Prisjakt

Unregisteredebe181b1

29
Bidrag
13
Hjälpsamröster
Q Acoustics 2050i
Full Star 1
4.5
(9)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan*
Som fullblods audiofil har min "audiophilia nervosa" genom åren tagit mig på en lång och dyr resa genom en djungel av högtalare. Faktum är, att inför köpet av Q Acoustics 2050i högtalarna så sålda jag mina referens högtalare som kostar 60 000 kr.. Q Acoustics låter helt otroligt nog bättre på alla plan. Detaljerad topp med lagom skimmer utan att sticka ut eller bli skrikig. Ett mycket trevligt mellanregister där röster får en fantastiskt behaglig karaktär, och slutligen en riktigt skön djupbas där inget mer finns att önska. Dessutom spelar högtalaren samspelt och balanserat mellan alla register. Ljudet från denna högtalare har vid något test beskrivits som lite "laid back" eller på gränsen till för snällt. Detta enligt mig är bara positivt då det inte finns något värre än en framfusig och ettrig eller skrikig högtalare. Den är dock absolut inte slö eller långsam, utan har helt enkelt ett behagligt och skönt ljud. En högtalare ska alltid spelas in minst 100 timmar innan allt släpper och den börjar låta ok, jag tycker dock att dessa lät bra direkt ur lådan. Jag driver dem med en rörförstärkare på 2 x 15w, och det låter riktigt bra. Lättdrivna med andra ord.. Jag valde valnötsfanér och är nöjd med den. Den ser helt enkelt helt ok ut, inte plastig men inte heller som trä. Designen på själva högtalaren, kabinettet och membran osv, som är vackert futuristiskt minimalistisk men svepande organisk, binder sig fint med den klassiska trälooken. Ett litet minus kan vara de konstiga högtalaranslutningarna som sitter under själva högtalaren!? Och har man som jag en mkt styv högtalarkabel som ska anslutas så är det helt klart lite omständigt men fungerar.. Jag rekommenderar dessa högtalare till 100%. Du kommer garanterat inte att bli besviken..oavsett vilken musik du lyssnar på. Och för det här priset finns det absolut inget bättre...det kan jag garantera.
*Redigerades 3 år sedan
Martin Logan Motion 40
Full Star 1
4.4
(3)
25 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan*
Denna högtalare är en mycket lyckad konstruktion. Djup bas, fint mellanregister och luftig detaljerad diskant..vad mer kan man önska? Alla audiofil parametrar infrias och det finns absolut inget mer att önska för detta pris. Faktum är att de spelar bättre än precis allt jag har hört i denna prisklass.
*Redigerades 3 år sedan
Yamaha A-S2100
Full Star 1
4.5
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan*
Idag ser i stort sett alla förstärkare, oavsett om det är integrerade, för eller slutsteg ut som gråa eller svarta lådor. I min värld vill jag ha mer. De stora VU-mätarna fångade min uppmärksamhet, och den gråa eller svarta lådan blev lite snyggare... Byggkvalitén är enastående och helt enkelt imponerande. Alla reglage och knappar känns gedigna, och hela konstruktionen andas kvalité. Förstärkaren är väldigt tung. Högtalarterminalerna är bara dem värda sin vikt i guld, och ett föredömme för konkurenter med deras pinsamma plastigheter.. Denna förstärkare har rejält med kraft, och den får verkligen mina högtalare att sjunga ut. Samtidigt låter den mjukt och delikat, tex Diana Krall låter mer sensuell än någonsin. Att man kan få "high end ljud" för detta pris är verkligen kul. Och faktiskt ganska unikt. Med ena handen på hjärtat och andra på plånboken, så rekomenderas denna förstärkare till 100%
*Redigerades 3 år sedan
Hembiobutiken
Utmärkt
(500+)
Usel
3 år sedan*
Överlag besviken och en trist köpupplevelse. Strul med leverans pga av slarv. Utlovat pris som inte hölls. Fri frakt som jag ändå fick betala för.. Kommer inte handla där igen..
*Redigerades 3 år sedan
Acoustic Zen Oscar 2RCA - 2RCA 1m
Full Star 1
3.8
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Trevlig midfi kabel som levererar en homogen, balanserad och detaljerad ljudbild. Aldrig vass och bra bas. Rekomenderas verkligen!
*Redigerades 3 år sedan
Arcam rBlink
Full Star 1
3.3
(1)
2 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Trevlig dac, och för priset mkt bra. Analogt och musikaliskt ljud. Rekomenderas!
HifiKit Electronic
Usel
(70)
Bra
3 år sedan
Sköna killar som alltid lyssnar, och hjälper till om de kan. Prismässigt är de bra. Butiken får en att känna sig som om man befinner sig i Ukraina 1983. Trotts det ganska charmigt...
Reference Audio
Utmärkt
(500+)
Bra
3 år sedan
Trevliga killar som alltid är redo att ge bra service. Klart seriös hifihandlare.
Hifi Experience
Utmärkt
(83)
Utmärkt
3 år sedan
Trevligt bemötande, snabb frakt. Seriös handlare..precis som man vill ha det.
M2Tech hiFace Two
Full Star 1
4.4
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan
Om du funderar på om det är någon skillnad mellan att köra coaxialt, eller usb till din dac/förstärkare, så kan du sluta fundera nu. Skillnaden är stor, riktigt stor. Hiface är en prisvärd uppgradering som ger en hörbar skillnad, allt blir bättre! Grymt!
Sida 1