Prisjakt

mkaradja

Medlem sen 2010-12-26
8
Bidrag
11
Hjälpsamröster
WhiteAway
Bra
(500+)
m
mkaradja
8 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Snabb och problemfri leverans.

Thule Coaster XT (Dubbelvagn)
Full Star 1
4.8
(6)
3 648 kr
m
mkaradja
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Har haft denna sedan våren 2020. Den fungerar hur bra som helst! Vi har två barn som nu är 2 och 4 år och de sitter bra i den. Jämfört med dyrare modeller har den ingen avancerad fjädring eller möjlighet att fälla sätena bakåt. I gengäld är den många tusen kronor billigare. Jag tycker att den naturliga fjädringen från däcken samt sätena fungerar tillräckligt bra. När man åker på gupp eller över kanter så kan barnen ropa till, men bortsett från sådana större hinder har jag inte känt behov av mer fjädring. Däremot hade jag gärna haft funktionen att fälla sätena. Barnen somnar lätt i vagnen (toppen, oftast!) men de får inte en så bra sovposition eftersom huvudet faller framåt. Detta är främst ett problem för mindre barn, när yngsta barnet var runt 1 år så brukade vi sätta på honom en resekudde för att stötta upp huvudet om han skulle somna. Vagnen är enkel att ta på och av från cykeln. Det är helt perfekt med hjulet som gör att man kan använda vagnen som vanlig barnvagn. Eftersom vagnen är så lätt och lätthanterad har vi ofta använt vagnen som vanlig barnvagn utan cykeln. Toppen även med regnskydd och insektsskydd. Trots mycket flitigt användande är vagnen fortfarande i mkt gott skick. Rekommenderas varmt.

Apotea
Utmärkt
(500+)
m
mkaradja
8 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Snabb och gratis leverans till dörren. Bra priser.

Samsung QLED QE49Q6FN 49" 4K Ultra HD (3840x2160)
Full Star 1
5
(2)
m
mkaradja
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Extremt nöjd med detta köp. Har testat vanlig tv, streaming och spel på PS4 Pro och allt har fungerat galant. Bilden är skarp, färgerna är starka och ljuset är jämnt. Det finns många bildinställningar att välja mellan och det finns absolut ett värde i att leka lite med dem så att kontrasten och färgerna inte blir för extrema. Svärtan är säkert inte lika bra som med OLED men ändå fin. Det händer ibland när jag använder PS4 att det svarta glider för mycket åt det grå hållet. Detta löses dock hyffsat bra genom att trixa med inställningarna. Köpte för 7990 kr. - Många bildinställningar att välja mellan. - Operativsystemet är relativt smidigt och snabbt, men kunde vara snabbare. - Boxar och tv-konsoler känns igen automatiskt och kan styras från samma fjärrkontroll. - Bra ljud för att vara platt-TV. - Kunde vara bättre svärta. - Hyffsat glansig skärm.

Sony MDR-1000X Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4
(60)
m
mkaradja
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Andra recensioner kan intyga hur bra ljud och brusreducering det är i dessa lurar. Absolut i klass med Bose. Jag pendlar varje dag med SJ och det är en otrolig lättnad att slippa mullret. + Bäst ljud av alla premium NC/BT lurar som jag har testat. Bättre ljud än Bose QC35 som jag tycker har dålig soundsstage och mellanregister. Skulle säga att Sennheiser Momentum är ungefär lika bra. + Väldigt bra brusreducering. Extrafunktionerna är trevliga men har inte än fått särskilt mycket användning för dem. Det är dock häftigt med voice mode, då röster framhävs väldigt tydligt i omgivningen. + Enkel pairing med NFC till Android. Inte testat annat. +/- Utseendet. De är stilrena, vilket är ett plus men de kommer inte i närheten av Bose QC35 kompakta och neutrala utseende. Själva lurarna är stora och bygeln är bred vilket ger att distinkt men lite väl bastant utseende för min smak. Jag kanske är petig. - I tysta miljöer hörs ett dovt grundbrus, som zasso nämner. Störande. - Komforten är sämre än Bose. Det är mycket högre tryck i bygeln, så de sitter hårdare åt mot huvudet. Samtidigt är öronmuffarna inte lika mjuka. Det är synd att det ska behöva vara så svårt att göra lite skönt sittande lurar, men så är det. - För mycket bas i min smak. Det verkar i och för sig som att de flesta recensenter av hörlurar aldrig kan få för mycket av den varan men för mig blir det lite löjligt (och störande) hur mycket det kan mullra. Jag får använda equalizer för att dra ned, funkar bra för mig.

