Prisjakt

Björn

Medlem sen 2010-12-21
5
Bidrag
3
Hjälpsamröster
Jaybird Vista Wireless
Full Star 1
3.8
(52)
B
Björn
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

(Kopierar in en recension jag skrev på min Facebook.) Jag har ett tag kollat runt efter ett par bra true wireless då mina Bose SoundSport Wireless har gett upp. De märken jag främst kollat på är Bose som släppte två nya modeller nu i höstas och Sony. Bose modeller kostar 2000 och 3000 kronor vilket är lite mer än jag egentligen vill betala och de lär inte komma på rea i första taget. Sony har heller inte levererat någon modell som jag tyckt har känts prisvärt. Jag är ganska kräsen av mig och vill verkligen inte köpa grisen i säcken. Är ingen audiofil, men ljudet och passformen är det viktiga för mig och då först och främst bekvämligheten framför ljudet. Efter mycket läsande så fastnade jag för JayBird Vista som hade till stor del övervägande bra recessioner för det jag var ute efter och måste säga att jag är väldigt imponerad av dessa. Först och främst är ljudet riktigt bra med tanke på priset. Jag är väldig imponerad över basen i dessa. När man lyssnar på episk symfonimusik som Two Steps from Hell, så är det som du är inne i en biosalong. Passformen är lite av ett minus. Jag gillar denna sportdesign med bygel som låser fast hörlurarna. Det är samma design som Bose använder sig av. Bygeln i dessa är dock för hård för mina öron och jag fick lite ont av M storleken som sitter på som standard, så provade S som följer med, vilken saknar bygeln helt. Det oroade mig lite först men de sitter stabilt i öronen ändå och känner inte att de riskerar att ramla ur. JayBird appen måste jag också säga är riktigt bra. Du har möjlighet att lägga in egna EQ-profiler förutom de som redan finns. Den har även en funktion som skapar en personlig EQ efter just din hörsel som fungerar som hörseltestet där man skall trycka då man hör pipet. Vilket gör att den blir exakt optimerad efter de toner du kan höra. När jag först parade hörlurarna så kände den av att det fanns en ny firmware och frågade om jag ville uppdatera, vilket jag ville såklart. Sagt och gjort så började den uppdatera men fastande i slutet och inget hände. Det var först när jag tog ut hörlurarna ur fodralet som den var fullständigt uppdaterad. Den informationen saknades helt under uppdateringen, så värt att tänka på om ni skulle köpa dessa. Jag var också rädd för att de skulle vara aningen bulkiga vilket har varit problemet med tidigare generationer av true wireless. Överraskande så var inte så fallet. Det ryms väl "inom örat" om du exempelvis har mössa på dig och sticker inte ut. En annan fördel dessa har jämfört med andra modeller är IPX7 klassningen som gör de både svett och vattensäkra. De flesta andra hörlurar av sportmodell har IPX4 klassning vilket gör de endast svettsäkra, så här har JayBird verkligen ett övertag. Jag köpte dessa på rea för 990:- och för de pengarna är de verkligen värda sitt pris.

Philips Series 7000 MG7720
Full Star 1
4
(33)
749 kr
B
Björn
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Köpte denna på "Black Week" från komplett för 579:-. Hade spanat in denna och flera andra innan jag gjorde mitt köp. Kan säga att jag hittills är mycket nöjd. Jag valde denna för att den hade flest tillbehör, men framförallt behöver jag den till att trimma skägget till stubb. Bara använt 2 mm kammen än, men den gjorde ett mycket bra resultat. Provade även de andra verktygen och även de var jag nöjd med. Det som överraskade mest var näshårstrimmen där jag tidigare testat budgetvarianter med samma verktyg som endast varit avsedda för detta ändamål men med mycket dålig verkan. Denna gången så gjorde dock verktyget verkan och näsan blev fri från näshår.

HTC One X 1GB RAM 32GB
Full Star 1
4.1
(132)
B
Björn
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Haft telefonen i några månader nu. Helt klart den bästa telefon jag ägt. Det enda som stör mig är QWERTY-tagentborder, där jag skulle vilja ha "." på vänster sida om "space", träffar den med tummen i tid och otid.

Transcend USB 3.0 JetFlash 700 16GB
Full Star 1
4.2
(12)
76 kr
B
Björn
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Bra prisvärt minne. Får det tyvärr inte att funka med min WD HD mediaspelare. Annars funkar det bra.

Sony Ericsson Vivaz 256MB RAM
Full Star 1
3.5
(41)
B
Björn
5 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

En av de sämsta telefonerna jag ägt. Ångrar mig starkt att jag köpte denna. Att operativsystemet är Symbian är ett enormt minus, hur tänkte Sony Ericsson där? Efter ca 7 månader hoppade USB-kontakten ur, lämnade in den till Telia där jag köpt den och dom skickade vidare den för reparation, vilket skulle ta 10 dagar, efter 3 månader så kom en helt ny mobil istället. Dock med mitt gamla bak-skal samt batteri. Finns flertalet fler saker jag stör mig på med denna skit-telefon, men orkar inte skriva mer nu. Köp inte den här telefonen, ni kommer bli besvikna.