Prisjakt

ealmen

Medlem sen 2010-08-31
17
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Samsung QLED QE65Q60A 65" 4K Ultra HD (3840x2160) Smart TV
Full Star 1
3
(1)
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Sämre än väntat vid mörka scener i mörkt rum, vilket inte syntes så bra när jag tittade på den i butik. I ljusa scener så är TVn riktigt bra. Hästlängder bättre än min förra gamla LCD-TV. Men i mörka scener i mörkt rum så är den inte bättre än min ~10 år gammal LCD-TV. En gnutta sämre till och med. Mycket backlight bleeding, vilket tyvärr ser ut att vara vanligt när jag googlar på det. Men även sämre betraktningsvinklar och färgförvrängningar likt en TN-panel i mörkare scener. Att sänka ljusstyrkan hjälper mot backlight bleed, men inte perfekt, alternativt för mörk bild om man sänker tills det blir bra. Andra tipsar om att använda retur-rätt, och byta TVn ett par gånger tills man får en utan så stora problem, men det orkar då inte jag med, och tycker sånt känns fult att göra. Betraktningsvinklarna bryr jag mig inte så mycket om då jag tittar ganska rakt mot TVn, men kan vara något att tänka på om man har en bred soffgrupp och någon hamnar på änden och behöver titta snett mot den. Den är inte tillräckligt dålig för att jag ska orka med att returnera den och köpa någon annan. Men hade jag köpt en ny idag så vete tusan om jag hade valt denna igen. Lägg mer pengar och få FALD eller mini-LED känns mer värt det nu. Eller kanske gå upp ännu mer i pris och köpa OLED istället. En mörkgrå bild i stället för svart kan jag leva med, men en ojämnt belyst grå bild hade jag inte väntat mig, och något jag störde mig mer på än väntat. Sämre än äldre LCD-TV. Så nu förstår jag mer varför folk är villiga att lägga mer på FALD eller mine-LED. Eller gå ner i pris och skippa QLED helt, om det skiljer mycket i pris. Tvivlar lite på att samsungs AU6000-serien är så mycket sämre. Nu knep jag en relativt billigt under black friday, och min gamla gick sönder, så lite kris och panik, så ska inte klaga för mycket. Och problemen mildrades en hel del efter man dragit ned ljusstyrkan. Men mitt först test med TVns standardinställningar såg för jävligt ut, mycket tack vare att TVn kommer med sjukt ljusstyrka på som standard. Så lämnar kanske en lite oförtjänt dålig smak i munnen när man plötsligt inser TVns svaga punkt, som i alla fall jag missat innan. Eller är det bara jag som levt under en sten och missat att detta problem var vanligt förekommande?

Dustin Home
Utmärkt
(500+)
e
ealmen
17 omdömen
Dålig3 år sedan

Dustin har länge varit en favorit för mig, men de har gått utför under Covid 19. En tuff period för många butiker, men Dustin har hanterat det sämre än de flesta andra. Hade nog mitt livs sämsta bemötande från Dustin nyligen. Lagret slarvar och skickar inte alla varor, och det tar månader för kundtjänst att räta ut, och det blir inte bra i slutändan, då varor utgått. Varorna kommer tillbaka in i lager igen, men kundtjänst reagerar inte i tid och säljer slut på varorna igen i stället för att skicka till mig som står på kö. Får lite extra återbetalt som plåster på såren, och tänker jaja, det kanske är ok ändå under rådande omständigheter. Och får en månad senare mail från ekonomiavdelningen där den extra utbetalningen nu klassas som ett misstag, och de skickar kravbrev på den symboliska lilla summan jag kompenserats med. Så jag har förlorat både 2+ månaders tid i väntan på varor, och pengar på fraktkostnad för varor som aldrig fraktats. Var försiktiga med att handla av Dustin tills komponentbristen är över skulle jag säga. Handla från andra under tiden om det är möjligt. Och hoppas de kan återgå till sin vanliga bra service och bra utbud. Priset har alltid varit lite högre hos Dustin men de har varit värt de. Nu när de är sämre än många andra så undvik de.

Crucial DDR4 2133MHz 4x4GB (CT4K4G4DFS8213)
Full Star 1
5
(2)
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Enkla men fungerar bra. Kör mina i 2400MHz 13-13-13-30-1T med 1.35V utan minsta problem. Är svala även då, så avsaknaden av kylfläns gör inget. Fick de inte att gå upp till 2600MHz oavsett CL vid 1.35V, men det kan lika väl ha varit processorn som stoppat det.

Poly GameCom 380
Full Star 1
5
(3)
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Förvånad över hur pass bra de är för det priset. Köpte de lite på måfå och blev verkligen positivt överraskad. De känns påkostade och är riktigt sköna att ha på sig, även längre stunder. De passar utmärkt till Skype och inte alls dumma till spel eller musik. Ganska rent och neutralt ljud. (Ingen överdriven bas som förekommer på vissa billiga spel-inriktade headsets) De är helt slutna och läcker väldigt lite ljud, så att man inte stör andra i rummet. Men de kan bli en aning varma efter riktigt långa pass då det inte finns någon ventilation. Men det är ganska stort utrymme för öronen så det är inte alls så illa som det kan vara med mindre slutna headsets som faktiskt ligger emot öronen. De är inte direkt små eller diskreta, men de är riktigt sköna för långa pass, vilket små headsets sällan brukar vara.

