Prisjakt

Evolved

Medlem sen 2011-01-27
69
Bidrag
120
Hjälpsamröster
Philips Hue LightStrip Plus 71901 (2m)
Full Star 1
4
(18)
874 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Levererar ungefär samma färger som Philips Hue "Richer colors" och leverar bra med ljus, för mer detaljerad recension se mitt omdöme under 2+1m stripen. Jag har arbetat mig igenom 6 sådana här slingor nu i husets alla rum och har insett att 30 cm mellan varje möjlighet att klippa slingan är alldeles för långt avstånd. Det här borde de korta ner till 5 cm, absolut max 10 cm. Tejpen är en svag punkt! Transformator och stickpropp är sammansatt så det är helt ok, men driver och kommunikationsenhet sitter bara några cm från där ljuslisten börjar, vilket krånglat till det för mig vid många sammanhang. Går t ex inte dra igenom Flex/VP-rör pga drivern. Om du t ex monterar slingan på en tavelhylla så vill du ju dra ner kabeln till uttaget så diskret och snyggt som möjligt, inte att det hänger en driver och dinglar på ena sidan av hyllan. Med sådana här ljuskällor vill man göra slimmade och stilrena installationer, så Philips, häng med här och flytta drivern till transformatorn och stickproppen så att det lättare går att göra dolda installationer.
Lifx Z Starter Kit LED (2m)
Full Star 1
2
(2)
899 kr
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Jag älskar konceptet adresserbar ledlist (produkten borde egentligen inte ligga under kategorin "ljusslingor"), alltså att kunna variera färger över slingan, dock lite kvar för tillverkaren att utveckla innan den rullar på som tänkt. Saknar någon form av fjärr som jag har till mina Hue och Nexa produkter. Blir allt mer anti surfplatta- och telefonstyrning, eftersom det ofta går segt. Att kunna tända en lampa efter önskad ljusstyrka och färg ska gå på max ett par sekunder. Hade gärna sett att dioderna satt lite tätare och jag saknar en diffusor, t ex som "Corsair icue ls100" har.
*Redigerades 2 år sedan
Philips Hue Lily 17414
Full Star 1
3.6
(4)
2 395 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Betyget hamnar på "Knappt godkänd" pga det höga priset, vad är det som berättigar det? De är inte speciellt kompakta. Jag trodde att de skulle vara i storlek med de flesta vanliga trädgårdsbelysningar, som "Rusta belys", Markslöjd, Nordlux osv. Om inte mindre. Hue Lilys "kropp" är nästan lika stor som en 50cl ölburk. De är också ganska svaga, hade väntat mig starkare ljus. Hue CA E27 som jag har i en spotlight sedan tidigare levererar mer ljus. Jag menar standardpris för Hue CA (Color Ambience) ljuskällor är ca 400 kr/st, och ner till nästan 200kr/st på rea. För Lily betalar du nästan dubbla priset.. För en lampa som dessutom är svagare. Visst Lily är riktigt snygg och byggkvalitén är i Hue standard, men nej, priset är alldeles för högt! Med bara fokus på Lily som produkt så hamnar betyget på 6,5/10 stjärnor, att den är så pass stor och det "svaga" ljuset drar tyvärr ner betyget en hel del. Lite synd, hade väntat mig att de skulle vara nätta och kompakta samt leverera mer ljus. Kanske till nästa generation! *Håller tummarna*
Philips Hue Lightstrip Plus (2m+1m)
Full Star 1
2.5
(1)
797 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Alla Hue fördelar och färgåtergivningen är kanon, hur som haver.. Jag saknar verkligen hörn, hade gärna sett att det följde med minst 12 hörn, 4 st 90 graders och 8 st 45 graders. Som man kan skarva med där man väljer att klippa av slingan. Endast en färg över hela slingan. Redan 2008 ägde jag ledslingor där jag kunde välja färg på 4 olika zoner. Här hade gärna Philips fått tillämpa möjligheten att välja färg för respektive diod. Då hade slingan fungerat att använda som Ambilight. En uppdelning på minst 3 zoner/meter med ett alternativ att använda sig av mjuk avgränsning mellan färgerna tog jag för givet att det var, läste inte in mig på produkten innan jag köpte den. Hade jag vetat detta så hade jag köpt TP-links light strip som har denna funktion. https://youtu.be/ZnfZYRrysDE?t=445 Edit: De flesta monterar väl listan så att den ger ett indirekt ljus. Men jag saknar ändå en diffusor på listen, om ljuset reflekteras mot t ex blankt kakel, golv etc. då ser man tydligt att dioderna med olika färger sitter en bra bit ifrån varandra. Det ser väldigt B ut, inte minst vid ljuset inställt på ett mellanläge i det vita spektret. Den den gula och blåa dioden sitter ett par cm ifrån varandra. Även raka skarvar känner jag nu att jag saknar! Klippte av ljusslingan för att passa en viss möbel. Nu vill jag återanvända listen till bänkbelysning i köket och då är kabeln 60cm för kort, så nu jag måste köpa en ny. Hade varit fint att kunna använda stumpen jag klippt av.
