Scar69

Medlem sen 2010-10-01
28
Bidrag
13
Hjälpsamröster
MediaMarkt
Bra
(500+)
Usel
3 år sedan

Väntat över 1 1/2 månad på min beställning vilket är orimligt. Beställningen annuleras och köpet görs någon annanstans.

Sigma 35/1,4 DG HSM Art for Nikon
Full Star 1
3.8
(5)
8 579 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Köpte denna glugg men lämnade tillbaka den och köpte en Tamron SP 35mm f/1,8 DI VC USD istället. Ett tilltag jag inte ångrar. En sämre fungerande autofokus får man leta efter. Då den inte gick att mikrojustera med USB-dockan så skickades gluggen in på service. När jag fick tillbaka den så fungerade den precis lika dåligt som tidigare. En var skarp och fin på kortare avstånd. Men på längre avstånd från ca 2 m och längre levererade den riktigt dåligt. Den levererade inte en enda skarp bild. Köpet hävdes och jag köpte som sagt Tamrons 35:a och den lever upp till kraven utan problem.

Tamron AF SP 35/1,8 Di VC USD for Nikon
Full Star 1
4
(2)
5 069 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Köpte först Sigmas 35/1.4 med lämnade tillbaka den då den hade så opålitlig autofokus som dessutom inte blev bättre av att den var inne på service. Köpte Tamron SP 35mm f/1,8 DI VC USD och den levererar till full belåtenhet. Känner mig riktigt nöjd med denna glugg. I början tog det dock emot då jag helst ville ha en 1.4 glugg men det är bättre att ha en 1.8 som levererar skarpa bilder :) Att den sen är ensam om att ha VC eller VR som det heter på Nikonspråk gör inte saken sämre. Den blir användbar på högupplösta kamerahus såsom D850. Vill du ha en 35:a som har en väl fungerande AF så är detta ett mkt bra val.

Rajala Pro Shop
OK
(286)
Usel
Redigerades 4 år sedan

Var lite sega på att svara på mail men när första mailet var besvarat flöt det på bättre. Ordern kom fram i skälig tid så där finns inget att anmärka på. ----------------------------------------------------------------------------------- Uppdaterar mitt omdöme 20190102 och sänker betyget från 8 till 1. Tänk er noga för innan ni handlar av Rajala. Är varan felaktig så börjar problemen. Köpte ett objektiv som inte fungerar som det ska. Det är inte skarpt trots sin erkänt höga skärpa. Att det kan vara fel på en vara är inget konstigt i sig men när det visar sig att Rajala säljer gråimporterade varor som inte täcks av den Svenska Generalagenten. Utan hos dom blir man ombedd att kontakta Rajala. Det är inget fel att sälja gråimporterade varor om man talar om det så att man som kund kan göra ett aktivt val om man vill utsätta sig för den "risken" Jag upptäckte det tyvärr försent och nu har problemen börjat. Det har gått åt många mail bara med språksvårigheter då dom är finska och kör allt i translate. Jag har även bett dom flera gånger att ringa mig så vi kan lösa denna fråga på ett smidigt sätt. Dom ringer inte utan vi skickar ett mail per dag. Därför kommer ärendet aldrig till avslut. Det är alltså väldigt tungrott :( När väl alla såna svårigheter är lösta så kan man äntligen skicka in kamerahus samt objektiv för att dom ska justera objektivet efter huset. När grejorna kommer tillbaka så är det fortfarande precis lika oskarpt :( Jag hade önskat att dom bytade ut objektivet mot ett annat. Sen kunde dom i sin tur skickat det vidare till sitt inköpsställe. Men det verkar dom inte vilja. Det känns som att dom har köpt det utan garanti och därför vill dom inte ta kostnaden själv :( Ärendet är långt ifrån avslutat. Vi skickar som sagt ett mail per dag :( Jag tror att detta ärende har pågått i strax över en månad och än finns det som sagt ingen lösning på det verkar det som :( Imorgon kontaktar jag konsumentverket för att få hjälp att i denna mkt utdragna fråga. Och nä....jag kommer ALDRIG handla hos Rajala igen. Och jag ska avråda så många jag kan från att handla där. Såna här företag ska inte finnas på marknaden.

Benq SW2700PT 27" QHD IPS
Full Star 1
3.4
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Efter mkt googlande så valde jag till slut denna skärm. Ett beslut jag inte ångrar. En riktigt bra skärm som jag blev riktigt nöjd med. Perfekt upplösning för den storleken som skärmen har. Toppen att det ingår keps för att hålla störande ljus borta. Det jag kan sakna är en bra uppdaterad guide, där programmet ser likadant ut som den senaste utgåvan. Och där dom går igenom kalibreringen lugnt och metodiskt. Det hade även gärna kunnat följa med en displaykabel som hade haft dom stora kontakterna i båda ändar. Hade min önskan om programguiden och displaykabeln varit uppfyllda så hade det blivit full pott för denna skäm.

Hegethorns Foto
Utmärkt
(256)
Utmärkt
Redigerades 5 år sedan

Gjorde min beställning relativt sent igår eftermiddag. Idag hämtade jag ut mitt paket :) Bra pris, godis i lådan och snabb service gör att man gärna återkommer som kund.

Kameradoktorn
Utmärkt
(42)
Utmärkt
Redigerades 5 år sedan

Toppen.....

Mattssons Foto & Video
Utmärkt
(209)
Utmärkt
Redigerades 5 år sedan

Serviceinriktade och mycket trevlig personal. Förtjänar givetvis högsta betyg.