Prisjakt

ChrisDeKitchen

Medlem sen 2010-11-02
17
Bidrag
14
Hjälpsamröster
Xiaomi Mi Note 10
Full Star 1
4.1
(12)
5 487 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan
Mycket bra telefon, grym kamera, kanske något stor eller så är jag bara ovan.
Samsung C49RG90
Full Star 1
3.7
(6)
10 736 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Episk... Inga direkta nackdelar, jag tror att den här bredden men lite mer höjd på skärmen hade varit det "perfekta formatet"... Så kanske en galet stor 21:9 vore "perfekt", men de kostar lite för mycket. Betraktningsvinklarna är bra för en VA panel, kanske inte som IPS men inget som stör eller syns då du sitter framför skärmen. IPS skärmar har större problem med IPS glow ofta. Sjukt fin skärm, är mycket nöjd med den. De största problemen man har med en sån här skärm är att man behöver ett kraftigt grafikkort för att driva den samt att vissa spel och program inte är optimerade för bredden ännu. *Uppdatering, började strula med display portarna som båda lade av och skärmen vägrade starta trots test av olika kablar, bytte till HDMI. En lätt blå fläck i nederkant på skärmen, inte så synligt men störigt när man har en grå bild exempelvis. Tappar två stjärnor på att kvalitén verkar so-so.
*Redigerades ett år sedan
Bose QuietComfort 35 II
Full Star 1
3.8
(115)
1 899 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Lurarna i sig var väl ganska bra tyckte jag, skön passform och ljudet var ok. Dock upplevde jag ett tryck på trumhinnan då jag använde dem men tänkte inte att det var något allvarligt då många sa att det bara var så med dessa lurar. Efter att ha använt dem ett par veckor med låg ljudnivå under bussresor så upplever jag att jag fått lätt tinnitus på ena örat. I tysta miljöer har jag nu ett konstant högfrekvent pip på ena örat. Det kan vara helt orelaterat till hörlurarna men det är den enda förändring av mina musik/ljudvanor jag gjort under den här tiden, jag vågar inte använda dem mer nu. De hade fått en 4a i betyg om de inte haft den tryckande känslan på trumhinnorna. Och de hade fått -10 i betyg om det kom fram att de kan ha orsakat min tinnitus.
*Redigerades 2 år sedan
Bosch SKS62E22EU (Vit)
Full Star 1
3.1
(7)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Hmm, vi har haft en i 4 år som nu gått sönder. Verkar vara något med värmen/pumpen, vattnet blir inte varmt och spolarmen verkar ha slutat rotera/trycket i vattnet är dåligt. Innan detta gick luckan sönder, någon plastgrej i gångjärnet hade spruckit och började bukta ut nedtill så den inte gick att stänga ordentligt, vi fick den utbytt/reparerad dock. Tycker nog att maskinerna ska hålla mer än 4 år, det är ju i princip ett slutet system, man fattar ju varför garantitiden är satt till 3 år...
*Redigerades 3 år sedan
FIFA 19 (PS4)
Full Star 1
1.4
(23)
349 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan*
Bra spel, en klar uppgradering, bygger vidare på det som var bra med Fifa 18.
*Redigerades 3 år sedan
Sony Bravia KD-55XE9005
Full Star 1
4.4
(11)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Plus: Bra bildkvalité, man får dock inte riktigt den där grymma svärtan och kontrasten man ser i affären då man blir tvungen att sänka det en del för att inte blända sig själv i TV-soffan. Med en bra källa får man riktigt bra bild dock. HDR är nice, när man väl kan använda det, finns inte så många källor som har det. Snygg design, väldigt stilren fot i nån form av aluminium/metall och väldigt tunna kanter. Minus: Sega menyer stundtals, om man lägger till fler appar framförallt. Man måste rensa upp cache ibland för att få fart på systemet igen. En massa android/sony bloatware är installerat på TVn och suger i sig den lilla prestanda som finns i systemet. Saknar bakside/ram belysning, hade varit pricken över i på en annars snygg design. Få inställningar för omskalning av en lågupplöst TV källa, om man vill skala upp över hela ytan från 4:3 format så klipper den toppen/botten av bilden fast man hellre skulle vilja att endast skala upp till ramen vertikalt och lämna en svart ram horisontellt.