*Redigerades 2 år sedan
Philips Hue Centura 50451
Full Star 1
2.5
(1)
493 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Allt positivt vad Hue serien innebär. Men installationsdjupet är enligt mig alldeles för högt. - Den stora fördelen med LED är det kompakta formatet och det har inte tillämpats här. - Det är inte alla gånger den kommer ihåg föregående färg/dimmerläge ifall strömmen bryts, det här gäller dock all belysning i Hue serien. - Fungerar inte med en traditionell dimmer Jag vill liksom de flesta andra som "lättrenoverar", sänka taket med glespanel 28X70 och sedan sätta gips för att kunna fälla in spotar. Det funkar tyvärr ej med de här, så det fick bli Malmbergs MD-99 istället och får nöja mig med mina E27 och ljuslister från Hue. Synd!
Braun ThermoScan PRT1000
Full Star 1
2.5
(9)
68 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Lågt ljud, inget förvaringsfodral.
DJI Osmo Mobile 3 Combo
Full Star 1
3.5
(3)
1 285 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Toppenprodukt vars funktioner är nästan helt genomtänkta! Men, minus 4 stjärnor pga jag saknar lite saker. - Svårt att veta vilket håll telefonen ska sitta på, smått irriterande efter 15 gångers felvänd montering. - Gimbalen behöver kalibreras varje gång man startar den, kan den inte bara komma ihåg föregående läge och återgå dit? - Bildens panorering blir inte helt "mjuk", den hackar lite lite grann. - Inget universalfäste, hade gärna velat fäst min kompakta digitalkamera på gimbalen och även min gopro. - Ingen eyetracking, alltså att kameran filmer dit jag tittar. - Få tillbehör, hade gärna sett att man kunde köpa till lite saker. T ex fjärrkontroll (helst med skärm), optisk zoom, magsele fäste m.m. Hade hellre betalat en tusing till och fått fler funktioner. Men all som all, en bra produkt. Ska du ut och resa så är den definitivt en "must have" för 1400 kr! Se till att du köper Combovarianten så att du får med förvaringsväskan samt att du kan ställa den på backen och köra "hands free". För en beskrivning av allt det positiva gimbalen har att erbjuda så hänvisar jag till Beccas "Hands-on". https://www.youtube.com/watch?v=_HI9qXzqT6Y
*Redigerades 2 år sedan
Xiaomi Mi Band 4
Full Star 1
4
(37)
245 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Integritetsintrång.. För att kunna använda Mi band så måste du tillåta Xiaomi att lagra all den data appen får tillgång till. För mig känns det inte alls tryggt att de kartlägger mig, min vardag och andra privata uppgifter. Nej tack, det vill jag inte ska ligga på några servrar borta i Kina/Singapore. Om man bortser från ovanstående så är det nästintill en klockren produkt och får 7 av 10 stjärnor. Avdrag en stjärna pga ej inbyggd gps, vill allt mer vara utan telefon och kunna använda aktivitetsarmbandet som en navigator i terräng. Vilket för mig till nästa avdrag, avsaknaden av små kartor. Open street maps hade varit trevligt att kunna få upp. Sista avdraget pga att de inte nyttjat hela framsidan och fyllt ut displayen ända ut i kanterna.
Nanoleaf Aurora Rhythm (9L)
Full Star 1
2.3
(6)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Det känns lite som att köpa en Saab, inte helt färdigutvecklad vid lansering. Tillbaka till labbet Nanoleaf och åtgärda felen, släpp sedan en version 2 som håller samma kvalité som Philips Hue! Vore också trevligt med nån form av ställning så att man t ex kan göra den till en golvlampa. Jag kommer prova Lifesmart Cololight och Lifx Tile/Beam tillsvidare för att se om de fungerar bättre.
Philips Hue Dimmer Switch
Full Star 1
3.8
(8)
154 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Fjärrkontrollen fungerar som tänkt, hur som helst så känns den inte färdigutvecklad. Fjärrkontrollen känns gjord för dig som enbart har 1, 2 eller 3 Hue lampor i samma plafond och vill styra enbart detta. För mig som har 14 Hue lampor i bara vardagsrummet finns där lite mer att önska. Jag saknar att enkelt kunna ändra att tända en eller flera lampor med fjärren och att byta lampgrupp utan att behöva gå in i appen för att programmera om fjärrkontrollen, hade gärna sett en enkel switch, vred eller knapp till på fjärren (likt hur Nexa har löst det på sin fjärr t ex).http://www.johdoton.fi/_/rsrc/1316609247742/tuotteet/yct-100/YCT100MID2.jpg Med min Nexa har jag i snart 15 års tid kört en fjärr i respektive rum, varav varje fjärr kan styra 16 olika mottagare. Så att Philips ligger så långt efter i framtiden (nutiden) känns oerhört B.
Sida 2