TP-Link TL-SG1005D
Full Star 1
4.6
(15)
164 kr
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Gör vad den ska, och har fungerat felfritt för mig i snart ett år. Plastig och kanske inte så snygg, men med tanke på priset så kan jag inte klaga på kvalitén. Skulle jag köpa en till liten Gb-switch så skulle jag valt denna typ från TP-Link igen. Ser inte meningen med att betala mer för i princip samma sak. Så vida man inte behöver VLAN eller något annat avancerat.

D-Link DES-1024D
Full Star 1
4.5
(2)
669 kr
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har fungerat perfekt i två år. Mycket stabil. Prisvärd om man nöjer sig med 100 Mbit. Uppdatering: Började efter ca 3 års klanderfritt användande (24/7/365) att hänga sig relativt ofta, och jag bytte ut den ganska snabbt där efter. Skruvade isär den, men såg inget uppenbart fel. Inga svullna kondingar eller liknande. Så jag kastade den. Vet inte om jag fick ett måndagsex eller om det är sånt man får räkna med med tanke på priset. Men 3 år för det priset så klagar jag inte.

OCZ ModXStream Pro 500W
Full Star 1
4.1
(16)
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Prisvärd och trevlig. Modulär, och någorlunda gott om kontakter är trevligt, och sällsynt i denna prisklass. Väldigt tyst tycker jag, men har inte belastat den riktigt hårt. Men vid normalt användande av inte extremt strömhungriga komponenter så är den riktigt tyst. Ett klart bra val för en vanlig dator. Kostar någon hundralapp mer än de absolut billigaste, men du får mycket för de pengarna (lägre ljudnivå, modulärt, fler kontakter, känns som bra kvalité). Har kört den äldsta jag har i ca två år utan minsta problem, och har köpt flera utan att någon strulat. Jag har inte hört någon coil-whine från någon av de jag använt.

Seagate Desktop HDD ST3000DM001 64MB 3TB
Full Star 1
2
(60)
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har köpt tre stycken, och är nöjd med de. De är riktigt prisvärda, ganska snabba, relativt tysta (kan naturligtvis inte konkurrera med 5400 RPM-diskar, men låter som de flesta tysta 7200 RPM-diskar), och vibrerar relativt lite. "Chirp"-ljudet är borta nu på nya diskar, så man slipper själv byta firmware för att bli av med det. Enda negativa jag ser är lite kort garanti-tid. Men med tanke på priset så känns det inte så dåligt ändå. De låter och vibrerar ungefär som Samsungs F-serier i 7200 RPM. De är tystare och vibrerar mindre än WD Black, men något långsammare. Och de låter mindre och vibrerar mycket mindre än Hitachis 7200 RPM-diskar.

TP-Link TG-3468
Full Star 1
4
(7)
129 kr
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Gör vad den ska, och fungerar problemfritt. (Endast fullprofils-plåt medföljer, så den är ej användbar i lågprofil-chassien.) EDIT: Köpte ett till kort, och denna gång medföljde en extra lågprofil-plåt så att den passar både i normala och lågprofil-chassien. Vet ej om det är blandat, eller om alla nu för tiden har lågprofil-plåt. Står Ver:2.0 på denna koartong, men jag har inte kvar den gamla kartongen att jämföra med.

Arctic Freezer i30
Full Star 1
5
(2)
e
ealmen
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Detta är nog den tystaste aktiva processorkylaren jag testat. Den är tystare än exempelvis Arctic Freezer 13 Pro, eller Freezer 7 Pro Rev. 2 (med en sval tvåkärning processor), i mina öron. Och priset är imponerande lågt för en riktigt bra kylare med 6 års garanti. Temperaturen är ganska bra, men inget exceptionellt. Jag vet dock inte riktigt om jag skulle rekommendera den till riktigt varma system dock. Arctic skriver att den klarar upp till 300W, men det tvivlar jag lite på, och den kommer definitivt inte att vara tyst då. I mina ögon så är denna snarare lämplig till en riktigt tyst kylning till säg processorer i trakten 75-150 W (fyrkärninga processorer utan eller med mild till medel överklockning). Har du en hårt överklockad 8-kärning bulldozer som drar 250 W så kommer den nog bli både varm och högljudd med denna kylare. (Det känns för mig lite märkligt att behöva nämna, men jag har läst om ganska många som blir missnöjda med exempelvis en Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 till säg en hårt överklockad 2600K. Så det verkar finnas vissa som inte förstår att alla kylare inte är lämpliga till alla processorer...) Den kan inte konkurera i kylkapacitet mot stora kylflänsar med dubbla tron och dubbla fläktar, men den kan konkurera i pris och ljudnivå. Så den är ett bra val om man inte behöver så extrem kylning och är mån om ljudnivån och priset. Monteringen är riktigt stabil, men lite pillig. Bruksanvisningen är ganska bra dock, så det är inte så svårt, men det tar en liten stund och är lite pilligt (särskilt biten med självhäftande tejp borde gå att göra bättre, men det är inte så farligt ändå). Att montera den på moderkortet utanför chassiet är nog betydligt lättare än att montera den med moderkortet monterat i chassiet först. Med kylaren får man en liten tub med bra kylpasta (Arctic MX-4), som räcker till en montering. För mig så gick fläkten (när den är riktad att blåsa bakåt) över den närmsta platsen för RAM, men inte den andra, men det beror på moderkort. Den blockerar minnen högre än ca 35 mm (en vanlig ram-sticka i fullhöjd utan kylfläns är 30 mm hög, så kylflänsar som bara går upp lite grann över PCBn får plats) på den första platsen. Men kör man bara två stickor RAM så får höga kylflänsar plats på de flesta moderkort skulle jag tro. EDIT: Både Corsair Vengeance Low Profile och Kingston HyperX Blu får plats under fläkten för mig.