*Redigerades 4 år sedan
Dell S2716DG
Full Star 1
3.5
(11)
9 529 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
Positivt: Bra arbetsyta i program, passar 27" väldigt bra. Skönt flyt i bilden med 144Hz och G-Sync. Rätt snygg design, stilren, passar till det mesta. Relativt smala kanter. Inga extrema quirks/egenheter. Billigare än konkurrenterna. Negativt: Hög gamma/brightness default. Väldigt dålig svärta i bilden. Dålig färgåtergivning, lite urtvättad bild även efter kalibrering. Betraktningsvinkeln är ok men inte mer. Nvidia G-Sync sticker på foten med superklister som lämnar ett klisterlappsmärke när man drar bort det, kräver lite arbete för att få bort. Sammanfattning: Bra skärm för FPS gaming med höga krav på respons. Mindre bra för bildbearbetning, efter kalibrering fungerar den hjälpligt. Färgåtergivningen är rätt dålig vid lägre ljusstyrka och man vill dra ned ljusstyrkan för att öka på svärtan som är väldigt dålig. Ger den ett "nja" i betyg, dock tror jag liknande modeller på marknaden lider lite av samma problem. Uppdatering: Ett år efter inköp ungefär så fick jag någon konsting burn-in i toppen av skärmen, det syns rätt tydligt även mot ljusa bakgrunder och är väldigt fult/distraherande vid mörkare bakgrunder. Felet täcker 80% av horisontalen på monitorn och 1-3cm ned från toppen. Drar ned betyget på grund av detta, Dell support har visat sig vara svåra att få tag på i Sverige, man länkas till tyska sidor då man försöker hitta dem. Men de ska ha en svensk avdelning så ska se om de är villiga att göra något åt felet. Har läst om andra som haft samma fel, de skyller på att man har haft statiska bilder på skärmen länge som brännt fast men jag har alltid haft power saving mode igång. Aldrig haft burn-in på en led-skärm förut.
*Redigerades 4 år sedan
Samsung Galaxy S7 SM-G930F 32GB
Full Star 1
3.8
(94)
1 700 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Sämsta designen på telefon någonsin, personen som designat det "kurvade glaset" på denna och liknande Samsung mobiler borde få sparken och aldrig tillåtas att designa något igen. "Kurvat glas" som går ända till och täcker kanten av mobilen är en helt värdelös gimmick som ger mer reflektioner i displayen och gör att man lättare swipe:ar eller trycker på knappar av misstag. Det är inte lika farligt som på "edge" modellen men denna är också väldigt ömtålig. Men värst av allt är att de ytor på telefonen som är mest utsatta för stötar, det vill säga kanter och hörn istället för en skyddande metallram är en del av glasdisplayen som täcker framsidan. Detta medför att tappar du mobilen en endaste gång så krävs det väldigt lite kraft för att spräcka glaset då all kraft kommer att gå genom glaset i hörnet. Jag köpte denna ny och hade även ett skyddsfodral på den när jag tappade den i marken första gången. Glaset sprack i tre av fyra hörn trots skyddet. Detta har hänt flertalet gånger med mobiler som har metallram som täcker glaset, men tydligen har Samsung inte gjort några tester på sina mobiler. Någon form av hållbarhet borde man kunna kräva av en mobil som ett år efter lansering fortfarande kostar 5000kr. Sen att det kostar 2000kr att byta glaset på mobilen är helt jävla insane.
*Redigerades 4 år sedan
Samsung Galaxy S7 Edge SM-G935F 32GB
Full Star 1
4.1
(95)
3 580 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Varning för dessa telefoner från Samsung, har en vanlig S7 men S7 Edge har liknande "böjd" display. Gimmicken gör telefonen extremt ömtålig, det kan räcka med ett tapp från ganska liten höjd för att hela displayen ska spricka. Min S7 gick sönder vid första "tappet" efter köp trots skydds-skal. Förra telefonen med metallram runt displayen har tappats i marken flertalet gånger och aldrig gått sönder.
*Redigerades 4 år sedan
Bosch SKS62E12EU (Vit)
Full Star 1
3.6
(4)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Nja, jag köpte denna för att jag trodde att bosch gör kvalité och för att den var ganska stilren/diskret men bara efter någon månads användning började luckan bukta ut, som att plasten expanderat av värmen från maskinen. Nu måste man lyfta upp luckan varje gång man ska öppna maskinen annars tar plasten på luckan i mot frontpanelen och när man öppnar så knakar det så man tror hela luckan ska lossna i handen på en. En del läckage/dropp också på framsidan då luckan inte längre sluter tätt i alla lägen. Vad gäller diskeffekt så fungerar den ok om man använder ett bättre diskmedel, de billiga märkena gör inte alltid rent med denna maskinen.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1