Turtle Beach Impact 500 (Nordisk)
Full Star 1
5
(1)
m
mkaradja
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Passar på att skriva ett omdöme så att ingen missar Impact 500, då detta är ett välbyggt och väldigt prisvärt tangentbord. Köpte mitt ex för 799 kr på Webhallen. Mina krav var: (1) billigt fast med Cherry switchar, (2) enkel design, (3) tenkeyless, och (4) anpassat för skrivande. Givet dessa krav fungerar Impact 500 galant. + Cherry MX Blue switcharna fungerar som de ska. Ett ljudligt klick samt taktil feedback underlättar skrivandet. Tangentbordet har även bra med travel, kommer dock från billiga membran-tangentbord tidigare så kanske inte bästa jämförelsen. + Caset är stabilt byggt. Den rejäla vikten samt gummitassar gör att tangentbordet stannar kvar på sin plats utan problem. + Borttagbar mini-USB sladd för ström, går även att leda ut sladden i mitten, höger eller vänster. + Volym- och musikkontroller. - Fula keycaps, inte ett fan av den billiga sci-fi fonten. Får återkomma om några månader för att utvärdera hållbarheten.

Sony SRS-X55
Full Star 1
4.5
(10)
m
mkaradja
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

För någon som ställer höga krav på ljudkvalitet blev jag väldigt överraskad av att en så pass liten bluetooth-högtalare kunde låta så bra. Helt enkelt väldigt tydligt, fylligt ljud. Och designen är perfekt, mycket mer stilren än vad man normalt hittar i bluetoothhögtalare. Basen är väldigt stark, och denna lilla högtalare kan ofta ersätta behovet av en riktig stereo på en middag/fest. Ibland är basen lite för tung, som andra nämnt. Det är inget som påverkat mig särskilt mycket, men man kan försöka undvika väggar osv som förstärker basen. Nackdelar: lite tung och batteritiden kunde varit längre. Håller i några timmar men inte mer än en dag med mycket spelande. Jag använder den dock mest hemma ändå.

Philips SHB9850NC
Full Star 1
3.5
(52)
m
mkaradja
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Jag passade på att köpa dessa på rea (1290 kr) trots de bitvis negativa omdömena här. Tyvärr måste jag bekräfta problemen med brus när noise cancelling och bluetooth är på samtidigt. Håller i princip helt med merkorius recension nedan. Noise cancelling tar effektivt bort dova bakgrundsljud från exempelvis bilvägar eller tunnelbana. Det ersätts dock av ett sprakande pip-ljud i vänster öra, lite tinnitus-känsla. Sprakandet hörs tydligt om man inte har något ljud på, men även vid lyssning av exempelvis podcast. Kopplar man bort bluetooth försvinner detta och ersätts av ett mycket svagare och mjukare white noise i bakgrunden. Tycker dock att det ska fungera med trådlöst också. Jag upplevde även problem med att ljudet klipptes konstant när jag gick med mobilen i byxfickan. När jag hade den i jackfickan, där den rör sig mindre, avtog problemet för det mesta men det blev likväl klipp i ljudet då och då. Det verkar ha avtagit senare under dagen dock, kanske behöver enheterna lära känna varandra. Fördelar: Bra ljud, men inte lika bra som min referenspunkt ATH-M50. Effektiv noise cancelling. Smidiga touchknappar. Litet format, ihopfällbara. Snabb ihopparning med mobilen. Nackdelar: Störande sprakande ljud vid NC och bluetooth. Over-ear med nöd och näppe, lite obekväma men beror på användare. Tappar kontakt med mobilen i rörelse. Jag kommer att lämna tillbaka dessa även om det säkert går att byta ut till en enhet som inte har sprakandet (noterar att några andra här verkar ha gjort det). För mig är dock ljudet inte riktigt så bra som jag vill ha det, då min referensram är Audio-Technica ATH-M50 som jag har svårt att slita mig från trots en irriterande kabel. Den andra faktorn är komfort, då dessa är lite för små för mig. För rätt person (och utan sprakandet) kan detta säkert vara utmärkt lurar för många.