Prisjakt

chedst

Medlem sen 2010-11-17
30
Bidrag
25
Hjälpsamröster
Hembiobutiken
Utmärkt
(500+)
c
chedst
30 omdömen
UtmärktRedigerades 3 år sedan

Bra utbud, priser och leverans. Rikligt med information om produkterna och kundomdömen som ger ett bra perspektiv. Rekommenderas!

Webhallen
Utmärkt
(500+)
c
chedst
30 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Jag gillar flexibiliteten av att kunna hämta ut i butik eller beställa hem beroende på vad som passar bäst just där och då. Dessutom är de klassledande på engagemang i sociala medier med små kampanjer, information om kommande grejer eller bara roliga små inspel. Medlemsnivån ger också tillgång till olika förmåner, speed plock, medlemspriser, erbjudanden, fraktrabatt, extrarabatter på fyndvaror m.m.

Fractal Design Define 7 TG Dark Tint (Svart/Transparent)
Full Star 1
5
(1)
2 098 kr
c
chedst
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 4 år sedan

Ett otroligt bra chassi att bygga i! Väldigt imponerad av alla finurliga lösningar och de olika designalternativen. Det blev jäkligt snyggt med all kabeldragning bakom moderkortsplåten och därmed inga kablar som är i vägen för luftflödet. Den är rymlig, stabil, tung och kvalitativ rakt igenom. De medföljande fläktarna är väldigt tysta. Jag fick in en Noctua NH-D15 CPU-kylare och då finns det ännu mer plats kvar på höjden. Jag köpte en för 1699kr på ett erbjudande på Webhallen. Det enda jag vet man ska tänka på är att det bara medföljer en riktig hårddiskvagga för 2 diskar(3.5"). Det finns ett par till platser att placera fler diskar, men vill man köra i fullt lagringsläge behöver man köpa till vaggor. Dock kan man montera minst 7 stycken 2.5" SSD'er innan man behöver köpa en till vagga. Jag är supernöjd så långt! Uppdatering 2020-07-08: Jag drar av en stjärna då jag anser att det saknas PWM-fläktar som standard i ett såpass bra och förhållandevis dyrt chassi(det skiljer 10-30kr mellan deras egna medföljande Dynamic X2 140mm med motsvarande PWM-version) Jag bytte samtliga fläktar(2 i front och 1 i bak) mot "Noctua NF-P14s redux-1500 / PWM / 140mm" och fick en helt knäpptyst maskin på idle och fläktar som anpassar sig efter last.

Noctua NH-D15 chromax.black
Full Star 1
4.9
(9)
1 449 kr
c
chedst
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Den bästa luftkylaren man kan få tag i och nu i svart utförande. I like! Instruktionerna som följer med är föredömligt välskrivna. Det följer med NT-H1 kylpasta (värde ~89kr). När processorn idlar ligger fläktarna runt 400-500rpm och är praktiskt taget helt tysta(jag har inte upplevt missljud som tidigare recensenter). Den maxar 1500rpm och då hörs den givetvis men kyler också riktigt bra. Dock har jag inte sett den ligga på max under spel än så länge. 6 års garanti får man också. De möjliga minus som finns beroende på vilka förutsättningar just du har kan vara: - Att den är för stor för vissa chassin (16,5cm hög) - Det går inte att köra för höga minnen om man vill använda båda fläktar (Rekommenderat max 32mm. Jag kör Corsair Vengeance LPX som funkar super) - Pris, men det är förväntat på en premiumprodukt. Rekommenderas på det "kyligaste"!

Playseat Challenge
Full Star 1
4
(6)
4 016 kr
c
chedst
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Om man har lite plats och behöver en hög WAF(Wife Acceptance Factor) är denna helrätt eftersom den är så lätt att vika ihop och stuva undan. Med mina 175cm och 80kg sitter jag bra i den i många timmar men jag kan tänka mig att den kan upplevas smal om man har "hockeylår" eller trivs bäst med en bred manspread ;) Jag kan monterat Fanatec Clubsport rakt igenom på den och det finns färdiga hål att montera i. Pedalkitet har jag stripsat fast ordentligt i golvdelen så att den inte rör på sig så mycket när man kliver på bromsen med upp till 90kg tryck. Jag hittade även en adapter för växellådan på eBay som sitter riktigt stabilt på stolen samtidigt som den fortfarande går att fälla ihop (XL63 GearShift Mount Bracket Playseat Challenge, Fanatec SQ V1.5, CSS Shifter). Det enda jag skulle vilja göra är att kunna sänka ratten litegrann. Ratten hamnar lite högt upp för min längd, men det funkar ändå ganska bra. Sammanfattningsvis en förvånansvärt stabil stol till ett rimligt pris. Men den stora USP'en är givetvis att den går att fälla ihop och ställa undan och här har i alla fall inte jag hittat några bra alternativ.

cdkey.se
OK
(402)
c
chedst
30 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Jag köpte en Win 10 Pro-nyckel för 139kr på midsommardagen. Bekräftelsemailet kom direkt. Betalade med Swish enligt instruktionen. Fick koden 1 minut senare, aktiverade Windows. Allt funkar perfekt! Vad mer kan man begära?

