Kategorier
Prisjakt

66eyold

Medlem sen 2011-02-28
17
Bidrag
12
Hjälpsamröster
DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95
3.1
(4)
8 262 kr
8 månader sedan*
Efter 250 koppar är det dags för omdöme! Fantastisk maskin, från hela bönor till kopp på en minut. Har fungerat klanderfritt och med gott kaffe hela vägen. Valet stod i princip mellan DeLonghi, Jura och Melitta. Samtliga helautomatiska maskiner jag har sett är gjort i plast, plasten som DeLonghi använder känns bra, en kompakt känsla. Först lite pill att få justerat kvarnen exakt (får endast ske när kvarnen går, vilket ger en fördröjning till nästa kopp). Men sen, gott kaffe! Ca drygt 10 g kaffe per enkel espresso, fina puckar, jämt flöde, vilket är bra. Skummaren används flitigt, den är enkel och fungerar bra. Tekniken väl genomtänkt, t.ex att vattenbehållare dras ut i framkant, att den varnar för vatten innan den tar slut, etc. Sköljer med rätt bra mängd vatten, vilket är bra, före och efter, så slaskbehållaren blir snabbt full. Löser genom att låta det gå i en kopp istället. Enkel att göra ren. Allt vatten dit det skall. Kompakt på köksbänken. Kompakt känsla i plasten. Kan du få bättre espresso av en helt manuell maskin? Kanske. Lika bra eller bättre än kapsyl? Definitivt! Inget negativt jag kan komma på förutom bagateller som att appen är mest onödig trams. Inom 1-2 år har maskinen tjänat in sig själv. Jag gillar den.
*Redigerades 3 månader sedan
Korg D1
4.2
(2)
5 590 kr
3 månader sedan
Ett svårt val eftersom bra piano finns från de fem stora: Yamaha, Roland, Casio, Kawai och Korg! Men jag gjorde som Rick Wakeman och valde till slut Korg. Samma mekanik RH3 som dyrare proffsutrustning, känns riktigt bra för både nybörjare och proffs. Kvalitet, känns som man inte behöver vara försiktig, typ alls. Tidlöst design, mindre plastig än konkurrenterna. Lagom dov mekanik som inte låter för mycket. Tungt! Pianoljuden gillas starkt, från 2-3 seriösa piano till mer lekfulla piano och stort orgelljud, hammond etc. Annars har man ju GarageBand att supplera med. MIDI funkar strålande. Ett stort pluss är att man kan byta ljud sömlöst medan man spelar, jag tror det var G1 som av konstig anledning inte har den möjligheten. Negativt: sparsamt med funktioner, t.ex split keyboard går ej. Ingen record och playback (använder GarageBand istället, playback tillbaks till pianot går faktisk utmärkt det också). - Inget bluetooth, löses enkelt med en modul från Yamaha till cirka 500:- om man som jag vill ha det. - Ingen högtalare, löses enkelt antigen med en piano-amp t.ex Roland, eller bara hörlurar. - Inget möbel, kör med stativ från K&M, ger bra variationsmöjligheter och är riktigt stabilt. Haft pianot nu i 4 månader. "Love it to death". Svårt att bli bättre för runt sex tusen. Nu får man bara lära sig att spela också.
SodaStream Crystal
4.3
(12)
1 061 kr
3 månader sedan
Själva maskinen har fungerat i 7 år och still going, så man får ju vara nöjd med det. Glasflaskor är najs. Mycket svåra att få köpt på den tiden, inte ens att beställa, men nu finns de lite överallt. Plastmaterial är av typ "sprö o knakig", ej imponerad av kvalitetskänslan. Men pytt, det är en kolsyremaskin.
Roidmi S1E
2.5
(2)
2 499 kr
6 månader sedan*
Mycket bra! Sleek design. Fin kvalitetskänsla! Låter lagom. Lätt att ta runt. Gör vad den skall. Hästlängder bättre än motsvarande svenska fabrikat som vi hade innan. Tycker INTE den ersätter en riktig dammsugare, men för daglig snabb-städning, helt perfekt! Borsten är bra, motoriserat och gör sitt jobb. Inget problem med hår och annat som fastnar. Behållaren fylls snabbt (töms enkelt) vilket visar tydlig att den gör sitt jobb. Sen får man gå över med riktig dammsugare en gång ibland, helt klart. Ända riktiga tydliga minus: Batteriet är för lite, räcker nu knappt 15 minuter vid ungefär hälften hög effekt (kanske 25 minuter annars). Det räcker såvitt för en snabb-städning. Batteriet går inte att byta vad jag vet. Tråkigt. För 2-2500, värt priset, men inte högre än det. Köper gärna Xiaomi igen, men i så fall med större batteri.
