stjärnor om man bara behöver något så länge speeden håller, en månad eller så. Men jämfört med andra gamingmattor till samma pris så får den bara lite över medel.

Mionix Alioth M
Full Star 1
4.5
(2)
89 kr
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan

Trackar perfekt med MSIE3.0, Razer Mamba Tournament Edition och ROG Gladius. Dessa företag med sina tryck och feta loggor... men logon är typ svart på svart och är mycket diskretare än på bild. Drar av en poäng för att den sydda kanten är upphöjd, vilket är en dödssynd. Men ytan är mer speed än Razer Goliathus Speed, och musmattan är såpass stor att det inte blivit ett problem, så bara en stjärna ryker.

PreSonus HD7 Over-ear
Full Star 1
4.7
(3)
445 kr
H
HenrikE123
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Köpta på DJ Service för 600 nånting, använda i ett par veckor. + lätta och sitter bra, bekväma förutom att de klämmer lite. + låter bra och inte för tyst - ej utbytbar kabel Skulle köpa billig konsumentlur att kontrollyssna mixar med, men dessa är bättre än halvbra ljudmässigt, faktiskt lite analytiska. Så nu har jag dem som plugga i/ur-lurar för klaviatur, rekommenderas för det och leker fint med studioljudkort. Resten är en produkt av priset, vikten, och konstruktionen och är bara halvbra. Så, mitt emellan 9 och 5 hittar vi 7 stjärnor. Kör på det.