Weber Genesis II E-310 GBS
Full Star 1
4.8
(12)
9 999 kr
c
chedst
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Nu har jag haft grillen i ett år och har använt den 60-70 gånger. Jag fick med en iGrill på kampanj. Väldigt smidig och perfekt för att få det perfekta köttet när man absolut inte vill misslyckas med innertemperaturen. Jag bytte även till ett BBQ-galler(tjockare gods och diamantformat galler) i den runda utbytesmodulen samt monterade Webers lampa som man monterar på handtaget där jag är supernöjd med båda tillval. Innan hade jag en Landmann Avalon som jag nu vet har låg och ojämn värme, suger mycket gasol och rostade sönder på 5 år. Weber'n är en HELT annan maskin! Kvalitet rakt igenom och värd varenda krona mer som den kostar. + Fantastisk digital bruksanvisning i appen BILT (Spela upp momenten, rotera/zooma i 3D och klicka på delar/skruvar för att få reda på exakt vilken det är) + Galler i gjutjärn + Snabb uppvärmning! + Hög temperatur (även bra under vintern) + Jämn temperaturfördelning + Stor och djup grillyta + Smidigt undanstuvad gasolflaska under högra bordet + Använder relativt lite gas + Grillverktygshållare på vänster sida + Stabila bord och bra arbetshöjd + Välfungerande stora hjul att rulla runt maskinen på + Möjlighet att byta ut den runda mittenmodulen för olika ändamål, t.ex. pizzaplatta, wok m.m. Försöker komma på något negativt men klarar det inte. Skulle kunna nämna priset, men den är fasiken värd varenda krona! Rekommenderas därmed varmt!

Sweet Protection Grimnir II TE MIPS
Full Star 1
4
(1)
2 474 kr
c
chedst
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

En högkvalitetshjälm i alla aspekter. Utseende och känsla är oslagbar. Det magnetiska spännet är riktigt smart och smidigt. Priset är relativt högt vilket såklart är en nackdel men inte oväntat på premiumprodukter. Vänta in en rea eller använd en rabattkod är mitt råd. Uppdatering efter 2 dagars användande: Upplevs som ganska liten i storleken och passar troligen personer med smalt huvud. En observation bara. Positivt är att hjälmen har färdiga hål att sätta medföljande kamerafästen i. Hjälmen är alltså godkänd med denna funktionalitet. Det finns en sak jag stör mig på. När man tar av öronskydden(jag gillar inte den instängda känslan och reducerade hörseln) rasslar de tomma knapparna. Det märks inte när man åker aktivt men när det är lite lugnare eller när man går runt märks det. Det känns inte genomtänkt och för en såpass dyr produkt tycker jag man kan förvänta sig premium på alla sätt. Drar av en stjärna pga detta.

Eneba
Utmärkt
(312)
c
chedst
30 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Jag köpte en nyckel till Ghost Recon Breakpoint for 305kr inklusive deras administrationskostnad som förvisso inte syns innan man hamnar i utcheckningen. Men det var 12,50kr. Det blir ändå mycket billigare än alla andra alternativ. Köpet var smidigt med PayPal. Leveransen gick på några sekunder. Aktiverade direkt i UPlay utan några som helst bekymmer. Enkelt, billigt och smidigt. Tar bort en stjärna för den "dolda" adminavgiften.

Ryze Tech Tello Iron Man Edition RTF
Full Star 1
3
(1)
c
chedst
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

En instegsdrönare med fixerad lågupplöst kamera(5MP) och 720p30fps. Håller sig väldigt stabil i vindstilla förhållanden, men allt över 4-5 m/s börjar den få problem med efterföljande effekten att den inte går att styra och det endast går att få den att sjunka i höjd. Har du tur är det önskvärd mark att landa på. Dessutom är det väldigt svårt att styra en drönare med en telefon enligt mitt tycke om man ändå vill ha lite precision. I snabb-läge och en vanlig telefon känns den enormt känslig. Jag köpte en en Gamevice GV157 för att kunna styra med en vanlig kontroller. Vilket köp! Förutom att funka till drönaren funkar den även till en mängd andra spel! Med extrakontrollern blev det en helt annan upplevelse att flyga. Väl värt! Iron man vs den vanliga Tello-drönaren då? Näe! Lite annan färgsättning/lackering men själva programvaran och dess funktioner är helt värdelösa! Förmodligen ingen skillnad.