*Redigerades 6 månader sedan
Bagaren och kocken
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
6 månader sedan
Bra! Jag ger dom toppen betyg eftersom jag reklamerade på en produkt och även om jag först trodde de hanterade det fel, så löste det sig exemplariskt. Stort tack!
Brother HL-L2375DW
3.8
(1)
1 569 kr
6 månader sedan
Grymt nöjd med dessa små billiga laser LED-skrivare från Brother, i 30 års tid nu sammanlagt. Denna: Plug-and-play! Kopplar till nätverket och det bara fungerar. Sägs man bör installera drivare men jag gjorde inte det. Mac hittar och allt är klart. Skriver ut från dator och smartphone bara sådär. Ingen app behövdes. Bra skärpa och svärta! Skrivarn står i "sleep" hela tiden och vaknar på sekunder när man skickar ett jobb. Kalasbra! Full pott! PS: Jag kopplade till wifi-routern via sladd så jag kan inte uttala mig om wireless, men jag utgår ifrån att det är nästan lika enkelt.
Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm
4.5
(39)
1 239 kr
6 månader sedan
Plötslig blev jag Beyerdynamic-fan ... vilket ljud! Via Fiio BTR3 amp och lossless: Stort! Fysisk bass som går djupt och känns som sub och inte som bloated mellan-bass. Äkta spelglädje. Varje instrument står fram och spelar med övertygelse. Inga ear-piercing tendenser. Inget jättedjup i sound-stage men det förväntas inte till priset. Lagom. Byggkvalitet och komfort är top notch. Mycket bra pris vid under 2000. Med closed back väljer du troligen bort lite "space" till fördel för dynamik och soliditet. Tycker inte det gör något, snarare tvärt om. Intimt. Valde 80 ohm för all-round hemma och jobb. 32 ohm passar bättre för mobiler utan extra-amp, 250 ohm för studio (?) eller med riktig bra förstärkare.
One For All URC 6810 TV Zapper
4.2
(2)
143 kr
10 månader sedan
Precis vad vi behöver! Alla med TV, kanske en tuner, en stereo på det, vad behöver vi? Möjlighet att slå av och på 2 apparater. Ljud upp/ner, inte mycket annat. Skall vi se 3D, text-TV eller annat som händer 2 ggr i året, tar vi fram stora fjärrkontrollen. Positivt: + Klart inom 5 minuter + Funkade med 3 apparater jag behövde: Sony, Marantz, Hegel + Enkelt Det tråkiga: - Tråkig design, svart o vit plast Att det inte finns flera produkter som denna? Jag kunde tänka mig en likadan fast med play, stop, pause, kanske 4 knappar extra. Men just nu funkar denna perfekt.
Weber Q 3000
3.8
(3)
5 487 kr
10 månader sedan
Bästa grillen! Tog den fram igen nu på våren, torkade av, precis som ny tack vare bra konstruktion och bra kvalitet. Hyper-enkel att hålla ren. Får upp värmen snabbt. Inget krångel. Snygg, kompakt design, bra pris. Köpte till en platta för bacon, pizza, grönsaker etc.
Fiio BTR3
3.8
(1)
699 kr
ett år sedan*
Fullkomligt utklassar min gamla SoundBlaster DAC om jag nu bare tycker låter skrikig och tjatig. Mycket bra liten spelare: kraft nog att driva t.ex ett par 62 ohm AKG K712. Låter riktig bra. Solid bas, köttig ljud, detaljerat, lugn, fin, party. In-ear spelar riktigt högt och det blir aldrig stressat och låter aldrig skarpt. Mycket nöjd! Bluetooth, t.ex AAC med iPhone, fungerar utmärkt. Edit: sitter nu och lyssnar på gamla skivor i lossless 44/16, fy sjutton vad det låter bra. Himmelsk. Om de får till det här i denna prisklassen så säger jag bara: ta alla mina pengar.
*Redigerades ett år sedan
Sida 1